עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by leda,

שלום חברים. אז ככה היום התקנתי יוטורנט בגרסה הכי חדשה 3.1.2. קראתי שמומלץ להפעיל הצפנה ומצד שני מומלץ גם להפעיל רשת DHT האם מותר להפעיל שניהם ביחד? קראתי שיש סכנה שיעשו לי BAN במקרה כזה?! תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by jambo222,

שלום נניח שאני עושה אינטרנט של 100 מגה קווי , ומקבל 60 מגה אלחוטי WIFI. 60 מגה WIFI אלחוטי לא מספיקים לי. מצד אחד אני יכול לקנות מגבר עצמה כדי לחזק את WIFI נניח שאגיע ל 85 מגה אלחוטי. מצד שני אני יכל לעשות חבילה של 150 מגה קווי וגם לקבל 85 מגה אלחוטי WIFI. בשני המקרים התוצאה דומה , השאלה מה עדיף מבחינת קרינה? האם ככל שחבילת האינטרנט גבוהה יותר, אזי הקרינה חזקה יותר ? (בהנחה שהראווטר הוא אותו ראווטר תומך עד 1000 מגה)

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by BlackMan,

היי חברה אני יודע שאני לא נמצא כאן הרבה זמן. צבא............ :-\ בכל אופן אני צריך עזרה דיי דחוף..... (התאבדות חברתית......) אני צריך עזרה ממכם מומחי רשתות.... אם אפשר לחבר סורק לרשת כך שכדי להעביר סריקה למחשב מסויים לא צריך לשמור כקובץ ואז לשטף אלה שאפשר לשטף את הסריקה עצמה. ואם לא אז מה שהכי קרוב לזה..... אשמח מאד לקבל תשובה אם אפשר (ורק אם אפשר) כמה שיותר מהר (חיים ומוות תלויים בזה ואני אסביר בהזדמנות......) עריכת המודר: כותרת.

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  4. Started by Lmagus,

זה התוצאות שיש לי בTRACERT, דיברתי עם הנציג של בזק בנלאומי, והוא טען שאין שום קשר לשרתים שלהם מכיוון שבסוף הTRACERT אני מקבל פינג טוב. זה נכון?

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by asafm,

שלום כולם אני צריך שתסבירו לי כמה מושגים בסיסים ברשתות כמו מה ההבדל בין כבל מוצלב לכבל רגיל ומתי אני צריך להשתמש בכול אחד מהם ולמה? מה התפקיד של ראוטר ומה ההבדל בינו לבין מתג(SWITCH) ומה ההבדל בין מתג לבין HUB? תודה רבה

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by mtomy,

שלום לכולם אני מעוניין לקנות SWITCH לרשת ביתית עם 2 מחשבים לשיתוף של אינטרנט מהיר + העברת קבצים , ובעתיד אולי גם משחקים ברשת. התקציב הוא בסביבות 300 ש"ח. כמו כן ראיתי SWITCH של EDIMAX או ST LAB שהמחירים שלהם נעים בסביבות ה 200 ש"ח לעומת 3COM שהמחירים שלהם נעים בסביבות 450 ש"ח האם כדי להשקיע או שזה לא משנה ? מה המלצתכם ? בתודה מראש על כל תשובה טל

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  7. Started by Haflo,

האם מישהו מכיר תוכנה טובה לניטור הרשת? תוכנה שמסוגלת לומר איזה sessions פתוחים ומול איזה כתובות IP?

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. שלום חבר'ה אני חדש פה שמעתי שיש פה אנשים ממש תותחים שיכולים לעזור לי אז אני באמת ישמח אם תעזרו לי יש לי אימיול 0.45 של אימיול פרוז'ק עם WIN XP SP2 הורדתי את כל החומות אש למיניהם אין שום דבר ברקע שיכול לתקוע לי את זה אלה אם אני לא יודע שהוא נמצא אבל לא נראה לי בכל אופן אני מחובר על מהירות של 1.5 MB ואם אתם צריכים לדעת עוד משהו אז בבקשה תשאלו העיקר שתעזרו לי בבקשה אני צריך את האימיול דחוף

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. משדרג לבזק 10M בשבוע הבא, ספקית נטויז'ן. המטרה שלי היא שהמחשב שעליו יישב הראוטר יהיה מחובר חוטית, ולשאר הבית תהיה גישה אלחוטית (לפטופים, פלא', מדפסות). אני מעוניין גם להגביל את רוחב הפס לשאר הבית: כ3-4M מקס'. (האם ההגבלה נעשית תוכנתית מההגדרות של הראוטר עצמו? או באמצעות תוכנה שיושבת על כל מכשיר מוגבל?) ראיתי מגוון ראוטרים של D-link וTPlink שקיבלו ביקורות טובות - אשמח לקבל המלצה ספציפית, עד 200~ ש"ח. תודה מראש.

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by d__o__r,

שלום לכולם אני רוצה לעשות השוואה בין הספק בזב"ל לבין הוטנט. אני כרגע נמצא בספק בזק בינלאומי ורציתי לראות את הבדלי הפינג לשרת אשר נמצא בגמרניה פרנקפורט. האם מישהו מהפורום נמצא בספק הוטנט ויכול לעשות בדיקת פינג ולפרסם אותה פה? בתודה מראש הינה תוצאות של בזב"ל

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by DrDeath,

זה לא מתקשר ישירות לאינטרנט מהיר אבל לא ברור לי בדיוק איך כל העניין הזה של אתרי http וftp בנוי. למשל האתר הזה, HWzone , יש לו סיומת .co.il. איפה כל התוכן שלו נמצא, בשרת של ספק אינטרנט ישראלי כלשהו או על מחשב פרטי של יוצר האתר? איך יש לו כל כך הרבה bandwidth? ובכלל, יש אתרים שמוכרים כתובות אינרטנט. מי החליט שדוקא להם יש בעלות על השמות האלה? הם בטח קנו אותם, אבל ממי? אם הם קנו אותם ממישהו אז סימן שהמישהו הזה החליט שהכתובת שייכת לו... עוד שאלה אחרונה, מה ההבדל בין http ו-ftp? אני יודע שftp הוא רק סרבר שאפשר להוריד ממנו דברים אבל איך העסק הזה בנוי בדיוק?

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. אנחנו מחוברים בבית 4 מחשבים ל Switch fast Ethernet של Edimax ולראוטר Aztech DSL-600E וכבר תקופה ארוכה שהאינטרנט נופל ללא הודעה מוקדמת (זה התחיל כשהיינו עם 012 ועברנו לבזק וזה עדיין ממשיך). חשוב להדגיש שהראוטר נשאר מחובר ז"א שכל הנוריות דולקות בצורה תקינה . אבל בכל המחשבים אין אינטרנט, כמו כן כאשר נכנסים לראטור ( 10.0.0.138 ) לרוב הוא מראה שהוא מחובר בצורה תקינה אבל עדיין אין לאף מחשב אינטרנט. האם יתכן שמדובר בעומס (4 מחשבים עם שיתוף קבצים ו\או רפידשר) ? כמו כן חשבתי אולי מדובר בבעיה ב dns משום שזה כאילו שהוא לא מוצא את האתרים , מה דעתכם ? תודה

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. עברתי לתשתית של HOT מבזק. יש לי ראוטר אלחוטי Lynksis WRT54GL איך אני מגדיר אותו מחדש ? אם ניתן בכלל... תודה רבה.

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by ludacris,

אהלן, אני מחפש מכונה שתדע לתפוס תעבורה ב1gbps במשך של 15-20 דק' (בחישוב פשוט 20Min x 60Sec x 125Mbyte = 150GB) ולאחר מכן תדע לשלוח את הcapture בחזרה באותה המהירות. מחיפוש פשוט מצאתי שיש כרטיסי capture שעוזרים לload אבל שהם גם יקרים. כמה חזק צריך להיות המעבד\nic\HDD כדי להתמודד עם כזה דבר? wireshark לפי מה שאני רואה לא מצליח להתמודד עם כזה דבר, יש תוכנה אחרת? איזה תוכנות כדאי להשתמש לcapture ולstream? תודה.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by Yoav,

יש לי בבית רשת hPNA (מוכר גם כ-WoWNET, רשת על גבי חוטי הטלפון), עם רוטר-מודם 2WIRE 1100 (שחכתי את שם הסדרה, בכל מקרה, מודם רוטרPNA חוטי בלבד הכי בסיסי שיש). יש לנו קצת בעיות איתו, בעיקר ניתוקים של המחשבים שלא מחוברים לרוטר, אבל מצד שני אנחנו תקועים עם זה בגלל הממ"ד ובגלל שאין לנו תשתית מובנית לרשת חוטית, וההשקעה בלפתוח חצי בית בשביל להעביר כבל פשוט לא כדאית. בכל מקרה, יש לנו שכן שאנחנו יודעים בוודאות שיש לו רשת אלחוטית 802.11g שעובדת למרות שאחד המחשבים בממ"ד. אבא שלי היה בחו"ל וקנה די בזול רוטר שבא עם שני מקלטים, של TrendNet אאל"ט (אני חושב שכל הסיפור עלה לו סביבות ה--200 שקל, אפילו פחות). הבעיה היחידה שלנו שתוקעת מבחינתנו את כל העסק היא הרוטר-מודם - אין לנו מודם "רגיל" כ…

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. הופיע לי סעיף נורא מעניין שלא הייתי מודע אליו *גלישה ללא הגבת זמן המהירות עד 5 מס"ש קצב הורדה ו800 קס"ש קצב העלטה בהיקף העברת נתונים של עד 65 ג'יגה בבית בחודש שירות. הסעיף הזה בעצם נותן להם כאילו רשות משפטית להגביל לי את הצורה במהירויות במקרה שאני עובר את ההגבלה הזאת? ( כאילו שהם לא עושים את זה גם ככה לפני שאני עובר את זה).. כדאי לי לעשות משהו.? להתקשר לדרוש לבטל את החבילה ולעבור לספק אחר (TRIPLE C החדש שאולי שם אין הגבלות כרגע )? אם הכן אני יתקשר ויבקש לבטל את החבילה אולי הם יבטלו לי את הסעיף הזה?

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. מחובר כפי שכתבתי בכותרת, אני מגיע במקסימום ל10-12 מגה גם באלחוטי וגם בחוטי, חוץ מלבדוק עם הספק והוט, יש משהו בראוטר שצריך לכוון ?

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. שלום יש לי בבית 3 מחשבים מחוברים לרשת (טרופלוגיה BUS-כבל COAX) עכשיו יש לי שתי בעיות שמעצבנות אותי מאוד ואני מקווה שתוכלו לעזור לי כל המחשבים עובדים עם מערכת הפעלה WINDOWS XP הבעיות הם אך ורק במחשבים שאצלם לא מחובר ADSL הבעיות 1.בICQ אני מצליח לשלוח קבצים אבל לקבל קבצים אני לא מצליח (מגיעה לי הודעה INCOMING FILE TRANSFER אבל שאני לוחץ SAVE מופיע הודעה LISTING שזה יכול להיות ככה שעה) 2.בדואר האלקטרוני אני מצליח לקבל דואר אבל לא מצליח לשלוח דואר (גם שמה הוא מראה לי כאילו הוא שולח וגם זה יכול להיות ככה שעה) אין לי מושג מה לעשות אני מקווה שמישהו מפה יודע איך פותרים את זה

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by card,

שלום כל משתמש אינטרנט שהוא טכני, יודע להגיד שהדפדפן יכול להתחבר בצורה מוצפנת - SSL (או בגרסאתו החדשה - TLS) לאתרים שעדיף שהתקשורת מולם תהיה מוצפנת. אנחנו מזהים התחברות כזו לפי התחילית https במקום http. העניין הוא כזה: התקשורת ב-SSL מוצפנת, אבל ממה שידוע לי, כשמצפינים משהו, צריך להצפין אותו עם Key כלשהו, או במילים פשוטות - סיסמה כלשהי. והרי כשאנחנו גולשים למגוון אתרים שעובדים ב-SSL, הם לא מגדירים מול הדפדפן שלנו את סיסמאת ההצפנה.. אז אני תוהה לעצמי, האם זה אומר בעצם שההצפנה של כל המשתמשים, כשהם משתמשים בדפדפן שלהם עם SSL, נעשית עם אותו Key לכולם? אם כן, זה אומר שהתקשורת אולי מוצפנת, אבל ניתן ממש בקלות לפענח אותה.... בניגוד למצב שלכל אחד היה Encryption Key אחר, ואז לא היה מ…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by Snir001,

שלום כולם! אני מנסה לפתוח שרת ftp ביתי על המחשב אצלי ומשום מה אני לא יכול להתחבר אליו ממחשבים אחרים. אני משתמש בתוכנה של filezilla. הגדרתי משתמשים והכל. פתחתי את פורט 21 בראוטר וניתבתי אותו אליי. אבל שאני מנסה לכתוב את האייפי הדינאמי שלי אני לא מצליח להתחבר אפילו מהמחשב שלי. אבל אם אני כותב את האיי פי שהראוטר נותן לי (הכתובת של הראוטר 192.168.1.1 ומה שהוא נותן לי 192.168.1.100) זה מצליח להתחבר אל רק מהמחשב שלי. ממחשבים אחרים על אותו ראוטר זה לא נותן. עזרההההה..... תודה.

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. שלום פורום רשתות ואינטרנט, המחשב הנייח שלי מחובר ישירות לאינטרנט הביתי עם ראותר. ושאר המחשבים בבית קולטים באמצעות Wi-Fi' הספק שלי זה 012 סמייל, לאחרונה התחילה לי בעיה עם האינטרנט במחשב, פתאום אני מנסה להיכנס לאתר מסוים באינטרנט וגוגל מביא לי את ההודעה הזו "דף אינטרנט זה אינו זמין".(תמונה למעלה) וכל אתר שאני מנסה להיכנס אליו מביא לי את אותו דף עם ההודעה. וזה קורה גם באינטרנט אקפלורר. אבל האינטרנט עדיין מחובר, ומה שהכי מוזר זה שהאימייל והסקייפ עובדים חלק, אני מתכתב בצ'ט בלי כל בעיה. והמחשב הנייד עדיין קולט אינטרנט מהראותר, ורק הפעלה מחדש של המחשב מחזירה את האינטרנט. בעבר כשהאינטרנט היה מתנתק, אז הייתי פשוט מנתק את הכבל ומחזיר, אבל גם האימייל והסקייפ לא היו עובד…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by maverick,

אני מחפש ראוטר לשיתוף רשת ב-ADSL בין שני מחשבים. ההתלבטות היא בין אדימקס 6104 לבין D-LINK. במה לבחור??? http://www.upgradenation.com/edbr4porrout.html http://www.dlink.com/products/?model=DI-604

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  23. כמו שכתוב בכותרת חיברתי הכל בעצמי. הטכנאי פשוט השאיר את הHOTBOX ואמר לי שההתקנה פשוטה המחשב בחיבור קווי מקבל בין 60-80MB והמחשב בחיבור אלחוטי 7MB עדכנתי דרייבר והכל הכרטיס הוא TPLINK WN822N מסוגל 300MB אם צריך עוד פרטים רק תבקשו http://imgur.com/z4M4s7B תודה לכל מי שיכול לעזור

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  24. שלום לכולם, החלטתי לשדרג את הרשת הביתית שלי ע"י רכישת ראוטר חדש (הקנייה בארה"ב). כרגע אני עובד עם Linksys WRT54GS שעובד בסדר גמור אבל אין לו שקעי gigabit. הדרישות שלי מהראוטר הן שיעבוד בתקן wireless N (אם כבר אני קונה ראוטר חדש אני מעדיף ללכת על התקן הכי חדש למרות שהתקן לא סגור לחלוטין) ושכמובן יכלול שקעי ethernet של 1 ג'יגה. אני כרגע מתלבט בין שלושה דגמים שנראים, על פי הביקורות לפחות, כמובילים בשוק: SMC SMCWGBR14-N Barricade N router - שזכה בבחירת העורכים של CNET Linksys WRT310N Wireless-N Gigabit Router D-Link DIR-655 Xtreme N Gigabit Router אם למישהו יש נסיון עם אחד מהנ"ל או המלצות לדגמים אחרים אני אשמח לשמוע. תודה.

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by Tukinfo,

שלום, רכשתי לא מזמן TL-WR1043ND ובשורה תחתונה הייתי יותר מרוצה מהאדימקס המעפן שהיה קודם לכן. הייתי שמח אם מישהו היה כותב מהתחלה ועד הסוף כיצד כדאי ונכון להגדיר אותו , סוג של מיני מדריך? לדעתי זה יעזור לרבים. כמו כן, יצא לי לקרא לא מעט שלנתב יש בעיה עם L2TP ואני כרגע עם dynamic IP. האם כך הדבר? בתודה מראש.

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.