עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. המחשב שלי מרושת כחלק מקבוצת LAN די גדולה. ברשת הזו ישנם מס' קבוצות מחשבים (Groups) כאשר בכל קבוצה מס' מחשבים (בין בודדים ל-15 בקבוצה הגדולה ביותר). למחשבים יש מערכות הפעלה שונות / חומרה שונה אחד מהשני. כל המחשבים מחוברים לשרת אחד מרכזי שמנתב את התקשורת החוצה. אני שואל אם ישנה איזושהיא דרך כדי לגרום לשרת של הרשת (שממנו "יוצאים" החוצה), לתת קדימות ראשונה למחשב שלי בהעברת/קבלת נתונים (תקשורת)? הרי תקשורת ברשת מחשבים נעשית במעיין "תור" (FIFO - First In First Out). אולי ישנה תוכנה מסויימת שיכולה לגרום לכך? מישהו מכיר משהו? מקווה שהבנתם אותי, ואם לא - תשאלו מה לא ברור.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. שלום כולם, יש לי בבית נתב אלחוטי של חברת NETGEAR ותמיד היה מאובטח בWEP. הבעיה התחילה כשחזרתי מארה"ב עם מחשב נייד חדש של DELL והוא כל הזמן נתן לי הודעת שגיאה שהססמה שאני מזין לא עומדת בקריטריונים שלו (וזה אחרי שניסיתי כל ססמה אפשרית בכל תצורה אפשרית 64 ו-128 ). מאז אין לי בררה ואני נמצא עם הנתב בצורה פתוחה, דבר שאני ממש לא אוהב. אם מישהו מכיר ויודע מה הבעיה או טיפים לעקוף אותה אני אשמח. תודה.

• 4 תגובות
    • 752 צפיות
  3. CES 2015: חברת D-Link הטאיוואנית מציגה סדרת נתבים חדשה העונה לשם Ultra, עם יכולות מרשימות במיוחד ומראה חוצני תואם לכתבה: http://hwzone.co.il/d-link-%d7%9e%d7%aa%d7%a4%d7%a8%d7%a2%d7%aa-%d7%94%d7%9b%d7%99%d7%a8%d7%95-%d7%90%d7%aa-%d7%94%d7%a0%d7%aa%d7%91-%d7%94%d7%9e%d7%95%d7%96%d7%a8-%d7%95%d7%94%d7%99%d7%99%d7%97%d7%95%d7%93%d7%99-%d7%91/

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. טוב אז ככה במשך תקופה הייתי מחובר לראוטר שהיה בחדר של אחי אבל בגלל הקירות (בניה ישנה קירות בטון גם בין חדרים) הקליטה הייתה סבירה מינוס אבל בגלל שאחי הלך לצבא החלטתי לגנוז את המודם לחדר שלי ולהנות משיא המהירות והיום הזמנתי טכנאי שעשה לי אפשרות חיבור נוסף למודם בחדר שלי הבעיה שהוא כן מגיעה לסופי שבוע אני לא רוצה להחזיר את המודם כל פעם ואין לו כרטיס רשת אלחוטי גם מבחינת כרטיס רשת אלחוטי רגיל זה בעיה כי הלוח אם שלו כבר ככה צפוף וזה מחשב מאוד ישן שיכול ליתפגר במהירות ובגלל זה אני לא רוצה אפילו לפתוח אותו במקום זה אני חשבתי על כרטיס רשת אלחוטי מבוסס USB אבל צריך אחד אם אנטנה אחרת זה לא יעבוד בתודה לעוזרים קרירין

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by aka_katz,

יש לי נתב אלחוטי של EDIMAX בבית ולאחר שכל הבית חובר ברשת אלחוטית אני לא מסוגל להיתחבר לשרתים של FTP דרך FLASH FXP שהם מבוססים על כתובת IP ועל סיסמא. שאני מנסה להיתחבר עולה לי שה-IDNET שלי שגוי. היום אני מחובר לרשת בבית דרך מחשב נייד עם מודם אלחוטי מובנה של אינטל וגם בנייד אותה בעיה צצה לי אם מישהו יודע איך ליפתוח פורט 113 של ה IDNET אנא עזרו לי אני הרמתי ידיים כבר. :'(

• 4 תגובות
    • 777 צפיות
  6. הורדתי אימיול מליונטוורק, רציתי לדעת איזה פורטים הכי טוב להשתמש... אם בכלל יש הבדל.. אני שואל כדי לדעת לאיזה פורטים לעשות forward...

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. אני מעונין לחבר בחדר 3 מחשבים ניחים עם כבלי רשת לגלישה באינטרנט חינם וכן להוסיף אקסס פוינט בכדי לחבר גם מחשבים ניידים השאלה כמה מחשבים ניידים יכולים להתחבר לאקסס פוינט

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. עניין מוזר יש לי מתאם של 012 -audiocodes 202mpx בין אם אני מחבר את המתאם ישירות למודם או מאחורי הנתב(כלומר מודם->נתב->מתאם) השיחות עובדות מעולה אבל פקסים הוא מצליח לשלוח רק בחיבור ישיר למודם. לפני שאני שורף שעות מהחיים על התמיכה הטכנית - יש משהו שצריך להגדיר בנתב שיכול לעזור עם המצב?

• 4 תגובות
    • 4k צפיות
  9. בשביל תשתית של הוט צריך להיות מחובר לכבלים? ובנוסף כמה אתם משלמים על תשתית של 100MB?

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by Frequency,

הי, בהנחה שבמקרה יש לי שני מודמים ונגיד לפחות 2 מחשבים. יש אפשרות להשתמש בשניהם? כלומר שכל מחשב יתחבר ע"י מודם משלו דרך אותו קו ואותו משתמש. תודה.

• 4 תגובות
    • 957 צפיות
  11. Started by eladbu,

היי אני הולך להתחבר בימים הקרובים ל ADSL 10M יש 2 אפשרויות של ראוטר אלחוטי לבחירה 2760u או NETGEAR TGN2200 מה עדיף?אני מחפש MAC FILTERING VIRTUAL SERVER STATIC IP ASIGHN מה עדיף? תודה

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. היי. אז ככה - בית דו-קומתי. תשתית בזק, ספק ב' בינלאומי , 100MB. הראוטר\מודם (D-Link DSL-6740U) של בזק יושב בממ"ד בקומה הראשונה והוא אמור לספק לכל הבית גישה. בפועל בקומה למעלה הקליטה די עלובה, ולהעביר את הראוטר מהממ"ד לחדר אחר לא עזר משמעותית. הראוטר מחובר לקיר בממ"ד, ממנו יוצאים חיבור קווי לסוויץ' של Yes (שמאפשר שימוש ב VOD לממירים בחדרים אחרים), חיבור קווי למדפסת רשת וחיבור קווי למתאם רשת חשמל TP-Link PA4010 שמספק חיבור קווי לאחד החדרים בקומה העליונה. סך כל החיבורים בקומה העליונה (הבעייתית): חדר א' - ממיר YES חדש שהותקן השבוע ועוד לא מחובר. דורש חיבור קווי ללא סוויץ' של YES מאחר והוא יושב על קו YES אחר. חדר ב' - מתאם רשת חשמל TP-Link PA4010 שמקבל אינטרנט מהתאום שלו ש…

• 4 תגובות
    • 18.2k צפיות
  13. Started by mikko,

מישהו יודע מהי המהירות הממוצעת בד"כ? הכוונה אם יש הגבלה או שזה תלוי בעומס באותו רגע ואם בbittorrent יעבוד תודה.

• 4 תגובות
    • 744 צפיות
  14. Started by Ibrow-Now,

תודה

• 4 תגובות
    • 963 צפיות
  15. אודה לעזרתכם! יש לי מודם/נתב של בזק ASUS AM 604G. (אני מחובר דרך בזק כספק תשתית.) כמודם הוא עושה את העבודה ללא בעיות מיוחדות, אבל חלש כנתב אלחוטי וקצב הגלישה האלחוטית שלי גרוע. חיפשתי תחליף במחיר נמוך. ראיתי שהומלץ בפורום לרכוש את TP-Link TL-WR1043ND. הלכתי לחנות אבל אז הסתבר לי שמדובר בנתב בלבד. האם אפשר והאם כדאי לחבר אותו יחד עם ה- ASUS, או עדיף לרכוש אחר ואם כן מה אתם ממליצים לרכוש? האם כדי ללכת על מודם/נתב אלחוטי שבזק מציעה? אודה על כל סיוע ועצה טובה!! ;D

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by BaR151,

שלום, אז כמו שרשום בכותרת, אני רוצה להגדיר את ה-AP לDHCP. ככה בעצם הסבירו לי בתמיכה התכנית של נטויז'ן לעשות על מנת לעשות שימוש בAP כנקודת אינטרנט (בשביל לחבר אליו XBOX דרך כבל רשת) יש לי ראוטר של EDIMAX הדגם: BR-6524n ויש לי Access Point של EDIMAX הדגם: EW-7416APn. תודה רבה!

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by PHOENIX18,

שלום לכולם אני גולש דרך 014 והוט על תשתית 30 מגה חיבור ללא חייגן MPLS הנתב הוא נתב של אורנג' שאני מתכוון להחליפו(גם הוא גורם ללא מעט בעיות) הבעיות העיקריות הן אי עקביות במהירות ההורדה לפעמים אני מוריד על מקסימום ולפעמים אני מוריד מאוד לאט בדיקות הורדה בהוט:לפעמים נותן 30 מגה כמו שצריך לפעמים נותן 5 מגה פינגים במשחקי רשת:לפעמים תקינים סביב איזור ה80 ולפעמים עולים ל100-150 ופשוט לא ניתן לשחק מדיונים שקראתי פה הבנתי שכדי לעבוד על הכבל החדש אני צריך חיבור עם חייגן ניסיתי לעבוד כך אבל האינטרנט שלי זחל ולא הצלחתי לעבור את ה10 מגה,וגם הנציגים לא ידעו איך לעזור לי וביזבזתי שעתיים שלמות בטלפון על כלום ובסוף החזירו אותי ללא חייגן בקיצור אני די עובד עיצות ואודה לעזרתכם

• 4 תגובות
    • 765 צפיות
  18. Started by AdiR^SiNaI,

עשיתי רשת דרך כבל מוצלב 2 מחשבים ועשיתי שיתן הגדרה אוטומטי ללא שרת DHCP זה הביא רק איפי וסבנט? או שהביא גם DNS ודפלאט? עכשיו אין לי חייגן והמודם מחובר לכרטיס רשת ויש לי עוד כרטיס במחשב של המודם שמתחבר למחשב עכשיו אני צריך להגדיר את הכרטיס רשת כדי שיהיה מודם איזה כרטיס אני מגדיר של הרשת או של המודם? ואיך עושים את זה?

19. שלום רכשתי לפני כמה חודשים ראוטר של tplink wr1043nd ואחרי שבועיים האינטרנט התנתק לי ולא הצלחתי להתחבר ורק אחרי כמה נסיונת הצלחתי להתחבר , אבל התחילה לי בעיה שאני לא מצליח להיכנס לנתב. יש לי מודם נתב של בזק שהוא מחובר בכבל רשת לראוטר של דילינק והוא מחובר בכבל רשת למחשב מק. שאני מנסה להתחבר לראוטר שהמודם מחובר עליו הוא פשוט מפנה אותי לאתר הזה : http://ww1.tplinklogin.net/ שאני מנתק את המודם של בזק מהראוטר הוא פשוט לא מצליח להתחבר לנתב ונותן לי שגיאת התחברות לפי דעתי גם מלכתחילה לא הגדרתי את הרואטר ואת המודם לעבוד כמו שצריך אחד עם השני , פספסתי משהו... מה יכולה להיות הבעיה? נ.ב שאני מנסה להתחבר לראוטר מהפיסי הוא מתחבר עליו אז מה אני מפספס פה? תודה

• 4 תגובות
    • 2.3k צפיות
  20. Started by hagai-,

אני כרגע בחבילה של 1.5 ADSL ובין היחידים בעלי מודם אורכית התותח. קצב הורדה נע בין kb/s 180-200. שיא - 910kb/s לפני ההגבלה המזורגגת.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by shachar583,

טוב אז המחשב מחובר ישירות למודם , לא אל-חוטי. פרמטתי את המחשב כבר 3 פעמים וזה לא עזר.. בשבועות האחרונים זה רק ככה יש לי 5 מגה והוא מוריד לי דברים על מקסימום 40 KB/S בכל שאר המחשבים אפילו האלחוטיים הוא מוריד על המקסימום.. אני משתגע כבר ולא יודע מה לעשות בבקשה תעזרו לי . * המהירות שאני מעלה קבצים יותר גבוהה מההורדה , אני מעלה 50 פחות או יותר

• 4 תגובות
    • 881 צפיות
  22. Started by alon83438,

אני רוצה לעשות רשת ביתית בין שני מחשבים לאחד יש כרטיס רשת 10\100 ולשני אין איזה כדאי לקנות לו? ואני לא רוצה שחוטים יתחילו לרוץ לי בבית (המחשבים לא באותו חדר) אז אני רוצה לעשות או אלחוטית או כלום עצות בבקשה

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by mihFir,

אהלן, אני עכשיו אצל הספקית ברק, אני לא ממש מרוצה מהם, יש להם מחירים לא כאלה נוחים וגם האינטרנט בוא נגיד... עושה לי המון בעיות. אז החלטתי לעבור, גם בגלל שאני עובר למקום אחר, וגם בגלל שנמאס לי כבר מהם. לפני כמה זמן שמעתי שעומד לצאת אינטרנט 6 מגה? האם מחירי החבילות האחרות יצאו? ועוד שאלה, האם קיימת חבילה כזאת, שיש לה UPLOAD גבוה במיוחד? תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 609 צפיות
  24. שלום לכולם. אני על תשתית של בזק עם בזק-בינלאומי כספק. לאחרונה אני שוקל לעזור לאקספון. עם זאת, השבוע במקרה אני קורא במגזין גלובס (שנראה ממומן לגמרי אגב), את הכותרת הבאה: "בזק בינלאומי היא המפעילה היחידה בישראל שבבעלותה כבל תת-ימי המחבר את לקוחותיה לשדרת האינטרנט ברמת ביצועים שאחרים רק חולמים עליה. מבחינת רוחב פס, זמני השהייה, רמות זמינות ואמינות, אין לנו מתחרים". האם אמת בטענה זאת?האם יש דרך לבדוק את בריאות הרשת באמצעות תכונה כלשהי (כך שאוכל להשוות לאחר שאעבור לאקספון)?למשל - זמני גישה (זה נקרא פינג אם אני לא טועה), טעינה, זמינות, מהירות, וכן הלאה?תודה מראש לעונים (:

25. Started by yonatanph,

אני מחובר באקספון עם חייגן ורצה לעבור לראוטר (אדימקס 6204) אבל באקספון גובים תשלום עבור שיחות לתמיכה הטכנית אז ותהיתי אם מישהו יכול לעזור לי עם ההגדרות של הראוטר - סוג חיבור (L2TP, PPTP וכו'), כתובת DNS וכל השאר. תודה מראש!

• 4 תגובות
    • 6.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.