עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by omrij,

שלום לכולם איכשהו, ההורים שלי נתקעו בלי מודם בבית בינתיים השאלתי מודם ADSL מחבר והפתרון שלי בינתיים הוא להגדיר את הנתב הנ"ל הבעיה היא שזה לא כ"כ הולך :-X אני מצרף תמונות של הממשק, מקווה שתוכלו להגיד לי איפה טעיתי אם צריך עוד משהו, תבקשו

• 13 תגובות
    • 3.8k צפיות
  2. Started by MS-D,

אהלן, יש לי כבל USB (משני הצדדים), ואני רוצה להגדיר רשת בין שני מחשבים. אני יודע שזה אפשרי, אני לא ממש יודע איך עושים את זה. אשמח אם תוכלו לידע אותי. תודה מראש!

• 4 תגובות
    • 608 צפיות
  3. Started by benor,

האינטרנט פועל במחשב הראשי (חיבור כבלים ללא חייגן). אבל לא הצלחתי להפעיל אותו במחשב השני. המחשב השני מחובר בחיבור חוטי אל הראוטר (כבל מוצלב). האם אני צריך לעשות הגדרות מיוחדות באחד המחשבים/ראוטר בשביל להפעיל את הרשת אינטרנט במחשב השני? האם אפשר בכלל להתחבר אל הראוטר בחיבור מוצלב?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  4. Started by josephgati,

שלום חברים, ראשית אני חדש בפורום ואני מתנצל על הבורות... שנית ברשותי 2 ראוטרים של LINKSYS: 1. LINKSYS WRT54GS 2. LINKSYS WRT54G2 כרגע אני עובד עם מספר 1 אך בגלל הימצאותו בחדר ביטחון הוא לא מכסה את כל הבית. לכן קניתי את הראוטר השני על מנת שהוא ישמש כמגבר לקומה העליונה. רציתי לדעת אם שניהם תומכים ב WDS. אם כן, אשמח מאוד לקבל עזרה על התקנת הרשת הזו. (רשת הכוללת 2 ראוטרים אלחוטיים). אם לא, מה אני צריך לעשות כדי שהם יתמכו בWDS (הבנתי שאפשר להוריד תוכנת עידכון?!). בכל מיקרה אשמח לקבל עזרה מפורטת צעד צעד (אפילו במסנג'ר) לגבי ההתקנה וההגדרות. תודה מקרב לב, יוסי

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by matt3000,

אז ככה אני בזמן האחרון עברתי להשתמש ברשת WIFI ולא ברשת המחוברת ע"י כבל ומאז אינני מצליח להגדיר רשת מקומית (להעברת נתונים בין המחשבים)... נכון אני יכול להישאר מחובר ע"י הכבל במקביל אבל אני רוצה לשים את אחד המחשבים בצמוד לטלווזיה שישמש עמדת מדיה לסרטים וכו' ולכן אני מעוניין להגדיר רשת ביתית ולא רשת אינטרנטית כמו שיש לי כעת... הסתכלתי הדף השאלות הנפוצות אך לא מצאתי שם תשובה תודה רבה לכלכ העוזרים!!!

• 1 תגובה
    • 688 צפיות
  6. שלום, יש לי מתחת לבית של ההורים חדר, שכרגע עברתי לגור בו. הראוטר ממוקם בבית הגדול ממש מעל החדר. יש קליטה, אבל לא לגמרה טובה. בפלאפון אני רואה שניים/שלושה פסים. חשוב לציין שבבדיקת מהירות אני מקבל את מלוא רוחב הפס ולא חלק ממנו (אולי זה אומר שהכל טוב?). השאלה שלי היא כיצד להגדיר את הwifi למטה בצורה מיטבית, כדי לקנות repeater? או שאין צורך? תודה.

• 4 תגובות
    • 775 צפיות
  7. Started by yigalb,

ש לי ראוטר 2760U DLINK.אני מעוניין להגדיר רשת אלחוטית שתאפשר חיבור של מכשירי טלפון ניידים של בני המשפחה, ומדי פעם של אורחים.יש לי מספר שאלות: 1- מה שיטת ההצפנה שמומלץ לבחור? האם יש טלפונים שלא מתאימים לכולם? אני לא זקוק לאבטחה מי יודע מה - אין הרבה שכנים. לא ברור לי מה ההבדל בן שיטות ההצפנה.2- האם אני יכול להגדיר שמכשירים מסוימים (של בני הבית) לפי כתובת MAC, ייתחברו ללא צורך בהצפנה, וכל שאר המכשירים יאלצו להכניס סיסמא?3- האם אפשר להגדיר "סיסמא חד פעמית" לאורחים, כך שאחרי לכתם אני לא אצטרך לשנות את הסיסמא הראשית?4- האם אפשר לתת שם לכל כתובת MAC, כך שאוכל לזהות אותם לפי שם בטבלאות? (אני בודק לפעמים שאין גורמים זרים שגולשים לי במערכת)5- האם אפשר להגדער שאבל מייל כל פעם שמכשי…

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by bommer,

קניתי ראוטר אלחוטי של אדימקס ואני לא יודע איך אני מגדיר את הרשת בבקשה מישהו יכול לעזור לי למה אחותי משגעת אותי....

• 40 תגובות
    • 2.3k צפיות
  9. שלום לכולם, היום קצת יצא שהתעסקתי עם ה router אצלי בבית וגיליתי כמה דברים מעניינים. קודם כל יש לו הגדרות שדי שכחתי מהן של: Wireless Channel Channel Width אז התחלתי לשחק עם זה, ואז נזכרתי שפעם קראתי איפשהו (בטח באיזה מדריך של הצ'יף) שכדאי לבחור ערוץ פנוי. הורדתי תוכנה שנקראת: inSSIDer, שסורקת את כל התדרים ומגלה איזה רשתות יושבות על איזה תדרים. ואז התחלתי לשחק עם ההגדרות אצלי. כשאני מגדיר את ה channel width על 20Mhz, אני כמובן תופס פחות תדרים. ואם אני מגדיר את ה channel על 14 אני מקבל טווח שהוא נקי כמעט לחלוטין מרשתות אחרות. כשאני מגדיר את זה על 40, אני תופס תחום רחב יותר שכמעט כולו יושב על תדרים תפוסים. ושאלתי, מה עדיף? 20 על טווח פנוי, או 40 על תפוס? מה זה בכלל אומר 40mhz…

• 3 תגובות
    • 4k צפיות
  10. Started by rjjb7,

שלום רב, ברשותי מחשב מיני נייד של asus eee pc intel atom 1.6 GhZ. שיחקתי קצת בהגדרות של הרשת האלחוטית ומשום מה כנראה הסרתי את הקישורית של הרשת האלחוטית. ניסיתי להתקין מחדש את הדרייבר דרך הדיסק המקורי שקיבלתי עם המחשב אך ללא הועיל. נכון להיום אני רואה במיקומי הרשת שלי רק את הקישורית של האינטרנט החוטי בניגוד למה שהיה קודם שהיה גם את הקישורית האלחוטית. כיצד אני מתקין מחדש את הרשת כך שאוכל להשתמש בה שוב?

• 2 תגובות
    • 883 צפיות
  11. Started by gimdy,

קניתי משחב חדש עם כרטיס רשת אחלוטי של אדימקס. אני נכנס לאשף הגדרת רשת ושאני מגיע לחלון בוא ני צריך לבחור אחד מהחיבורים הוא אומר לי : "חלק מרכיבי חומרת הרשת מנותקים .. עלייך לחבר את כל הרכיבים או לבחורבאפשרות התעלם .. " מה לעשות ? אילו הגדרות צריכות להיות במחשב הראשי עם הראוטר ?

• 12 תגובות
    • 2.6k צפיות
  12. Started by Psy,

יש לי כרטיס רשת די ישן - VIA Rhine II Fast Ethernet Adapter במחשב נייח, עד עכשיו הוא היה מחובר חוטי לראוטר. ניסיתי להגדיר לו שיתחבר אלחוטי, אחרי שהעברתי את הראוטר למקום אחר ופשוט זה לא נותן להגדיר אותו ''ווירלס''. הדרייברים מעודכנים לגרסה האחרונה, המערכת הפעלה היא windows xp. לחילופין הבנתי שהיום אפשר לקנות כרטיס רשת אלחוטי - USB במחיר זול דוגמא: http://www.ebay.co.uk/itm/Mini-150M-802-11n-g-b-USB-Wireless-Network-Card-WiFi-LAN-Adapter-5DBI-Antenna-/260867970891?pt=UK_Computing_Networking_SM&hash=item3cbcf1574b השאלה איך זה בדיוק עובד? אני רק מכניס את ה USB, מתקין את הדרייברים מהדיסק וזהו ? זה הכרטיס רשת החדש עכשיו ? יש אפשרות לחבר את הכרטיס רשת הקטן הזה ולהפעיל אותו …

• 3 תגובות
    • 3k צפיות
  13. שלום חברים, יש לי כרגע בבית מודם מסוג Aztech 600E ואני מתחבר לרשת דרך חייגן. ברצוני להקים רשת ביתית עבור הלפטופ... קראתי כמה ביקורות וממה שהבנתי ראוטר מומלץ הוא WRT54G Linksys. עכשיו יש לי כמה שאלות לפני שאני קונה אותו אני מחבר את המודם ישירות לראוטר - האם אני יכול להתחבר מהראוטר דרך כבל ETHERNET למחשב הנייח? או שאני לא יוכל ואני יצטרך לקנות בנוסף כרטיס רשת אלחוטי למחשב? ברצוני להשאר להתחבר לאינטרנט דרך חייגן - האם זה אפשרי בכלל או שאני יצטרך להגדיך כתובות IP קבועה (במידה וכן האם אני יוכל לשנות אותה מתי שאני ירצה?) האם אתם ממליצים על ראוטר מסוג אחר אולי?

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  14. היי, יש לי לפטופ של אורנג' עם נטסטיק מובנה (עובד ע"י כרטיס סים) ואני רוצה שמחשב נוסף יגלוש באינטרנט דרך האינטרנט הסלולרי ושיהיה ביניהם קשר של לאן. ניסיתי בכל מיני מקומות באינטרנט וגם להתקשר לאורנג' ואמרו לי שם שאין אפשרות כזאת כי הנטסטיק לא משמש כמודם והוא לא יכול להעביר את האינטרנט למחשב אחר. מישהו מכיר דרך שכן אפשר לעשות את הדבר הזה? תודה

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  15. Started by -CosmicFire-,

אנשים אני תקוע כל המדריכים שמצאתי היו איך לשתף את האינטרנט אבל עדיין לא הצלחתי לחבר את המחשבים למישהו יש מדריך טוב שיראה לי איך להפעיל רשת ליצור שרינג של כוננים וכו'?! המחשבים מחוברים אחד לאחד עם חיבור ישיר

• 22 תגובות
    • 2.4k צפיות
  16. Started by LTE,

שלום יש ברשותי מחשב נייד ונייח הייתי רוצה לקבל עזרה אייך אני מקים רשת בין השניים ?

• 2 תגובות
    • 656 צפיות
  17. אוקי אני רוצה להגדיר רשת עם שיתוף קבצים ושיתוף אינטרנט, ואפשרות לשחק אחד נגד השני במשחקים רשת. שהמחשב הראשי זה המחשב הנוכחי. שהוא יהיה אחראי. שאין מצב שהמחשב השני מכניס לכאן וירוסים , זה המחשב המרכזי. איזה כבל אני צריך? עכשיו יש לי כמה כבלים שאין לי מושג מה הם, האם אחד מהם הוא מתאים? ומה השאר? כבל 1. http://img407.imageshack.us/my.php?image=dscf0367tf2.jpg http://img408.imageshack.us/my.php?image=dscf0369ly7.jpg http://img201.imageshack.us/my.php?image=dscf0368vh1.jpg כבל 2. http://img201.imageshack.us/my.php?image=dscf0371rf2.jpg http://img201.imageshack.us/my.php?image=dscf0372if9.jpg כבל 3. http://img407.imageshack.us/my.php?image=dscf0373rf1.jpg http://img408.imagesha…

• 3 תגובות
    • 940 צפיות
  18. Started by Snoopy2006,

שלום, אני רוצה לעזור לחבר להגדיר רשת ביתי עם נתב ROTAL שקיבל מבזק. קראתי את המדריכים וההודעות ורציתי לשאול אם אני מבין נכון את התהליך. 1. חיבור נתב לחשמל ולרשת ADSL והמתנה שיסתכרן. 2. הגדרות הרשת בשני המחשבים - ביטול חיוג אוטומטי לרשת ואפשור קבלת IP באופן דינמי. 3 חיבור הנתב למחשב אחד וכניסה להגדרות הנתב ע"מ להגדיר סיסמה ושם משתמש. 4. חיבור הנתב למחשב השני. יש לי מספר שאלות: 1. במידה ואני רוצה לאפשר שימוש ב-EMULE האם אני חייב להגדיר IP קבוע בכל מחשב + הגדרת PORT FORWARDING ? 2. יש מדפסת המחוברת למחשב אחד ואני רוצה לשתף אותה ברשת איך לעשות זאת ? 3. איך לבדוק בעזרת PING שהרשת עובדת ? 4. האם עלי לבטל במהלך כל התהליך את חומת האש של WINDOWS XP ואח"כ להפעיל אותה או שעלי להשאירה…

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. Started by izak.addes,

שלום, ניסיתי להגדיר רשת ביתית , לפי ההנחיות באתר של NETCHIEF ללא הצלחה - שאחרת לא הייתי מכניס נושא זה. החיבור שלי לאינטרנט מתבצע באמצעות נתב אלחוטי, ומודם של בזק. מחשב אחד נייח המחובר דרך כרטיס רשת לנתב (חיבור פיזי) מחשב שני נייח מחובר באמצעות מודם אלחוטי (WIRLEES) לנתב ומחשב נייד מחובר כמובן באמצעות מודם אלחוטי מובנה. המחשב הנייח הראשי זיהה את שני המחשבים האחרים ברשת, (VIEW WORKGROUP COMPUTERS) אך עם זאת לא מצליח להגדיר את המשאבים המשותפים בשני המחשבים האחרים, באמצעות ADD NETWORK PLACE מאחר ולא מצליח לזהות את הספריות שהגדרתי כמשותפות. בשני המחשבים האחרים, כאשר אני מנסה לבצע פעולה של VIEW WORKGROUP COMPUTERS מתקבלת הודעת שגיאה, שאין לי הרשאה לגשת לרשת ע"י מנהל הרשת (כאש…

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. Started by Omerm91,

שלום לכולם, רציתי לשאול איך אני מגדיר את הרשת? ניסיתי לעבוד עם המדריך הבא שפורסם בפורום : http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=44963.0 איך משום מה זה לא תואם להגדרות שנראות אצלי, אולי משום שזה מודם שלא מתחבר לכרטיס רשת אלא לUsb אם מישהו יודע על מה אני מדבר על usb adsl modem ale 130... תודה רבה לכולם (מערכת הפעלה אנגלית)

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by Avi952,

שלום, לאחרונה קניתי ראוטר TP-Link 941ND ומחשב נייד המודם מחובר בכבל רשת לראוטר והמחשב הנייח מחובר בכבל רשת לראוטר - בשני המחשבים יש גישה לאינטרנט במחשב הנייח מותקן windows 8.1 x86 ובנייד windows 8 x64 הייתי רוצה לדעת איך לקשר אותם (לראות קבצים משותפים, לשתף מדפסת וכו') בתודה מראש לכל מי שיעזור

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. טוב אנשים....אני עושה כרגע רשת בין שני מחשבים....בשרת ( המחשב המארח ) יש לי ווינדוס XP ואני יודע איך להגדיר הכל... אבל במחשב הלקוח יש לי ווינדוס ME ...ואין לי ממש מושג איך להגיד את כל הדברים שם...מישהו יכול לעזור לי ? מה צריך לעשות ? איפה לשנות ? אפילו ת'שאירו לי לינק לאיזה מדריך שמסביר ת'זה....תודה מראש ! נ.ב. כשאני עושה את כל ההגדרות של הרשת...צריך חוץ מ'זה לעשות עוד משהו ? להפעיל את - 'אשף ההגדרות רשת ' של ווינדוס ??...... ואיך אני עושה שהשיתוף יהיה רק של התקשרות לאינטרנט....בלי שיתוף קבצים...? תודה רבה רבה ;D

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by MoMo-P,

שלום, זה שבועיים אני מנסה ליצור רשת ביתית פשוטה אך ללא הצלחה! המחשב המרכזי ("אסף", לצורך העניין) עובד על Vista Ultimate והוא מחובר למודם הכבלים ישירות (אני לא משתמש בראוטר) דרך NIC כמובן ומוגדר כ "Local Area Connection 2". מ"אסף" יוצא כבל רשת נוסף (המחובר לNIC אחר לא מובנה בלוח), המוגדר כ "Local Area Connection", ומתחבר למחשב השני ("אריה"), העובד על XP SP3, ישירות דרך NIC כמובן. החיבור לאינטרנט הוא חיבור ללא חייגן ! WORKGROUP נמצא על אותו שם! גילוי רשת בON ואני תמיד מגדיר אותו כPRIVATE אך הווינדוז מתעקש להחזיר אותו לPUBLIC וזה הדבר שהכי מחרפן לי את השכל!! בכל אופן אני מקבל LIMITED CONNECTIVITY , והרשת לא יציבה בכלל! שיתוף קבצים מוגבל ומדפסות לא יכולות לעבוד בשיתוף למרות ש…

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. Started by yaras,

היי, לי יש חלונות ויסטה, ולאחותי חלונות אקספי. כמובן שלי היה אקספי האינטרנט עבד לשנינו (אנחנו מחוברים בכבל בין 2 כרטיסי רשת) אבל מאז התקנת הויסטה לא משנה מה אני מגדיר אצלי או אצלה, האינטרנט אצלה לא עובד. אני מניח שאני לא הבנתי איך זה עובד עם ויסטה. מישהו יודע? יש למישהו מושג? הוא בד"כ רושם אצל אחותי שהקישוריות מוגבלת. תודה.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. יש לי רשת ביתית בין שני מחשבים : מחשב ראשון השרת : 2 כרטיסי רשת..מודם מחובר לכרטיס #1..וכבל רשת מחבור לכרטיס #2.. במחשב האורח : כרטיס רשת #1 אשר מחובר לכרטיס רשת #2 במחשב השרת ע"י כבל רשת.. אני חיבור CABLE 1.5MB עם הספק 012. תוכלו לרשום לי את ההגדרות במחשב השרת : על החייגן מה מגדירים ? על הכרטיס רשת שיוצא למודם מה מגדירים ? על הכרטיס רשת שאליו מחובר כבל רשת אשר מחבר את המחשב האורח אליו מה מהגדירים ? ובמחשב האורח : מה מגדירים על הכרטיס רשת אשר מחובר בכבל רשת למחשב השרת ? (אני יודע שיש פה כ"כ הרבה פתילים על הנושא ואפילו מדריך אך לא הסתדרתי, אשמח אם מישהו יכול לרשום לי את ההגדרות מסודר (אגב הווינדוס XP בעברית). הודה לכם מאוד תודה רבה

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.