עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by |IsrAlien|,

לפני כמה זמן הקמתי רשת ביתית בין כמה מחשבים בבית והפכתי את המודם שלי מסוג סמסונג ה E300 הרגיל לראוטר והכל הלך בסדר.. עכשיו נתקלתי בבעייה ואני צריך להכניס כמה פורטים והגדרות לתוך ההגדרות של הראוטר ואיבדתי את הסיסמאות והשם משתמש ששיניתי את ההגדרות הבסיסיות אליהם ואין לי יכולת להיכנס להגדרות למישהו יש אולי הצעה לפיתרון או דרך לעזור?

• 4 תגובות
    • 853 צפיות
  2. שלום ! השאלה בכותרת יתרנות / חסרונות / מהירויות כל מה שעולה בראש כדי שיעזור לי לבחור... תודה...

• 4 תגובות
    • 999 צפיות
  3. אז יש המלצות ? המחיר עד 350 גג ......... ושיהיה תואם לכבלים ולADSL ואם אשר אז שהנתב יהיה יציב כי אין לי חשק להתחיל לשחק איתו....... שמעתי של אדימקס 6104 יש מעט בעיות עם הכבלים ... זה נכון ?

• 4 תגובות
    • 638 צפיות
  4. יש לי ראוטר אלחוטי של 3COM שקניתי ב KSP ורשת אלחוטית בין 3 מחשבים אני צריך בבקשה איזה מדריך או משהו שיגיד לי בדיוק את ההגדרות שאני צריך לשים ב192.168.1.1 אני מחובר דרך נטויז'ן כבלים אני לא יכול להביא תמונה כי זה לא המחשב הזה, אבל לפי מה שהבנתי מתחברים דרך L2TP וההגדרות שיש לי שם זה : l2tp server address l2tp username l2tp password primary dns address secondary dns address mtu maximum idle time וגם initial ip parameters : get ip by DHCP intial ip address initial subnet mask initial gateway תודה לעוזרים.

• 4 תגובות
    • 830 צפיות
  5. Started by tembo,

שלום מישהו יכול להסביר לי על IP FOWARDING ?

• 4 תגובות
    • 850 צפיות
  6. Started by Gilo2005,

אז ככה אני מחובר לאינטרנט דרך בזק בין לאומי בכבלים ויש לי שתי מחשבים שמחבורים למודם אחד. אז לפני כמה זמן התחילו בעיות ירידה במהירות גם כששני המחשבים באינטרנט וגם כשאחד רק דולק. אז אם אני מוציא את הכבל של המחשב שמחובר דרך הכבל למודם אז המחשב הראשי שמחובר למודם האינטרנט שלו עובד מהר ואם אני מחבר את המחשב השני למודם ומכבה את המחשב הראשי אז במחשב השני האינטרנט זוחללללל תעזרו לי מזה יכול להיות זה לא היה לפני !!!

• 4 תגובות
    • 550 צפיות
  7. אני מעוניין לחבר 3 מחשבים לרשת אלחוטית, שלא יהיו תלוים אחד בשני (שלא יהיה צריך שאחד יהיה דלוק כדי שבשניים אפשר לגלוש) משהו כמה שיותר זול, אבל שיהיה טוב, יציב ואמין. אני מתכוון לראוטר/כרטיסי רשת/switch אם צריך וכל דבר אחר... אני פשוט בור ברשתות

• 4 תגובות
    • 896 צפיות
  8. הי, יש לי אינטרנט בכבלים ללא חייגן (MPLS). אני רוצה לקנות נתב וכרטיס רשת כדי לחבר שני מחשבים נייחים ברשת אלחוטית G (אין אפשרות לסלול כבל, לצערי) יש לי כמה שאלות (לא מצאתי תשובה ברורה בחיפוש בפורום) 1. איזה תכונות אני צריך לחפש בנתב כדי שיתאים לחיבור שלי (ויהיה קל לקנפג אותו)? אשמח גם לקבל המלצות (תקציב באיזור 500 ש"ח עבור הנתב) 2. האם עדיף כרטיס רשת של אותה חברה כמו הנתב, או שזה ממש לא משנה? 3. אני אישית מעדיף כרטיס PCI, האם ל-USB יש יתרונות על פני PCI (למעט העובדה שהוא גם יכול להתאים למחשב נייד...)

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. מישהו יכול לתת הסבר איך אני פותח פורטים בראוטר AHT E300 של סמסונג ? יענו מה אני צריך למלא בשדות שם למה לא כל כך הבנתי

• 4 תגובות
    • 636 צפיות
  10. Started by parker8,

יש לי רשת ביתית בת 3 מחשבים עם ראוטר, וכאשר אני מנסה לקבל תיקיות שמחשב אחר שיתף, אז יש לי הודעת שגיאה: (אני המנהל ואני לא יכול להתחבר לשני המחשבים האחרים, והם לא יכולים בכלל להיכנס ל-WORKGRUP) משהו כזה... * יש לי windows xp * האינטרנט עובד, אך השיתוף לא.... * מה צריך לעשות? לפתוח פורטים או משהו בראוטר, או שלהגדיר משהו בחיבורי רשת אולי.... * אולי להוריד את הפירול של הוינדוס? * עוד שאלה קטנה: האם אפשר לעשות ריסט לראוטר- שכל ההגדרות ימחקו, וגם הסיסמא תימחק?? תודה לעוזרים!

• 4 תגובות
    • 678 צפיות
  11. Started by BorisAlt,

שלום אני מועניין לעשות רשת בין 2-3 מחשבים אבל הבעייה שהם יושבים במקומות אחרים בארץ... בגדול מה שצריך זה לשתף קבצים לא ממש גדולים בעיקר קבצי אופיסס וסרטטוטים טכניים איך אני יכול לעשות את זה כי אני יודע שאפשר...

• 4 תגובות
    • 927 צפיות
  12. Started by neo690,

היי, אני הולך לעבור בסוף החודש מ ADSL לכבלים... סגרתי איתם על 35 שקל לחודש במהירות 1.5 מגה.. זה גם יותר מהיר ויותר זול ממה שהיה לי קודם (750K) רציתי לדעת איזה מודם עליי לדרוש? ומה יותר עדיף USB או רשת? (יש לי מחשב חדש.. כולל 8 יציאות שלUSB 2.0) סוגי מודים שיש להוט (לא בטוח שזה הכול) מתוך האתר Cables.org.il ועל איזה ספקיות אתם ממליצים או שעדיף להישאר בנטויזן? תודה רבה

• 4 תגובות
    • 607 צפיות
  13. Started by Dr. Computer,

אהלן. יש לי ראוטר של Edimax ומודם ADSL. כמו שכולנו יודעים, כתובת ה-IP החיצונית, זו שמתקבלת מספקית האינטרנט היא תמיד דינאמית, ומשתנה כל פעם כאשר מתחברים מחדש לאינטרנט. בשבועות האחרונים שמתי לב שהכתובת נשארת בול אותו דבר ובכלל לא משתנה. למשל כשאני גולש כאן באתר, אני רואה את כתובת הIP בהודעות שלי, והיא נשארת אותו הדבר) ניסתי גם להוציא את חיבור החשמל של הראוטר, אבל הכתובת לא השתנתה. איפה נמצאת הבעיה שהכתובת תמיד נשארת אותו הדבר? ושאלה- האם זה נכון שכל זמן שהראוטר והמודם תמיד מחוברים לחשמל זה אומר שהחיבור לאינטרנט מתמשך לעולם ולא נפסק, ולכן ה-IP החיצוני לא ישתנה אלא עד שנוציא אותם מהחיבור לחשמל?

14. Started by itaysk,

היי אשמח אם תעזרו לי לעשות קצת סדר בדברים. bandwidth \ channel capacity? מה ההבדל? את CP מודדים ב bps. האם גם את BW? האם יש קשר ישיר ביניהם? תודה

• 4 תגובות
    • 774 צפיות
  15. Started by elad the master,

אני צריך אם יש דבר כזה קבל USB אלחוטי שיתחבר בצד אחד למחשב ובצד שני למודם שיהיה רחוק ממנו בכ-12 מטר ככה.. כמה יעלה העסק? נ.ב ראיתי משהו כזה.. http://logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=5803 זה טוב ? זה מה שאני צריך בכלל ? אני צריך 2 כאלה או לא ? ועוד שאלה אחת: מהמודם יוצא כבל של USB למחשב..אבל למודם יש יציאה אחרת שנראת שונה קצת מהכבל הרגיל..קצת יותר קטנה מהרגיל (וקצת יותר גדולה ממצלמה דיגיטלית..) מה אני עושה ?

16. חיברתי את כל המחשבים לראוטר EDIMAX הכל עובד טוב ויפה ... רק הבעיה שהמהירות גלישה איטית בכל המחשבים.... איטית בצורה מחרידה להוריד קובץ על 2 קילו להיכנס לאתרים כאילו זה אינטרנט שוקי ש ל2 K יש לי אחד וחצי ולא יודע ממה נובעת הבעיה יש לי כבלים עם חייגן........ 012 מה יכול להיות הגורם לבעייה של האיטיות.....?! מוזר ומעצבןןןןן (עכשיו אני החזרתי את זה לרשת ICS לבנתיים )

• 4 תגובות
    • 758 צפיות
  17. Cable/DSL Wireless Router 54 Mbps/2.4 GHz

• 4 תגובות
    • 582 צפיות
  18. Started by wooper,

שלום תקופה ארוכה אני מחובר לכבלים דרך נתב ואני רוצה לנסות לגלוש רק דרך המודם terayon שלי ללא הנתב האם זה אפשרי ואיך? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 647 צפיות
  19. היי מה המצב ?? דוד בא לארץ לבקר עוד כמה ימים ורציתי לדעת מה להגיד לו להביא לי ,אני מיתכוון לאיזה כרטיס להגיד לו להביא יש לי מחשב נייד lg ls50a הכרטיס צריך לתמוך בכל סוגי הרשתות a,b,g וצריך להיות לו חיבורים לאנטנה חיצונית תודה לכל העוזרים למנהלים בבקשה לא לנעול --תודה

• 4 תגובות
    • 612 צפיות
  20. שלום הינני מעונין לחבר שתי מחשבים ניחים ואחד נייד כאשר את ניחים בחיבור חוטי והנייד על חוטי. הטווח הוא של דירה רגילה ללא ממדים רדיוס של בערך 15-20 מטר. הבנתי שאני צריך לקנות נתב על חוטי עם כניסות קוויות וכבלים לחיבור בין המחשבים הניחים . בקשתי היא מה אני צריך לדאוג שיכלול הנתב, תקנים ושאר הדברים. ואיזה כבלים צריך לקנות לשם כך מוצלב או לא וכוו. בנוסף אם אפשר לציין איזה דגם טוב ספציפי שאתם ממליצים. בתודה מראש שי

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by RE5,

אבא שלי קנה לי ב"הפתעה" ראוטר של http://www.planet.com.tw, ב240 שקל, ראוטר חוטי לרשת ביתית, לא זוכר את הדגם כי עוד לא התקנו והוא מסתובב חופשי בבית איפושהו... איך החברה ? ביחס לאדימקס, DLINK וכו'... עריכה: יש מצב הדגם הוא XRT401D

• 4 תגובות
    • 693 צפיות
  22. שתי מחשבים שמחוברים ברשת, האיקונים מופיעים, והכל עובד, עד שזה מגיע לשלב הגדרת האיפי במחשב הראשי הכל עובד כמו שצריך במחשב המשני שאמור להתחבר לראשון, כל פעם שאני מגדיר לו אי פי, ואז מנסה ליצור רשת דרך האשף של הווינדוס האיפי מתאפס ל 0.0.0.0 ??? יש למשהוא מושג מה אני עושה.??? אחרי כל התהליך הוא חוזר לאיפי 169.254.94.169 subnet : 255.255.0.0

• 4 תגובות
    • 637 צפיות
  23. Started by amitgal1,

שלום, אני מעוניין ליצור רשת אלחוטית בין שני מחשבים בבית שלי, כרגע המחשב הראשי מחובר לאינטרנט דרך מודם שעבר הסבה לראוטר והמחשב השני מחובר אל המחשב הראשון ברשת חוטית. שאלתי היא כזאת, לפי הבנתי בשביל ליצור רשת אלחוטית צריך בנוסף לכרטיסי רשת לקנות ראוטר אלחוטי, המודם שלי גם ככה עובד בתור ראוטר אז רציתי לדעת אם אפשר לקנות איזשהו משדר אלחוטי שהוא אינו ראוטר מכיוון שגם ככה זה עולה הרבה, ראיתי גם שיש דבר כזה שנקרא AP אבל אין לי מושג מה זה. מקווה שתוכלו לעזור לי עמית גל דרך אגב אם מישהו יכול להמליץ לי על כרטיס רשת אלחוטי טוב ומה יותר טוב PCI או USB

• 4 תגובות
    • 749 צפיות
  24. אני גר במרכז ירושלים, באמצע האזור בו העירייה התחילה לתת אינטרנט אלחוטי חינם כשירות לתושבי מרכז העיר ולמבקרים בה. אחד המוקדים של השידור האלחוטי נמצא ממש מחוץ לחלון ביתי אבל הקליטה בבית שלי לא מי יודע מה. אני לא יכול לבנות מגבר להגדלת האות משום שהמשדר של העירייה במבנה שאין לי גישה אליו. עשיתי קצת Research ואני יודע שבעזרת Access Point עם תכונת Repeater אני יכול להגדיל אות של רשת אלחוטית קיימת לתוך ביתי. שאלתי היא - מה אני צריך לעשות בכדי לכוון את ה Access Point בכדי שישדר את אותו האות? האם אני זקוק ל MAC Address של הנתב שמתחת לבית שלי ? האם יש דרך לגלות את הכתובת הזאת ?

• 4 תגובות
    • 822 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.