עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by ziv079,

שלום התקינו אצלי פרטנר פייבר (אינטרנט ע"ג סיב אופטי). בגלל בעיה טכנית מבנית נאלצתי להסכים להשתמש בראוטר שפרטנר סיפקו (D-Link DSL-G256DG). המהירות מדהימה (לעומת המהירות של 40 שבזק בינ"ל סיפקו לי) והנתב שלהם נחמד אך יש בעיה קטנה. מכיוון שהנתב הושאל מפרטנר הוא מכיל דלת אחורית (TR-069) המאפשרת לנציג שירות להתחבר לנתב ולתת תמיכה (וע"י כך בעצם כל העולם יכול לעשות את אותו הדבר). לצערי אין לי את הסיסמה (admin) של פרטנר המאפשר לכבות את זה ואני מקבל הודעה שרק אדמין יכול לכבות את זה (חיפשתי ברשת אבל לא מצאתי בשום מקום דרך שעובדת כדי לכבות את זה). כמובן שדיברתי עם נציג שירות שאמר לי שאסור לו לתת את סיסמת האדמין בגלל שהמכשיר לא שלי (אוי באמת - הרי הם יכולים לאפס…

2. Started by shlosi,

הי. אני מעוניין להחליף את הראוטר המקרטע שלי באחד חזק ויציב. נתקלתי בדגם הזה Linksys EA6350 1200+ שאני מעוניין לרכוש כדי להחליף את הישן. ראיתי קצת סרטונים עליו וראיתי בכל מקום שמחברים אותו לראוטר קיים במקום לנקודה בקיר. השאלה שלי היא למה בעצם והאם אפשר בלי? תודות לעונים!

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by jackhammer,

שלום לכולם. רכשתי דומיין בגו-דאדי (נקרא לו bla.com) ואני מעוניין לבצע הפנייה של כל לינק בדומיין שלי לעמוד אחד חוץ ממספר לינקים ספציפיים שיופנו לעמודים אחרים. כלומר: כתובות ספציפיות כמו bla.com\help bla.com\contact bla.com\home יופנו לעמודים הרלוונטים שלהם אבל כתובת bla.com\sdfghsdfhg כתובת bla.com\kaufvg3be כתובת bla.com\hiu9lftmx35 וכל כתובת אחרת (במידה ומישהו מנסה לנחש כתובת) חוץ מהלינקים הספציפיים יופנו לאותה כתובת bla.com\default איך עושים את זה? אשמח לצעדי פעולה באתר של גו דאדי אם מישהו מכיר אבל גם שיטה גנרית תעזור (אני כבר אנסה לחפש את האופציה באתר של גו דאדי). יש לי אפשרות גם…

4. תחת הכותרת "משחררים גם את נתניה וכפר סבא", מפרסמת חברת Unlimited מפות פריסה מעודכנות לערים אלה. בנתניה הפריסה תתחיל בשכונות בשכונות קרית נורדאו, נאות גולדה, גבעת האירוסים, נאות שקד ונוף גלים. בכפר סבא יפרסו הסיבים בעיקר במרכז העיר. במפות המצורפות ניתן לראות את גבולות הפריסה בשתי הערים.

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. ההגדרה של WAN ע"פי המורה, שאני די מסכים עם זה אני חושב זה כך: רשת תקשורת המתפרשת על פני שטח גיאורפי רחב. ההגדרה של LAN זה שזה לא על שטח גיאוגרפי רחב... קיצר, אז בשיעור אמרתי לה שקשה לי להבדיל בין WAN ל-LAN, ושאני יודע למשל שהרשת שלי בבית זה LAN והאינטרנט זה WAN... אבל איפה בדיוק עובר ההבדל? אז היא אמרה לי שזה בעיקרון ברגע שהרשת יוצאת מבניין אחד אז היא WAN, וזה נראה לי כל כך מטומטם כאילו... אז אני שואל אותה כזה: רגע, אם אני מעביר לשכן שלי כבל רשת דרך החלון ואנחנו עושים רשת אז זה WAN? כאילו איזה מין הגדרה מטומטמת זאת? אז שיקראו לזה רשת חד-בניינית במקום מקומית. בקיצור האם מישהו יכול לומר לי מה בדיוק ההבדל? זאת אומרת איפה מבדילים בין WAN ל-LAN, איפה עובר הגבול...? אבא שלי חוש…

• 10 תגובות
    • 14.2k צפיות
  6. Started by ליאור-39,

עברתי עכשיו לנטוויזן עים תשתית של בזק ,אבל הכול משולם דרך נטוויזן והם לא מספקים מודם בחינם רק את המשולב ראוטר והם רוצים על זה 10 ש' בחודש ל 10 חודשים ואים מחליטים להיתנתק אז צריך להחזיר.היתחברתי ל 100 MB,מישום מה אני לא מוצא מודם בחניות ואין גם הרבה מידע ברשת..., רכשתי את הראותר של שיאומי תקן AC 1167MB,זה הקישור http://www.geekbuying.com/item/Orignal-Xiaomi-Intelligent-Mini-1167Mbps-802-11-AC-Dual-band-2-4GHz---5GHz-Wifi-Router-Modem---White-339549.html?source=ShareAsale, למישהו יש מידע על הראותר הזה(אמינות ,תווח קליטה ועוד...) איך אני אמור להיתחבר לרשת? בעיקרון אני צריך מודם אבל קשה לימצא,האים אני צריך לקנות מודם ראותר משולב בכדיי לחבר את הראותר שכבר רכשתי…

• 10 תגובות
    • 7.4k צפיות
  7. שלום, אני נוסע לורשה עוד שבוע ורציתי לקנות נתב חזק עם מודם (כדי לא להיות תלוי בחברות) הכיוון הוא E8350 כרגע במחיר של כ-700 שקל, אשמח להמלצות נוספות (V900R יקר שם) http://www.e-vox.pl/Linksys-E8350-EJ-AC2400-Dualband-Gigabit-Router-E8350-EJ,p,66381/?ref=ceneo.pl

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. דגם כרטיס הרשת האלחוטי: TP LINK TL-WN821N האם המחשב נייח או נייד: נייח האם הראוטר \המחשב הוזזו בזמן האחרון: כן, עשיתי סדר בחדר ושיניתי את מיקום המחשב האם שיניתם הגדרות (ואם כן, איזה): לא נגעתי היכן הראוטר יושב (ממד, סלון וכד'): הראוטר נמצא בקומה הראשונה ואני נמצא עם המחשב בקומה השנייה(יש לנו שתי בתים מחוברים) ראוטר של D LINK די חדש של בזק שבוע טוב, התשתית והספק שלי הם בזק אני גר בבית עם שתי קומות מחוברות עם מדרגות, הראוטר נמצא בחדר השינה של ההורים(איפה שיש חיבור לטלפון) בקומה למטה ושתי המחשבים שמחוברים לאינטרנט אלחוטי במתאם רשת אלחוטי נמצאים בקומה השנייה האחרת, די רחוק אבל הבעיה לא הייתה עד לא מזמן ונמצאת רק במחשב אחד של אחד החדרים, במחשב השני של האח באו…

• 10 תגובות
    • 6.2k צפיות
  9. שלום, נשברתי אחרי אין סוף ניתוקים של הראוטר המזעזע הזה וקניתי Archer C7. רציתי להפוך את הראוטר מודם של סלקום לBridge, ולהפתעתי לא מצאי את האופציה בממשק. התקשרתי לתמיכה ואחרי יותר משעה על הקו כולל תמיכה בחירה, הסבירו שאין אופציה מהצד שלי, וגם אין אופציה לעדכן מרחק.("סלקום בקשו מהיצרן לבטל אותה" ???) זרקו שטות של לשרשר ראוטר לראוטר, לבטל FW, להגדיר את שלהם לעבוד דרך DMZ כאופציה יחידה. בדקתי אם מספקים ציוד אחר שהוא רק מודם, כמובן שלא. 2 שאלות: 1: האם כול זה נכון ובאמת אין דרך להפוך למודם בלבד בכלים שיש לי. 2: למה לעזאזל התחברתי אליהם מלחתחילה..

• 10 תגובות
    • 24.5k צפיות
  10. תשתית הוט, ספק הוטנט, חיבור מוגדר על חייגן. הוטבוקס שמוגדר כמודם, ראוטר טיפילינק 1043. אני לא מצליח להגדיר נכון את הראוטר :-/, הוא מחובר קווית למחשב. כתובת השרת שקיבלתי מהוטנט היא 213.57.2.5. את שם המשתמש אני מכניס עם סיומת @hotnet את החיבור מגדיר על l2tp מה אני עושה לא נכון?

• 10 תגובות
    • 6.8k צפיות
  11. שלום. לפני בערך שנה עברתי לאקספון ושמתי לב לתופעה שקרתה במקביל למעבר: לפני טעינה של כל דף, הייתי מקבל שגיאת פתיחה מהדפדפן. משהו בסגנון "can't access this page", ולאחר שנייה הדף כן נפתח. בשל הבעיה הזאת עזבתי את אקספון (אם כי היו להם גם בעיות בטעינת יוטיוב - המון באפרינג). חזרתי לבזק בינלאומי והכל הסתדר. לפני כמה ימים חידשתי חוזה עם בזק בינלאומי, והנה שוב התופעה הזאת מתרחשת. דפדפן כרום. יש דרך לבדוק את תקינות החיבור? או המלצה כלשהי? תודה מראש!

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. בעוד מספר ימים אני נכנס לדירה עם הכנות לרשת ביתית. יש 6 נקודות, וכולן מתרכזות בארון התקשורת של הדירה. התכנון שלי הוא להריץ כבל CAT6 דרך התעלות בקיר, בנקודות שבחדרים לשים שקעי CAT5E ובארון התקשורת לשים סופיות RJ45 ולחבר אותם לסוויץ' 1 גיגה שגם יישב בארון. 4 keystone jacks כבר יש לי ואת הכבל רשת מצאתי היכן לקנות. עכשיו אני צריך את שאר הציוד: עוד שני keystone jacks עם הכיסוי הלבן כדי לחבר אותו לשקע בקיר. כלי לחיצה לקונקטור RJ45 זכר, לוחץ + חותך חוטים עבור חיבורי הנקבה. אני צריך את חיבורי הזכר RJ45 + הכיסוי הגמיש. אני לא ממש יודע היכן כדאי לחפש, מה המחירים ואיזה ציוד עדיף לקנות. מאחר ואני לא מתכוון לעסוק בזה מעבר למספר השקעים בבית אני לא חוש…

13. Started by Zadu,

היום גיליתי שבזק פורסים סיבים אופטיים ברחוב שלי. רציתי לדעת כמה דברים: 1. מה היתרונות של סיבים אופטיים ? 2. מתי יהיה בכלל אפשר להשתמש במהירויות יותר גבוהות? 3. עד איזה מהירות הסיבים האופטיים תומכים בתכלס (לא בתיאוריה)? 4. האם הlatency לאירופה ירד בשימוש בסיבים האופטיים? תודה לעונים

14. שלום. התקנתי DD-WRT בנתב המדובר, ואני רוצה להחזיר את הקושחה המקורית. ניסיתי להתקין את הקושחה המקורית [מהאתר של לינקסיס] דרך ממשק עדכוני הקושחה, וגם ניסיתי להתקין קבתי BIN שמיועדים להחזיר את הקושחה המקורית, ובכל המקרים, הנתב אותחל הרבה זמן וחזר לפעול ב DD-WRT. אשמח לקבל עזרה מקצועית [לא קישורים לאתרים, אותם כבר מצאתי בעצמי] תודה מראש לכולם.

15. שלום, אתמול עברתי לHOT עם האינטרנט 30MB HOTBOX לפני כן היה לי NGN 10MB נתקלתי בדבר מוזר, כשהייתי מחובר למשל עם האייפון לרשת האלחוטית בNGN והייתי מוריד דברים הייתי מוריד על המקס' מהירות לצורך העיניין 10MB ניתן להוריד 1.2MB בשנייה. אך עכשיו כשאני מחובר לHOTBOX כאילו המהירות נחסמה לי אני מצליח להוריד מקס' על 180KBS שזה כלום במקום להוריד מקס' 3.8MB בשנייה. מישהו יודע מה הבעיה אולי בהגדרות של הנתב? עידכון: הבנתי שיש אפשרות להפוך את המודם כמודם בלבד ולהשתמש בנתב לצורך העיניין כמו שלי D-Link 2760U NGN לנתב הראש WIFI אשמח לדעת אם הנתב הקודם שלי מתאים ואם כן אשמח לדעת איך עושים זאת,תודה רבה

• 10 תגובות
    • 7.1k צפיות
  16. אני רואה פה הרבה כאלה שמדברים על זה , יש לי 20MB, בזק + 014 ראוטר של נטגיר VVG2000 הזה, רציתי לדעת מזה RATE ADAPTIVE שכולם אומורים שהוא מוריד פינג וכל זה מזה אפשר מידע?

• 10 תגובות
    • 4.7k צפיות
  17. אין לי טלפון בבית (לכל אחד יש סלולארי) מאז שעברנו לדירה חדשה מלפני חמש שנים. אין גם תשתית מוכנה מראש של בזק. אני רוצה לעזוב את הוט. כדי לעבור לתשתית של בזק, האם העניין מצריך בניה של תשתית שלהם בבית, או שיש בשביל זה פיתרון מהיר ונוח יותר?

• 10 תגובות
    • 2.4k צפיות
  18. Started by erezo,

אני מנסה להבין משהו בסיסי בתקשורת אלחוטית בלפטופ שלי: יש לו כרטיס רשת מסוג atheros ar9002wb-1ng, עוצמת הקליטה שלו משתנה מדי פעם מ - 2 קווים או 3 לקו קליטה 1, הוא לא מתנתק מהחיבור לנתב אך זה נראה לי מוזר שהוא לא מתייצב לאורך זמן על עוצמה מסוימת. הלפטופ של חברת ASUS דגם X54HY והנתב האלחוטי בבית הוא מדגם D-LINK DIR-655 שבתקופה האחרונה עושה רושם שהצלחתי להתגבר על תקלת הניתוקים מהאינטרנט שהייתה לי איתו מול תשתית הוט. אז עכשיו הראוטר מוגדר על ערוץ מס' 12 ברוחב פס של 20MHz, מצב תקשורת MIXED G & N והלפטופ רוב הזמן ממוקם בממ"ד במרחק מטרים בודדים מהנתב (הנתב ממוקם בחדר אחר שהוא לא קירות בטון). כשאני נמצא עם הלפטופ בסלון, כמובן שעוצמת הקליטה היא על 4 קווים מרבית הזמן ולא הבחנתי …

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. היי חברים, יש לי בבית מודם motorola s5101 שעובד בחיבור ללא חייגן עם תשתית של הוט כמובן וספק 012. יש לי בנוסף ראוטר של בזק dlink2760, שאני רוצה להגדיר אותו כסוויצ'. עברתי פה על הת'רדים האחרונים ומחקתי את החייגן בראוטר, ביטלתי את שרת ה-dhcp, אבל נותרה לי הגדרת כתובת ה-IP של הראוטר. איזה כתובת להגדיר לו?

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות
  20. Started by yellow acid,

שלום לכולם, בהמשך להודעות הקודמות שלי, שבהם שהמלצתם לי להתקין DD-WRT בשביל QOS על די לינק 615 כדי לשלוט כמה רוחב פס כל מחשב יקבל, העינין הוא שעברנו לבזק והם שלחו לי את המכשיר הנ"ל (נטגיר), לפי מה שהבנתי הוא אמור לתפקד גם כמודם וגם כנתב אז הוא מחליף את הדי לינק, ואת המודם שקיבלתי מהוט. לפני שאני פותח אותו אני רוצה לברר כמה דברים: א)יש לו אפשרות של QOS מובנה? ב)אם לא, יש אפשרות להתקין? כי חיפשתי Netgear dgn באתר של DD-WRT וזה לא העלה שום תוצאה. ג)אם אין אפשרות להתקין, יש אפשרות לחבר אותו כמודם בלבד ולהשתמש בדי לינק בתור הראוטר? אם התשובות יהיו שליליות, אני אבקש מהם לשלוח רכיב שהוא מודם בלבד, בלי ראוטר. תודה רבה!

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  21. אהלן, יש לי ראוטר על תקן N שכבר מאס לי מהחיים, אף על פי שהוא תקן N הוא ממש לא חודר את הממ"ד שהוא נמצא בו וכל המחשבים בבית סובלים מזה. הוא לא מצליח להחזיק 3 מחשבים ביחד. אני מחפש ראוטר בסביבות ה250 ש"ח, עם חריגה עד 300 ש"ח, שממש יתן לי בוסט, שאני אוכל להתחבר עם 3 מחשבים למרות שהוא נמצא בממ"ד. תודה!

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by taotao,

מי שזוכר התלבטתי לגבי הסוגיה ובסופו של דבר רכשתי את ה1043ND של TPLINK לשמחתי חבר ששידרג את האינטרנט העביר לרשותי מודם/ראוטר מודם 8691ND גם של TPLINK (בן כמה חודשים). הסוגיה שנתקלתי בה היא כזאת, אני רוצה שהמודם/נתב(8691ND) יתפקד רק כמודם, וה1043ND יתפקד כנתב, הבעיה שאני נתקל בה היא כזו: אם אני מייצר חייגן (בזק PPPOE) מהמודם/נתב (8691ND) הכל עובד תקין יש אינטרנט וכו, אם אני מבטל את החייגן ויוצר חייגן בנתב (1043ND) הוא לא מתחבר, המערך הוא כזה: כניסת WAN של ה1043ND מחוברת לLAN 1 של ה8691ND, יש הגדרות נוספות שצריך להגדיר על מנת לקבל חיבור תקין ? שכן ולפי הבנתי מספיק רק הגדרה של החייגן האוטומטי. תודה לעונים

• 10 תגובות
    • 6.5k צפיות
  23. כפי שנראה כרגע, מיזם הסיבים האופטיים של חברת החשמל קורס. כל הפרטים כאן - http://www.netcheif.com/blog/?p=2172 CHEIF

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. Started by OldNavyפלאפון,

היי אני מעוניין לרכוש מחשב נייח בממקום הנייד שיש לי היום ולחבר אותו לראוטר WIFI( של בזק) שנמצא בחדר סמוך(ללא חוטים -אסטי ונוח). לדוגמא אם אני קונה לוח אם: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3795#sp אני רואה שאין לו WIFI מובנה ובדקתי מספר לוחות אם אחרים, אני מבין שבנייחים אין תמיכה רחבה בWIFI -זה נכון? האם חיבור התקן לדוגמא: http://www.tms.co.il/product/7678 יתן לי אפשרות לחבר את המחשב הנייח שלי לWIFI?

• 10 תגובות
    • 25k צפיות
  25. שלום, אני מזה חודש לאחר ששידרגתי את האינטרנט שלי מ 15M ל 30M כשהייתי עם 15M היה לי ראוטר TP LINK של הוט(בשילוב המודם שלהם שמותקן בנפרד) והכל עבד כראוי גם בזמן הורדות עם תוכנת BITCOMT , מאז שעברתי ל 30M ,החליפו לי את הראוטר והמודם ל HOTBOX , ומאז כל הזמן שאני פותח תוכנת BITCOMET אני חווה ניתוקים מהאינטרנט של הדפדפן (ההורדות ממשיכות לרדת רגיל) כל כמה דקות שזה פשוט מתסכל. איפה יכולה להיות הבעיה ? יש אפשרת איכשהו לסדר את זה?

• 10 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.