רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,491 דיונים בפורום זה
-
שלום לכם, אני רוצה לחבר שתי מחשבים שיושבים לידי, ושיהיה להם שיתוף אינטרנט וקבצים. על אחד מהם מותקן מערכת הפעלה וינדוס (XP PRO SP2 או 2003 סרבר) ועל המחשב השני מותקן מערכת הפעלה לינוקס עם ממשק גרפי KDE. בשתי המחשבים כמובן יש כרטיסי רשת כשבאחד מהם יש שתים (אחד הולך לאינטרנט) ועל השני יש כרטיס רשת אחד. יש ברשותי ראוטר של חברת EDIMAX. איך אני יוכל להגדיר את הרשת בין שתי המחשב ושהאינטרנט יעבוד ? לא איכפת לי איזה מהמחשבים יריץ את החיבור לאינטרנט.
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי כרגע אלקטל פרו + HUB לא מזמן השגתי ראוטר עם חיבור 10\100 הורדתי את ה PPP4 מהאלקטל השארתי אותו על מצב פרו עדיין והחזרתי את ה PPP RELEY1 עכשיו להתחבר כרגיל אני יכול. אני עובד עם 4 מחשבים כולם על WinXP . עם האלקטל פרו זה הכל היה פשוט, פשוט להפוך את המודם לפרו להכניס נתונים לחבר אותו לאיטנרנט וכל המחשבים מחוברים אבל עם הראוטר משום מה העניינים מסתבכים לא ברור לי איפה להכניס מה ואיך ... אני צריך קצת עזרה בבקשה אני ייתן לכם קצת פרטים : טוב כמו שציינתי מערכת ההפעלה היא XP הראוטר הוא מסוג Network Everywhere Model NR041 בקיצור יש לו 5 חיבורים אחד שכתוב עליו internet וכל השאר מספרים יש לו אפילו Setup יפה אבל לא ברור לי מה אני אמור להכניס בו כי אני פשוט לא מוצא איפה ... ה…
-
- 1 תגובה
- 813 צפיות
-
-
שלום עליכם גיבורי חיל, אנחנו עוברים לבית עם סלקום בתור ספק, נתב vv5822. קניתי ערכה של 3 tp-link deco M4 לטובת WiFi, יש לי 4 מתאמי MOCA, אין תשתית CAT, יש תשתית קואקס בבית. אשמח לעזרה עם מספר שאלות: 1. האם בפתרון mesh מוותרים על ה wifi של הראוטר? 2. ה mesh נותן כתובות משלו, או משתמש ב pool הכתובות של הנתב (ז"א האם משתמשי wifi ומשתמשים קוויים נמצאים באותה רשת?) 3. הילד ישחק במחשב נייח מרוחק מהראוטר: האם חיבור MOCA נותן פתרון או דופק את ה ping? חיבורי eth מיחידת mesh יתן מענה? תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 997 צפיות
-
-
שלום רב, זהו המצב הנוכחי: יש שני מחשבים, לכל אחד כרטיס רשת, שניהם מחוברים להאב/סוויטצ'. והמודם כבלים Motorola SB5100 מחובר להאב/סוויטצ'. עכשיו, אני מעוניין בקניית נתב שגם יכלול פורט למדפסת וגם חיבור אלחוטי (לחיבור מחשב נייד לרשת מתי שרוצים). מה שאני רוצה לדעת, הם העובדה שבשביל להחתבר לאינטרנט צריך לחייג (נטויז'ן כרגע) דרך מערכת ההפעלה, תפריע לקיום הרשת. כלומר, הם זה יספיק שמחשב אחד יחייג והשני יוכל להשתמש באינטרנט דרך הרשת הביתית? אולי אני שואל את השאלה הלא נכונה, מה שאני תחלס רוצה לדעת, זה מה לעשות בשביל ליצור רשת ביתית עם נתב ומודם כבלים המתחבר ע"י חיוג? תודה, מיכאל.
-
- 6 תגובות
- 932 צפיות
-
-
שלום! אני די בטוח שזה אפשרי אבל אשאל לפני הקניה רק כדי לרכוש בלב שקט. האם אני יכול לחבר מדפסת למחשב אחד באמצעות חיבור WIFI, ליצור רשת ביתית במחשב הזה, ולהשתמש במדפסת בכול אחד מהמחשבים האחרים בבית, בזמן שהוא מחובר למחשב אחד באמצעות החיבור? אני די בטוח שזה אפשרי, שזה עובד על אותו עיקרון של חיבור מדפסת למחשב דרך כבל ושיתופו בכול שאר המחשבים, וזאת רק טכנולוגיה מתקדמת יותר, אך עדיין מעוניין לקבל את תשובתכם לגבי עניין זה.
-
- 21 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
בוקר טוב יש לי בבית 4מחשבי ומדפסת שאני רוצה לחבר ברשת. כולם מריצים ווינדוס 7או ויסטה אני רוצה להפוך אחד מהם לשרת שעליו והיו כל הסרטים והמוזיקה ורוב התוכנות(אופיס וכאלה) ושכל השאר יעבדו מולו. איך אפשר לעשות זאת בצורה פשוטה? תודה מראש על התשובה.
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אני בעיצומה של הקמת רשת קניתי לוחץ RJ45, קורונה ובודק רשת. ונכלאתי למספר בעיות... 1.הרבה פעמים הכבר של בסיכוך נקרע לי שאני לוחץ אותו עם הקורונה, כמה הוא חשוב? ואם יש לכם המלצות שהוא יחזיק כמו שא החוטים 2. אני לוחץ את שקע הגויס בשיטה B מצד אחד ומצד שני אני רוצה ללחוץ רגיל עם הלוחץ RJ45 מה הוא סדר החוטים הנכון שאני אמור ללחוץ את הצד השני תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 848 צפיות
-
-
שלום! לכבוד מעבר דירה החלטנו לרשת את הבית. אשמח לעזרה קלה בתכנון. הרעיון הוא שהמודם יתחבר לראוטר שברשותי (TP-Link TL-WR1043N), משם לסוויטצ' וממנו ל-6 נקודות: 5 נקודות בחדרים ועוד נקודה לארון תקשורת בקומה למטה. משם עוד כבל לסלון ולחבר לשם עוד AP ע"מ שתהיה למטה רשת אלחוטית טובה (ובהמשך אולי סטרימר). נשמע הגיוני? אני שואל בעיקר על הAP בסלון. ככה זה עובד? הAP מקבל רשת קווית ומוציא אותה אלחוטית? איזה כבל לקנות? חשבתי על CAT6 FTP קשיח (קשיח כי אני רוצה לחבר אותו לשקעים בקיר ומכל שקע אוציא כבל למחשב). איזה ציוד קצה לקנות? איזה סוויטצ'? איזה AP? מה עוד אני צריך לדעת? תודה לעוזרים!
-
- 1 תגובה
- 2.7k צפיות
-
-
כיום ברשותי מודם ADSL של אזטק 600E שמופעל בראוטר ומחשב אחד ומדפסת. ומחובר לבזק במהירות של 1.5M אני מעוניין להקים רשת ביתית בכדי להכניס יותר מחשבים ולשתף ביניהם גם את המדפסת שהיא מדפסת רשת קוווית ואלחוטית. מקריאה של הפורום הכנתי תרשים שמראה איך אני חשבתי להקים את הרשת. מצורף הקובץ. השאלות שלי הן: 1. איך אמור להיות מחובר הראוטר האלחוטי? כ ראוטר? כ AP? 2. האם להשאיר את המודם DSL כראוטר או כמודם? 3. ראיתי שממליצים כאן על הנתב Edimax BR-6524N האם כדאי להשקיע עוד 200 ש"ח ולקנות את הנתב Edimax BR6574N (כי יש לו חיבורי GIGA LAN?) 4. האם הנתב של בזק דגם N טוב כמו הנתב הנ"ל? 5. איזה דגם של SWITCH כדאי לקנות? האם גם כאן כדאי להשקיע עוד ולקנות SWITCH שתומך ב GIGA LAN? 6. איזה כרטיס ר…
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם !!! אני מחובר לאינטרנט של ADSL בחבילה של 1.5M דרך בזקבינלאומי המודם שברשותי הוא TNN-600E יש לי רשת אלחוטית עם ראוטר של TP-LINK WR641G . כרטיס הרשת האלחוטי גם הוא של TP-LINK צורת החיבור של הרשת היא: 1- מחשב ראשון מחובר קווית לרואטר 2- מחשב שני משתמש בכרטיס הרשת האלחוטי מהירות הגלישה במחשב השני ממש צולעת והחיוי הוא תמיד על סיגנל נמוך למרות שניסיתי את כל הכיוונים האפשריים של האנטנה החלטתי להפרד מהרשת האלחוטית ולהקים קווית בצורה הבאה: 1- למשוך כבל רשת 15 מטר מיציאה נוספת של הראוטר הקיים 2- בחדר השני לשים Ethernet SWITCHוממנו למשוך כבלים למחשב ולסטרימר האם אתם צופים שאתקל בבעיות ? על איזה Ethernet SWITCH אתם ממליצים איזה סוג כבל מוצלב או אחר אנא חוו דעתכם
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי 4 מחשבים בבית - 3 בחדר שלי ו-1 מחוץ לחדר. אני רוצה גישה בין כל אלו שבחדר במהירות 1gbps עבור העברת קבצים (זה שמחוץ לחדר מחובר בצורה אלחוטית). כמו כן אני רוצה שלכולם יהיה אינטרנט. ציוד קיים: ראוטר אלחוטי עם NAT מדגם Netgear 108 Mbps WGT624 עם חיבורים של 100mbps מודם Alcatel SpeedTouch ADSL חשבתי לעשות כך: מודם האלקטל - מחובר לראוטר האלחוטי. הראוטר האלחוטי - מחובר ב-WIFI למחשב שמחוץ לחדר, ומחובר בכבל אתרנט ל-Gigabit Switch קטן שארכוש. כל 3 המחשבים (והראוטר האלחוטי) יחויברו לסוויץ'. נשמע הגיוני? יש פתרונות יותר אלגנטים? יש המלצות על סוויץ' ג'יגהביט זול? חשבתי על זה: http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=6042
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הנתונים : מחשבים: 1.מחשב רגיל עם Windows XP 2.מחשב נייד עם Vista Home basic ראוטר : BR-6204WG EDIMAX יש לו 4 כניסות קוית + אנטנה אלחוטית . החיבור שנעשה ועובד לי האיטנרט : המחשב הרגיל מחובר קוית והנייד אלחוטית ושניים עובדים טוב מאוד (אחרי שהשפרצתי דם) בגלל שהכל היה דפוק בהתחלה בגלל חוסרים של דרייברים וקשוחה וכו') השאלות: 1.האים ניתן לבצע קשר בניהם להעברת קבצים (מחשב רגיל מחובר קוית ונייד אלחוטית עם ויסטה). 2.האם ניתן להדפיס ברשת עם הנייד שמחובר אלחוטית ולא קוית . 3.התחלתי להקים משהו ובנייד ראיתי את המחשב השני אך לא הצלחתי "לחדור" אליו (אבל לאחר כל מיני שטויות הוא נעלם) אז מנקים הכל בשביל להתחיל מהתחלה . תודה
-
- 0 תגובות
- 659 צפיות
-
-
כרגע המחשב שלי הוא המחשב הראשי אליו מתחבר מחשב נוסף בחדר אחר בעזרת רשת ביתית רגילה של כבל וכרטיסי רשת. בקרוב יוסף מחשב נוסף בחדר אחר אותו הייתי רוצה לשתף בחיבור. מכיוון שחיבור אינטרנט נוסף הוא לא אופציה חשבתי על אפשרות של נתב. אינני מבין רבות באופן הפעולה או התקנתו (שיותר מעניינת אותי כמובן) למרות שאני יודע שמחירו נע מ400 שקלים ומעלה - מחיר שמקובל עלי ביותר. מישהו יכול אולי להביא לי קישור למדריך מפורט המסביר איך לחבר 3 מחשבים בעזרת נתב? תודה מראש וגמר חתימה טובה.
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב אז בעקרון יש לי 3 כרטיסי רשת. 2 פה ו1 שם. עכשיו אני ךא יודע איך לעשות זאת, בבקשה אני רוצה הסבר ממישהו או מדריך אולי? תודה מראש קובי.
-
- 2 תגובות
- 739 צפיות
-
-
הקמתי רשת בין שני מחשבים שמחוברים ביניהם בצורה ישירה ע"י כבל רשת מוצלב. את הרשת הקמתי באמצעות האשף של הווינדוס. הרשת ושיתוף האינטרנט עובדים כל עוד לא כיביתי את המחשב המחובר לאינטרנט, הראשי (אם אני מכבה ומדליק את המחשב השני- הרשת עדיין תעבוד). לאחר שכיביתי את המחשב הראשי הרשת לא תעבוד אלא אם כן אני אפעיל את האשף על שני המחשבים. בשני המחשבים מותקן WinXPPro במחשב הראשי מותקנת גם SP1. תודה רבה מראש על העזרה.
-
- 6 תגובות
- 831 צפיות
-
-
היי, יש לי המון שאלות ואני מקווה שתוכלו לעזור לי... יש לי את המחשב שלי (שממנו אני כותב את ההודעה) פלוס מחשב ישן שבניתי בסלון ובקרוב יהיה מחשב נישא שיהיה לאבא שלי. עכשיו בשביל למנוע הפרעות על המחשב שלי צריך לבנות רשת ביתית לכל המחשבים (נחשו על מי הפילו את זה :-\). עשיתי חיפוש בגוגל, קראתי 1000 מדריכים, חיפשתי באתר (ויש המון תוצאות באמת) אבל השתגעתי כבר אז פתחתי דיון. קודם רקע, אני מעוניין שזו תהיה רשת אל-חוטית כי מדובר במרחק גדול בין המחשבים, במחשב שלי אין כרטיס רשת וכך גם במחשב השני מאידך במחשב הנישא סביר להניח שיהיה כרטיס רשת אלחוטית, ומן הסתם המחשב שלי יהיה השרת. במחשב שלי יש מודם מסוג ALE 180 או שזה 181 שקיבלתי מבזק שמתאים ל ADSL. אני לא מעוניין שכל זה יצא במחיר גבוה מ…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בס"ד שלום... קניתי מחשב חדש ויש לי מחשב נוסף שמחובר לאינטרנט מהיר... השאלה היא איך אני יכול לחבר את שני המחשבים לרשת בו זמנית(מהי הדרך הזולה והקלה ביותר לכך...)
-
- 1 תגובה
- 627 צפיות
-
-
יש לי 2 מחשבים, אחד עם XP אחד עם 98 כבר הצלחתי להקים רשת ביתית, אבל בעקבות שינויים שעשיתי בSERVICEים, נעלמה לי הרשת, המחשב לא זהה את השני וכו' אז החלטתי להתקין גם בשני XP , ולהפעיל שוב את הסרוויסים אבל זה לא עוזר. המחשב שלי לא מזהה מחשב נוסף ב-WORKGROUP וכנ"ל גם המחשב השני. מה לעשות??
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום , הקמתי ארון תקשורת , וחיברתי בקיר 9 נקודות רשת שמתחברות לארון. ניסיתי לחבר את המודם לסוויץ טיפש ואז להעביר לכל הנקודות , בעקרון זה עובד אבל עושה בעיות , האינטרנט לא עובד תמיד ולפעמים נופל. רציתי לדעת אם יש משהו מיוחד שאני צריך לקנות או הגדרות מסויימות שאני צריך להגדיר במחשבים על מנת שלא יהיו בעיות ובלי שום קשר , לדעת אם זה חוקי מבחינת החוק ובזק. [זה לא למטרות רווח , שימוש אישי בלבד]
-
- 21 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
שלום !! יש ברשותי 3 מחשבים ומדפסת רשת, אני מעוניין לקנות ראוטר/נתב שיחבר לי בין כולם, כדי שהאינטרנט(בכבלים) והמדפסת לא יהיו תלויים במחשב אחד שכל הזמן דולק. איזה ציוד אני צריך לקנות?(בדגש על האוטר/נתב כי ברור לי שצריך כבלים וכרטיס רשת אחד לפחות בכל מחשב) אני מעוניין שזה יהיה חוטי ולא אל-חוטי. ועוד שאלה קטנה, יש ברשותי שני כבלי רשת מוצלבים (15 מטר ו20 מטר) שאני מעוניין לנצל אותם, האם יש איזשהו מתאם שהופך אותם ממוצלבים לרגילים על מנת שאני יוכל להשתמש בהם? תודה מראש! רואי
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי ראוטר אלחוטי אך מכיוון שיש בעיות קליטה מהחדר בו ממוקם הראוטר עד לסלון, החלטתי להעביר את הראוטר לסלון(שם בעצם גולשים אלחוטי) ומהחדרים מהמחשבים הניחים (2 מחשבים בחדר אחד ועוד מחשב בחדר אחר) להתחבר עם כבל רשת שיש לי -cat-5e לראוטר. שאלתי איך הכי נכון לחווט את הרשת? יש לי אפשרות להשחיל כבל רשת מחדר אחד ושני כבלים מהחדר השני אל ארון התקשורת, אבל לא נראה לי שאוכל להמשיך ולהשחיל את שלושתם בהמשך לסלון ביחד עם תשתית הכבלים או הטלפון.דבר נוסף, בארון התקשורת אין נק' חשמל וגם אם אאתקין אחת, ואמקם שם את הראוטר האלחוטי,זה יהיה פחות יעיל מבחינת תקשורת אלחוטית אותה אני מנסה לשפר כדי לגלוש בסלון ובמרפסת. חשבתי לחבר בחדר עם שני המחשבים שקע רשת של שני מחשבים אליו יחובר כבל רשת אחד שיר…
-
- 9 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
בימים אלה אני מקים בביתי רשת חוטית בקירות. על מנת לחבר את כל המחשבים אאלץ להשתמש בראוטר שתומך במודם ADSL ולפחות ב Switch אחד תואם. אני רוצה לשתף מדפסת ואולי גם כונן חיצוני בין המחשבים ולכן חשוב לי שתהיה לפחות יציאת USB אחת בראוטר [או/גם בסוויץ' - אם יש דבר כזה בכלל] העברתי בין המחשבים כבלים מסוג CAT5 וברצוני להשתמש בכל שמונת החוטים הנמצאים בכל זה על מנת להגיע למהירות תעבורה גבוהה בין המחשבים[1Gbps] (כיון שבמילא אין לי מה לעשות עם שאר החוטים). אשמח לקבל המלצות על ראוטרים וסוויצ'ים שתומכים במהירות תעבורה 1Gbps והראוטר כאמור עם יציאת USB. [אשמח לראות גם בלי יציאת USB לשם ההשוואה] תודה רבה לעוזרים ולבעלי הניסיון.
-
- 9 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום, המחשבים שמדובר עליהם: המחשב שלי - WIN7 המחשב של אחי - WIN VISTA הנייד - XP שלי והנייד , מחוברים לרשת דרך כרטיס רשת אלחוטי . הויסטה מחוברת עם כבל לראוטר. במחשבים עם הכרטיס רשת אלחוטי , כל ההגדרות אוטומטיות. כנ"ל לגבי המחשב שמחובר לראוטר ע"י כבל רשת. אני מעוניין לשתף קבצים בין כל המחשבים. כיצד אוכל לעשות זאת ביעילות וללא עצבים מיותרים? יש לציין שעשיתי חיפוש, לא מצאתי משהו שבאמת יוכל לעזור לי . אשמח אם מישהו פה יוכל לעזור לי . בתודה , אסף.
-
- 2 תגובות
- 987 צפיות
-
-
שלום אני רוצה להקים רשת בבית בין שלושה מחשבים שרק אחד הוא אלחוטי מה אני צריך לקנות ואיך אני עושה זאת? תודה
-
- 7 תגובות
- 837 צפיות
-