עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by ron533,

שלום, קיבלתי נתב לינקסיס WRT 1900AC שנרכש באוסטרליה. ואני לא מצליח להתחבר בחיבור עם חייגן. אני עם תשתית הוט וספק בזק בינ"ל, עד עתה הייתי מחובר עם הוטבוקס 2 כמודם וראוטר TP LINK , (בתצורת חייגן L2TP) הסיבה לחייגן ולא חיבור קבוע היא איכות הקו שהשליכה על שיחות וידאו שאני עושה, עם חייגן (ניתוב דרך בזק) איכות הוידאו הייתה גבוהה יותר לעומת ללא חייגן. כעת החלפתי את ה TP LINK בראוטר החדש, ואני לא מצליח להתחבר ולמשוך כתובת. מוזר שבכתובת השרת אין אפשרות להכניס host name, אלא רק IP (שהיה לי). לאחר ניסיונות רבים עם התמיכה של בזק/הוט - עברתי לחיבור ללא חייגן (הגדרת DHCP) ונוצר חיבור תקין. כעת שוב איכות הוידאו פחות טו…

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. היי חברים, המצב שלי הוא כזה, כרגע יש לי בבית חיבור של סלקום וחיבור של בזק. אני שוקל להמיר את החיבור של בזק באחד של הוט כי הם מציעים יותר Upload - הם מציעים 5 מגה לעומת ה-3 של בזק, ואני עושה הרבה סטרימיג ל-Twitch, ולשדר ב-3500kb יהיה מעולה בשבילי. הבעייתיות פה היא העובדה שהוט מביאים את ה-Hotbox i6, שהבנתי מחבר לעבודה לא מאפשר חיבור ל-VPN. הפתרון שנראה לי הגיוני הוא לחבר את שני החיבורים לסוויץ' מסוים שיהיה מחובר למחשב, עם איזשהו פתרון שיאפשר לי לעבור בין החיבורים. יש חיה כזאת? אני מניח שכן אבל לא מכיר את הטרמינולוגיה לחיפוש דבר כזה.. (כאילו, Splitter ו-Switch זה די הגיוני אבל לא מצאתי, הגוגלינג שלי חלוד יום ואולי יש לכם רעיונות יותר טו…

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  3. Started by omershk,

שלום לכולם, אני שוקל מעבר לחברת נטוויז'ן למסלול של 100Mbps בתשתית DSL (כיום מחובר לבזק בינלאומי). הבנתי מנציגת השירות שהם מספקים נתב שנקרא Netbox. מבדיקה קצרה מסתבר שהמכשיר הוא של חברת ADB והדגם VV2220. רציתי לדעת האם למישהו יש ניסיון עם המכשיר ו/או עם חברת נטוויז'ן. כמו כן האם ניתן לוותר על הנתב ולרכוש נתב אחר באופן עצמאי? תודה מראש! עריכה: הצטרפתי לנטוויז'ן וכעת אני מחפש נתב משולב מודם שיחליף את ה- Netgear VEGN2610 שאני צריך להחזיר לבזק. קראתי קצת על הנתבים של ZyXEL וכרגע הדגם שנראה לי רלוונטי הוא VMG3926 (פרטים נוספים כאן). אשמח לדעת אם למישהו יש ניסיון עם החברה באופן כללי ואולי אפילו עם הנתב הזה ספציפית. כמו כן אשמח לקבל …

• 5 תגובות
    • 4.4k צפיות
  4. שלום בבדיקת מהירות אני מקבל 63/3.5 (אני מחובר בבזק), אבל ברגע שאני מתחיל להעלות סרט ליוטיוב אז אין תגובה לגלישה, גם לא במחשבים אחרים שנמצאים על אותו ראוטר. בדקתי גם פינגים ל8.8.8.8, כל עוד אני לא מעלה אז הפינגים תקינים, אולם ברגע שאני מתחיל להעלות הפינגים חוזרים. עוד נקודה מעניינת שכאשר אני מסתכל על המנהל משימות במחשב שממנו אני מעלה, אני רואה שהמחשב כל הזמן שולח מידע (למרות שהוא לא כל כך מקבל), ומה שעוד יותר מוזר שהוא שולח במהירות ממוצעת של 5 מגה שזה יותר ממה שאני מקבל בבדיקת מהירות. בקיצור, מוזר ביותר, לא מצאתי משהו בגוגל, אני נואש לעזרה תודה מראש למסייעים

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. עקב בעיות קליטה עם כרטיס רשת USB ישן שיש לי,חיפשתי כרטיס חדש. אשמח לדעת איזה פרמטר ייתן לי מענה טוב יותר לבעית הקליטה (קירות בטון בין המחשב לראוטר) ראיתי שיש כרטיסים שעובדים בשתי מהירויות (150,433) ובשני תדרים שונים לעומת כאלה שעובדים במהירות אחת, כאלה שעובדים במהירות גבוהה (1000mbps), עם חיבור USB 2/3, עם b/g/n/ac (או בלי ac),ועוצמת אנטנות שונה (2-5dbi) מי מהפרמטרים האלה משפיע על יכולת הקליטה וקצב העברת האינטרנט? וכמובן,איזה כרטיס מומלץ לבחור? ׁׁ(הראוטר TP-LINK TL-WR740N) תודה

• 5 תגובות
    • 2.4k צפיות
  6. שלום לכולם! קודם כל אציין שהידע שלי בתחום הרשתות שואף לאפס. הבעיה שלי היא כזאת: כרגע יש לי אינטרנט עם תשתית של הוט, ספקית הוטנט - אני נמצא בסידור הזה מעל לשנה ודי מרוצה. יש ברשותי Hotbox שמשרת אותי גם כמודם וגם כראוטר, אני מחבר את המחשב וגם את הפלייסטיישן 4 דרך כבל. בבדיקת רשת דרך הפלייסטיישן 4, אני מקבל הודעה שהחיבור שמתקבל הוא מסוג NAT 3. עברתי על מספר רב של מדריכים, הגדרתי כתובת אייפי סטטית למכשיר, פתחתי פורטים דרך הPort forwarding ואפילו הוספתי את הכתובת IP של הפלייסטיישן לDMZ של הHotbox. עדיין בבדיקת החיבור אני מקבל הודעה שהחיבור הוא מסוג NAT 3. דבר נוסף, אני משחק במספר משחקי רשת במחשב ולא נתקלתי באף בעיה חוץ מבמשחק אחד: Wildstar, אני …

• 5 תגובות
    • 8.8k צפיות
  7. Started by Demagh,

היי, יש לי כרגע ראוטר ישן שקיבלתי מבזק לפני כמה שנים - Dlink 6740u. היות ונפלה בחלקי ההזדמנות להחליף אותו - האם יש בבזק ראוטר עדיף ששווה לשדרג אליו? כעיקרון אין לי איתו בעיות גדולות מדי. הוא עובד. לפעמים (פעם בשבועיים +\- ) ה-wifi נופל \נהיה איטי וצריך לעשות לו ריסטרט, אבל חוץ מזה הוא בסדר.

• 5 תגובות
    • 5.3k צפיות
  8. Started by shani_yakov,

בעקבות דיון שפתחתי באלקטרוניקה ומודינג לינק, הומלץ לי להתיעץ כאן אני מנסה לגשת לשרת רשת ארדואינו דרך שני נתבים שהשני מבינהם משמש כap. למישהו יש פתרון לנושא? כשאני מחבר את הארדואינו רק לנתב הראשון, הכל עובד פיקס

• 5 תגובות
    • 3.7k צפיות
  9. ברשותי לפטופ של Dell דגם Vostro 5480, והקליטה של הwifi פשוט גרועה, אני ממש מתענה בעבודה איתו באינטרנט. אתרים עולים מאד לאט, צפייה בוידאו כמעט בלתי אפשרית (לעיתים רחוקות הטעינה סבירה אבל זה לא יציב לחלוטין) והורדה איטית. לעומתו, לצידו נמצא לפטופ ישן בן 7 שמעלה אתרים וטוען וידאו הרבה יותר מהר ממנו. לדעתי זו איזשהי בעיית חומרה שקשורה לכרטיס הרשת האלחוטית שלו (intel 7265). ידוע לי שבדגם הלפטופ של שנה קודם לכן (Vostro 5470), אנשים רבים התלוננו על בעיות בקליטת הוויפי, שבו היה כרטיס מסוג intel 7260, אך חשבתי שבדגם החדש הבעיה תיפטר. אז לדעתי הבעיה שאני חווה דומה לזו שהייתה בלפטופ של שנה קודם. עכשיו השאלה שלי היא איך אני יכול לעקוף את הבעיה? אם אקנה כרטיס רשת א…

• 5 תגובות
    • 3.1k צפיות
  10. Started by din264,

שלום היום בבוקר חיברו אותי להוט והוטנט הכל היה בסדר 3 שעות ואז התחילו ניתוקים כל הזמן של הטלפון וגם האינטרנט טענו שיש בעיה לא אמרו מה אמרו שיחזרו אלי עד 4 שעות נציג בכיר מהטכני ולא חזרו ולא כלום לפני שמתנתק מהם כי חוויה לא נעימה על היום הראשון אני מצרף תמונה מההגדרות של ההוטבוקס לאחר שהיה טכנאי נעלמו כל השגיאות אבל עדיין יש ניתוקים מידי פעם למרות שהם טוענים שאין ואם היה הם היו רואים. החלפתי ספק מהוטנט בגלל השרות ושלא רוצים לתת לי IP 5.29 טוענים שאין אפשרות להחליף לספק של אקספון ישמח לעזרה מיכם לפני ניתוק וחוות דעת על העוצמות ושגיאות וכו. רוצה לקבל נתונים הכי טובים שיש גם מהספק וגם מהתשתיתשכחתי לציין מחובר מפחת עוצמה לכבל שמתחבר למודם תודה מראש

• 5 תגובות
    • 3.3k צפיות
  11. הראוטר שלי כנראה לא עובד טוב. חיבור ישיר למודם הכל עובד אבל עם הראוטר יש לי כל הזמן ניתוקים. אני זקוק לראוטר חדש לחבר ל HOTBOX של HOT. מה הטווחי מחירים ומה ההמלצות? בדרך כלל יש לי ראוטרים של D-LINK. יש לי לפחות 4 מחשבים שמחוברים קווית, אם יש ראוטר עם קצת יותר כניסות קוויות זה יהיה יותר טוב.

• 5 תגובות
    • 2.3k צפיות
  12. היי, אתמול גלשתי לי להנאתי בפייסבוק, ופתאום כשאני לוחץ על קישור של פוסט מסויים - אני עובר לאתר של 012 (ספקית אינטרנט) שמודיע לי שיש לי חוב ועליי לשלם (מצ"ב צילום מסך). בדף שנפתח יש גם קישור לתשלום וממש הזנת פרטי אשראי. חשדתי בהתחלה בפישינג - אבל הדומיין שייך באמת ל - 012, ויש היסטוריה בגוגל על הכתובת הזאת. התקשרתי אליהם ובאמת אני חייב להם כסף שאותו אני אשלם (אני לא גנב - זה בגלל טעות של בזק שפיצו אותי על זה כבר). כששאלתי אותה על הדרך שהם מודיעים לי שיש לי חוב - היא טענה שככה הם עובדים. האם זה חוקי? מה עם עקרון של ניטרליות הרשת? מחר הם יתחילו לשלוח לי פרסומות או למכור את המידע שהם אוספים עלי למפרסמים... אם נקביל את זה לשירותי טלפון - הא…

13. Started by SomeOneDudOrg,

שלום, לאחר שקראתי כתבה של NetCheif על הנתב ועוד בדיקה בגוגל קניתי את הנתב לעבודה, שמתי DD-WRT (חדש בנושא) וראית שיש אפשרות לשלוט על TX POWER רציתי לדעת לכמה מומלץ להעלות ? הוא מגיע על 30 שאלה נוספת - בכמה clients הוא תומך? בראוטר שקיבלתי בבזק אמרו לי עד 15 ואז הציעו לי CISCO 887 אבל התחיבות עד 30 Clients, אז אם מישהו יודע זה מאוד יעזור שאלה נוספת - ראיתי באמזון לקניה אנטנות כאלה רציתי לדעת האם באמת יהיה הבדל ברמת הקליטה ? האם יש ישפיע על TX POWER ? שאלה נוספת - האם OpenWRT עדיף על DD-WRT ? שאלה אחרונה- האם יש דרך לתת "kick" מהרשת ? תודה לעונים, ותודה ל NetCheif

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  14. Started by yuval gur,

שלום לכולם, אני לקראת כניסה לדירה ומעוניין להריץ כבל רשת על בסיס כבלי הטלפון הקיימים (במקומם). הגדלתי את ארון התקשורת ודאגתי שתהיה שם נק' חשמל. עכשיו אני צריך לדעת מה אני עושה, ולכן פונה אליכם. אני מתכנן לרכוש כבל CAT6 (מניח שאין לי סיבה לרכוש 7). אשמח לקבל המלצות על מקום בו ניתן לרכוש כבל וכן שקעים לאינטרנט, וכמובן היכן ניתן לרכוש מכשיר שמכניס את הכבלים לשקע. תודה רבה

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. לא מזמן קניתי ראוטר חדש כי הראוטר הישן בקושי תיפקד. החלפתי את הראוטר והכל עבד חלק. אחריי כמה חודשים היתה לי הפסקת חשמל אחת ואז הראוטר התחיל לקרטע לכמה ימים ואז עבד שוב חלק. היום התחילו לי בעיות רציניות בגלישה. חלק מהאתרים לא עולים, או עולים חלקית. הווינדוס מדווח על תקלת DNS. אתר שלא עבד היה למשל AMAZON.COM אבל אתרים אחרים עבדו, כמו YNET. העיניין הוא שברגע שחיברתי את המחשב ישירות לHOT BOX, הכל עבד חלק. אז מה הבעיה בעצם? הגדרות של הראוטר? הגדרות של הHOT BOX? בעיית חומרה בראוטר? הHOT BOX נמצא במצב מודם ולא במצב ראוטר. הדגם של הראוטר שלי הוא: TL-WR841N TP LINK ניסיתי לשים את הדיסק של הראוטר ולהשתמש בעזרה להגדיר את הראוט…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. שלום: אני בהוט + בזק בינלאומי 30 מגה. יש לי לעיתים קרובות בעיות עם יוטיוב ובגלישה באתרים שונים. קודם למשל, לקח לי שעות להכנס לגוגל ולאתרים בכלל, וברגע שהתקשרתי לתמיכה של בזק בינלאומי, הבעייה הסתדרה. בדיקת מהירות התשתית שלי תקינה: לעומת זאת בבדיקות מהירות חיבור דרך http://www.bandwidthplace.com (בוצעו דרך IE11 כי פיירפוקס 47.0.1 קורס לאחר ביצוע הבדיקות): ממה הבעייה יכולה לנבוע (הנציג של בזק בינלאומי אמר שהכל תקין אצלי, והוא גם אמר שאם היו בעיות בשרתים שלהם, היו להם הרבה מאוד תלונות והוא טען שלא כך הדבר)?

• 5 תגובות
    • 2.4k צפיות
  17. Started by SEangel,

אני עומד להתחבר להוט 100 מגה. הבית מחולק לבית + שני יחידות דיור. אני רוצה שלכל יחידה (כלומר 3 בסה"כ) תהיה רשת עצמאית (בכל רשת יהיה מחשב בחיבור קווי, ראספברי פיי (עם קודי עליו) קווי ומדפסת אלחוטית). איזה ציוד מומלץ לקנות ואיך לקנפג אותו? בתודה, שימי.

18. Started by --- The King ---,

אני מחפש כרטיס רשת חיצוני או פנימי (לא משנה לי), עם קליטה חזקה וכמה שיותר מהיר, וכמובן במחיר שפוי (עד 200 שקלים). 300mbps לא מספיק לי, אני רוצה משהו מהיר יותר. * אם כבר פנימי אז אני צריך שהוא יתחבר ב-PCI-E. מצאתי את הדגם הזה: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=14818 שהוא 450mbps, השאלה אם יש משהו מהיר יותר מזה. מצאתי גם את הדגם הזה שהוא AC1200: http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=DWA-582 אם הבנתי נכון, אם הראוטר שלי עובד על תדר 2.4GHz אז הכרטיס יקלוט 150mbps, אבל אם התדר הוא 5GHz אז אוכל לקלוט 867mbps. השאלה איך אוכל לבדוק אם הוא מתאים לי ועל איזה תדר הראוטר עובד? יש לי ראוטר של netvision ולא ממש כתוב עלי…

19. Started by danshimsh,

שלום רב! פניתי לפורום לפני מספר ימים בקשר לכרטיס USB TO ETHERNET ל windows 8 נראה לי שהכרטיס שיש לי הוא כרטיס סיני זול ובעייתי. מישהו יכול לתת המלצה לכרטיס USB TO ETHERNET ל windows 8? זה לא חייב להיות usb3 בברכה דן

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. שלום, אכלתי תסביך ואני לא מוצא לו תשובה באינטרנט שאני מצליח להבין. לצורך העניין יש לי בבית אינטרנט של בזק (תשתית+ספק) במהירות 100 מגה (שאם הבנתי נכון זה אומר 100mbps). ממה שהבנתי, כרטיס רשת בתקן n300 מסוגל לקלוט עד 37.5 מגה, אבל n300 תומך ב- 300mbps. אני מבין שיש הבדל בין mbps לבין mb/s, כאשר 300mbps זה 37.5mb/s, אבל האינטרנט שאני מקבל הוא 100mbps. למה לעזאזל כרטיס רשת בתקן n150 לא יכול לקלוט 100 מגה?? תודה רבה!

• 5 תגובות
    • 2.5k צפיות
  21. Started by Kukishin,

רציתי לשאול מה הסדר גודל הכללי של הפגיעה הרוחב הפס בהעברת המידע דרך רשת החשמל. אני יודע שזה משתנה, אבל אני שואל לגבי קנה מידה כללי. תודה רבה.

22. אורח elran
    Started by אורח elran,

אני מחפש דרך להוסיף נק' חיבור לאינטרנט בחדר השינה שאין בו קו של בזק וחשבתי לשים home plug בחדר הזה. הראוטר נמצא בסלון ואני רוצה שבחדר השינה יהיה חיבור ישיר למודם, הבנתי שהום פלאג זה הפתרון למצב הזה. יש אחד מומלץ לקלוט 40 מגה במרחק של 60 מטר ללא קירות? והאם ישנה דרך עדיפה מהום פלאג? תודה

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by Arik.G,

שלום. אחרי שנשבר לי כבר מהזבל שכל הספקיות נותנות הלכתי ורכשתי ראוטר נורמאלי, המודם (DSL255 של אורנג') הוגדר כBRIDGE והראוטר הוגדר עם הפרטי חיוג. הכל טוב ועובד ואני מרוצה. עכשיו הגעתי לשלב של פתיחת פורטים כדי לגשת ו QNAP שלי ולהתשמש ב OPENVPN. פתחתי פורטים לממשק משתמש של ה NAS ל FTP ולPLEX, הכל בסדר ויש לי גישה. אבל אחרי שפתחתי את שלושת הפורטים האלה אני לא מצליח לפתוח שום פורט נוסף, לא משנה איזה פורט אני מנסה הוא פשוט נשאר סגור. מה יכול להיות הבעיה?

24. Started by benor,

אהלן חברים, יש לי חבר עם בעיה, אולי תוכלו לעזור לו. הוא מכור קשות לאתרי חדשות\אקטואליה\דפי פייסבוק הזויים וזה הורס לו את החיים- והוא רוצה להתנתק מזה, לתמיד. ניסינו את שיטת החסימה דרך hosts אבל הוא פשוט נכנס לקובץ ומוחק את החסימות. כמו נרקומן. אני צריך למצוא דרך שבה אוכל לחסום את האתרים\דפי פייסבוק ואולי אפילו ערוצי יוטיוב כדי שרק לי תהיה גישה אליהם ולו לא תהיה שום דרך להיכנס אליהם. יש הצעות?

• 5 תגובות
    • 2.3k צפיות
  25. Started by Ruvka94,

שלום, יש לי ראוטר משולב מודם שקיבלתי מבזק והוויי פיי בבית יחסית זוועה. אני רוצה להזמין את הראוטר הזה: http://www.gearbest.com/wireless-routers/pp_346394.html?admitad_uid=9f0b4a0fbd9ba3b635cd1d83a1fdb3b4 עכשיו השאלה שלי היא: אם יש לי בבית ראוטר משולב עם מודם אצטרך לקנות גם מודם בנפרד או שאפשר לחבר את הראוטר שאקנה למודם שלי? אם אין אפשרות כזאת, אשמח אם יש לכם המלצות על ראוטרים משולבים עם מודם טובים עד 200 שקל,

דיונים חדשים בפורומים