רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,491 דיונים בפורום זה
-
בגלל שאני לא חכם במיוחד קניתי ראוטר AX3000 Archer AX50 של TP-LINK (להחליף את הראוטר B של בזק) שמסתבר שלא כולל מודם. אני כבר לא יכול להחזיר אותו, אז צריך לקנות משהו שישלים את הפונקציה החסרה. אני עם תשתית קו טלפון של בזק, ולהבנתי אני צריך לקנות CABLE MODEM, הבנתי נכון? בשביל שלא אצא דביל פעמיים, מישהו יכול לעזור לי להבין מה אני צריך בדיוק? ואם אפשר המלצות על מוצרים ספציפיים זה בכלל מעולה, תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 664 צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי רשת ethernet בבית, מחובר לHOT 500 MB, האינטרנט האלחוטי עובד ללא כל בעיה בכל הבית , בעיה אחת (שפחות מפריעה לי) היא שהמחשב שמחובר בethernet מגיע רק ל 80-85 MB ,מניח שהכבל ישן ולא תומך במהירות גבוהה יותר (תקנו אותי אם אני טועה האם אני יכול לבדוק את זה) בעיה חמורה יותר היא שברגע שאני מנסה להוריד קובץ גדול או לגלוש בהרבה אתרים יחד החיבור מתנתק וחוזר רק כשאני מנתק את הmoca מהחשמל ומחזיר אותו בגלישה רגילה או כשאני מגביל את מהירות ההורדה הכל עובד ללא ניתוקים, טכנאי הוט בדק אמר הכל תקין בציוד ולראיה שהחיבור האלחוטי תמיד עובד כרגיל ובמהירות מלאה, יש למישהו רעיון איך לפתור את הניתוקים?
-
- 3 תגובות
- 690 צפיות
-
-
היי שלום לכולם יש ברשותי סיבים אופטיים של סלקום תחת שוק סיטונאי של בזק,כבר איתם 4 חודשים מרוצה והכל עובד כמו שצריך רק שדלוקה אצלי מנורת pon אדומה בראוטר שלהם במשך חודש ודיברתי עם סלקום והם אמרו שזה בסדר שכל עוד שאין תקלות אצלי ברשת ובגלישה אז זה תקין ,עכשיו מבדיקה שביצעתי ברשת נורת pon אדומה זה לא טוב זה אומר עוצמות אות גבוהות ורק טכנאי עם ציוד מתאים יכול לבדוק זאת האם מישהו מכיר ויודע ? אם זה בסדר או לא?
-
- 3 תגובות
- 12.3k צפיות
-
-
שלום כולם, המצב הנוכחי הוא שאני גר בבית פרטי ביחידת דיור שנמצאת קומה מעל בעלי הדירה, שבבעלותם אינטרנט של HOT, אין סיבים אופטיים בישוב והם על עסקה של 200Mbps, משתמשים ב-FiberBox שזה גם לטלוויזיה וגם נתב. אני מעוניין להגדיל את טווח ה-WIFI בקומה, וכן ארצה להתחבר בעזרת כבל לאינטרנט במחשב הנייח שלי. חשבתי על משהו כמו מגדיל טווח שיש לו יציאת RJ45 שממנו אוכל להוציא כבל, ואני לא בטוח מה הטכנולוגיה שתניב לי תוצאות מיטביות. חשבתי לקנות נתב(שיוכל לשמש אותי בעתיד) ולהשתמש בו בתור נקודת גישה שמתחברת לרשת המקורית באופן אלחוטי. קראתי קצת בנושא והבנתי שיש אופציה כזאת שנקראת WDS בנתב Archer VR600 TP-Link ודומיו. מצד שני הבנתי גם שכל פיתרון שכזה עלול לחלק לחצי את רוחב…
-
- 3 תגובות
- 753 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום מחפש המלצה לכונן רשת ביתי בגודל של 2TB לפחות, מסוג SSD (מספיק עם ה HD המסתובב). הכונן צריך להתחבר לרשת הביתית ב WiFi (הוא לא ימצא קרוב ל router/switch) וכמובן גם חיבור LAN. רצוי אחד שעובד בתקשורת מהירה וחדשה של WiFi (ו LAN של 1Gb). אם אפשרי ויש, אז כזה שניתן להחליף את ה SSD הפנימי שלו ליותר גדול בעתיד (אם צריך). הכונן ישמש לגיבוי החומר מהמחשבים הביתיים ורצוי כזה שניתן להיכנס אליו גם מהטלפון הסלולרי ולהוציא/לשמור דברים. יש המלצות ??? תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 663 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אני היתחברתי לבזק סיב-אופטי 1GB.במחשב נייח בכבל רשת LAN מקבל מהירות גבוהה ותקינה. אני קניתי מגדיל טווח 3 יחידות הדגם : TP-Link 802.11ac AC2200 Smart Home Mesh System Deco M9 Plus במגדיל טווח חיברתי את כולם. והאינטרנט עובד ותקין. ורואה אתרים מהירים. אבל משהו לא מבין במגדיל טווח. במחשב נייד dell שלי אני מקבל מהירות אינטרנט אלחוטי בבית 245 Mbps וזה מישתנה מהירות מידי פעם 200 Mbps או 280 Mbps נסיתי בדיקה במחשב נייד היתחברות ישירות נתב ראוטר אלחוטי. ואותו דבר מקבל מהירות נמוכה. אגב: במחשב נייד דרייבר כרטיס רשת אלחוטי שלו יש לו 802.11ac תומך במגדיל טווח שלי. למה במחשב נייד שלי זה נמוך מהירות אלחוטי בבית שלי ? …
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
היי האם קיים כרטיס רשת שמתחבר ל-pci אקספרס ללא מקלות גדולים של אנטנות שצריכים להיות מחוץ למארז? משהו בסגנון של האנטנות של המכשיר הזה (הוא מתחבר עם USB, אז זה לא מה שאני מחפש): https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10524 או בלי אנטנות בכלל
-
-
- 3 תגובות
- 995 צפיות
- 2 followers
-
-
היי, רציתי לשאול האם קיים יתרון בלרכוש נתב פרטי לטובת יציבות האינטרנט? ואם כן, אשמח אם מישהו יוכל לספק המלצה לדגמים מתאימים לסיב של סלקום.
-
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אני עובר דירה למקום שיש בו תשתית של עד 200 מגה. כנראה אתחבר בתור התחלה ל 019 מעוניין לקבל המלצה לראוטר טוב שיתן קליטת WIFI טובה (מעוניין לקנות ראוטר משלי במקום לשלם עוד 25 לחודש על ראוטר שלהם) בית 5 חדרי שינה (אחד מהם ממ"ד) תודה!
-
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
- 2 followers
-
-
העברתי כבלי תקשורת מארון החשמל אל כל אחד מהחדרים בבית. בארון החשמל נמצא מודם של סלקום-פייבר האם יש אפשרות לקנות כמה access-points ולקשר בין כולם באצמעות הכבלים שהעברתי כך שיפעלו כרשת אלחוטית אחת עם אותו SSID? זה נקרא MESH? יש שיטות/טכנולוגיות אחרות? אני רוצה להימנע ממצב שבו במעבר מחדר אחד לחדר אחר תהיה דעיכה בסיגנל... יש אפשרות כזו? תודה
-
- 3 תגובות
- 838 צפיות
- 1 follower
-
-
עשיתי אתמול אינטרנט סיבים של בזק בינלאומי 1000 מגה המודם שלהם נמצא בסלון אציין שיש קליטה טלחוטית מעולה בכל הבית. בחדר אחר בבית יש לי מחשב נייח גיימינג שאותו אני רוצה לחבר בחיבור קווי בלבד העברת כבל רשת בלתי אפשרית למודם. אציין שרכשתי 3 יחידות mesh שחשבתי לחבר למודם ולפזר עוד 2 בבית ומהם להוציא כבל רשת( הראשי של המאש מחובר בקו למודם של בזק בינלאןמי ועוד 2 מפוזרים בבית) איך הפתרון הזה? לחילופין יש לי ראוטר חדש בתקן ac האם זה עדיף?
-
- 3 תגובות
- 735 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, הלכתי לחנות חשמל וביקשתי מהם כבל CAT6, מחברים ושקע קיר. המחבר שנתנו לי הוא CAT6 בעוד השקע הוא CAT5e. מה שמעניין אותי זה שהמחשבים שיהיו מחוברים יהיו עם מהירות 1G. האם מניעה כלשהי מבחינת החיבור הנ"ל?
-
- 3 תגובות
- 875 צפיות
- 1 follower
-
-
בקיצור, נראה שהנתב DSL שלי, TP_LINK VR600 עושה בעיות ומתנתק מדי פעם והלד DSL נכבה. בייחוד ביום, פחות בערב. נראה גם שרגיש להפרעות אלקטרו-מגנטיות: לעיתים, כשמפעיל מאוורר- מתנתק. כמובן יתכן גם שהתשתית הקווית מעורערת. כדי לנסות ולאבחן ברצוני להחליף לנתב DI-LINK 6740 עליו שמתי יד לפני שהושלח למחזורית. הקושחה המותקנת עליו היא G2 מהמאגר אליו הופניתי באדיבות HelpSupport מכאן עכשיו, הפרמטרים היחידים שהכנסתי ל VR600 כדי שיתחבר: isp list = 012 Partner_VDSL region= Israel inet connection type = PPPOE username = the one given by Partner password = the one given by partner c'est tout ה6740 מאוד ברור בקינפוג הקצאת כתובות ב DHCP והגדרות PO…
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם מתי לדעתכם ובעצם מדוע עדיין אין ראוטר סלולרי דור חמישי?
-
- 3 תגובות
- 915 צפיות
- 2 followers
-
-
שלום עדכנתי היום את חבילת האינטרנט שלי במקור הייתי על מהירות של עד 100 מגה ו3 מגה העלאה עכשיו אני על מהירות של עד 100 מגה ו10 מגה העלאה מאז העדכון הזה, מהירות ההורדה שלי ירדה מסביבות 65 מגה , ל17 מגה, בזמן שמהירות העלאה שלי עלתה ל7 מגה למרות שמבחינת הנתונים של הראוטר הוא מראה נתונים של 65 מגה הורדה האם זה הגיוני שבגלל אולי תשתית, השדרוג של ההעלאה פגע במהירות הורדה ? מחר בבוקר אדבר עם שירות הלקוחות שישנמכו אותי בחזרה ל3 מגה העלאה או 5 מגה העלאה ואז אדע בוודאות (למרות שעל פניו זאת האפשרות היחידה) פשוט רציתי לדעת אם מישהו נתקל בדבר כזה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי בדירה ארון תקשורת, אליו מגיע הסיב האופטי ושם נמצא הראוטר של סלקום. מארון התקשורת יוצא כבל תקשורת לכל חדר כפי שניתן לראות בשרטוט שהוספתי. במצב הנוכחי בכל חדר יש AP עם אותו שם רשת וסיסמה, אבל במעבר בין חדרים אני חווה ניתוקים לפעמים. אני רוצה להקים רשת Mesh כדי שתהיה קליטה מקסימלית בכל החדרים ללא ניתוקים במעבר בין חדרים והפיתרון היחיד ששמעתי עליו הוא Mesh-Wifi (האם יש פיתרון אחר יותר טוב?). אז חשבתי לשים בכל חדר TPLINK DECO M5 (או מוצר דומה) ולחבר את כולם באופן קווי לראוטר, כך שה-DECOs ידברו ביניהם על גבי תקשורת קווית לקבלת מהירות מקסימלית. האם יש אפשרות כזאת בהינתן התשתית הקווית שבשרטוט? ממה שהבנתי, ה-DECOs חייבים להיות משורשרים אח…
-
- 3 תגובות
- 793 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני נכנס לדירה חדשה ורוצה להקים רשת קווית. אין לי מקום בארון תקשורת לראוטר, האים ניתן לחבר את הסיב האופטי (לאחר קופסת הממיר) ישירות ל switch, ומה switch לחבר את הראוטר או שחייבים את הסיב ישירות לראוטר?
-
- 3 תגובות
- 655 צפיות
- 1 follower
-
-
היי, יש למישהו ניסיון ב-VPN בין שתי רשתות? בגדול הבעיה היא שיש לי PING רק מכיוון אחד. לכיוון שני יש לי PING רק לנתב. אין FIREWALL. תודה
-
- 3 תגובות
- 987 צפיות
- 1 follower
-
-
רכשתי 3 יחידות של deco x60. יש לי 2 יחידות שמחובר ישירות לראוטר (אחד דרך switch) ורציתי לוודא שהיחידה שמחוברת דרך ה switch אכן מוגדרת כך שהיא מחוברת בכבל אתרנט. לפי מה שאני רואה באפליקציה, החיבור הוא דרך wifi ולא דרך הכבל. כיצד ניתן לוודא זאת?
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם, במתחם שכולל 3 דירות, כל דירה מחוברת לספק אינטרנט אחר. אני גר בדירה האמצעית (2) ויש לי סיב אופטי של סלקום (תשתית בזק). על מנת לחסוך בעלויות ומשום שדירות 1 ו-3 אינם צרכני אינטרנט גדולים (TV ו-WIFI לטלפונים ניידים בלבד), חשבתי לחבר את דירות 1 ו-3 לסיב האופטי. מצ"ב "תשריט" שערכתי ב-WORD כדי להמחיש את העניין. אשמח לקבל רעיונות/הצעות לביצוע + ציוד נדרש מומלץ.
-
-
- 3 תגובות
- 639 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, מקווה שאני בפורום הנכון. יש לי לוח אם של GIGABYTE - Z790 GAMING X AX יש לו קישורויות WIFI וכן LAN מובנה בכרטיס Realtek 2.5GbE משום מה הרשת החוטית לא עובדת (ה WIFI כן) חשבתי שזה קשור למערכת ההפעלה אך גם עם WIN 10 ו WIN 11 יש בעיה שאין אינטרנט. כאילו מערכת ההפעלה לא מכירה\לא מוצאת שיש על לוח האם כניסה של רשת. חשבתי שיש בעיה בלוח האם, אולי הכבל לא מתאים למחבר של 2.5GB ולאחר חיפושתי בגוגל , אומרים שבכלל יש בעיה עם הדרייבר של REALTEK של 2.5GB האם יש לכם רעיונות מה יכולה להיות הבעיה ואיך ניתן לתפור אותה ? תודה רבה !!
-
- 3 תגובות
- 789 צפיות
-
-
בבית שלי יש סיב של סלקום וסיב של בזק. עד היום שניהם היו מחוברים בראוטר שלי (Asus AX11000) כ Dual-WAN. החלטתי להתפטר מאחד מהם אז התחלתי לערוך בדיקות מהירות. גיליתי שעם בזק אני לא מצליח להתחבר לVPN שלי דרך הראוטר ואחרי הרבה עגמת נפש, גיליתי שמה שגורם לזה זה שהראוטר לא מצליח להתחבר לשרת NTP לקבוע את השעה ותאריך כשהוא מחובר לבזק כספק. זה גורם לכל חיבור מאובטח להכשל. ניסיתי הרבה שרתי NTP ולא מצליח להתחבר לאף אחד עם בזק. הכל עובד כמו שצריך עם סלקום. האם יש לבזק שרת NTP של עצמם או משהו כזה שרק דרכו אפשר לקבוע את השעה ותאריך? תודה רבה מראש!
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לא יודע באיזה קבוצה לרשום את זה, אבל אשמח לחוות דעת של מומחה אבטחה: ממה שאני יודע, הרגולציה מחייבת כי מערכת המחשב לא תוכל לשמור את סיסמת המשתמש בכניסה לחשבון הבנק, וכך תמיד היה בכל החשבונות שלי בבנקים השונים - תמיד צריך היה להקליד סיסמה. באפליקציה למשל, נשמר שם המשתמש במסך, אבל סיסמה - לעולם לא נשמרה. בימים האחרונים, מערכת חלונות 10 שלי במחשב הנייח שומרת גם את הסיסמה בכניסה לחשבון הבנק ואיני צריך להקליד אותה. האם זה ליקוי באבטחת מידע??
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
- 3 followers
-
-
התחלתי לדבר עם נציגי חברות אינטרנט, וראיתי שכולם שמים תוספת תשלום על הראוטר של בערך 20 שקל לחודש. ראיתי שאחת החברות אמרה שאם יש לך ראוטר אז תשלם 5 שקל למתאם שקר כלשהו. אז תוהה למי שיש ניסיון, האם שווה בכלל לקנות ראוטר כזה אן אולי עדיף ללכת עם ההצעות של החברות? אם כן איזה ראוטר? תודה.
-
-
- 3 תגובות
- 937 צפיות
- 2 followers
-
-
שלום, ברצוני לדעת כמה כבלים CAT6A ניתן להשחיל לצינור 4 צול. והאם יש נוסחה פשוטה. תודה,
-
- 3 תגובות
- 512 צפיות
- 1 follower
-