עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. ברצוני לקנות מגבר אותות WIFI כדי לשפר את הקליטה והשידור במיחשוב הביתי שלי (לא מדובר באנטנה אלא ב"קופסא" שאליה מחברים אנטנה) . לפי מה שראיתי ההיצע והמחיר של מגבר אותות WIFI בארץ מאוד מאכזב. לכן ברצוני לקנות את המוצר בחו"ל. מה שלא ברור לי הוא מהו סיווג המכס של מגבר זה (כדי שאדע מהם מיסי היבוא החלים על המגבר, חוץ ממע"מ כמובן). לפי פרסומי המכס נראה לכאורה שסיווג המכס של מגבר אתות WIFI הוא : 16_85_17_6000 (חלק 16, פרק 85, סוג 17 ,סעיף 6000 ), כמו כן לפי הסיווג הזה לא חלים (כנראה) על המגבר הזה מיסי יבוא (חוץ ממע"מ כמובן). יתכן שאני טועה לגבי הסיווג והמיסוי, לכן אני שואל כאן ליתר בטחון: האם יש מישהו כאן שיודע מהו סיווג המכס של מגבר אותות WIFI או שיודע בבטחון רב מהם מיסי היבו…

• 4 תגובות
    • 2.5k צפיות
  2. Started by merlin_77,

שלום, בדירה החדשה אני מרשת בcat6 ומחפש ראוטר חדש לפי הדרישות הבאות: אלחוטי 802.11n, 300mbs קווי: giga ethernet כניסת USB בשביל שישמש בתור NAS בשביל להזרים ממנו לHTPC ולהוריד אליו תכנים מהאינטרנט תמיכה חיבור WAN של 30mbs בשביל שימוש בטורננטים (כלומר הרבה חיבורים במקביל) מעל חייגן l2tp בעיקרון קניתי פעם ראוטר של אדימקס ונכוותי כי חיבור של 12 מגה עם טורנטים וl2tp היה מפיל את החיבור כל הזמן (בלי l2tp היה מחזיק). אז אני לא רוצה אדימקס ומאוד חשוב שיהיה שם צ'יפ חזק שתקלות כמו שכבר קרו לי לא יקרו גם בעתיד אם אני ארצה לשדרג את מהירות החיבור. תודה רבה

3. שלום אני רוצה לקנות ראוטר עם כפתור כיבוי\הדלקה פיזי של WIFI שתומך ב 300Mbps והראוטר הזה TL-WR1042ND עונה על הדרישות האלו הייתי רוצה לדעת אם מישהו קנה את הדגם הזה או היה לו ניסיון בעבודה עם הדגם האם הוא אמין ואינו סובל מניתוקים והאם הוא דגם מומלץ תודה מראש דניאל

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. Started by yakirsh4,

שלום, שידרגתי היום ל30 מגה ועשיתי בדיקות מהירות באתר של הוט וקיבלתי תוצאות לא אחידות לפעמים 25 לפעמים 29 (באופן מוזר אפילו לא פעם אחת 30) דיברתי איתם והם מנסים להפיל את האשמה (ולא בצדק לדעתי) על הכרטיס רשת שלי בכל מקרה זה הדגם של הכרטיס רשת שלי realtek pcie fe family controller האם הוא תומך ויכול להגיע ל30 מגה?או שהוא באמת הבעיה לתוצאות הלא אחידות?

• 4 תגובות
    • 839 צפיות
  5. אני צריך ראוטר שישמש 2 מחשבים בחיבור ישיר, 2 מחשבים אלחוטית וכנראה גם סטרימר. יש לי ניסיון טוב עם הדגם הנ"ל בייחוד עם שיתוף קבצים אבל בגלל שהוא יחסית ישן הוא מגיע רק ל54Mbps. מישהו מכיר ראוטר איכותי כמו זה במהירות של 300Mbps, פחות או יותר באותו מחיר? תודה.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by Zander7,

אם אני רוצה לחבר רשת דרך החשמל (אני יודע שקיים דבר כזה)... השאלה אם יש בעיה לעשות זאת גם אם בבית שלי רשת החשמל היא תלת פאזית? תודה..

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by eitanhu,

שלום לכולם, יש לי ראוטר אדימקס 6524N. לאחרונה הפעלתי את התוכנה inssider בנייד שלי וזו מצאה כי ה rssi שמתקבל מהראוטר שלי גבוה בצורה משמעותית (40-) מה rssi של יתר הרשתות שתוכנה זו גילתה (בסביובת ה 80-). החלפתי ערוצים, פניתי לתמיכה של אדימקס אך דבר לא עזר. מדוע אני מקבל rssi כל כך גבוה ואיך אני יכול להקטין אותו? בתודה מראש איתן

• 4 תגובות
    • 2.8k צפיות
  8. אהלן, לאחרונה עברית ל 30 MBps (בזק + בזק בין לאומי, חיבור בעזרת חייגן). בעקבות זאת אני צריך לשדרג את המודם (יש אפשרות לקחת משו אצל בזק בתמורה להתחיבות עסיסית ובמקרה של התנתקות - ההחזר עבור המודם יבוטל) + רוטאר תקן N ( כרגע יש לי את linksys WRT54GL- נתב מעולה ממש מרוצה ממנו אבל לא תומך בתקן N). יש המלצות למודם טוב ויציב? ( הזבל של בזק תמיד עוסה בעיות במשכת ה IP) בנוסף המלצה לנתב איכותי. (אחרי ה LINKSYS שיש לי אותו 5 שנים, יש לי סוג של רמה מסוימת שאני מצפה ממנה מהנתב החדש בעיקר בכל הנושא של ניהול התקנים המחוברים לנתב, פתחית פורטים קלה, ממשק נוח לשימוש והגדרה פשוטה של כול הפונקציות של הנתב). בנוסף אני מחפש כרטיס רשת -תקן N ( חיבור PCI-E X1 \PCI) תקציב: מודם : 60…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by ROYANDROID,

שלום, אני רוצה לשנות הגדרות רשת וכאשר אני נכנס למקום שבו אני צריך להכניס את השם משתמש וסיסמה (אני מדבר על הadmin ולא על הוויפי) אני רושם admin בשם משתמש וadmin בסיסמא זה לא עובד..... אולי השם משתמש וסיסמה הם אחרים???? הראוטר הוא: cisco linksys תודה לעונים...

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. אהלן חברים, השבוע עברתי דירה ובמקום הנוכחי יש רק רשת אלחוטית (לא ניתן להתחבר לנתב פיזית). במחשב הנייח שלי יש כרטיס רשת מובנה בסיסי, בלי תמיכה ברשת אלחוטית. אשמח להמלצה לכרטיס רשת מתאים ביחס עלות\תועלת טובים (חיבור PCI, למרות שאפשר גם USB. אני לא יודע עד כמה האיכויות שונות). לא צריך משהו FANCY, רק שיעשה את העבודה תודה.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by cupidil,

שלום, יש לי Linksys WRT54GL שעובד מעולה כבר כמה שנים. כל ערב כשאני לא צריך אותו אני מוציא מהחשמל ומחזיר למחרת (לספוג קצת פחות קרינה) לאחרונה כל כמה ימים הוא מתאפס ברמות שונות - לפעמים לא מזהה את ה USER/PASSWORD שהגדרתי לו וניתן להתחבר אליו רק עם admin ולפעמים הוא מזהה את ה USER/PASSWD שהגדרתי לו אבל שם הרשת מתאפס ל linksys וכך גם הסיסמא של הרשת. יצרתי גיבוי וכשיש בעיה אני משתמש בו. היום הוא בכלל התחרפן - שיחזרתי מהגיבוי והוא לא קלט את כל ההגדרות שיש בגיבוי, הסיסמא ל ISP ושם הרשת לא נקלטו. ניסיתי שוב כמה פעמים ואז הסיסמא לספק השתנתה ושם הרשת נשאר linksys. אפילו כששיניתי אותו ידנית - לחצתי SAVE והוא חזר ל linksys! עשיתי reset לנתב והבעיה נפתרה. האם לדעתכם יש בעיה בנתב? מה א…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by AmitDanan,

נכנסתי במקרה לרשת הביתית וראיתי שיש 2 רשתות ציבוריות על שם VM מכונה וירטואלית שהתקנתי במחשב, אני רוצה לציין שלא הגדרתי שום רשת כזאת או אחרת. זאת לא הפעם הראשונה שאני מתקין VM אבל גם אף פעם לא נכנסתי לרשת הביתית לבדוק. השמח לעזרה. עריכה: בינתיים נכנסתי להגדרות של הרשת וביטלתי אותם ידנית ניסיתי למחוק אותם אבל בלי הצלחה.

• 4 תגובות
    • 814 צפיות
  13. עדכנתי את הקושחה של הראוטר שלי DIR-632 של D-Link. לקראת סוף העדכון המחשב איבד קשר עם הראוטר - צפוי. חיכיתי הרבה זמן וניסיתי להתחבר שוב אליו אך ללא הצלחה. ניסיתי לעשות Reset וגם כיבוי והדלקה, אך אין כלל מסך פתיחה של הראוטר וכמובן אין רשת ואינטרנט. מה עושים ? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. אהלן, לפני יומיים קניתי את הראוטר הנ"ל כדי שיהיה לי WIFI בבית. הוא מחובר למודם ARRIS שהוט הביאו לי בחינם (אני מחובר לתשתית 12 של הוט וספק 12 של בזק בינלאומי). כשאני גולש דרך המחשב שמחובר אל הראוטר עם כבל ובודק את המהירות במבחני המהירות של בזק וכו' - היא מצויינת, עובדת בול כמו שצריך.... אבל כשאני מנסה לבדוק את המהירות במכשיר שמחובר לראוטר אלחוטית - גם אם הוא נמצא אפילו מטר ממנו - ההורדה היא גג 3 מגה ביט לשנייה, ואפילו פחות מזה. יכול להיות שיש לי איזושהי הגדרה לא נכונה בראוטר (המכשיר לא דרש שום קנפוג אחרי שחיברתי אותו למודם)? או אולי המכשיר תקול? ראיתי פה ביקורות טובות על הראוטר הזה וזה לא הגיוני שהרשת האלחוטית שלו כל כך גרועה... אשמח לעזרה תודה ושתהיה שבת שקטה לכולם

15. Started by Cheif,

מספר המוצרים המתבסס על תקן האלחוט החדש 802.11ac הולך וגדל, כשבימים האחרונים הכריזו שתי חברות על מוצרים חדשים התומכים בתקן זה. הראשונה היא Western Digital, היצרנית הגדולה ביותר של כוננים קשיחים, שחשפה נתב וגשר (bridge) אלחוטי -- http://www.netcheif.com/blog/?p=2718 חברת D-Link, שהציגה את הנתב שלה לפני כ-4 חודשים, משלימה את הארסנל ומכריזה על מתאם אלחוטי בממשק USB ובמחיר מפתיע -- http://www.netcheif.com/blog/?p=2726

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by kostiya,

לאחר מחשבה בנושא החלטתי להעביר רשת קווית של 1Gbit בין החדר שלי לסלון. עולות לי כרגע שתי דרכים לעשות זאת: 1. העברת הרשת דרך התעלות של תשתית החשמל או הטלפון - לא בטוח אם זה אפשרי או סביר? בכל מקרה, אני לא משתמש כלל בתשתית של בזק, על כן ניתן להשתמש בתעלה. 2. העברת כבל התקשורת דרך הגג: במקרה זה עליי להעביר כבל רשת באורך של 50m. בכל מקרה, האם כבל CAT 6a יספיק בכל אחת משתי הדרכים הללו או ללכת על CAT 7? איזו משתי הדרכים עדיפה(או עוד רעיונות עקרוניים)? אם אני ילך על הדרך השניה, איזה סיכוך עלי לקנות לכבל על מנת להגן עליו מפני השמש ומזג האוויר? אילו נתבים מומלצים עם חייגן L2TP (אין בעיה לקנות נתב שאינו אלחוטי, מכיוון שאוכל להשתמש בנתב בנוכחי לחיבור אלחוטי)?

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. שלום. ברשותי במשך זמן רב של הרבה שנים נתב של אדימקס (כבר מודל דיי ישן היום) ומודם של בזק. תמיד במחשבים שלי שהיה להם חלונות אקס-פי הזמן שלקח למחשב לקבל רשת ואינטרנט מהנתב היה מאוד קצר, כמעט מיידי. מאז שיש לי מחשבים חדשים עם לוח אם אינטל וכרטיס רשת און-בורד של אינטל אבל עם _חלונות _7_ , לוקח זמן של 20 שניות לערך לקבל את האינטרנט בהדלקת המחשב(ים). בזמן זה הסמל של הרשת למטה נמצא במצב של עיגול כחול מסתובב למשך כמה זמן ולאחריו סמל סטטי של משולש אזהרה צהוב ואז כן יש לי אינטרנט. שוב, בערך 20 שניות. האם זה מוכר לכם? אם כן, מה הפיתרון (עדיפות להישאר עם כל החומרה כמו שהיא, אולי יש פיתרון קצר וקולע מבחינה תוכנתית?)

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by NotAvailable,

שלום לכולם, אולי אני קצת פרנואיד אבל היום קרה משהו שמאוד הטריד אותי ואני לא מצליח להשיג עליו מידע, אני מאוד מקווה ואעריך אם אתם תוכלו לעזור לי. יש לי חומת אש של קומודו והיום היא פתאום הציגה התראה של היישום "System", והיה כתוב שאני עומד לקבל חיבור ממחשב אחר. הייתי בשיחה בסקייפ והייתי מחובר להמאצ'י כך שאני מאמין שהיו לי חיבורים פעילים ממחשבים אחרים, אבל זה קרה סתם ככה באמצע, אחרי שכבר דיברתי בעבר הרבה בסקייפ וגם הייתי מחובר להמאצ'י והודעה שכזאת מעולם לא הופיעה. לא ידוע לי על שינויים שבוצעו באותו הזמן שיכלו לגרום לזה לקפוץ פתאום. על פי הרישום של קומודו, בהתחלה החיבור היה מ-IP שאני לא מזהה, וה-IP של היעד הוא ה-IP של המאצ'י. לאחר מכן זה הגיע ברוב המקרים מה-IP של ניהול הראוטר (…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. שלום. אני מנסה להגיע לאתר ספציפי אמריקאי (סטטי, לא ניגון שירים או משהו כזה), ולא מצליח כי "sorry, this site is not supported from Israel". (משהו כזה). שמעתי על פרוקסי, אבל אין לי מושג איך "עושים" את זה. אשמח אם תעזרו לי תודה מראש

• 4 תגובות
    • 2.9k צפיות
  20. Started by NatanZ,

שלום רב, לאחרונה רכשתי סוויץ' מחברת TPLINK של 24 פורטים, אשר מתחבר לראוטר של D2650U של בזק (מרחק של כ- 30 מטר כבל) חיווטתי כבלי RJ45 דגם CAT5E לפי התצורה הבאה: חלק חווטו לפי גירסא A, כלומר במקום כתום ירוק ולהיפך. עכשיו העניין שבחלק מהמחשבים הנוריות של כ. הרשת הם אדום צהוב ובחלק הן ירוק צהוב האם זה תקין? ניסיתי להחליף תצורה בכל הכבלים לתצורה אחידה וזה לא עזר... עזרה בבקשה - תודה D:

• 4 תגובות
    • 793 צפיות
  21. עניין מוזר יש לי מתאם של 012 -audiocodes 202mpx בין אם אני מחבר את המתאם ישירות למודם או מאחורי הנתב(כלומר מודם->נתב->מתאם) השיחות עובדות מעולה אבל פקסים הוא מצליח לשלוח רק בחיבור ישיר למודם. לפני שאני שורף שעות מהחיים על התמיכה הטכנית - יש משהו שצריך להגדיר בנתב שיכול לעזור עם המצב?

• 4 תגובות
    • 4k צפיות
  22. Started by ItachiSan,

היי, יש לי נתב של בזק מדגם Netgear DGN 2200. אני מעוניין להגדיל את הטווח של ה- Wireless שלו ע"י שימוש ב- AP שיתחבר אליו בצורה אלחוטית. הבנתי שהפתרון הזה (WDS) לא עובד טוב בנתב הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=508722.0 אפשר המלצה על נתב אחר שכן תומך בפונקציה הזו בצורה נורמאלית (בלי לרדת לתקן G או לבטל הצפנה)? התקציב הוא 300 ש"ח. תודה רבה. עריכה: נכון לעכשיו ירדתי מהרעיון כי הבנתי שזה ניתן לביצוע רק עם אבטחת WEP או ללא אבטחה בכלל. מה דעתכם על PLC של הוט? (זה כמו HomePlug של בזק).

• 4 תגובות
    • 2.3k צפיות
  23. היי יש ברשותי ממיר CUBEREVO 250HD נדפק לו חיבור ה-USB,יש ברשותי בנוסף AP PLANET 4033 שהוא די חמוד רק שאני רוצה להשתמש בו בתור "כרטיס רשת" ולחבר אותו בכבל RJ45 ל-CUBEREVO. זה ה-MANUAL של ה-PANET 4033 [ftp=ftp://ftp.asm.cz/Planet/WAP-4033/Manual/EM-WAP4033.pdf]ftp://ftp.asm.cz/Planet/WAP-4033/Manual/EM-WAP4033.pdf[/ftp] האם אני חייב סוויטש/נתב שילשם יהיה מחובר ה-AP? או שאני יכול לחבר ישירות את ה-AP ב-RJ45 ? הרציונאל מאחורי כל זה הוא שהממיר יוכל לקלוט אנטרנט מהרשת הביתית. אשמח לעזרה

24. Started by klingon,

רשת 100 מגה הוט ונטויז'ן מהירות ההורדה אלחוטית נגיעה ל 60 מגה קווית 100 מגה - אין בעיות. נורמאלי ? אפשר לשפר את האלחוטית ?

• 4 תגובות
    • 898 צפיות
  25. Started by itayizra,

יש לי ראוטר של TL LINK שנמצא בממד והוא תופס קליטה רק לחצי מהבית החדר שלי נמצא 8-9 מטר מהראוטר והוא לא קולט אותו בכלל אני צריך המלצה למגביר אנטנה או משהו שיעזור לי לקבל קליטה איכותית וטובה . תודה !

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.