עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. יש לי ראוטר (בזק) - D-Link DSL 225. מחוברים אליו 2 מחשבים בחיבור ישיר, ויש גם wifi לסלולריים/ניידים מזדמנים וכד'. חיבור האינטרנט שלי הוא 40/3. הייתי רוצה להגדיר כי כל אחד מהמחשבים יכול לקחת במקסימום 20 בערוץ היורד ו-1.5 בערוץ העולה. איך אני יכול לעשות את זה? מצאתי כל מיני מדריכים המבקשים ממני ללכת תחת Advanced ל-Traffic Control - אבל אין לי אופציה כזו. מצורף צילום מסך של הממשק אצלי.

• 7 תגובות
    • 3.6k צפיות
  2. עשיתי חיפוש לפני ולא הצחלתי למצוא תשובה, השאלה שלי היא האם יש דרך להגביל את הרוחב פס של אחד המחשבים שמחוברים ברשת דרך Switch? תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 890 צפיות
  3. Started by tomz,

אז ככה, יש לנו רשת בבית, יש לנו מודם ALCATEL PRO שמחובר להאב, המחשב שלי להאב, והמחשב של אחי להאב, עכשיו רציתי לדעת אם יש תוכנה שמאפשרת לי לשלוט ברוחב פס שמגיע אל אח שלי ושמגיע אלי, ולא כל התוכנות שרשמת בסטיקי וזה הם לא עוזרות במקרה הזה לפחות לפי מה שאני הגעתי מכיוון שהם שולטות על המחשב שהם מותקנות עליו בלבד

• 4 תגובות
    • 783 צפיות
  4. Started by RayZ,

קניתי ראוטר בשביל לנתב את האינטרנט לרשת אלחוטית בבית, הבעיה היא שאני לא מבין בנושא כלום ולכן אין לי שליטה על הנפח ששאר הבית יתפוס. לכן אנסה להסביר מה אני מנסה לעשות. המחשב הנוכחי הוא המחשב אליו הראוטר יחובר, הראשי כלומר. אני רוצה שהמחשב הזה יקלוט את מלוא רוחב הפס כל הוא לא תפוס. העניין הוא שאני גם רוצה ששאר המחשבים שיתחברו ברשת יוכלו לתפוס רק אחוז מקסימלי מסויים מרוחב הפס בלי שיהיה ניתן לעקוף את זה. מהי הדרך הכי יעילה לעשות זאת? תודה.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by nas,

שלום, נתחיל בתיאור הבעיה .. יש לי בבית שני מחשבים וכבר ממזמן עשיתי רשת לי ולאחותי, בעזרת שני כרטיסי רשת אצלי ואצלה אחד, הבעיה היא שהיא כל היום בקאזה והיא שואבת לי את כל הרוחב פס.. ושלא נדבר על זה שהיא מעלה דברים.. השאלה שלי , היא כיצד אני יכול לעשות לה הגבלה מסויימת.. נגיד עד 40K הורדה ו3 K העלה.. אני משתמש ב windows XP pro דרך אגב..

• 4 תגובות
    • 744 צפיות
  6. שלום לכולם, ברשת הביתית ישנה רשת אל-חוטית עם ראוטר SIEMENS SL2-141 שחור. בקומה הראשונה ישנם 2 מחשבים ניידים ומחשב נייד אחד.כולם מחוברים ברשת אל חוטית.המחשב הנייח מחובר אלחוטית בעזרת מתאם אל-חוטי POZ. בקומה השנייה ישנו עוד מחשב נייד(המחשב שלי) אשר גם מחובר באמצעות POZ.הראוטר ממוקם בסלום ומחבר לשקע טלפוני בלבד. כרגע יש לנו מהירות 4 מגה.אצלי במחשב אני משחק משחקי אונליין למיניהם ומוריד כל מני ובשאר המחשבים לא יותר מדפדפן וסקייפ. עכשיו השאלה היא כיצד אני מגביל את מהירות האינטרנט בשאר המחשבים חוץ משלי שיהיה להם בסה"כ 2.5 מגה ולי יהיה 1.5 מגה ? שמעתי על התוכנה NETLIMITER אבל לא הבנתי כ"כ איך לעבוד איתה והיא לא עובדת בווינדוס 7 אשר מופעל באחד מן המחשבים הניידים. דבר נוסף ה…

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  7. כיצד ניתן בנתב הנ"ל להקצות רק רוחב פס מסוים לאחד הצחשבים ברשת?

• 1 תגובה
    • 552 צפיות
  8. Started by liav12,

אהלן, יש לי בבית ראוטר שמשמש כמה מחשבים, עכשיו הילדים הקטנים בד"כ גולשים ולוקחים לי רוחב פס נרחב בזמן שאני משחק, האם ניתן להקצות רוחב פס? החיבור הוא 15 מגה אגב.

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  9. Started by Gil28,

איך אני מגביל את האימיול? ברגע שהוא מופעל הגלישה איטית לחלוטין ומגבלת ההורדה בתוכנה לא עוזרת

• 3 תגובות
    • 823 צפיות
  10. Started by עדן.ט,

היי יש לנו 3 מחשיבים המחוברים בראוטר של edimax רציתי לדעת אם ניתן להגביל את המחשיבם האחרים בצורה כזו שהם לא ינצלו את "כל האינטרנט" כלומר שאם הם ישחקו זה לא יאט לי את המחשב בצורה כזו שאני לא אוכל לזוז, אלא שהם יהיו מוגבלים תודה

• 1 תגובה
    • 623 צפיות
  11. Started by שבע-שנים,

שלום, יש לי בבית רשת המורכבת משני מחשבים. אני משחק משחקי רשת וכל גלישה מהמחשב השני מפריעה ומעלה את הפינג בצורה דרסטית. רציתי לשאול אם יש תוכנה שיכולה להגביל את כמות ההעלאה וההורדה. זאת אומרת מהמחשב שלי שהוא המארח להגביל את המחשב השני לנגיד 5 KB הורדה והעלאה. תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 951 צפיות
  12. Started by sgsg,

איך אני יכול להגביל את שיתוף האינטרנט רק למשתמשים מסויימים ברשת הביתית ? יש 4 מחשבים עם WIN XP מחוברים בעזרת HUB ואני רוצה למנוע משניים מהם גישה לאינטרנט, חיפשתי את המאפיין של "הרשאות" (permissions) שקיים בשיתוף קבצים רגיל אבל לא מצאתי. נ.ב אם זה עוזר שני המחשבים שאני רוצה למנוע מהם את הגישה נמצאים ב WORKGROUP אחר. זה יעשה את העבודה ???

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. שלום לכולם. הבן של בת זוגי גילה את קאונטר סטרייק ומרביץ שם סשנים לילות שלמים. כיוון ששנת הלימודים באה עלינו לטובה, אנו רוצים להגביל את הגישה לאינטרנט לX שעות ביום למחשב שלו (IP קבוע בחיבור אלחוטי) הייתי מעדיף לעשות את זה ברמת הרשת מהראוטר (Hotbox) או מנקודת הגישה האלחוטית (Ruckus) ורק אם אין אפשרות כזו, להתקין לו משהו על המחשב. מישהו מכיר? יודע? בתודה מראש.

14. שלום ברשותי ראוטר מסוג D-LINK 855 והייתי מעוניין להגדיר בו שעות עבודה של הרשת האלחוטית, כלומר שאוכל לקבוע שעות עבודה שונות במשך ימי השבוע באופן קבוע. האם הדבר אפשרי? ואם כן כיצד ניתן לבצע זאת? תודה

• 1 תגובה
    • 675 צפיות
  15. שלום, המצב שלי הוא כזה:אני מחובר דרך ראוטר לאינטרנט ובנוסף לזאת יש לי חייגן PPTP שמשמש כVPN, החייגן מאט את האינטרנט ונותן לי פינגים גבוהים מאד(השרת של הVPN נמצא בארה"ב) אני צריך להשתמש בחייגן רק למספר תוכנות(3 ליתר דיוק, הפיירפוקס הוא אחד מהם) ובכל פעם שאני מתחבר/מתנתק כל התוכנות שמשתמשות באינטרנט נאלצות להתחבר מחדש(הגוגל טוק כלל לא מתחבר חזרה ואני צריך להפעיל אותו מחדש). האם יש דרך שרק התוכנות שאני משתמש בהן עם החייגן ישתמשו בחייגן וכל שאר התוכנות לא יושפעו מהתחברות/התנתקות שלו? תודה מראש עריכה:שכחתי לציין שאני משתמש בוינדוס 7 למקרה שזה משנה

• 3 תגובות
    • 836 צפיות
  16. שלום . ברשותי ראוטר\מודם מדגם SIMENS SL2-141 שמשמש ארבע מחשבים בקו נייח ועוד מחשב נייד ברשת האלחוטית . הבעיה שלי היא שהראוטר נמצא בממ"ד וכאשר הדלת אצלי סגורה ( בממ"ד ) אין קליטה ברחבי הבית , הקליטה צריכה להיות מהגינה האחורית עד למרפסת שבחוץ כולל הסלון החדרים וכל הבית . הבנתי שיש אפשרות לקנות מגבר \ אקסס פוינט שאני לא מבין ממש מה זה ועד כמה זה יעיל , יש לי את ה400-500 שקל להשקיע ואפשר לחרוג אם זה באמת ייתן שיפור משמעותי , בכל מקרה יש המלצות למה לעשות ומהו הפתרון ? דבר נוסף הבנתי שהראוטר\מודם שלי על הפנים , אתמול שדרגתי את החבילה ל5 מגה , אם אני יבקש את הראוטר של אסוס אני ירגיש בהדל כלשהו ? מה ההבדלים בכלל ? תאכלס אין לי שום בעיה עם הסימנס עד היום ... חוץ מזה שאני פותח…

• 20 תגובות
    • 3.1k צפיות
  17. Started by TaMiRn2,

שלום. הקליטה של הראוטר לא מגיעה עד לחדר שלי... אני צריך איזשהו מכשיר שיגביר את האות (לא הרבה..) עד לחדר... ראיתי בזאפ איזשהי אנטנה שמחובר אליה חוט שזה כאילו כדי שהאנטנה תהיה רחוקה יותר מהראוטר (יש לי שניי אנטנות בראוטר- ראוטר של לינקסיס)... אני כמעט בטוח שזה יעשה את העבודה.. יש למישהו פיתרון אחר יותר זול/יעיל?

• 1 תגובה
    • 622 צפיות
  18. Started by elik_1,

רכשתי טלוויזיה חכמה וניסיתי להגביר את אות WIFI עי התקנת - הוםפלאג -ללא הצלחה ניסיתי - רפיטר -ללא הצלחה--לא מתחבר לטלויזיה!! יש למישהו רעיון??

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  19. Started by YohaiM,

יש להורים שלי בבית נתב-מודם של סימנס,שנרכש בעיסקה עם בזק. היום יש להם אינטרנט וטלפון של 012,ולכן הנתב הזה הפך לסוייץ' אלחוטי. אני רוצה להגביר את האות בצד השני של הבית,כי הוא לא מספיק חזק שם. לרכוש AP לא נראה לי משתלם,כי הוא עולה יותר מנתב אלחוטי. כמה שאלות: אם אני מוסיף עוד נתב אלחוטי,האם המחשבים האחרים יקבלו ממנו כתובות IP חדשות? מה אני צריך לעשות בו מבחינת אבטחת אלחוט?(בסימנס שמתי WPA2) איך הצרכן האלחוטי לא "יתבלבל" בין הראוטרים? תודה לעונים.

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by yossi-kel,

אולי מישהו יודע - יש לי נתב אלחוטי חדש של הוט (שכולל מודם וראוטר בקופסא אחת). חלק מהקומבינה שלהם להתחרות בספקי האינטרנט. בקיצור האות האלחוטי שלו די חלשלוש. אבל הדיל הכספי בסדר נשאר לי ממקודם ראוטר של אדימקס 6524 - די נפוץ במקום להוציא אותו לפנסיה, האם ניתן להגדיר את האדימקס כ REPEATER עצמאי שיגביר אות האות באיזור אחר של הבית (בצורה אלחוטית, ללא חיבור פיזי לנתב של הוט) ??

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by giladcohen,

אני מחובר לאינטרנט בביתי , הראוטר שלי ממוקם בסלון והקליטה בקומה השנייה די חלשה (2 - 3 קווים מתוך 5) ואני מעוניין להגביר אותה. אמרו לי שאני צריך ריפיטר/אקסס פוינט , רק שזה קצת סינית עבורי ואני לא יודע במה לבחור ואילו סכומים להשקיע. סה''כ הראוטר לא מאוד רחוק ,אבל יש כמה קירות עד החדר שממנו אני רוצה לגלוש. תודה רבה לעוזרים מראש

• 5 תגובות
    • 2.9k צפיות
  22. Started by jmaia,

שלום רציתי לדעת אני גר צמוד לגדר של האוניברסיטה ואני קולט את היוזר שלי רק מהחלון ודיי חלש.. רציתי לדעת אם יש לי אפשרות להגביר את האות על מנת שאני יכול לגלוש מתוך הבית בקצב ההורדה של האוניברסיטה? המידע החשוב לי הוא האם אפשר להגביר את האות בלי אפשרות להתחבר למקור לאוניברסיטה ! תודה מרא אני מחפש תשובה כבר חודש ולא מוצא

• 8 תגובות
    • 2.8k צפיות
  23. Started by שמואל דקל,

שלום יש לי נתב לינקסיס שמותקנת עליו dd wrt ואומרים שיש אפשרות בממשק הזה להגביר את העוצמה של האות כך שיקלט בטווחים רחוקים יותר. ניסיתי לחפש את האפשרות הזאת בכרטיסיה של הwireles אך לא מצאתי. אשמח מאד לעזרה אני מבקש בנימוס מכל הצופים. היות וישנם ברשת אנשים עם נתבים בדיוק כמוני שהצליחו להגדיל את האות בנתב שלהם, אז מי שלא יודע איך עושים את זה באופן וודאי, מוחלט וסופי - שלא יגיב כאן. פתחתי את הדיון בכדי להגיע לפתרון ולא כדי שיגידו לי "אי אפשר". תודה רבה

24. שלום, ברשותי הנתב האלחוטי Netgear WGR614 וכרטיס הרשת wg111. במחשב בו נמצא כרטיס הרשת- הקליטה לא ממש טובה. רוב הזמן היא על אות "בינוני" ולפעמים מהירות הרשת צונחת ל 5Mbs ואפילו ל 1Mbs. אני מעוניין לשפר עניין זה. ישנה האפשרות של מגברים מאולתרים וכו'. זה נראה דיי מסובך לעשות את זה טוב (אני לא מתכוון לשים פחית פרינגלס על המחשב שלי). אם כי יתכן שאעזר בה. בכל מקרה- שמעתי על האפשרות של "repeater". לדוגמה: http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=22719 כמה שאלות: א. האם המכשיר הנ"ל מתאים לגישור ולהגברת האות בין הנתב שלי לכרטיס הרשת? ב. האם זה באמת יתבצע טוב? ג. עד כמה אני ארגיש בשיפור? ד. מה זה דורש מבחינה טכנית? (חיבורים, הגדרות וכו') תודה רבה מראש

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by חנוך111,

הנתב נמצא מעבר שני קירות בטון והאות המתקבל במחשב חלש מידיי. הייתה לי אנטנה קטנה שהגיעה עם כרטיס הרשת והחלפתי אותה באנטנה גדולה יותר. אולם עדיין האות חלש. אני מחפש רכיב הגברה אקטיבי (שמתחבר לחשמל) עבור כרטיס הרשת (לא עבור הנתב). מישהו מכיר? תודה ושבת שלום.

• 2 תגובות
    • 803 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.