עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום לכולם, יש לי דירה יחסית גדולה,כך שבקצה אחד שלה הראוטר נמצא בממ"ד, ומצד שני המרפסת ששם אין שליטה בככל. באמצע הבית יש את הסלון שלשם מגיע כבל רשת ישירות מהמודם/ראוטר. המטרה - להגיע עם קליטה אלחוטית עד למרפסת במהירות שתאפשר צפייה בסרטים לשני מכשירים (למשל טלפון ומחשב). אחלק לשתי פתרונות שחשבתי עליהם: 1. אני תוהה לעצמי האם ראוטר הוא פתרון טוב לחיבור בסלון(לאן שמגיע הכבל רשת) ומשם לפרוס עוד רשת אלחוטית? א. האם ניתן דרך הראוטר להגדיר שתיהיה אותה SSID? זה יותר יעיל? ב. חיבור של שני ראוטרים אחד לשני זה יעיל ופתרון סביר לבעיה? ג. או שבעצם עדיף לקנות ראוטר ולהגיד אותו כנקודת גישה? ד. על איזה ראוטר אתם ממליצים שי…

• 5 תגובות
    • 3.7k צפיות
  2. שלום ותודה רציתי לשאול מה הראוטר הכי חזק שיש הכי טוב שקיים שעובד על סים ? או איך לדעת מה הכי טוב מבחינת קליטה ומהירות , ממש הכי טוב , לא חשוב כמה יקר זה ,

• 5 תגובות
    • 4k צפיות
  3. היום התחברתי מחדש לתשתית 200 מגה בהוט, הספק הוא בזק בינלאומי. בבדיקה ב speedtest, אני מקבל 100 מגה בהורדה (בקירוב) ו 5 מגה בעלאה. יחד עם זאת, בבדיקת מהירות באתר הוט אני מקבל מהירות הורדה תקינה. המחשב מחובר ישירות למודם/ראוטר הוטבוקס 2. האם זה תקין והאם יש מה לעשות בנושא? הנציג בהוט אמר לי שזה תקין. נ.ב התחברתי להוט מחדש ולפני כמה שבועות קיבלתי מהירות תקינה, גם ב speedtest (גם אז הספק היה בזב״ל). עריכה: בדקתי עכשיו גם באתר בזק בינלאומי וגם שם המהירות ניראת תקינה. אשמח לכל התייחסות.

4. Started by uriel250,

אהלן חברה, אני רוצה לקנות ראוטר חדש בקרוב בגלל שיש לי המון בעיות עם הראוטרים של בזק, היה לי גם את ה Netgear גם את ה Dlink שלהם וכל 3-6 חודשים אני צריך ללכת אליהם לבזק סטור שיחליפו לי בגלל תקלה אחרת, חשבתי אולי להפוך את ה Dlink DSL-6850U למודם ולקנות ראוטר חדש. יש לי המון מכשירי WIFI בבית (מעל 10) ולכן אני מחפש ראוטר טוב (מוכן להשקיע עד 700-800 שקל) שיחזיק מעמד להרבה זמן. אז ככה, כדאי לקנות ראוטר עם מודם משולב ? או שעדיף שהמודם יהיה של בזק והראוטר שלי ? אני חושב שעדיף שהם יהיו בנפרד ככה יהיה פחות עומס על הראוטר שאני אקנה ויהיה יותר סיכויים שהוא ישרוד לאורך זמן (ככה אני חושב). ראיתי כמה דגמים שאני מתעניין בהם ואשמח לייעוץ. 1. TP Link VR900 זה ראוטר עם מודם, חוות ד…

• 5 תגובות
    • 5.4k צפיות
  5. Started by Oquda,

היי, אני מעוניין לרכוש את הנתב הנ"ל: Archer VR600 אני בבזק + בזק בינלאומי 100MB ניסיתי לרכוש אותו בעבר מאמזון אבל נתפס במכס ולא רצו לשחרר אותי אפילו שמילאתי טפסים לשחרור אז אני מעוניין לקנות בארץ. אבל שמעתי שבארץ הקשוחה נעולה ולא ניתן לבצע שידרוג גרסה, האם יש בארץ נתב זה הנמכר בגרסה 2 (V2)? או שיש חלופות אחרות? D-LINK G225 בעל ביקורות חיוביות אך אני צריך וויפי טוב והבנתי שבנתב הזה הוויפי לא משהו. תודה מראש לעונים.

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  6. שלום לכולם יש לי בבית כרגע 2 רכזות של 4 פורטים כל אחת סך הכל 8 פורטים בכללי. אני רוצה לקנות רכזת אחת של 8 יציאות על מנת שיהיה פחות התנגשויות וגם למנוע קצב העברה איטי בין הרכזות לראוטר אשמח להמלצה לרכזת 8 פורטים אם ממש ממש אין משהו איכותי אפשר ללכת גם על 16 פורטים. אני מחפש רכזת שלא צריך להגדיר אותה זאת אומרת שתהיה plug and play מחברים מוצרים והיא מחלקת כתובת IP אוטומטית בלי צורך בהגדרות כאלה ואחרות... אשמח לכל העוזרים והמייעצים תודה מאור...

7. אהלן, לאחר שנים רבות עם הוט החלטנו שאין לנו יותר רצון להמשיך לשלם המון כספים בשביל ערוצים שכמעט לא רואים. חושבים אולי לעבור לסלקום/פרטנר TV. בנושא זה יש לי שתי שאלות: 1. איזה ראוטר+מודם מומלץ שיחליף את ההוטבוקס? ברשותינו מחשב למשחקי און ליין (BF, GTA וכו') המחובר בכבל ועוד מחשב וסמארט TV שיחוברו ב WIFI. משער שנעבור לתשתית בזק, מה זה אומר מבחינת הדרישה למודם? (עלות ראוטר כ 10 ש"ח לחודש, נראה לי עדיף לקנות, לא?) 2. נכון להיום כאשר צופים בסרטים במחשב אחד ומחוברים בסלולריים, הדבר משפיע בצורה מורגשת על משחקי האונליין. יש לי חשש שבמידה ונעבור לשירות מבוסס אינטרנט כמו סלקום ודומיו הדבר יפגע ביכולת לשחק. האם יש הגיון בחשש זה? אולי הסיבה העיקרי…

• 5 תגובות
    • 4.3k צפיות
  8. שלום לכולכם. אני מחובר לתשתית בזק, חבילת T15 (ישן מאוד, אני יודע), וברשותי נתב מסוג dsl-2760u/e1, שניתן לי עוד מהתקופה הארכאית בבזק שניתן היה לקבל ראוטר בלי לשלם שכירות על אחד כזה לנצח נצחים. בשבועות האחרונים, היו לי מדי פעם נפילות בקישור באופן שאני עדיין מסוגל להתחבר לראוטר, אך לא לאינטרנט. כך בכל המכשירים, הבעיה אינה במחשב. הנפילות נמשכות דקות בודדות ומתקנות מעצמן. בשיחה עם בזק הם טוענים שבדקו ולא מדובר בתקלה בתשתית שלהם. ניסיתי להריץ כמה בדיקות משלי: בעת נפילה כזו, גם האתר www.bezeq.co.il אינו זמין. הבנתי שהאתר הזה אמור להיות זמין אם התשתית תקינה והבעיה היא רק בספק התוכן (האם זה בכלל נכון??) מנגד, כשאני מריץ את כלי ה-diagnoistics של הנתב…

• 5 תגובות
    • 3.5k צפיות
  9. Started by shlosi,

שלום לכולם, עברתי לדירה חדשה, ומיקמתי את הראוטר באמצע הבית. מבחינת WIFI נראה שהקליטה טובה בכל הבית, ואני רוצה לחבר את המחשב הנייח שנמצא בקצה המרוחק לא דרך wifi (לא דונגל ולא מגדיל טווח). השתמשתי בעבר באינטרנט על גבי חשמל, ורציתי לדעת האם זה הפתרון הכי טוב והכי יעיל. *אין ממד בדירה. * אין אפשרות טכנית למתוח כבל מהראוטר למחשב. רב תודות!

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. אהלן, כיום אני משתמש בראוטר שבזק נתנו לי מדגם vtech iad604, ובגדול מאוד מרוצה ממנו. מכל מיני סיבות לא מעניינות (עלויות, וכו') אני שוקל להחליף למכשיר vtech 403nb שמסופק באמצעות בזק בינלאומי. בניסיון להשוות ביניהם, לא הצלחתי למצוא ברשת מידע מפורט יותר מאשר זה. חשובה לי יציבות החיבור, חוטי ואלחוטי. חשוב לי גם זמן תגובה (latency) סביר. האם יש הבדל משמעותי בין שני הראוטרים האלה ביציבות ובזמן התגובה? דברים אחרים שכדאי לדעת לגבי ההשוואה ביניהם? תודה, שלמי

• 5 תגובות
    • 11.4k צפיות
  11. Started by אגל טל,

עברתי למבצע של הוטנט 200 מגה ב79 ש,ח, הנציג הבטיח לי הטבוקס 2, ולפתעתי בסיום ההתקנה, הבחנתי שהתקינו לי הוטבוקס 1,מה ההבדלים אם יש בכלל.

12. Started by onetwo,

שלום, אם אני לוקח את הלפטופ שאני משתמש בו ביום-יום, ומתחבר לוויפי ציבורי, ועושה איזהשהי פעילות אינטרנטית, האם יש דרך למישהו להתחקות אחורה אלי? תודה!

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. אחרי חודשים של יאוש מהאינטרנט של סלקום, הגעתי למסקנה שהראוטרים שלהם דפוקים. (כן ... אני יודע שזו יכולה להיות גם התשתית, החלטתי להחליף ראוטר בכל זאת). מחפש לקנות ראוטר שיספק אינטרנט (מהירות 100), לשימוש ביתי, עם יציאה לקו טלפון. המלצות יתקבלו בברכה.

• 5 תגובות
    • 4.6k צפיות
  14. Started by שמואל רוברו,

מבקש המלצות לאינטרנט ביתי . יציב ומהיר , תודה .

15. Started by KyloRen,

שלום שלום, גר בניין רב-קומות שנבנה ב-2008-2009. בשנים האחרונות כל פעם שאני מתעניין בשדרוג מהירות הגלישה, מסבירים לי שהכי הרבה שאפשר לקבל בקומה שלי זה 40 מגה כי זה מה שהתשתית בבניין מאפשרת. מול זה, אני יודע כי יש דירות אחרות בבניין שטוענות שמקבלות גם 100 מגה אבל לא בדקתי את זה לעומק ואולי גם אלו דירות קרובות לקרקע. במקביל אני גם יודע שפרסו בשכונה בזמנו סיבים כהכנה לשדרוג עתידי אם כי זה עוד לא ממומש באזורנו. יש למישהו משהו חכם לומר על הנושא? האם באמת התשתית הפיזית שהונחה בזמנו בבניית הבניין תהווה מגבלת רוחב פס לעד? תודה!

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. שלום, ברשותי ראוטר של D-LINK דגם 6850U, לאחרונה יש ניתוקים מאבד לפתע את הרשת וכו'... עשיתי איפוס הגדרות, ריסט (לחיצה על הכפתור מאחורה) כיבוי והדלקה... מסתדר ליום-יומיים וחוזר חלילה. אשמח להמלצה לראוטר טוב, שיהיה עם קליטה טובה (2 מחשבים מחוברים באופן קבוע לאלחוטי ומדי פעם הטלוויזיה (סמארט) התקציב עד 400₪ אודה להמלצה על דגמים וחברות.

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. Started by moshepa,

זה טיפה ארוך אז מתנצל מראש יש לי בבית תשתית הוט עם ספק הוטנט במהירות 200 מגה, עם מודם הוטבוקס 2 שיושב בחדר צמוד לסלון, אני מקבל במחשב עם חיבור קווי בערך 170 מגה בממוצע. הבעיה מתחילה שמדובר בWiFi ,במרחק של 10 מטר בערך מההוטבוקס, החדר שינה ששם יש לי סטרימר mibox אני מקבל בבדיקת מהירות 5 מגה , ניסיתי לשנות ערוצים אחרי בדיקה ב WiFi analyzer אז אין חפיפה מבחינת תדרים באיזור. בנוסף אני משתמש ב Xiaomi Mi WiFi 300M Amplifier 2 ולכן אני מקבל אות של 100% באיזור שלו, ועדיין שאני עושה בדיקה הורדה לסטרימר אני מקבל 5 מגה. אשמח לעזרה מה אני יכול לעשות כדי לשפר. תודה.

• 5 תגובות
    • 5.5k צפיות
  18. Started by roy132,

שלום לכולם כרגע אני בתשתית של בזק וספק של פרטנר וברצוני לעבור לתשתית של הוט עקב ניתוקים חוזרים של בזק שלא נותנים פיתרון דיברתי עם פרטנר והם רוצים לתת לי מודם של הוט אך אני יודע שמודים שהתשתיות/ספקים נותנים לי הוא ממש גרוע הציעו לי מודם של arris שעובד על תקן docsis 2.0 ואני רוצה ליקנות דרך האינטרנט מודם פרטי כדי שלא אצרך לשכור מודם של הוט האם אפשר לבצע פעולה זאת בגלל כל החוקים המטופשים של ישראל ? לדוגמה אקנה sb6183 surfboard® cable modem יעבוד לי ?

19. Started by biotech326,

היי כולם, יש לי מחשב נייח לגיימינג וראוטר לא בחדר. איך אני יכול לקלוט wifi במחשב בצורה הכי נוחה ופשוטה? הבנתי שיש מתאם usb או כרטיס pci-e יש לכם המלצה על דגם ספציפי לקנות? יש איזה משהו שאני צריך לבדוק במחשב לראות שהוא תואם? תודה.

20. Started by Oz Shemesh,

שלום לכולם וערב טוב.. יש לי בעיית איטיות קשה מאד ברשת בבית. בבדיקות מהירות שהרצתי אני מקבל 4-6 מגה מהירות הורדה ובמקרה הטוב 400KB מהירות העלאה מאחר ואני יותר משחק במחשב במשחקים כמו פיפא וCS אז זה גורם לי לקפיצה בפינג וללאגים קשים ביותר. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי לפתור את הבעיה אני יושבעל תשתית של בזק אבל הספק הוא סלקום.. תודה רבה והמשך שבוע טוב לכולם.

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. עד כה היה לי ממיר של HOT יחסית ישן אבל עשה את העבודה. הציעו לי להתקין ממיר חדש (Mini Fiber) בחינם. הגיע המתקין, וחיבר לי מתאם MOCA. עכשיו במקום שהכבל כבלים יתחבר ישירות מהקיר אל המודם (HOTBOX), הוא מתחבר ל-MOCA, ואז מ-MOCA מתחבר ל-HOTBOX. אני על 200 מגה ולפי הרישומי בדיקת מהירות שביצעתי בימים\שבועות האחרונים, שאז עמדתי על 160-180 מגה הורדה, עכשיו אני על 120-150 אמנם הבדל "יחסית" מזערי, אבל זה הבדל שאני לא מבין בשביל מהו בדיוק. בשביל מה אני צריך את המתאם MOCA בכלל? הוא סתם יושב שם וגורם להאטה בגלישה. מה המטרה שלו? והאם אני יכול להעיף את המתאם MOCA הזה ופשוט לחבר את החיבור כבלים בדרך הישנה והטובה? רב תודות. …

• 5 תגובות
    • 5.9k צפיות
  22. אני עובר לדירה אשר - למרבה הצער - אין בה תשתית לרשת חוטית. אני שוקל לנסות ליצור רשת באמצעות טכנולוגיית Powerline communications (רשת-על-גבי-חשמל). אבל - אני יודע שלא תמיד תשתית חיווט החשמל מאפשרת תקשורת כזו; ולעתים, זה אפשרי, אך קצבי החיבור נמוכים. כיצד אני יכול לדעת, או לבדוק, האם תשתית החשמל בדירתי תאפשר חיבורים כאלו - מבלי לרכוש מראש מתאמים בכמה מאות שקלים? אציין שמדובר בבניין שנבנה בשנות ה-1950.

23. Started by אביחי לוי,

אני מחפש נתב משולב מודם כרגע התקציב פתוח, אשמח אם תציעו משהו טוב. יש לי תשתית של הוט אבל לא רוצה שהנתב יתמוך רק בהוט למקרה ואעבור לבזק. לא יודע אם זה משנה אבל אני משחק הרבה משחקי אונליין והמהירות חשובה לי. תודה לעוזרים.

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. Started by huber,

שלום חברים. ברשותי ראוטר מדגם ASUS RT0AC5300. בראוטר מוגדרות 2 רשתות אלחוטיות, האחת על תדר 2.4GHz והשניה על תדר 5GHz. מהיום בבוקר רשת 2.4GHz "נעלמה", ז"א למרות שאני רואה שהיא מוגדרת בראוטר ולמרות שאתמול היא עבדה, מהיום שום מכשיר בבית לא רואה אותה (נהיסיתי עם כמה סמארטפונים וכמה ניידים). את רשת 5 כולם רואים. הראוטר מעודכן לפירמוור העדכני ביותר, ואתחול של הראוטר לא פתר את הבעיה. מה יכול לגרום לתופעה הזו? הנה צילום מסך של הרשתות המוגדרות בראוטר:

25. אני בהוט, ספק הוט נט. מקבל 200 מגה הורדה קבוע, העלאה כמעט תמיד 5. מידי פעם (נראה לי פעם בשבוע בערך, וזה קרה לי כבר 3-4 פעמים) המהירות יורדת ל-3 מגה. אני שם לב שהמהירות העלאה בטורנט פחותה, ובבדיקת מהירות מקבל 3 מגה. ריסט לראוטר לא עוזר (יש לי ראוטר נפרד), ורק כאשר אני מוציא את המודם HOTBOX מהחשמל ומחזיר, רק אז אני מקבל את ה-5 מגה בחזרה. יש מה לעשות בנידון? ולמה זה קורה בדיוק? תודה רבה.

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים