עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. קודם כל שנה טובה וחג שמח לכולם. מלפני כחודש שדרגתי (לשימחתי?) את האינטרנט ממהירות 1.5Mbit/s ל 5Mbit/s, המעבר היה קליל ותוך מס' שעות השינויים הוחלו ובערב כבר יכולתי להנות מהמהירות, סוף סוף YouTube רץ חי גם ברזולוציות של 720p/1080p ללא כל צורך המתנה בbuffering, דפדוף מהיר יותר ומהירות הורדה\העלאה טובות יותר (לא מכל רחבי האינטרנט ששם אין שיפור, אך לא נורא). לאחר כיומיים המצב השתנה לגמרי, הוידאו מYouTube לא מסתנכרן כמו מקודם ונדרש לרענן את עמוד הוידאו מס' פעמים וכשהיסתנכרן, גם צריך להמתין לbuffering, הורדות גם לא יציבות על שיא המהירות (כמובן שהשוואתי לאותם מקורות שבדקתי לפניכן) ומהירותן נוחתות עד לכ30% בהדרגה. השיא היה כבר ביום לאחר מכן, אי סנכרון של המודם (Alcatel Speedtouch…

• 14 תגובות
    • 2.7k צפיות
  2. שלום, יש לי כיום מודם-ראוטר אלחוטי בן כמה שנים טובות של בזק ושני מתאמי רשת על גבי חשמל מסוג D-Link DHP-W306AV. נראה שסה"כ הם עושים את העבודה, הגם שהחשמל בבית הוא תלת-פאזי. יחד עם זאת, הרבה אזורים בבית עדיין עם קליטה נמוכה, ואני רוצה לפרוש בכל הבית רשת ביתית. בפרט, אין קליטה בממ"ד. אין לי הכנה להשחלת כבלי רשת בקירות, לכן עדיף שהפתרון יהיה אלחוטי או מבוסס-חשמל. האם מגדילי טווח אלחוטיים פחות עדיפים, כי הם מתחלקים ברוחב הפס ולא עוברים טוב קירות ממ"ד? בנוסף, האם זה מעשי להרחיב את הרשת מבוססת-חשמל עם מתאמים נוספים? לתאימות עתידית, מתאים לי גם לשדרג את כל המתאמים ל-1000 מב"ש, למשל כאלה. תודה.

• 10 תגובות
    • 2.7k צפיות
  3. חיפשתי איך לעשות את זה בין מחשב שיש לו חלונות 7 ואינטרנט עם מודם סלולרי של אורנג', לבין אייפון. אם מישהו יכול לתת הסבר קצר מנסיון או לכוון למדריך שימושי אודה לו מאוד.

• 3 תגובות
    • 2.7k צפיות
  4. Started by yigael_o,

היי לכולם, אני עובר עוד מעט לדירה חדשה (יש את כל הבלגן עם הסגר אז אני מקווה שלא יהיה שינוי לא צפוי) חושב על פרוייקט של רשת FIBER ביתית. כל הניידים כמובן יחוברו באופן אלחוטי. אבל כרגע יש לי מחשב נייח (בעיקרון לעבודה) אחד ובקרוב יהיה עוד אחד עבור הילדה. אין סיבה אמיתית אבל חשבתי לדאוג לקנות כרטיסי תקשורת תואמים (2) ולחבר בניהם. כמובן לא חיבור ישיר אלא דרך ראוטר (או משהו אחר אם תגידו שעדיף). ברור לי שזה לא ישפיע על המהירות החוצה כי כרגע יש לי את החיבור של הוט של 500/10 ואני מרוצה אבל בחיבור פייבר כמובן שזה יהיה צוואר בקבוק. זה ניסוי שאני מתכנן לעשות רק אם העלות לא תהיה מוגזמת. למישהו יש הערכה? אני חיפשתי קצת וראיתי למשל…

5. שלום! עקב כניסת דייר חדש שמעוניין בהתחברות לרשת האלחוטית שלי ורצון לשמירה על יחסי שכנות טובים, אני מעוניין ליצור "תת-רשת" בשבילם שתהיה מוגבלת ברוחב הפס. הרשת שלי בנויה כך: FiberBox של הוט כמודם והנתב המרכזי. אחראי לשרת הDHCP. (אליו מחוברת רשת קווית עם סווטיצ') ובנוסף ראוטר אלחוטי TP-Link TL-WR1043ND שמשמש כ AP. הרשת האלחוטית מוסתרת ומוגנת בסיסמא. בנוסף, חיברת ראוטר ישן כ-AP עבור השכנים (Edimax BR-6216MG) ועבורו יצרתי סיסמא משלהם והגבלת MAC (ככה שיש לי את כתובות הMAC של השכנים). מה שלא הצלחתי לעשות זה להגביל את המהירות. פונקציה הQoS באדימקס נראית פעילה בממשק, אך לא עובדת בפועל, אולי בגלל שהוא משמש כAP? מה ניתן לעשות? יש אפשרות להשתמש בFiberbox כמודם בלבד? ואם כן תכונות הרש…

• 8 תגובות
    • 2.7k צפיות
  6. אני משתמש בחלונות אקס.פי וחיבור מהיר לאינטרנט (באמצעות בזק)ואני רוצה להקים פאב פרטי FTP כמו כן יש לי את התוכנה לניהול פאב בשם : Bulletproof FTP Server 2.15 האם למישהו יש מדריך מפורט ופשוט...צעד אחר צעד... , אודה לו מאוד. תודה.

• 14 תגובות
    • 2.7k צפיות
  7. לאחרונה הפרסומות התחילו לתקוף אותי בצורה מאוד מבהילה אני כבר לא יודע איך להתמודד עם זה אני רק נכנס לYNET ובום ! "עגלה עם סוסה....." ועוד כל מיני פלאשים שאני לא מצליח להפתר מהם :-\ למישהו יש פתרון איך להפתר מכל הזבל הזה אחת ולתמיד ??? ניסיתי הכל....כלום לא עזר.... שמתי שום מתחת למוניטור, תליתי בצל מעל המדפסת.....אבל אין תוצאות :jump:

• 19 תגובות
    • 2.7k צפיות
  8. Started by udicol,

ובכן שלחתי מכתב לחברת Netvision בנוגע לת'רד הזה והרי לכם תגובותם: "יהודה היקר, חייגן ה-VPN מיועד לאפשר חיבור מאובטח ומתקדם יותר לאינטרנט. השימוש בחייגן מאפשר אימות שם משתמש וסיסמא לפני כל התחברות, ולפיכך מאפשר גישה ישירה לאינטרנט ללא צורך במעבר באתר מיוחד. חייגן ה-VPN מיועד ללקוחות הכבלים בכל החברות. השימוש בחייגן איננו אמור להאט את קצב העברת הנתונים או לגרום להתנתקויות. כככל, חברת נטוויז'ן מספקת ללקוחותיה הפרטיים חיבור למחשב יחיד המחובר למודם ועל אף שאיננה אוסרת על חיבור רשת מקומית, אין נטוויז'ן ממליצה על כך. ואיננה מספקת תמיכה טכנית מעבר לחיבור המחשב המחובר ישירות למודם עצמו. לקוחות המעוניינים בתמיכה ברשת מקומית יכולים להפוך את חשבונם לחשבון עסקי. לקוחות עסקיים נהני…

• 11 תגובות
    • 2.7k צפיות
  9. היי, מעוניין לדעת האם נתב ‏Edimax BR-6204WG יכול לשמש כ-AP עבור נתב 3COM מסוג 3CRWE554G72T בעל אופציית WDS? תודה, איציק.

• 3 תגובות
    • 2.7k צפיות
  10. חבר שלי עם ראוטר ASUS והוא מנסה לפתוח פורטים ואני ניסיתי לעזור לו, הוא ניסה להיכנס ל: 192.168.1.1 דרך המחשב הראשי אליו מחובר הראוטר אבל הדף לא עולה. אני ניסיתי גם להיכנס לממשק של הראוטר שלי שפעם ניסיתי להיכנס אליו דרך 192.168.2.1 וגם לא עובד (אצלי זה מודם כרגע לא ראוטר) מה יכולה להיות הבעיה?

• 4 תגובות
    • 2.7k צפיות
  11. Started by ezio.aditora,

שלום יש לי DVR שנמצא במרחק מאה מטר מהראוטר יש לי כמה שאלות א. האם כבל רשת cat5 אפקטיבי במרחק הזה (עם התחשבות במגבלות הראוטר) כי חיפשתי ברשת וחלק אומרים שכן וחלק אומרים שלא ב. האם חיבור סוויץ בין הראוטר לDVR יפתור את בעיית הטווח? ג. בהנחה שאני מחבר סוויץ האם זה משנה באופן כל שהוא את צורת הגדרות הIP והפורט פוורורדינג? תודה מראש לעוזרים

• 6 תגובות
    • 2.7k צפיות
  12. Started by satlan1,

שלום, יש לי רשת ביתית בין 3 מחשבים ע"י ראוטר של LEVEL ONE. יש אפשרות להקצות לכל מחשב אחוז מסויים ממהירות העלאה/הורדה נניח? אם כן אשמח אם תסבירו לי איך.. תודה!

• 1 תגובה
    • 2.7k צפיות
  13. שלום לכולם, אני מחובר היום לאינטרנט של בזק במהירות 100M ומשתמש במודם/ראוטר שלהם (D-Link 6740). מהירות ה-wifi שלי בדירה דיי עלובה ולא מתקרבת למהירות שאני מקבל בחיבור ישיר (סביב 10 בדר"כ). אני מעוניין לקנות ראוטר חדש ולהשתמש במודם/ראוטר שקיבלתי מבזק כמודם בלבד. לשם כך, יש לי שתי שאלות: 1. איזה ראוטר מומלץ במחיר סביר? קראתי פה בעבר על שימוש ב-1042/3 כראוטר. האם הראוטר הזה עדיין מומלץ או שיש מקבילים טובים יותר (במחיר דומה...). 2. מיקום המודם שלי היום לא מדהים בלשון המעטה: הוא נמצא במקום פינתי, עם קיר חיצוני ודי קרוב למקרר (הבנתי שיכול לגרום להפרעה לשידור). המודם הזה מחובר היום בחיבור רשת ישיר לממיר של YES הממוקם בסלון (עבור VOD). רציתי לשאול האם ניתן למקם את הראוטר …

• 1 תגובה
    • 2.7k צפיות
  14. אהלן חבר'ה, אז ככה: אני משתמש בתוכנת Azureus כדי להוריד מוזיקה וסרטים. היה לי פעם נתב של Edimax, שם הכל עבד נפלא. לפני כמה חדשים קניתי 3Com 3CRWER100-75 (בשל הטווח האחלוטי המוגדל שלו). אני לא מצליח לפתוח פורטים שם. אני מושכנע שאני עושה את זה כמו שצריך, אבל בבדיקת פורטים של Azureus וגם באתר http://www.canyouseeme.org מופיע לי "connection timed out," זאת אומרת שהפורט חסום.. זה קורה לכל פורט שאני מנסה לפתוח. מישהו נתקל בבעיה הזו בנתב הספציפי הזה ומצא פתרון? בנוסף, תוכנת הAzureus די משביתה לי את האינטרנט. כשהיא מופעלת, חצי מהזמן אתרים בכלל לא עולים. ברגע שאני סוגר אותה, הכל חוזר לפעול כרגיל. גם ההורדות בתוכנה ממש איטיות (בדקתי את הקבצים הספציפיים שאני מנסה להוריד במחשב אחר, …

• 11 תגובות
    • 2.7k צפיות
  15. יש למישהו רעיון מה הבעיה?

• 18 תגובות
    • 2.7k צפיות
  16. שלום! אני מקבל ביצועים מאוד גרועים כל מה שקשור לWIFI אני מחובר לבזק\בינלאומי במהירות 50 מגה הלפטופ שמחובר דרך WIFI מקבל רק 15, הכרטיס רשת שלי בלפטופ הוא Intel® Centrino® Wireless-N 130 שתומך עד 150 מגה אבל רשום לי 72 http://i43.tinypic.com/2s84wll.jpg אותו דבר האייפד http://oi44.tinypic.com/2u76mq8.jpg הלכתי לחבר התחברתי לWIFI שלו והצלחתי להגיע ל 19 מגה מהירות למה הכל איטי אצלי בWIFI? במיוחד הנייד אותה בדיקה עשיתי עם הנייד אצל חבר והגעתי ל37 מגה ככה שאני יודע בוודאות שאין לי בעיה בכרטיס רשת או באייפד אני כבר לא יודע מה לעשות דיברתי עם בזק והם לא הצליחו לעזור לי כי הם לא אחראים למהירות WIFI, בחיזור קווי אני מגיע ל50 מגה בקלות הראוטר שלי הוא DLINK DSL-7850U נ…

• 13 תגובות
    • 2.7k צפיות
  17. חיבור ישירות של המודם למחשב. הIP שלי מתחיל ב 82.81 ...לפי מיטב זכרוני זה התחיל לי ב82 גם לפני ששדרגתי אתמול(או שהזקנה שלי מטעה אותי )...... תודה לעונים

• 15 תגובות
    • 2.7k צפיות
  18. אהלן חברים, רציתי לדעת - יש לי ממיר של הוט ואני מעונין לחבר אותו לטלויזיה באופן אלחוטי, האם קיימת האופציה ע"י רכיב כלשהו במקרה הזה? נמאס לי מהכבלים והממיר יושב במקום רחוק מהטלויזיה, מה שדורש ממני להעביר הרבה חוטים ארוכים על הקיר. רב תודות.

19. הכוונה למשתמש פשוט. לא שרתים למניהם.

• 8 תגובות
    • 2.7k צפיות
  20. Started by catsmonster,

אני מנסה לשחק עם אח שלי ברשת הביתית, לשנינו יש Windows 7 ואותו Workgroup והם יכולים לשתף קבצים דרך הרשת (רשת קווית במהירות 1Gbps). אבל כשאני מנסה לשחק ברשת במשחק Red Alert 3 (באותה גרסה) הם לא מזהים אחד את השני בלובי ואני לא יכול לשחק ברשת. ניסיתי עם עוד מחשב מהרשת וגם הוא לא הצליח לזהות את המחשב השני שפתח משחק. למישהו יש רעיון?

• 11 תגובות
    • 2.7k צפיות
  21. נכון שאני מתחבר לספק האינטרנט, כל פעם הוא מחליף לי את הIP? אז האם יש דרך לגרום לIP להשאר קבוע כל פעם שאני מתחבר? כאילו, להכריח את הIP להשאר קבוע גם אחרי שאני מתנתק ומתחבר ובקיצר שיהיה קבוע כל הזמן? ואם יש דרך... אז איך???

• 15 תגובות
    • 2.7k צפיות
  22. Started by Ewingum,

למי שלא יודע, אז כשאנחנו נותנים למחשב כתובת, כגון www.walla.co.il, הוא שולח בקשה לשרתי הDNS של הISP (אלא אם כן הגדרנו כתובת IP של שרתי DNS אחרים) עם אותה כתובת ואלה מחזירים לו את הכתובת IP של אותה כתובת "מילולית" (domain). עכשיו, אני רציתי לבדוק כמה שרתי DNS, מי מהם הכי מהיר, בעזרת nslookup (תודה פורשה על הרעיון ) וגיליתי כי לפני שהוא בכלל ניגש לDNS של החיבור אינטרנט הוא מנסה קודם כל לגשת לשרת DNS בכתובת 192.168.101.101, אשר לא קיים, מה שגוזל שתי שניות יקרות (זה נשמע מעט אבל per עמוד... בכל מקרה) עד שהוא מכריז על timeout לגבי אותה כתובת ואז ניגש לDNS של הISP. (ד"א, לשם השווה, הTIMEOUT לוקח לי שתי שניות כשהבדיקה עצמה עם הDNS האמיתי לוקחת פחות מ30 מאיות השניה). הרשת הבי…

• 23 תגובות
    • 2.7k צפיות
  23. Started by wraithLord,

עד מישהו הרגיש ירידה משמעותית במהירות האינטרנט של 014? התקשרתי אליהם והם אמרו שיש להם בעיה אצליהם. מישהו יודע מה הייתה בעיה ואם היא תוקנה? זה הורס לי משחקי ranked בlol.

• 5 תגובות
    • 2.7k צפיות
  24. האם אותה אנטנה כמו של TV מתאימה לנתב ?

• 8 תגובות
    • 2.7k צפיות
  25. Started by Ashdod,

שלום לכם חברים , נכנסתי לפה כי ראיתי שיש המוןו אנשים עם ידע רחב וחיובי שיכול לעזור לי לעומת אתרי האיטנרנט שאני לא מצליח לפענח את הסברים שלהם כמובן השאלה שלי קשורה ל broadcast מה זה ? איפה זה נמצא ? כלומר אני יודע שזה כל שהיא בקשה שמחזירה תשובה , אני יודע שבקשת broadcast ישנה חל שך התנגשיות כל שהן ,עכשיו לפי הסרטון הזה : זה הודעה DHCP כלומר שזה נועד בשביל לקבל איפי ?? אבל בגדול איפה ניתן לבדק בקשה כזו ? במחשב ? בנתב ? בסוויץ ? לשם מה לעזעזל נועד הbroadcast! אני מבקש ממכם לא להפנות אותי לאתרי חוץ אני לא מעוניין בהסברים של אתרים במילים פשוטות והבנה בסיסית , בסך הכל אני רוצה להרחיב את הידע שלי על הנושא הזה תודה רבה לכם !!!!! חג שמח

• 7 תגובות
    • 2.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים