עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by geniaXP,

סתם מתוך סקרנות החלטתי לעשות שרת HTTP קטן. התקנתי ZEND server , כתבתי קצת php וקיבלתי עמוד. עכשיו כשאני מנסה לגשת דרך הlocalhost או דרך 127.0.0.1 או דרך כתובת האייפי הפנימית של המחשב(10.0.0.1) הכל עובד כמו שצריך. אבל כשאני מנסה דרך מחשב אחר(של חבר למשל) לגשת דרך כתובת האייפי האמיתית זה פשוט נטען ונטען ולא מופיע כלום. כשאני ניגש מהמחשב שלי דרך כתובת האייפי האמיתית זה מפנה אותי בכלל לעמוד ההגדרות של הראוטר. מה צריך לעשות כדי שזה יעבוד? אני מניח שצריך לפתוח פורטים ואני ניסיתי להוסיף רשומה לNAT בהגדרות של הראוטר אבל לא נראה שזה הצליח. בטח עשיתי משהו לא נכון.

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  2. שלום, ברצוני לחבר לHOTBOX שני נתבים, אחד אלחוטי ואחד חוטי וככה אני מבודד את הרשת הקווית הביתית שלי מהרשת האלחוטית, בעבר הוט אפשרו לקבל עד 3 כתובות IP חיצוניות בו זמנית מהמודם, האם זה המצב כיום? בתודה, עדי.

• 12 תגובות
    • 2.4k צפיות
  3. אני יודע שהבקשה הזויה, אבל אם בזק אני לא מצליח להגיע להסדר, כל פעם אומרים שאין או מגיבים בתרוץ דפוק כזה או אחר, ואני חייב את הדגם הישן, ידעתי שעוד יצטער על הרגע בו החלפתי G1 ב G2. אני מאזור נתניה.

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. אהלן! הגעתי למסקנה שהגיע הזמן להחליף את הראוטר הישן שלי (Edimax BR6204Wg). יש לי חיבור במהירות 12 מגה, בית לא גדול (3 חדרים, בערך 60 מ"ר) ובלי יותר מדי מכשירים - מחשב שמחובר לראוטר פיזית, מחשב אלחוטי, וטלפונים סלולריים. הבעיה העיקרית עם הראוטר הנוכחי היא שבחדר השינה לא קולטים אותו טוב, וכמובן שהוא לא תומך תקן N. ראיתי כל מיני המלצות על ראוטרים של tplink, וראיתי שיש ראוטרים החלק מ-80 ש"ח ועד 260 ש"ח, והשאלה היא האם יש הבדל מהותי בין הראוטרים השונים? סה"כ אני לא משתמש בראוטר מעבר לגלישה באינטרנט, כלומר אני לא צריך יכולות קונפיגורציה מיוחדות או משהו כזה...

• 12 תגובות
    • 2.8k צפיות
  5. איזה סטיק USB לנייד קולט WIFI ממרחק הכי גדול ? אני חייב תקן N השאר לא איכפת לי

• 12 תגובות
    • 3.7k צפיות
  6. Started by rotem_o,

שלום רב! לאחר שנים בהם המחשבים בבית היו מחוברים לרשת אלחוטית עלה רעיון לחבר אותם קווית באמצעות הסבת רישות הטלפון לרשת אינטרנט. 1(השחלת כבלי רשת חדשים התבררה כבלתי אפשרית עקב צינורות סתומים) 2(כבל הטלפן כולל רק 4 גידים לעומת 8 בכבל רשת אך עבור רשת של 100mb מספיקים רק 4 גידים) אך משיטוט ברשת קראתי כי הדבר בעייתי קצת מכיוון שהגידים בכבל טלפון אינם שזורים בזוגות (מה שנשמע לי מוזר כי גם ככה כבל רשת של 100mb מכיל 4 גידים כך שאין משמעות לשזירה), וכן שכבל טלפון אינו כולל סיכוך (והכבלים הקיימים מושחלים מרחק של 5 ואף 10 מטרים). אשמח לדעת אם אפשרי הדבר או את דעתכם בנושא.

• 12 תגובות
    • 2.9k צפיות
  7. אני מתקן מחשבים מדי פעם, ומתעסק יותר בחומרה. פנה אליי אחד מלקוחותיי, ההרדיסק שלו מת בקיצור סרט אחד גדול. בסוף התהליך ניסיתי להגדיר מחדש את הרשת למצב שבו היא הייתה קודם. קישרתי את שלושת המחשבים למדפסות, וקישרתי אותם לתיקיית השיתוף שנמצאת על המחשב הראשי נקרא לו ככה. הבעיה התעוררה כשניסיתי לשתף גם את כונן C של אותו מחשב ראשי עם המחשבים האחרים. בתחילה הוא דחה אותי ולא נתן לי כלל לגשת לכונן ממחשב אחר, שניתי את ההגדרות כך שהשיתוף יהיה ללא סיסמא ולקבוצת Everyone. קיבלתי גישה לכונן אך לא לתיקית Programs Files וWINDOWS ועוד אחת ששכחתי את שמה. ניסיתי לשחק עם ההגדרות וכלום לא עזר. כול פעם שניסיתי לשנות משהו קפצו לי כמה errors כמו hiberfil.sys ועוד אני כבר לא זוכר. אני גם זוכר שהוא צ…

• 12 תגובות
    • 8.2k צפיות
  8. Started by XMB,

טוב לאחר שזה היה צפוי הרוטל 1320 שלי נדפק (בדיוק שנה של חיים) , המליצו לי על ה AZTECH 600 איך הוא? יש לציין שהמודם מחובר לנתב אלחוטי של לינקסיס WRT54GL תודה.

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  9. Started by ys1,

שלום, אני מתכנן להקים רשת תקשורת קווית + חיבור נקודת גישה אלחוטית. ברשת יהיו 5 נקודות תקשורת, בכוונתי להשתמש בתעלות קווי הטלפון של בזק, שיתנקזו ל- Switch של 8 פורטים (Gigabit). מה- Switch אני אמשוך כבל למודל ראוטר שנמצא במקום אחר בדירה, ואותו מודם ראוטר יספק גם את הגישה האלחוטית. שאלות: 1. האם שימוש בכבל Cat 5e יספיק, כי Cat 6 יקר יותר, וכרגע ללא שימוש. בעתיד, אלוהים יודע איך הדברים ייראו. 2. מרחק ממוצע מנקודת קצה ל- switch וגם מה- switch למודם ראוטר הוא כ- 20 מ', האם תהיה לי בעיית ביצועים/ניחות? 3. באחד החדרים יש לי יותר ממחשב אחד, אבל אין לי אפשרות להוביל לשם מספר קווים, ולכן אני מתכוון להשתמש ב- swicth נוסף. יש בעיה לחבר כך בשרשור swicth ל- switch? חייב להיות של אותו י…

• 12 תגובות
    • 4k צפיות
  10. שלום לכולם מחובר לבזק/בזב"ל ב-20 מגה. ראוטר 6740H1 בעיה ראשונה: פינגים גבוהים. בעיה שניה: בעיה מוזרה ברשת הקווית. כשאני בודק כבל הפרוס אל אחד החדרים באמצעות בודק כבלים, כל שמונת הגידים מחוברים. כשאני מחבר אל הכבל הפרוס כבל רשת קנוי ובודק את שני הכבלים יחד, אני רואה שהגיד הראשון מנותק. כמובן שבדקתי את הכבל הקנוי והוא תקין. שני הכבלים CAT7 בתקן B. מה אני מפספס? תודה

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  11. Started by saarxee,

שלום לכם, כאשר אני משוחח עם חבר בסקייפ הוא ציין שיכול להפעיל לי את האינטרנט ובאמת עשה זאת ואף הציג בפניי את ה-IP שלי, זו כבר פעם שנייה שהוא עשה זאת, איך זה הגיוני? ואיך אוכל להתגונן מזה? אצטרך לאבטח את הראוטר שלי?

• 12 תגובות
    • 4.5k צפיות
  12. שבוע טוב. 1. אני רואה כאן לא מעט דיונים בהם חברי הפורום מבקשים לדעת אילו פינגים מקבלים לשרתים בחו"ל. ברור לי שהדבר כבר נעשה בעבר פעמים רבות, אך זו הזדמנות טובה לרענן הנתונים. 2. לקחתי שרתי-משחק מכמה מדינות, פופולאריות יותר ופופולאריות פחות וביצעתי עליהן tracert. שרתי-המשחק הם של Battlefield 3, כך שאפשר לצאת מנקודת הנחה שמדובר על חומרה איכותית (לפחות בצד השרת, ללא קשר לרשת) יחסית לשרתים המריצים משחקים ישנים יותר. 4. אתם מוזמנים לקחת את אותן כתובות ולפרסם כאן את התוצאות שלכם* בצירוף המידע הבא (שרלוונטי לתוצאות שלי במקרה זה): תשתית: כבלים 12 מגה. ספק קישוריות: 1. בזק בינלאומי 12 מגה + גיימר + חייגן L2TP בנתב 2. חיבור לשרת L2TP 212.25.127.20 ולא ל hot.bezeqint.net 3. התקבלה כ…

• 12 תגובות
    • 2.7k צפיות
  13. לפני כשבוע שדרגתי מ 2.5 מגה ל 20 מגה בעקבות המבצע של בזק. כידוע בזק מעניקה ראוטר VVG2000 . בבדיקה של מהירות גלישה אני מקבל פינגים גבוהים, הבדיקה נערכה היום בשעות הצהריים תמונה... ושאלתי היא, האם הבעייה היא בראוטר ?, ואם כן האם זכותי לדרוש להחלפתו.

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. שלום לכולם יש לי לוחאם של fatality p67 של אסרוק. איך אני מגדיר ששתי החיבורים יעבדו ולא רק 1? יש לי אינטרנט 100 מגה. ואני מקבל סוף סוף 105 אבל זה מוריד לי על 4MB. ושמתי את זה על 1G דופלקס מלא. תודה לעוזרים מראש גל.

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. אחרי עוד שיחה שהעלו לי שם את העצבים. אלו הם הטווחים: 82.80.168. סיומת: 0-24 82.80.168. סימות: 129-254 82.80.183. סיומת: 0-24 82.80.186. סיומת: 0-24 82.80.186. סיומת: 0 -24 82.80.189. סיומת: 0-24 עכשיו דבר מעניין נוסף לאחר שעה וחצי של בדיקות איתם עם גיימר ובלי גיימר עולה שהפינגים בלי חבילת הגיימר טובים יותר. אני נמצא ב30 מגה. אני בכל מקרה מחכה לטלפון מתומך בכיר לפני שאני מחליט האם לנתק את הגיימר.

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. היי אנשים, יש לי בעיה במחשב כאן, שאני מנסה להכנס לכל מיני אתרים, הוא נותן לי שגיאה Error 404 כאילו האתר לא קיים... האתר כן נטען לשניה אחת, אני יכול לראות אותו, ורגע אחרי אני מקבל את מסך ה 404. שאני נכנס דרך מחשב אחר על אותה רשת - זה נכנס. האתרים תקינים והאינטרנט תקין. משהו כאן במחשב חוסם אותי. ניסיתי : דפדפנים שונים \ הורדת אבטחה בדפדפנים \ סריקת וירוסים \ קבלת אייפי חדש אפילו.. שום דבר לא עזר. למישהו יש מושג?

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. שלום, אתמול ישבתי על זה שעתיים ולא הצלחתי, איך עושים את זה? חיברתי הכל כמו שצריך ובהגדרות כנראה טעיתי איפשהו.. מאוד אודה על עזרה.

• 12 תגובות
    • 2.6k צפיות
  18. אהלן שדרגתי לאחרונה ל 12 מגה מ 2.5 ועברתי לחיבור עם חייגן. כשאני מחובר דרך הראוטר המהירות עומדת על 5-6 מגה, בעוד שללא הראוטר היא מקסימלית. אגב בחיבור ללא חייגן הוא גם נותן מהירות מקסימלית ככה שהוא מסוגל להעביר מהירות כזאת. דגם הראוטר הוא 3CRWE554G72T של חברת 3COM ועם קושחה V2.01.10. יש מה לעשות כדי לגרום לו לעבוד במהירות מקסימלית או שהוא נידון להחלפה? בסה"כ אני די מבסוט ממנו... תודה

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. Started by bneli,

יש ברשותי עכשיו כרטיס רשת של אדימקס EW-7711_22In עכשיו הכרטיס מתנתק הרבה פעמים והיום אחרי ניתוק של הראוטר לא זיהה לי את הרשת שלי למשך הרבה זמן וגם חלק מהרשתות של האיזור רק אחרי משחקים ארוכים עם הדרייבר הסרתו והתקנה מחדש הוא חזר לפעול עם הרשת שלי.. אז ככה שאני מחפש משהו שיהיה חזק ואיכותי מעדיף פנימי אבל לא שולל חיצוני של USB על הסף ושתיהיה לו אפשרות חיבור של אנטנת הגברה כזאת שאפשר לשים איפה שרוצים כמו בכרטיס הזה אבל אם אפשר לא יותר מאנטנה אחת(כי לקנות 3 אנטנות הגברה חיצוניות זה מוגזם..גם ככה שאני לא בטוח שהאינטרנט בארץ מנצל הכל והרבה אני לא מנצל את התעבורה הפנימית ברשת..רק פעם ב..קובץ) תקציב עד 200-250 שקל תודה רבה

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. Started by 360999,

יש לי בבית רשת אלחוטית שמחברת בין שתי מחשבים וגם האינטרנט מחובר דרכה, זאת אומרת מחשב אחד מחובר ע"י נתב עם חוטים,אבל אפשר ע"י הרשת האלחוטית להתחבר גם במחשב השני. א. אני לא יודע מה הסיסמא, את הרשת חיבר לי איש מחשבים והוא עשה את הסיסמא,איך אני יודע מה היא? ב. אע"פ שאין לי את הסיסמא אפשר ללחוץ על כפתור בנתב והוא פותח את הרשת לרגע וע"י זה הצלחתי לחבר את המחשב הנייד, יש לי פלאפון מדגם נוקיה C5- 03 ואיתו אני לא מצליח להתחבר,כלומר הצלחתי להגדיר נקודת גישה אבל הוא כותב לי שיש בעיה ברשת,מה התקלה? אשמח אם מישהו יוכל לענות לי על השאלות, תודה מראש (אני חדש בפורום זה היה נראה לי המקום הכי מתאים לנושא זה,מקווה שלא טעיתי, ותודה ג=רבה על פורום חשוב זה)

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. Started by gal426,

שלום לכולם שמתי לב מאז שאני התקנתיUTORRENT על המחשב אז כשאני מפעיל אותו ומוריד דברים דרכו אז האינטרנט תקוע לא עולה שום דף וזה מחרפן אותי אני זוכר שזה היה קורה כשהיה לי 1MB רוחב פס אבל היום יש לי 30MB וזה לא אמור לקרות גם כשהיה 12MB אז האינטרנט עבד פיקס אז מה הבעיה תודה

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  22. תראו יש לי 20MB ב014 ובבזק, עכשיו יש לי ראוטר את הD LINK של בזק ה VDSL ולא יודע מאיפה הבעיה יש לי אותה כבר חודש , כל פעם שאני מוריד משהוא כבד בטורנט למשל , מדבר בסקייפ, רואה סרטים דרך האינטרנט עצמו או דברים בסגנון, דברים שלוקחים רוחב פס גדול , האינטרנט פשוט קופא ואין אינטרנט,חשוב לציין שכאשר אני גולש רגיל ומדבר במסן וכדומה דברים כאלה האינטרט פועל טובה ומהר. הנורות DSL ואינטרנט לא מהבהבות האינטרנט כאילו מחובר ולא מנותק אבל בפועל אין אינרטנט אי אפשר לגלוש והוא מתנתק לי מהמסנג'ר סקייפ והכל למטה ליד השעון ויש משולש צהוב על המחשב של האינטרנט למטה, מה נראלכם הבעייה דיברתי עם בזק הם לא מצליחים למצוא מה המקור לבעיה פה , מישהוא זה קרה לו או משהוא ויכול לאמר לי איזה משהוא?

• 12 תגובות
    • 2.6k צפיות
  23. שלום רציתי לשאול האם כדאי לדעתכם לעבור לשימוש ברשת סלולרית מהבית קיבלתי הצעה משתלמת. כמו כן אם מישהו יודע כמה נפח אני צריך לגלישה בעיקר של הורדת תמונות (אני גרפיקאי) ושימוש במיילים. המדובר על גלישה של כשעה - שלש שעות ביום תודה לכל המגיב

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. שלום, לאחר שרכשתי את ה-TPLINK 1043ND יצרתי שיתוף בין המחשבים בבית : 2 ניידים המחוברים אלחוטית ונייח המחובר ישירות לנתב. כאשר אני מעתיק קובץ מהנייח לנייד מהירות ההעתקה איטית להחריד 0.56MB\S. איך ניתן לפתור זאת? אשמח

• 12 תגובות
    • 2.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.