עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום לידענים, עד הבוקר הייתי מחובר לאינטרנט מהיר של בזק ו-012 עם ראוטר אלחוטי של 3COM, שכמובן עשה שימוש בחייגן אוטומאטי PPPoE. טעות או לא טעות, החלטתי לעבור לטריפל של הוט. היום בצהריים המתקין עזב כשהמחשב מחובר ישירות למודם איטרנט בכבלים עם חייגן. הלך והשאיר אותי לנסות עם הבלאגן של חיבור הראוטר. ממש יפה מצידו. אז חשבתי שאני אסתדר ושיהיה לא מסובך מידי, כי הרי עשיתי אותו דבר עם הראוטר על המודם של בזק נכון? אז זהו שלא. כבר שעות אני יושב ומנסה להבין מפורומים, מדריכים ושאר מסמכים (רשמיים ולא רשמיים) מה עוד אני אמור לעשות. אז הראוטר הוא 3com 3CRWER100-75 שאמור לעבוד עם כבלים, אבל אני לא מצליח להבין מה לעשות, איך לקנפג אותו שיחייג לבד ובאיזה פרוטוקול (PPTP, L2TP ועוד איזה כמה), ו…

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. Started by buli1,

שלום! לאחר שנדפק לי הכבל רשת לא היה מנוס מלרכוש כרטיס רשת אלחוטי (הכבל עובר בתוך הקיר לקומה התחתונה ואי אפשר להחליף אותו...). אז קניתי כרטיס רשת אלחוטי tp-link דגם tl-wn550g, הראוטר שלי מסוג level one דגם wbr-3460tx. התקנתי את הדריבר מהדיסק המצורף אבל אחרי הריסטארט הוא לא קולט את הרשת האלחוטית (שאני גולש ממנה כרגע בנייד..) איך מגדירים את זה והאם יש בעיה אחרת? תודה מראש על העזרה אגב אני עם win xp

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by mechubar,

שלום. יש לי מחשב נייח עם ויסטה שמחובר למודם רשת נתב SIEMENES SL2-141 ומתחבר לאינטרנט בחיוג, אל הנתב הזה מחובר בכבל רשת ישיר מחשב נייח נוסף שבו WINDOWS XP אני רוצה לשתף את חיבור האינטרנט כדי שאוכל לגלוש בשניהם. השאלה: איך אני מגדיר במחשב הנייח שמחובר לנתב בכבל רשת, את הגדרות ההתקשרות לאינטרנט שיהיו אוטומטיות דרך הנתב? זה כרגע תקוע לי על חיוג ומאחר ובוצעה כבר התחברות בחיוג דרך המחשב הראשי שמחובר לנתב, זה לא מאפשר חיבור לאינטרנט. (נ.ב. במחשב עם WINDOWS XP מוגדרים כמה חשבונות משתמשים ואני רוצה שבכולם ההגדרה תהיה זהה לחיבור האינטרנט) תודה מראש

• 1 תגובה
    • 623 צפיות
  4. Started by danidin1313,

חיברתי בין שני המחשבים שלי בבית כבל רשת והגדרתי לכל אחד מהמחשבים את הרשת. ביטלתי את החומת אש של הרשת וכו' ובכל אופן הוא רושם לי בכל אחד מהמחשבים: קישוריות מוגבלת או חסרה. עכשיו זה לא רק בעיה אצלי במחשב אלא כל אחד שאני מדבר איתו אמר לי שזה קרה לו ואף אחד לא יודע לפתור את זה. בגלל זה אני לא יכול לשחק ברשת אחד נגד השני וכו' יש לי windows xp sp3 תודה מראש לעונים

• 7 תגובות
    • 779 צפיות
  5. היי חברה אני צריך עזרה ודעה בבקשה.. יש ברשותי 3 מחשבים שעובדים ברשת אלחוטי ועוד 3 עם כבל.. אני יתן לכם תמונה שתכלו להבין איך הרשת בנויה אצלי: יש לי סוג של שרת איחסון כזה עם המון מקום כ6 T בערך! עם XP עוד שתי מחשבים סלונים עם VISTA עוד שתי מחשבים רגילים שמחרוברים בעזרת כבל.. אחד XP ואחד VISTA ומחשב נייד עם VISTA שכולל חיבור כבל או אלחוטי חשוב לציין שאני משתף את האינטרנת וגם את התקיות והקבצים בין המחשבים!!! החובור מתבצע כך: המודם של HOT מסוג טיריון אני חושב. ראוטר אלחוטי של D-LINK DI 524 והאב פשוט של דימנוד בעל 4 כניסות.. מודם => ראוטר =>*כל המחשבים שמחוברים בעזרת אלחוטי האב=> *כל המחשבים שמחוברים בעזרת כבל בשתי מחשבים עובדים תוכנות שיתוף אחד אימיול ואחד…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by roeyel,

שלום לכולם, אני גולש דרך הכבלים במהירות 1.5 דרך ראוטר יחסית ישן- Edimax 6104 K. בכל פעם שאני מוריד קבצים דרך תוכנות שיתוף, לאחר שעה החיבור לאינטרנט נופל. החיבור חוזר רק כאשר אני מנתק את הנתב מהחשמל ומחזיר חזרה. איפה הבעיה? אולי הנתב? מישהו ניתקל בבעיה? אולי אצל ספק האינטרנט? המודם בידיוק הוחלף כך שהוא לא הבעיה.. תודה מראש, רועי

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. שלום, הסיגנל שהראוטר האלחוטי שלי מוציא נחלש בפתאומיות (היום 2 קווים פעם את כולם 5 קווים), דבר זה גורם לניתוקים ולאיטיות מיותרת. זה קורא גם במחשב נייד וגם ב-PC נייח שמחובר אליו דונגל. תודה לעוזרים.

• 6 תגובות
    • 910 צפיות
  8. בגלל שבזק לא יכולים לספק לי תשתית של 5 מגה אני רוצה לעבור לכבלים יש לי בבית ראוטר של לינקסוס WRT54G ...האם הוא תומך בכבלים ? האם אני צריך לבקש מודם מסווים או שכל המודמים שלהם אותו דבר ? תודה

• 1 תגובה
    • 621 צפיות
  9. Started by KKK,

הי, יש לי מחשב עם מודם USB ב-ADSL. לאותו מחשב מחובר מחשב נוסף בחדר אחר עם כבל Ethernet לגלישה באינטרנט. אני בקרוב קונה מחשב נייד שאותו אני גם מעוניין לחבר לרשת, אך אין במחשב עם המודם יציאה נוספת של LAN. אינני מבין בעניין הזה יותר מידי אך ניסיתי לחפש בגוגל פתרון לבעיה ומצאתי את זה: http://www.10shop.co.il/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=649125 האם באמצעות המתאם הנ"ל אוכל לחבר בין המחשב לבין המחשב נייד לגלישה באינטרנט באמצעות כבל Ethernet? האם צפויות בעיות? תודה.

• 1 תגובה
    • 756 צפיות
  10. שלום אני צריך המלצה על ראוטר אלחוטי שיעבוד לי עם תשתית של כבלים=הוט וגם שיגיע לחדר ממד שנמצא קרוב למקום שבו ישב הראוטר(קיר מפריד) צריך שהוא יהיה ראוטר חזק שלא מתנתק חברה מוכרת וטובה ושיעמוד בתנאים הנל ואם יש משהו כזה שלא צריך גם מודם וגם ראוטר אלא רק ראוטר זה הכי טוב תקציב עד 300 שקל אם זה בעיה העניין של הממד אז תציעו לי פתרונות של העברת חוט אגב.. האם מספיק אינטרנט במהירות 1.5 לשני מחשבים תודה

• 0 תגובות
    • 629 צפיות
  11. Started by KingYes,

אהלן, יש לי אפשרות להתחבר ל-SOCKS 5 לשרתי FTP. השאלה שלי, האם אפשר בתהליך ה-FXP (העברה משרת לשרת), לעשות גם שימוש ב-SOCKS 5 ?

• 13 תגובות
    • 3.5k צפיות
  12. לכל אחד מהמחשבים כרטיס רשת ג'יגהביט ספק ראשי L2TP (בזק-בינלאומי) ספק מישני (גיבוי) PPTP (אינטרנט-זהב) האם יש ראוטר עם מהירות יותר מ- 10\100 לכיוון ה- LAN ? בתודה, shenig

• 0 תגובות
    • 503 צפיות
  13. Started by alex28,

שלום לכולם אני רוצה לחבר את מחשב השני שלי לאינטרנט אך אני עושה את זה?? פרטים: המודה שלי הוא USB ADSL MODEM ALE 130 בשני המחשב WINDOWS XP למי יש מדריך אך לעשות את זה אני ישמח לזה!

• 3 תגובות
    • 623 צפיות
  14. כאשר אני מדבר על ip קבוע אני מיתכוון לחיבור בשיטת MPLS (כך לפחות אני זוכר את המונח בו השתמש הטכנאי של הוט שהתקין לי את את החיבור לאינטרנט בבית).. החיבור הוא לא באמת ip קבוע ומנסיוני הוא משתנה פעם בחצי שנה בממוצע. יש יתרונות וחסרונות בכל אחד משני שיטות החיבור הנפוצות (התחברות בחייגן\חיבור IP קבוע ). האם חיבור ל-הוט ב-ip קבוע, מונע מספקיות האינטרנט לצמצם רוחב פס למשתפי הקבצים ? האם החיבור בשיטה הזו מקל על פיצול רוחב הפס לשני מחשבים שונים בבית? האם היתרונות הגלומים בשיטת חיבור אחת , גוברים על היתרונות בשיטת החיבור השנייה או שכיום ההבדלים הם מינוריים וחסרי משמעות ללקוח הממוצע?

• 17 תגובות
    • 2.6k צפיות
  15. צריך המלצה לראוטר כזה תודה לעוזרים

• 7 תגובות
    • 945 צפיות
  16. Started by SweeT_EviL,

אז ככה יש לי ZA 7 ויש לי מודם רגיל שמחובר אלי ומחשב אחר שמחובר אלי כשאני מנסה לגשת דרך המחשב השני לאינטרנט אני לא מצליח(אין פינג), אבל כשאני סוגר תZA כן יש לי זה עובד ככה הכרטיס רשת שלי(שמחובר למודם) והאיפי שאני מקבל נמצאים בINTERNET הכרטיס רשת שאליו מחובר המחשב השני והDHCP SERVER נמצאים בTRUSTED הSHARING שאני מבצע נמצא על החיבור לאינטרנט.(ניסיתי לעשות SHARING לכרטיס רשת שלי או לשני וזה לא עזר). קיצר ברור מאוד מה גורם לבעיה, השאלה איך פותרים את זה. ולהחליף את ZA זאת לא אופציה. תודה מראש..

• 0 תגובות
    • 618 צפיות
  17. האם תהיה קליטה בין החדר, שבו יהיה הראוטר, לבין החדר שבו יהיה המחשב עם ה. רשת אלחוטי ? אין לי נסיון עם זה.. המרחק לא יותר מ-5 מ', אותה קומה, אבל יש איזה 4-5 קירות בקו ישר שמפרידים. (אני לא יודע איך זה הולך באינטרנט אלחוטי, אבל בטלפון אלחוטי אין בעיות) אני מתכנן לקנות EDIMAX BR6504N + Edimax EW7728IL, האם זה מספיק/יותר מדי? תודה מראש

• 1 תגובה
    • 627 צפיות
  18. שלום. יש לי ראוטר ששמו מצויין בכותרת וכרטיס רשת אלחוטי (שניכנס דרך הusb)/ מרגע הקנייה יש בעיות רבות עם התחברות, כשאני עושה חיפוש רשתות אני מוצא את הראוטר של השכנים מהקומה הראשונה בביניין משמאל (ואני גר קומה רביעית...) לכן חשבתי על קניית אנטנה או ראוטר חדש, התקציב הוא 300 ש"ח. תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 979 צפיות
  19. שלום, יש לי בבית היום 2 מחשבים אשר מחוברים ישירות למודם הכבלים ( האחד מחובר ליציאת הרשת של המודם והשני ליציאת הusb של המודם, וככה זה עובד כמעט נפלא כמה שנים, אף מחשב לא תלוי בשני שניהם מחוברים למודם ישירות). אני קונה מחשב שלישי ורוצה לחברו גם לאינטרנט, המחשב השלישי יהיה מרוחק במקצת מהחדר בו שוכן המודם ולכן לא ניתן יהיה להעביר כבל רשת וכאן נדרש ראוטר אלחוטי וחוטי כי אני רוצה לחבר את הראוטר למודם ומהראוטר להוציא שני כבלים לשני המחשבים שחוברו עד עכשיו באופן חוטי ואת המחשב החדש לחבר בעזרת כ. רשת אלחוטי אל הראוטר. יש לציין כי המחשב שיחובר באופן אלחוטי נמצא במרחק של כ-10 מטרים מהחדר בו שוכן המודם והראוטר ( חדרים באותה קומה , אך ללא קיר משותף ביניהם, הקירות הינם קירות רגילים ולא…

• 5 תגובות
    • 826 צפיות
  20. אהלן, הורדתי את הדריבר הכי עדכני מהאתר שלהם ואחרי התקנה מופיעה לי הדבר הבא (כמובן הכרטיס לא עובד) : מדובר בויסטה אולטימייט. [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. כלומר אני מדבר על תקן A. תודה מראש.

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by PkAss,

שלום לכולם, שני שאלות לי בנושא הנ"ל: 1. בעזרת ה- GPEDIT, אני מבצע הרשאות וקובע מדיניות של דברים בווינדוס. הבעיה היא, שהיוזר שלי הוא ADMINISTRATOR, וההרשאות שאני קובע חלות גם עליי! איך אני מבטל את זה? אני מעוניין שהדברים וההרשאות שאני נותן יתייחסו רק ליוזרים בעלי הרשאה נמוכה מאדמין. 2. ונניח שאני קובע שאני לא נותן הרשאה לבצע "בטל/הפעל" לכרטיס רשת במחשב שלי. אני רוצה שההרשאה הזאת תחול כן על כל היוזרים (כולל אדמין),פרט ליוזר שלי- שבמקרה הזה הוא גם אדמין... * כשאני אומר אדמין, אני לווא דווקא מתכוון ל- Administrator, אלא לכל יוזר בעל הרשאת Administrator... תודה לכל העונים והעוזרים! אני מקווה אגב, שרשמתי את השאלה שלי בפורום הנכון, פשוט זה הפורום היחידי שמצאתי לנכון שקשור לנושא…

• 1 תגובה
    • 885 צפיות
  23. שלום, יש ברשותי מודם terayon tj715 שסופק לי ע"י חברת הכבלים וראוטר אלחוטי (חדש) edimax br6204wg חבילת הגלישה היא 1.5 מגה, דרך הכבלים בשילוב עם 014 חיברתי את הראוטר לפי הוראות היצרן ונתקלתי בבעייה הבאה: מהירת הגלישה איטית ביותר, עוצרת לחלוטין לפרקים ובלתי יציבה. פרטים נוספים: - הבעיה מתרחשת גם כאשר המחשב מחובר באופן אל-חוטי וגם כאשר הוא מחובר ישירות לראוטר באמצעות כבל. - כאשר אני "עוקף" את הראוטר ומתחבר היישר אל המודם - הגלישה מעולה וחלקה. - אני משתמש במחשב נייד עדכני - הקליטה ברשת האלחוטית מסומנת כ"מצויינת", אך כאמור, ללא קשר לקליטה, המהירות נוראית. - אין לי תוכנות הגנה מיוחדות מלבד פיירוול של ווינדווס (ויסטה). (ייתכן וקיימות תשובות דומות בפורום ויתכן ואני טוחן מים, אך …

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  24. Started by idoleff,

שלום, זמן רב אני משתמש בנתב אלחוטי מסוג 3com 3CRWE554G72Tעל מנת להפיץ את האינטרנט לכל הבית. לאחרונה התעורר צורך לחיבור אלחוטי גם בממד, אבל לצערי הוא רחוק מהראוטר כך שאין בו קליטה. ברשותי ישנו גם מודם-נתב של ראוטר בזק Tnn-simens SL2-141 ורציתי לדעת האם אני יכול להשתמש בו כסוג של מגבר שיקבל את האות בנקודת ביניים, ויפיץ אותו לממד. תודה.

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. שלום , אני מנסה להתחבר לראוטר ולאינטרנט אבל יש לי בעיה ממש מרגיזה . כל פעם שהמחשב מתחבר הוא לא מצליח להיכנס לאינטרנט , וכדי להתחבר לאינטרנט אני צריך ללחץ על הכפתור אבחון ואז רענון הגדרות רשת וזה עובד ברוב המקרים , אם זה לא עובד אני פשוט צריך להתנתק מהרשת להתחבר מחדש ואז לעשות את התהליך שוב . (בצורה אלחוטית לא קווית הכל) הראוטר הוא D-link DIR300 המערכת הפעלה היא ויסטה SP1 אני חייב לציין שניסיתי להתחבר לרשתות אלחוטיות אחרות באזור וזה גם עושה לפעמים את אותה הבעיה , אבל ברשת בלימודים שלי אין שום בעיה .

• 1 תגובה
    • 724 צפיות

דיונים חדשים בפורומים