עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by PokeKiNg,

שלום, אני מחפש עזרה בקניית ראוטר בייתי כרגע אני גולש על 40 מגה אצל בזק (ומתכוון להעלות ל100 מגה כשאני אקנה את הראוטר) נכון לעכשיו יש לי את הראוטר שהם מחלקים ב10 שקל לחודש (ואני ממש לא אוהב אותו) אני גולש חדר ליד הראוטר ומקבל ב-WIFI רק 10 מגה מתוך 40 מגה. אני גולש מ2 מכשירים שמחוברים בכבל ו7 בWIFI (מחשבים ניידים, פלאפונים) ובגלל זה חשוב לי ראוטר טוב שיהיה לא רק מאובטח אלא גם מספיק חזק (הבנתי גם שלאנשים מסויימים הראוטר של בזק מגיע במקרה הטוב עד 55 מגה ולא באמת עד 100 אבל זה לא קרה לי ככה שאני לא יכול להגיד בוודאות). אני לא מבין בכלל בראוטרים, תקנים, או דברים שמחזקים את העוצמה של הWIFI לכן כל עזרה תיהיה מבורכת בעיקרון, כמו שאמרתי, …

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. עשיתי להגדרות של TPLINK סיסמא של אלחוטי ועדכון קושחה.. ולחבור הוטבוקס 2 אינטרנט לא עובד עשיתי לא נכון?

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by kalda01,

יש לי כבר כמה שנים מתאמי רשת על תשתית הכבלים שהותקנו על ידי חברת YES. באופן הזה יש לי כאילו חיבור קווי בין הקומות ואני בדרך כלל מצליח להעתיק קבצים ממחשב בקומה השנייה למחשב בקומה הראשונה בקצב של 12MB לשנייה. לפני כמה ימים היו בעיות חשמל באזור והיו כמה וכמה הפסקות ואי יציבות של הזרם. לאחר מכן שמתי לב שחיבור הרשת בין הקומות הפך איטי ולא יציב. בדקתי עם PING שיש הרבה ניתוקים. האם יכול להיות שהפסקות החשמל גרמו לבעייה הזאת או שיש לחפש את הבעייה בכיוון שונה ?

• 3 תגובות
    • 2.9k צפיות
  4. Started by Tom Duany,

שלום, כיום יש לי אינטרנט 40 מגה בבית של ניטווזין, אני גר בבית פרטי 3 קומות, הראטור נמצא בקומת קרקע. במרתף ובקומה עליונה הקליטה של אינטרנט ממש לא טובה וגורמת להאטות וchromecast גם לא עובד לי כשורה בגלל זה. על איזה מגדיל טווח אתם ממליצים לרכוש? שלא יעלה יקר מדי אבל שיהיה שימושי נכון וטוב תודה וחג שמח!

• 3 תגובות
    • 3.1k צפיות
  5. Started by bomba90,

בחיפושיי אחרי ראוטר נתקלתי בראוטר הנ"ל: ASUS RT-AC1200 http://www.gearbest.com/wireless-routers/pp_290309.html כרגע הוא במבצע, 50$ ב-Gear Best. 3.6/5 באמזון. מישהו מכיר ויכול להמליץ או לא להמליץ?

• 3 תגובות
    • 4.3k צפיות
  6. תודה רבה נעם

• 3 תגובות
    • 774 צפיות
  7. Started by gal426,

• 3 תגובות
    • 3.5k צפיות
  8. היי, אשמח להתייעץ עם אנשים קצת יותר מנוסים ממני. מחוברים כרגע בתשתית בזק וספק דרך אקספון במהירות 100mb, הראוטר בבית מדגם D-Link DSL-225 . יש בבית 2 מחשבים ניידים שמחוברים אלחוטית כיוון שקיימת נק' אחת בבית והגלישה בבית לא מתבצעת במחשבים מאותו המקום תמיד. ביצעתי בדיקה דרך האתר speedtest.net כאשר בכל המקרים התוצאות היו בחיבור אלחוטי: כאשר מחובר מחשב אחד לאינטרנט המהירות המקסימלית מגיעה ל-30MB. לא פעם אחת הראה גם תוצאה שהגיעה לאזורה-15MB או פחות מ-10MB. כאשר מחוברים 2 מחשבים לאינטרנט המהירות המקסימלית מגיעה ל-15MB. מורגשת האטה משמעותית לסירוגין במהלך היום. דפי אינטרנט פשוטים נטענים מאוד לאט. סרטונים קצרים בפייסבוק או יוטיובים נתקעים ל…

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  9. יש לי רטואר של בזק DSL-6740U הוא כל הזמן מתנתק לי הרבה פעמים ביום אני רוצה לקנות משהו אחר אבל אני לא מבין מה יעבוד ומה לא בדיוק עכשיו התפרסמה כתבה על ראטורים פה http://www.techspot.com/bestof/routers/ חשבתי ללכת על TP-Link Archer C7 AC1750 Dual Band Gigabit 1750Mbps שאני רואה שקיים גם ב KSP ב 500 שקל עכשיו שאני מסתכל בגב של המכשיר אני רואה כניסה כחולה https://www.amazon.com/TP-LINK-Archer-C7-Wireless-1300Mbps/dp/B00BUSDVBQ GIGABIT WAN PORT אבל אצלי במכשיר של בזק יש כניסה שנראת שונה שנכנס לשם הקו טלפון ורשום VDSL מדובר בדברים שונים? הראוטר הזה יהיה יכול…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by DL,

היי, אני מתחבר מחר לאנלימיטד ומחפש המלצה על ראוטר AC טוב עם חיבורי 1G קוויים, הם מציעים לי את ה D-link 825 ב 300 שקל, אבל קראתי בכל מיני מקומות שיש לו בעיות ניתוקים, מישהו יודע עם זה נכון? חשבתי בעיקרון על ה TP-link Archer C7, אבל אני פתוח להצעות אחרות אם יש משהו טוב יותר בערך באותו מחיר. התקציב שלי הוא בסביבות ה 500 שקל, תודה! אלמוג

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. שלום, ברצוני לרכוש נתב שיחליף את ה-TP-LINK WR541G שיש ברשותי. המטרה היא לשדרג את מהירות ה-WIFI בבית ע"מ להגדיל את מהירות ההעברת הקבצים שבין המחשבים ב-LAN. לאחרונה קניתי את ה-Edimax BR-6228NS, אך מסתבר שהוא פשוט לא יודע/איטי מדי לעבוד בחיבור עם חייגן. לוקח לו 20 שניות להיכנס לגוגל + פינגים עם איבוד מידע. בהתחלה חשבתי שקיבלתי נתב תקול אך זה התבדה בהחלפת הנתב. אח"כ ניסיתי את הנתב TP-LINK WR741ND. הוא עובד אך הטווח שלו לא מספק את הסחורה. לכן אבקש עזרה במציאת נתב מתאים. תודה מראש לכל העוזרים.

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by Doron.C,

היום בצהריים שוחחתי עם הספק שלי (בזק בינלאומי ) והתשתית (בזק ) לגבי עידכון חבילות הגלישה וידאתי בשניהם ששיש באפשרותי לשדרג ל 100 מגה ושידרגתי ממהירות של 15 מ"ב , נאמר לי רק להתנתק מהאינטרנט ולחזור ולראות את השינוי אז עדיין לא קרה ואני נמצא עדיין על 15 מ"ב , האם יש זמן המתנה או מיידית זה מתעדכן ? נ.ב. המודם של הוא TP-LINK 9980 האם יש צורך לשנות את החייגן שלו ? או הגדרות אחרות ?

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. "סצינת תוכנות הכופר" ממשיכה להתחזק ולהשתכלל. 34% מהאיומים המכוונים כלפי ישראל הם מסוגים שונים של תוכנות כופר, כאשר גירסאות חדשות מסוגלות לפעול גם ללא חיבור לאינטרנט, ואחרות לא מסתפקות בהצפנת הקבצים אלא מוחקות אותם לחלוטין להמשך: https://hwzone.co.il/איום-תוכנות-הכופר-מתרחב-40-מהשוק-בישראל/

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. רציתי לרכוש אותו אבל אחרי שקרתי בבלוג NETCHIEF שיש לו רק 2 מגה והוא לא יתמוך קושחה של OpenWRT באתר שלהם הם טוענים שנתב כולל 4 מגה ויעבוד עם קושחה שלהם. למה כזה שוני בין נתונים? האם יש כמה גרסאות של נתב ובישראל נמכרת גרסה של 2 מגה רק?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. אני מעוניין לשדרג לאינטרנט מהיר בבזק, חשבתי לעבור לנתבים החדשים מדור ה AC אני מעוניין להתרשם ממה שהנתבים מסוגלים לתת. אני מנסה אך לשווא למצוא חוברת הפעלה (user guide) לשני הנתבים שבזק מספקת: DLINK G256DG VTEC iAD604IL האם למישהו יש אותם וישכול להפנות אותי למקום בו ניתן למצוא אותם? האם מישהו עשה השוואה בין שניהם ויכול לומר מי מהם טוב יותר? תודה מראש לכל העונים.

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by IlyaN,

קודם כל אני מתנצל, זה לא ממש דיון טכני אלא יותר צרכני. ראיתי פה ושם שאנשים דיווחו שיש להם MOCA מחוברת להוטבוקס. יש לי אינטרנט בלבד ומעוניין בפתרון הזה אבל התמיכה והש"ל של הוט מתעקשים שזה עובד רק עם הפייברבוקס, מבקשים דוגמה של מנוי אינטרנט בלבד עם הMOCA. מישהו יכול לאשר MOCA+HOTBOX ואולי אפילו לנדב מס' מנוי?

• 3 תגובות
    • 3.1k צפיות
  17. Started by Gray Druid,

שלום לכולם, אני משתמש כבר זמן רב במחשב הנוכחי בכרטיס רשת חיצוני מסוג TP-Link TL-WN722N שרובכם כנראה מכירים. הבעיה איתו היא שבכל פעם שאני עוזב את המחשב לזמן ארוך, כשאני חוזר אני מגלה שהכרטיס מפסיק לעבוד, הכרטיס חוזר לעבודה רק לאחר ניתוק וחיבור מחדש. קניתי כבר 2 כאלה כי חשבתי שמדובר בפגם חד פעמי. אני מניח שהגיע הזמן להשתדרג לאחד יעיל ואמין יותר. אשמח להמלצתכם בנושא. אציין שהראוטר עצמו נמצא בחדר סמוך ככה שאין צורך בכרטיס רשת רב עוצמה.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by SomeOneDudOrg,

שלום, רציתי לשאול האם יש אפשרות לשים שתי נתבים על אותה תשתית של בזק ? הבעיה: שני ממירים שצריכים חיבור לאינטרנט דרך כבל, הבעיה שהם רחוקים מאוד קצתץ אחד מהשני חשבתי על האפשרויות הבאות 1) שני נתבים על אותה תשתית אם זה אפשרי בכלל ? 2) שתי נתבים על אותה תשתי ולכל נתב שם משתמש וסיסמא של ספק (ISP) אחר ? 3) לקנות כבל CAT7 ארוך ולהתחיל להעביר מהחדר לארון תקשורת ואז משם לסלון ? אם יש אפשרויות אחרות אשמח לשמוע

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by HuGeMouTh,

שלום, בשבוע האחרון עברתי דירה ואחרי שנים עם הוט ומלא בעיות עם ציוד קצה צרפתי וגרוע בחרתי לעבור לתשתית של בזק. קניתי מודם-ראוטר של D-LINK מדגם G225 (כולל חיבור WAN 1G בשביל להשתמש בו כראוטר לתשתיות אחרות) והתחברתי ל 018 כי שמעתי עליהם דברים יחסית טובים (תשתית+ספק 100M, הסנכרון הוא על 90/5Mb). לפני כמה ימים סוף סוף מצאתי זמן לשחק קצת וצערי גיליתי שיש לי packet loss שממש מקשה לשחק ניסיתי להתחבר גם חוטי וגם אלחוטי, ניסיתי להפעיל את הציוד מחדש וניסיתי שרתים באיזורים שונים, שום דבר לא עזר. אשמח אם תוכלו לעזור לי לזהות אם המקור של הבעיה הוא המודם ראוטר או בעיה עם בזק/018. תודה רבה מראש לכל מי שינסה לעזור

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. שלום לכם, וערב טוב לכולם... היתקשר אלי ספק אינטרנט אומר לי אני רואה שיש לך מהירות 15MB. אנחנו מפסיקים מהירות 15MB. מעבירים אותך למהירות 40MB. שאלתי שאלה כמה יוצא לי 40MB מהירות גלישה אינטרנט מקסימום? הוא אמר לי במהירות 20MB מקסימום. אמרתי להם הישגעתם 20MB וכמה מהירות 100MB מקסימום? הוא אמר לי בפועל מהירות גלישה 80MB. וואוו מה פתאום אקבל נמוך מהירות גלישה. אני לא רוצה לקבל מהירות נמוך מאוד. רוצה ליגלוש במהירות הכי הכי 100MB מדוייק. מישהו אחר ניתקל בתופעה הזאת?מישהו יודע מתי מתי הספקים אחרים יעשו שינויי במהירות הגלישה הכי הכי מדוייק שיהיה 100MB? בתודה מראש!

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by higuygonen,

שלום לכולם אני מחפש מחליף לראוטר הישן שלי linksys wrt54gs בתקציב נמוך. הוא מחובר לתשתית הוט, הראוטר מספק כיסוי לרוב האזורים שאני צריך. אליו מחובר עוד edimax ישן ב wds שמכסה לי שני חדרים מרוחקים. תודה מראש.

22. Started by almog1620,

מהם הסיכונים בשימוש ב - VPN כדי לעקוף שירותי סינון אינטרנטי??? יש לי תחושה ששירותי VPN זה דבר מסוכן מבחינת פרטיות ברשת... למען הסר ספק (ולא שיש לי סיבה להתבייש במשהו..) אני לא משתמש בVPN, אני בודק כי על המחשב בבית יש מישהו שמתחבר לVPN באופן קבוע...

23. אורח לא קולט
    Started by אורח לא קולט,

עברנו דירה, ובדירה החדשה הוייפי כמעט ולא נקלט מחוץ לחדר שבו מותקן המודם. זו דירה תל-אביבית קטנטנה בבית ישן, בלי ממ"ד וכיוב'. כשראינו שהאינטרנט לא מאפשר גלישה מהירה, שדרגנו את האינטרנט מ-15 ל-40 MbPS ולשם כך החלפנו מודם-ראוטר לאחד של Kasda שתומך במהירות הזאת. הבעיה היא שכעת הפחת בקליטה עוד יותר גרוע: מ-40 בקווי ו-30 באלחוטי בחדר הוא פוחת ל-1(!) בחדר הסמוך (לעומת פחת מ-15 ל-2.5 שהיה בעבר), ולעתים ניתק כליל--כל זה במרחק 7 מ' מהראוטר. התקשרנו לתמיכה של קסדה, והם טוענים שהבעיה היא כנראה בגלל ריבוי רשתות באזור או אנטנות גדולות באזור, ושאנחנו צריכים לשקול להשקיע ברכיב אקסספוינט לתדר של 5ghz. האם זה נשמע לכם הגיוני? האם באמת סביר שזו הסיבה העיקרית לפחת, או שהם פשוט מכרו לנו מוצר …

24. Started by RJ1,

אהלן! הנתב שלי הפסיק לעבוד, הנורה של המערכת לא עוברת למצב מהבהב ונשארת כבויה, לפי הספר הפעלה זה אומר שיש בעיה. ניסיתי לעשות לו פקטורי ריסט אבל גם זה לא עזר. כשאני מתחבר בכבל לנתב הוא מנסה לאתחל את עצמו אבל לא מצליח להישאר יציב וליצור קשר עם המחשב. בסופו של דבר אין לי גישה לנתב, לא דרך CMD ולא דרך הדפדפן. קצת חבל שנתב כזה הולך אחרי 3 שנים. יש מה לעשות? תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by Pintuk,

אני מעוניין להקים כזו בבית. מישהו עשה ויכול לחוות דעה? ביצועים? יציבות? תודה!

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים