עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by Life_is_Good,

שלום לכל הקהילה... אני צריך עזרה לחיבור לאינטרנט האלחוטי . אז אלו הפרטים: אני מחובר בתשתית HOT, עם ספקית בזק בין לאומי. החיבור שלי זה אייפי דינאמי, ככה שאני מחובר כל הזמן. המודם שלי הוא Motorola SB4200 והראוטר האלחוטי שלי הוא 3Com 3CRWER100-75 המחשב שלי הוא מחשב נייד מתוצרת LG LE50 5LSE ויש לו כרטיס רשת אלחוטית WLAN 802.11b/g. ניסיתי להגדיר את הראוטר לעבוד בתצורת אלחוטית, כמובן זה הפעם הראשונה שלי שאני מחבר מחשב לרשת אלחוטית. אבל כל מה שהצלחתי לעשות זה שהמחשב יעבוד בחיבור RJ-45 דרך אייפי דינאמי כמו שהוא עבד עם המודם. הוינדוס שלי הוא Windows XP S2 עברית, והוא לא מזהה לי רשתות אלחוטיות והמחשב ממש מול הראוטר... השמח לעזרה בנושא. בתודה מראש יבגני

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by עידן טסמה,

נאבד לי הטופס של הצו ראשון וגם התעודת זהות יקבלו אותי עם דרכון וגם בטופס של הצו ראשון יש שוברי נסיעות עם אין לי אני צריך לשלם?

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  3. אהלן אני היום מתעסק בכל מה שקשור ברשת הסיבים האופטיים בישראל ושמתי לב שהרבה אנשים פשוט לא מודעים לעובדה שהבית שלהם מחובר כבר ונשארים ללא סיבה על תשתית הנחושת הישנה אז אני יותר מאשמח לענות לכם על כל שאלה שיש לכם בנושא וגם לבדוק אם הבית שלכם מחובר כבר

4. אני שוהה כעת בחו"ל ונתקל בבעיית איטיות בעת גלישה במספר אתרים ישראלים. בעת גלישה באתרים בינלאומיים כגון גוגל, יאהו אין כל בעיה ואפילו זה עובד במהירות מדהימה. הציעו לי להשתמש ב DNS חלופי מהאתר הבא : http://www.dnsadvantage.com/dnsadv/vert_solutions.html אבל זה לא שיפר בכלום.... אשמח לשמוע אם יש למישהו רעיון כיצד להקל על הבעיה. תודה.

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. יש לי בבית מחשב שולחני ורגיל ושני לפטופים. שני הלפטוים מחוברים באמצעות כרטיס רשת אלחוטי ויש לי כמובן ראוטר אלחוטי. אני רוצה לקנות מכשיר משולב (מדפת פקס סורק וכו') ואני לא יודע אם לקנות מכשיר עם כרטיס רשת אלחוטי מובנה או לא. אם אני מחבר מכשיר המשולב ללא כרטיס רשת אלחוטי מובנה למחשב השולחני, אעשה עליו שיתוף לכל המחשבים ברשת, אני אוכל להדפיס עם הלפטופים באופן אלחוטי מחדר אחר, כאילו קניתי מכשיר משולב עם כרטיס רשת מובנה?

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  6. בעקבות שידרוג האינטרנט ל 4 מגהביט הוצעו לי שני הנתבים, רציתי לדעת איזה מהנתבים יותר אמין אם יהיו לי בעיות עם פתיחת פורטים לutorrent ו emule תודה ויום טוב

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. Started by adu,

שלום לכם, אני כבר מזמן לא התעסקתי בדברים האלו אז אני לא יודע מה הולך היום בשוק. אני רוצה לקנות ראוטר אלחוטי לבית פרטי, הראוטר ימוקם קומה התחתונה. אמור להיות מחובר אליו מחשב נייח (עדיפות לחיבור עם כבל רשת) ועד 3 מחשבים ניידים (לא כולם בו זמנית). אני זוכר שפעם הראוטר הזה LinkSys WRT54GL היה ממש מומלץ, והוא גם כולל בתוכו פיירוול. http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=472971 הבנתי שיש היום טכנולוגיה חדשה N משהו, השאלה שלי היא עד כמה היא עדיפה. ראיתי למשל את הראוטר הזה D-Link DIR655 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=597872 ולו אין פיירוול. השאלה שלי היא איזה מבין הראוטרים האלה עדיף? בהנחה שיהיו רוב הזמן 2 ניידים ונייח אחד מחוברים האם תהיה מהירות גלישה נורמלית? מה זאת …

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by ronbs100,

שלום מעונין בראוטר לרשת אלחוטית לבית של 100 מ"ר. ראיתי את הראוטר של נטגיר שבמפרט נאמר שהוא MIMO G יש לי אינטרנט של כבלים של הוט. המודם של הוט מוציא יציאת רשת ראיתי בכמה מקומות שיש בעיות עם הראוטר הזה בכבלים. למרות שבמפרט נאמר שהוא מתאים גם לכבלים. בחנות נאמר שזה בסדר לכבלים. האם הראוטר הזה יעבוד לי בלי בעיות בכבלים? אשמח גם לחוות דעת על הראוטר הזה ביחס לאדימקס 6204 תודה רבה

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by Idannn,

שלום לכולם, ראשית אני אציין מפרט מחשב שעלול אולי לכוון לפתרון הבעייה: מחשב נייד MSI GX600 כרטיס רשת אלחוטי Intel Wireless WiFi Link 4965AGN מערכת הפעלה Windows 7 Ultimate 32 Bit - Hebrew אז ככה, אני אסביר לכם בדיוק מה הבעייה שלי... כאשר אני נמצא באיזור בו יש רשת אלחוטית לא מאובטחת וה-Wireless פתוח, הוא מתחבר באופן אוטומטי. אני לא מעוניין שזה יקרה, אך זה מה שהוא עושה. מחקתי את כל הרשתות השמורות (וגם ניסיתי לפני זה לשים אותם על "ידני" במקום "אוטומטי" וזה עדיין לא עוזר) ניסיתי לפתוח רשת "אד-הוק" אבל אם יש רשת אלחוטית זמינה זה מנתק לי ומתחבר לי אלייה, וזה מחרפן! ניסיתי למחוק את הכרטיס רשת האלחוטי ולהתקין שוב ממנהל ההתקנים ועדיין לא ממש עזר... אשמח לתגובה ממישהו שנתקל בבעייה ו…

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. Started by nice-1,

פשוט על הפנים יש לי מין בעיה כזאת שלפעמים המודם מפסיק לדבר עם האינטרנט כאילו או שזה מתחבר ולא קורה כלום או שבאמצע החיבור פתאום כלום לא עובד אז אני מתקשר לשפוך את חמתי על הגוים והם תמיד (תמיד!!) אומרים לי: תשמע זה כנראה בעיה של משאבי מערכת ואני תמיד(עוד תמיד!!) אומר להם אבל זה לא הגיוני כי יש לי קבוע מעל 75% הוא אומר לי תשמע אני לא יודע מה להגיד לך זאת בעיה של משאבי מערכת או שיש את התשובה החלופית תעשה ריסט והתקלה תתוקן ואז אני אומר לו כן אבל היא תתוקן למספר דו ספרתי של שעות, ומה אז? ואז הוא אומר לי תעשה שוב ריסט.

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. שינויים: הורדה https://openwrt.org/

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by eladbu,

שלום לכולם קניתי סיסקו חדש 2960 ואני לא מצליח לגשת לממשק הוובי שלו דרך ה IP הוא דורש סיסמה ויוזר התחברתי דרך CONSOLE ל SWITCH ויש לי סיסמת כניסה אבל בוובי הוא מבקש יוזר וסיסמה מה עושים?

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. ברשותי מחשב נייד דגם TOSHIBA SATELLITE A60-102 אין בו כרטיס רשת אלחוטי אך אני מעוניין לרכוש יש לי רשת בבית עם נתב אלחוטי ASUS 604G האם יש המלצה לכרטיס רשת אלחוטי איכותי שיכול להתמודד עם מרחק וגובה הנייד בד"כ בקומה אחרת בבית. או אולי לקנות מתאם לרשת אלחוטי?

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. שלום לכם, אתמול התקינו אצלי תשתית הוט 20 מגה עם הוטבוקס (בתפקיד מודם+ראוטר). ספק: בזק בינלאומי. כמובן שאני לא מקבל 20 מגה, אולי פעמיים ביום בדיקות מהירות (speedtest.net, speed.hot.net.il) מראות 20 מגה, שאר הזמן אני רואה 1-3 מגה. היום הגיע שוב טכנאי שינה את התדר ל-5Mhz במקום "אוטומטי". בדיקות מהירות שוב מראות מהירויות זוועתיות. האם הבעיה יכולה להיות באשמת הראוטר? תודה לעוזרים

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by taotao,

בוקר טוב הרשת שודרגה ל10 מגה ובקרוב ל20 מגה (בזק-בזק בנלאומי), אני זקוק לנתב/מודם איכותי (כרגע יש אסוס שהולך לשבוק חיים), מבחינת תקציב אין בעיה להשקיע גם 500 או 600 שקלים אם זה שווה את זה. מה שכן הנתב צריך להתמודד עם 2-3 צרכנים חוטים ועוד 5-10 צרכנים אלחוטיים (3-5 מהם באופן די קבוע ויום יומי), לפי מה שראיתי יש את דגמי הTP-Link מהסדרות הגבוהות שמשלבות מודם/ראטור, אני אשמח לדעת מניסיון של אנשים, או שעדיף כבר לעלות מדרגה וללכת על אחד מדגמי הLinksys שיקרים יותר ולא מכולם כילים מודם מובנה, אבל להבנתי איכותים ו"חזקים" יותר. תודה מראש לעונים

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. יש לי כרגע 6478AC שמחובר למודם ADSL של בזק ואני עומד לשדרג ל-VDSL. קיבלתי נתב VTech NB403 ואני מתכוון להשתמש בו כמודם, אבל עבור 100 ש"ח נוספים אני יכול לשדרג ל-Vtech IAD604 (משום מה אין דף מוצר בשום מקום) ולוותר על האדימקס. האם הרשת האלחוטית תעבוד במהירות גבוהה יותר או לפחות ללא האטה? גם ה-IAD604 וגם ה-6478AC הם דואל-בנד. ואני משתמש בדונגל אדימקס EW-7822UAC על ה-HTPC בסלון. מהירות ההעברה לפעמים עוברת את ה-20 מ"ב בשניה, ולא הייתי רוצה לקבל פחות. תודה!

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. Started by proview,

אני רוצה ליקנות מחשב נייד אם אינטרנט סלולרי ולשחק איתו wow ברשת אני משחק בערך שלוש שעות ביום השאלה שלי היא כמה כיבולת אינטרנט אני צריך ואיך הוא ירוץ

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by AxeOr,

אני רוצה לנתק את המחשב הנייח מהראוטר ולהעביר אותו לסלון, ולכן אני צריך מתאם WIFI, רציתי לדעת אם יש אחד מומלץ והאם אלו שמתחברים דרך USB מהירים מספיק ? הראוטר הוא N600 של בזק תומך ב5GHZ, לא יודע אם זה קריטי. המהירות גלישה בבית היא 40MB ואולי בעתיד תהיה 100MB. בנוסף רציתי לדעת האם שימוש במאריך USB יפגע בביצועים של המתאם? המחשב יושב בקופסא ולא תהיה קליטה טובה לכן רציתי מאריך שיתחבר למתאם ויגרום לו להיות קרוב יותר לסביבה פתוחה..

19. אני משתמש בראוטר RTA 1025. המחשב השני שמחובר דרך נתב אלחוטי, הכל עובד מצויין. במחשב שלי, שמחובר ישירות לראוטר, האינטרנט מתנתק ומתחבר מיד כל כמה דקות, לא מצליח להעלות אתרי אינטרנט, ואם הוא מצליח- אז רק את הרקע. התקשרתי בצהריים לספקית ובדקתי הכל, את התשתית ואת הראוטר ואת החיבור למחשב לראוטר, הכל עובד מצויין לדבריה והבעיה אצלי במחשב. בדקנו בעזרת הcmd, והיא טוענת שגם אצלה רשום שהחיבור תקין. חשבתי שזה אצלי, אז הרצתי המון בדיקות אנטי וירוס ורג'יסטרים של NOD32 וADAWARE, מצא כל מיני מזיקים אבל גם אחרי מחיקתם וריסטרט- לא עובד. איזה עוד פיתרון יכול להיות?

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  20. שלום, יש לי ראוטר DLINK 2650U דרך בזק כבר איזה שנתיים וחצי ואני מנוי בספק לבזק בינלאומי על 4 מגה. כשאני מנסה לשחק אונליין (אם זה בפלייסטיישן או במחשב כמובן שהפורטים שצריכים פתוחים בראוטר) אני שמתי לב בימים האחרונים שאני מצליח לשחק בשעות הלילה , אבל אם אני מנסה לשחק בשעות הצהריים או הבוקר כמעט תמיד הוא יזרוק אותי החוצה כשהוא מנסה לקשר אותי עם משתמש אחר לצורך משחק. ממה הנובעת הבעיה?

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by DaniLp,

במחשב אחד אני לא מצליח להיכנס להרבה אתרים ואילו במחשב השני אני יכול, מישהו יכול להסביר לי למה ומה לעשות כדי לתקן את זה? ד.א זה מה שזה כותב לי כשאני מנסה להיכנס לחלק מהאתרים: זה מה שזה כותב: החיבור הופסק החיבור לשרת אותחל בזמן שהדף נטען. * האתר איננו זמין כרגע או שהוא עמוס מידי. אנא נסה שוב בעוד מספר רגעים. * אם אינך מצליח לטעון דפים כלשהם, בדוק את הקישוריות של המחשב שלך לרשת. * במידה והמחשב או הרשת שלך מוגנים באמצעות חומת אש או שרת מתווך, וודא כי Firefox מורשה לגישה לרשת.

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by tiktoka,

שלום חברים , אני כברי ימים ולילות לא מצליח לשנות את הכתובת IP שלי. ברשותי ראוטר של EDMIMAX וינדוס 7. ניסיתי להוציא את הראוטר / מודם מהחשמל , הוצאתי את כול החיבורים מהמחמשל ועדיין זה מביא לי את אותו IP! אשמח לעזרה בפתרון הבעיה!

23. Started by sxs,

טוב, אני רוצה לקנות Switch בקרוב ונתקלתי במשהו מעניין ולא מובן. עד היום ידעתי שיש כזה דבר Hub ו Switch שאת ההבדלים ביניהם אני יודע. אבל בחיפושי אחרי מוצר טוב נתקלתי בדבר שנקרא Hub Switch! מה זה? מה זה עושה? (המחיר שלו יותר גבוה מ-Hub אבל יותר נמוך מ-Switch משרדי כזה) ???

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. Started by VanDamn,

אני עובד ברשת שמגבילה את פורטי היציאה שלי (נגיד, רק לפורט 80 - אני לא יודע איך לבדוק איזה פורטים מאופשרים, אבל אני יכול לגלוש באינטרנט), ורוצה להפעיל אפליקציות שמשתמשים בפורט ייחודי X כלשהו שחסום ברשת. האם קיימת תוכנה שאני יכול להתקין, שתדע לזהות את ההתקשרויות האלה (נגיד, לפי IP היעד, או לפי פורט היציאה X), ותנתב אותן מחדש לפורט 80? (וגם תקבל את התשובות, ותחזיר אותן לתוכנה ששלחה את הבקשות) נדמה לי שעשיתי דברים כאלה בעבר, אבל אני לא מצליח לעשות את זה היום, וחיפוש בגוגל לא הביא אותי לפתרונות שימושיים. (הוא המליץ על Putty, שאו שלא הבנתי עד הסוף מה היא עושה, או שלא השתמשתי בה נכון)

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  25. שלום רב, יש לי בעיה רצינית. אינני מצליח לגלוש דרך המחשב. באו אליי 2 טכנאי אינטרנט של הוט ואחרי מספר שעות הגיעו למסקנה שהבעיה במחשב שלי ולא אצלם. ואכן הם הביאו במיוחד לפטופ שלהם וחיברו אותו למודם שלי וזה עבד! הכרטיס רשת מותקן במחשב כראוי וניתן לראות אותו במנהל ההתקנים. ניטרלתי את כל האנטי וירוס, ואת הפיירוול. - לא עבד. לא ניתן לגלוש גם מדפדפן פיירפוקס. אין שום סרגלי כלים. החלפתי כרטיס רשת אחר - וגם שמתי אותו בPCI אחר - לא עבד חיברתי את המודם ל-usb במקום לכרטיס רשת - לא עבד חיברתי את המודם ל-usb אחר במחשב - לא עבד. שתי יציאות הusb תקינות ועובדות כראוי בהתקנים אחרים. כשאני נכנס ל-dos ומקליד ipconfig יש את כל הנתונים והם תקינים. הכרטיס רשת מופיע כמחובר. שאני בודק ping - לא …

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים