עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום, ברשותי ראוטר/מודם של נטגיר שקיבלתי מבזק. בנוסף יש לי נתב אידמקס. הצלחתי להגדיר את שני הנתבים בתצורת WDS. כאשר הנטגיר הוא המאסטר והאדימקס פונה אליו. החיבור עובד טוב, הבעיה מתחילה כאשר אני מנסה להחזיר את ההצפנה שהייתה לי WPA-PSK. בשני הנתבים אני שם את אותה ההצפה ואת אותה הסיסמא (הSSID שונה) והנתב השני פשוט לא מתחבר לאינטרנט וגם כאשר אני מתחבר אליו הוא לא מקצה בכלל IP מרשימת כתובת של המאסטר. אני שובר את הראש מה יכולה להיות הבעיה וללא הצלחה. אשמח לעזרה תודה!

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by mrraz,

יש לי מחשב לצורך הקרנת סרטים שמחובר לטלויזיה מרוחק כ-8 מטר מהראוטר. לא מתאפשר לי להעביר כבל רשת, אז אני מעביר למחשב קבצים גדולים עם DOK וקטנים ברשת אלחוטית. למחשב יש כרטיס רשת אלחוטי N900 של טיפי לינק ועד עכשיו היה מחובר במהירות 450 לראוטר 1043 גירסה שניה. קצב העברה בתקשורת 2.4 היה על הפנים. רכשתי בכ-400 ש"ח את הראוטר N750 וחיברתי את המחשב לתקשורת 5GHz גם במהירות 450 השיפור מדהים. עכשיו אני מעביר כמעט הכל בתקשורת אלחוטית. ממליץ

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by huber,

שלום חברים. ב 48 שעות האחרונות יש לי בעיה רצינית בהורדת. הבעיה קיימת גם בחיבור ליוזנט (איטי עד בלתי קיים) וגם בטורנטים. הדבר קורה גם בטורנטים מטרקרים פרטיים (ניסיתי 2 מאוד מוכרים) עם יחס של אלפי העלאות, ככה שאין פה אתה הגורם של כמות משתפים. גם ביוטיוב אני חווה איטיות לא רגילה כאשר הבאפרינג ירד כמעט לאפס. עד לפני כיממה וחצי הכל היה יורד במהירות ממש גבוהה, הבעייה התחילה בערך שלשום. מישהו אחר חווה את התופעה? - - - תגובה אוחדה: - - - ד"א, כבר שוחחתי עם התמיכה הזוטרה שלהם, הצגתי לו את הבעיות וכמובן זה הסתיים בכך שהוא "הראה" לי שבבדיקת הורדה משרתים שלהם הכל תקין. הסברתי לבחור שאני לא מעוניין להוריד משרתים שלהם אלא משאר העולם, אז כרגע אני בהמתנה לתמיכה בכירה בתקווה ששם יהיו אנ…

4. במסגרת השדרוג ל VDSL2 קיבלתי מודם/ראוטר חדש של NetGear שבניגוד לדור הקודם שהיה רק תדר של 2.4 גיגה הוא מגיע עם 2.4 ו 5. שמתי לב שיש שיפור ניכר בביצועים בקצה המרחק שלו אם מבטלים את ה 5 (כמעט שקלתי כבר לקנות ראוטר אחר לאור הביצועים המפגרים שיש לו לעומת הדגם הישן כששתי התדרים פועלים).

5. ראיתי בראוטר שיש אפשרות להגדיר מדינות ולכל מדינה יש סט ערוצים שלה. מי יודע לאיזה מדינה יש את הסט היעיל ביותר בתקשורת

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. שלום רב, כבר כמה חודשים שאני סובל מאיטיות באינטרנט - בהתחלה היה מדובר רק במהירות הורדה (אינטרנט מגיע ל20/30 מגה מתוך 100) אך בשבועיים האחרונים האיטיות מתבטאת גם בגלישה באתרים כגון יוטיוב. יצרתי קשר מול הוט, הסברתי להם את הבעיה והרצתי את הבדיקה שלהם - אני מקבל בין 5-10 מגה הורדה מתוך 100 לאחר תמיכה בסיסית ביותר עם הוט (שכללה כמובן ניתוק וחיבור כבלים ולא יותר מזה) קיבלתי את התשובה הכי מטומטמת שניתן מאחת הנציגות - היא בדקה שבמאפיינים של הכרטיס רשת שלי אין אפשרות של 1000 MBPS.. עזבו את זה שמדובר במחשב בן שנה עם כרטיס רשת שרשום עליו בברור GIGABIT ETHERNET, היא טענה שלפי המדיניות של הוט אם אין לי שם אופציה של 1000 MBPS המחשב שלי לא תומך ב100 מגה (ועזבו את זה שבאופן מפתיע 100 M…

• 12 תגובות
    • 3.5k צפיות
  7. Started by Cheif,

בשבועות האחרונים החלו חברות התקשורת העיקריות לשווק מתאמי Home Plug המבטיחים מהירות של 1.2Gbps. מתאמים אלה מהווים פתרון חלופי לשרשור אלחוטי של נתבים (WDS) ויכולים להוות מענה לצפיפות ולרעש האלחוטי סביב תדר 2.4Ghz. פרטים לגבי הדגמים, המחירים והזמינות ניתן למצוא כאן - http://www.netcheif.com/blog/?p=5638

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by GbeTech,

אהלן. אני בטוח שזה מוכר לכולם. אני משלם על אינטרנט 100Mb, כלומר בפועל צריך להיות הורדה של 12.5MB. בפועל אני מקבל 6-7MB. כשמתקשר להוט, הם שולחים אותי לבדיקה באתר שלהם, שכמובן מראה 100Mb, מה שמגיע עם טענה שהם לא לוקחים אחראיות על התקשורת שלי עם שרתים אחרים. איך אני יוצא מהסבך הזה?

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  9. Started by sufgi123,

ראשית אתאר את המצב אצלי. יש לי 2 מחשבים בבית, שאחד מהם הוסב לשרת קבצים. על מחשב אחד מותקן win7 , ועל השני מותקן win server 2008 . 2 המחשבים מחוברים באמצעות הראוטר הביתי (שתומך ב 1G), וגם באמצעות כבל רשת מוצלב (עם מרחב כתובות שונה מהרשת הביתית). במחשב הביתי עשיתי map לכוננים בשרת. אני נתקל ב 2 בעיות קלות: 1. אם המחשב הביתי דולק ומצב logon , ולאחר מכן אני מפעיל את השרת , מהירות התקשורת בינהם איטית מאוד. כדי לקבל מהירות גבוהה אני צריך לבצע logoff למחשב, ואז logon בחזרה. כלומר בזמן ה logon כנראה מתבצעת פעולת הסתנכרנות מול השרת. השאלה היא באיזה אופן אני יכול לקבל את המהירות הגבוהה מבלי לבצע logoff ? 2. לא משנה באיזה אופן אני מעביר קבצים (דרך הראוטר או דרך הכבל המוצלב), אני ל…

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. Started by sha-256,

גרים בתל אביב או ברעננה? האינטרנט שלכם הולך להיות הרבה יותר מהיר: Unlimited, שמספקת תשתיות אינטרנט על גבי סיבים אופטיים, מתחילה לחבר תושבים בתל אביב וברעננה. הצפי: קצבי הורדה והעלאה סימטריים של עד 1 ג'יגה-ביט לשנייה. כך תוכלו לזרז את הפריסה לבית שלכם http://www.geektime.co.il/unlimited-now-in-raanana-and-tel-aviv/

• 53 תגובות
    • 23.5k צפיות
  11. Started by Yehudaa,

יש לי את הנתב הנ"ל הוא HW ver:3.0 עכשיו באתר הרשמי של Level One יש עדכון קושחא לגירסת חומרה 4 או 5 ואין לגירסת חומרה 3 כמו שיש לי . לפי דעתכם אם אעדכן בכל זאת לפירמוויר גירסת חומרה 4 או 5 יש סכנה בהשבתת הנתב ?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by soccerface,

שלום, יצרתי תיקית שיתוף עם עובדים אחרים . אני רוצה לשתול להם קיצור דרך על שולחן העבודה. איך עושים זאת? תודה

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by iveco,

X

14. Started by iveco,

יש לי ספק של אורנג ויש לי מחשבים ברשת הכול מוגדר ידני מה ההבדל בין DNS של אורנג למשל לבין DNS של GOOGL:E ? מה התפקיד של DNS ? תודה

• 36 תגובות
    • 4.9k צפיות
  15. Started by Albetron,

במקום בו אני נמצא קיימת רשת אלחוטית שדרכה אני יכול להתחבר לאינטרנט אך לשימוש מוגבל, אם לצורך העניין אני רוצה להתחבר לsteam או אוריג'ין יש חסימה. יש דרך לעקוף את זה? הבנתי שיש חסימה לשרתי פרוקסי אגב.

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by eliyahut,

שלום,אני מחובר לHOT+HOTNET במהירות 100MB כבר 4 חודשים. ב3 חודשים הראשונים מעולם לא הייתה איטיות ותמיד הייתי מקבל את ה100MB לא משנה באיזה שעה או יום. בחודש האחרון כל יום אני מרגיש איטיות באינטרנט בעיקר בערב בסביבות 18:00 עד בערך 22:00..זה מתבטא בסטרימים שנתקעים,יוטיוב שעושה BUFFER לסרטונים,וכמובן מהירות הורדה איטית. אני כל פעם עושה בדיקת מהירות באתר של HOTNET בשעות האלה וכל פעם מקבל תוצאה אחרת..זה נע סביב 10MB עד 40MB. אין לי בעיה לקבל את המהירויות האלה אבל הקטע זה שדברים בסיסים כמו YOUTUBE וסטרימים נתקעים לי על בסיס קבוע. אני לא יודע מהיכן הבעיה,מהספק או התשתית. לדעתכם לעבור לספקית אחרת תפתור את הבעיה? תודה

• 11 תגובות
    • 2.9k צפיות
  17. שלום לך CHIEF יקר. אני רוצה להחליף את הנתב שלי וכרגע יש לי דילמה מה עדיף מבין 2 הדגמים, אני מחפש לעשות השוואה מבחינת החומרה של שניהם, כמות הזכרון, יכולות עיבוד וגרסת קושחה עדכנית, וגם האם יש ל EDIMAX קושחות צד שלישי כלשהן? ב TP-LINK בוודאות יש תמיכה, ב EDIMAX לא מצאתי מידע, אולי אין. מה שהכי חשוב לי יותר מכל זה יציבות החיבור האלחוטי וטווח קליטה, איזה מבין 2 הנתבים יספק עלות/תועלת טובה יותר? או האם כדאי בכל זאת לקחת דגם יותר מוזל של אחד מהם? אשמח לחוות דעתך ונסיונך המקצועי בתחום הרשתות. כל עוד המחיר לא עובר את סף ה 500 ש"ח אין לי בעיה. נשמח לקבל ממך תשובה בהקדם האפשרי.

• 16 תגובות
    • 8.9k צפיות
  18. מהיום ועד יום ראשון הבא ניתן לחדש ולרשום שם מתחם בסיומת IL במחיר המתחיל ב-19 שקל. כל הפרטים כאן - http://www.netcheif.com/blog/?p=5634

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. שלום לכולם. כרגע יש לי בקומה השניה של הבית מודם אלחוטי של בזק ואני צריך קליטה טובה גם בקומה הראשונה (מה שכרגע אין) מה הדרך הטובה ביותר לעשות זאת? מגדיל טווח? אני יכול להוריד כבל רשת מהמודם לקומה הראשונה אם צריך (אבל מעדיף שלא) וממנו לחבר משהו שישדר את הוויפיי מה לגבי מתאם רשת\חשמל? נשמע כמו פיתרון טוב אבל אני לא יודע עד כמה טוב זה עובד.. בקיצור זקוק להמלצה איך לעשות זאת. תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  20. Started by Evil,

שלום לכולם , ברשותי אינטרנט 15 מגה עם תשתית בזק וספק הוט ( חינמי עקב הצטרפותי להוט מובייל ) אני רוצה לשדרג לאינטרנט 100 מגה במסלול מחיר אחד. יש מספר חברות ( CCC , 012 , 018 ) שמציעות את השידרוג ב 100 שקל לחודש. ב CCC ו012 נאמר לי שאין להם ציוד VDSL במלאי ולכן אצטרך להמתין כחודש עד חידושו 018 מציאים קופון הנחה לקניית מודם VDSL ב BUG ומבקשים שאתחבר למהירות של 15 מגה אצלהם עד קבלת משתמש וכו' מהם ( תהליך של עד שבוע לטענתם ) ולאחר מכן לשדרג אצלהם למהירות 100 מגה. מישהו מכיר את המבצע הזה? האם המודם הנמכר בבאג ישמש אותי נאמנה? לפי משהבנתי זה המודם המדובר: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=22393 , דיברתי גם עם באג הם אמרו שאין אותו במלאי והם מוכרים מכשיר עם ביצועים …

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by AxeOr,

רציתי לדעת איך אפשר להגדיר שרק המחשב שמחובר פיזית לראוטר יוכל לשלוט בו? לדוגמא כשאני מחובר מהמחשב הנייד שלי בבית, אני נכנס ל 10.0.0.138 פשוט רושם ADMIN ADMIN ואני מקבל שליטה ברשת, כשניסיתי את זה אצל חבר ברשת שלו היה רשום לי שמחשב X הוא השולט ברשת הזו.

22. כרגע אני משלם 1,500 ש"ח לתשתית מטרו במהירות 5 על 5 מגה ביט לבזק בינלאומי. אני רוצה לשדרג החודש ל10 על 10 מגה ביט (יעלה 1,800 שח). הראוטר שבזק נתנו לי הוא fortigate 60d והמודם הוא OS6450-10. איזה ספק הכי זול שאתם מכירים לתמסורת מטרו 10 על 10 מגה ביט? ועוד שאלה: בזק בינלאומי אומרים שלא יוכלו לספק לי את החבילה הרגילה של ה100 מגה (לא סימטרי), מישהו יכול להסביר לי למה? תודה

• 9 תגובות
    • 3.5k צפיות
  23. Started by Ni-Knight,

שלום לכולם, לאחרונה עברנו לטריפל סי (ספק + תשתית). מאז יום המעבר אני מרגיש כאילו יש לי הגבלה על מהירות ההורדה שמתבטאת במיוחד בשימוש ב-PT, זה נראה כאילו זה מוגבל ל-100 Kbps. בדקתי ע"י חיבור לאינטרנט של הטלפון ואכן ההורדה לאותו פרק הייתה מהירה בהרבה. האם מישהו נתקל בתופעה דומה ??

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by oOMrYairOo,

ערב טוב יש לי חבר שיש לו במשרד ראוטר cisco 881w שנרכש באופן פרטי על ידו עכשיו באיזור שלו תשתית בזק רופפת כל שני וחמישי לכן הוא עבר הוט ל 12/1 אם חיבור בחייגן לספק באופן מפתיע תשתית הוט יציבה יותר מזאת של בזק עכשיו השאלה היא איך אני מגדיר בסיסקו חייגן l2tp לכיוון הספק? בזמנו הגדרתי חייגן pppoe בתשתית בזק אבל לא יצא לי להגדיר חייגן l2tp לכיוון ספק בתשתית הוט יש פה למישהו קישור או מדריך זריז שיכול לעזור לי?

• 0 תגובות
    • 934 צפיות
  25. ברשותי יש תשתית הוט של 100מגה עם מודם הוטבוקס וטלפון עם מתאם שיחות נט בוקס של נטויויזון . כל הזבל מחובר בצורה הבאה - בוט בוקס בתור מודם -> נתב אלחוטי ומתאם שיחות נט בוקס -> מחשב זה גורם לאיטיות של מהירות האינטרנט. חיברתי את זה בצורה הבאה - נתב הוט בוקס -> מחשב ובמקביל רק מתאם שיחות נט בוקס. זה הקפיץ לי את המהירות אינטרנט. עכשיו אני רוצה רק להגדיר DMZ IP סטטי למתאם שיחות דרך ה הוט בוקס ואין לי רעיות איך לבצע זאת. כמן כם האם יש אפשרות להשמיש את המתאם סיחות של ההוט בוקס? או זה חסום?

• 5 תגובות
    • 4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים