עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום לכולם. כרגע אני באינטרנט המהיר דרך yes (בזק בינלאומי), ומשלם 119 ¤ לחודש על חבילה במהירות 2 מגה. לאחר זמן רב שהאינטרנט אצלנו איתי (יש לנו רשת של 3 מחשבים עם ראוטר), רצינו לבדוק לגבי חבילות בספקיות אחרות (אני יודע שאסור לשאול על דעות אז אני פשוט לא אשאל :>). אני מעוניין לעבור מכיוון שהאינטרנט בשני המחשבים השניים (אצלי זה המחשב עם המודם והראוטר), מאוד איטי. במחשב אחד המהירות הכי גבוהה של הורדה שראיתי הייתה 50kbps, ובמחשב האחר האינטרנט גם דיי איטי. האם החבילה שציינתי פה למטה תמנע את זה? התקשרתי ל012 והציעו לי חבילה של 3 מגה, עם דואר אלקטרוני בנפח 1 ג'יגה , העלאה - 256, ועוד איזה משהו של הגנה חינם לחודשיים במחיר של 150¤. וגם הבנתי שהאינטרנט בכבלים משותף עם כל מי…

• 6 תגובות
    • 719 צפיות
  2. Started by roee816,

שלום לכולם, ברשותי ראוטר אלחוטי של 3com וחיבור באמצעות 013 / hot. לאחרונה שידרגתי למהירות 12 מגה ביט. לאחר השדרוג ביצעתי עדכון קושחה לראוטר עקב אי הגעה למהירויות מספקות. העדכון פעל בהצלחה והמהירות גבוהה וטובה. עם זאת, בימים האחרונים אני סובל מבעיה מטרידה ביותר - על אף שהרשת הביתית עובדת היטב, החיבור לאינטרנט לא עובד לסירוגין. לעיתים הבעיה לא נפתרת עד כיבוי הראוטר והמודם והדלקה מחדש, ולעיתים האינטרנט רק נופל למספר שניות. אני מסתכל בקונפיגרציה של הראוטר ורואה שהחיבור L2TP מנותק. האם למישהו יש ראיון מדוע זה נגרם? האם החיבור הפיזי, או שאולי קשור להגדרות ששיניתי במחשב, להגדלת המהירות או לעדכון הקושחה? יש לציין כי האינטרנט נופל בשני המחשבים, גם במחשב הנייח שמחובר קווית לראוטר ו…

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  3. Started by orinky,

שלום, אני מחפש נתב שישמש כמגביר אות בלבד. ויגביר את האות מאוד חזק, כיוון ואני גר בבית 3 קומות והאות חייב לצאת מהקומה הראשונה, וברצוני להשתמש בו בקומה השלישית. בגדול אני כנראה לי יעבור את ה 100m בקרוב, (שימוש ביתי), ולכן בקטע הזה אין צורך להתפרע. בנוסף, אני רוצה להשקיע עד 300 שקל, אבל אני גמיש אם צריך למגביר אות שיפתור את הבעיה אחת ולתמיד, זה שווה לי את הכסף. ראוי לציין כי כיום יש לי מגביר אות לא טוב שנרכש לפני כמה שנים מבזק Net Gear WN2000RPT , ואולי אשתמש בו כמגביר אות שני (שזה כבר שלישי שממחזר את האות, בנוסף לראוטר), אם כי עדיף שלא. הראוטר שלי Net LInk DSL2650U. אשמח לקבל הצעה לדגם שיעשה את העבודה. תודה !

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by Asafalfa,

היי אנשים יש לי ידידה טוב שהיה לה בעיות של קליטה בחדר שלה ! ... בקיצור היא החליטה שהיא הולכת לקנות EDIMAX MIMO אחר המלצה שלי על הנתב הזה ... בקיצור אחרי חיבור מהיר למחשב אנחנו בודקים קליטה וכלום בדיוק אותו הדבר אות חלש מאוד ... בדיוק כמו בנתב הקודם :\ ... משהו יכול לומר לי מה לא עשינו בסדר ... :\ כי זה נראה לי מוזר ...

• 1 תגובה
    • 810 צפיות
  5. Started by contA-,

שלום לכולם! (ת'רד ראשון בפורום הזה ) קיבלנו מחברים המלצה לעבור לטלפון של הוט מפני שהם נותנים עסקאות זולות ומשתלמות מאלה של בזק וכי כדאי מאוד לעבור.. קיצר כולם לעבור.. חח סתם זה לא העניין ממש העניין הוא שאני לא יודע מהם ההיתרונות והחסרונות של הכבלים ביחס לADSL (אני שואל מפני שאני אאלץ לעבור לחיבור בכבלים במידה ונעבור לטלפון של הוט) -האם תוכלו להסביר לי לגביהם? תודה רבה מראש, עמית

• 9 תגובות
    • 949 צפיות
  6. Started by bull,

שלום לכולם, יש לי בעיה של קליטה אלחוטית בבית. הדיאגרמה של הרשת שלי מצורפת. יש לי שתי אפשריות, יש לי נתב מסוג cisco wrvs4400n או windows 7 שמחוברים לנתב/מודם, במחשב יש כרטיס אלחוטי. המטרה שלי היא להרחיב את הרשת האלחוטית כך שהקליינט יעבור אוטומטית בין האנטנות מבלי צורך להתנתק ולהתחבר מחדש, אפשרי? ממה שחקרתי עד עכשיו עדיף access point על repeater, מה דעתכם? מה שניסיתי עד עכשיו: חיברתי את הנתב והגדרתי אותו לעבוד בסגמט הנכון ברשת, אבל מסתבר שיש לנתב הזה שתי כתובות ip אחת לרשת קווית ואחת לאלחוטית. מישהו מכיר/יודע איך לתפעל? קראתי את המדריך של Netchief וזה לא עבד: http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm …

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. יש לי אלקטל משודרג שעובד עכשיו גם כראוטר ואני עובד איתו ברשת עם שני מחשבים כבר הרבה זמן בלי שום בעיות רציתי לדעת בשביל מה או האם זה ישפר לי ביצועים אם אני יפתח פורטים כי עד עכשיו לא הבנתי בשביל מה אני צריך את זה ויש לי עוד בעיה עם ביטורנט או אי מיול שכל פעם שאני פותח את זה הרשת אינטרנט שלי צונחת המהירות יורדת באינטרט לממש כלום (4K) בשני המחשבים מה עושים ?

• 0 תגובות
    • 725 צפיות
  8. Started by usanet,

שלום רב, יש לי מחשב בחדר ממ"ד שמחובר לאינטרנט דרך Hot והמודם של Hot מחובר לרטואר אלחוטי של אורנג' - smart box Siemens. (ראוטר שמקבלים שעושים קוו ביתי) בסלון, שנמצא בצד השני של הבית, יש לי סטרימר ולפטופ שמחוברים דרך רשת אלחוטית. אבל מכיוון שראוטר נמצא בממד הסטרימר והלפטופ לא מצליחם להחבר לרשת. לפי מה שראתי ושאלתי אנשים יש כמה אפשרויות ורציתי שתגידו לי בבקשה, איזה נראה לכם יותר טובה ומה הבדלי במחירים: 1. להעביר את הראוטר ואת המודם לסלון ושהמחשב בממד התחבר דרך כרטיס רשת אלחוטית (כיום אין לי כ"ר שכזה אז אני אצטרך לקנות), אבל שוב יכול להיות בעיה כי המחשב בממד שלא יצליח להתחבר. 2. להעביר את הראוטר ואת המודם לסלון והבנתי שיש אפשרות לקנות מכשיר (לא יודע את שמו) שמעביר את אינטרנט…

• 10 תגובות
    • 13.6k צפיות
  9. Started by מכבי חיפה,

אני גר בחור בארץ ואין פה תשתית לא של בזק ולא של הוט. יש לי בבית מחשב נייד וסוני 3. האם כדאי להתחייב ל MIFI ל 10G בפלאפון ?! (זה עולה 139 לחודש) מישהו ניסה את זה פעם ?!

• 14 תגובות
    • 2.6k צפיות
  10. Started by Cheif,

בעקבות שאלות רבות שקבלתי בדוא"ל, מצ"ב פוסט המכיל מידע מפורט לגבי האפשרויות לגיבוי מידע קריטי לענני אכסון. במהלך החודשים האחרונים, בדקתי את כל האתרים המוזכרים בפוסט ואני ממליץ עליהם בעקבות התנסות חיובית שיש לי עימם. http://www.netcheif.com/blog/?p=2731

• 8 תגובות
    • 988 צפיות
  11. Started by Yakim Peled,

בוקר טוב, בקרוב אני מתכוון לקנות מחשב חדש. http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=411437.0 אני רוצה לקנות נתב כדי לאפשר גלישה לשני המחשבים וכדי לאפשר שיתוף קבצים ביניהם (האחרון רצוי אבל לא חובה). חשוב לי שהוא יהיה מאובטח כדי שרק שני המחשבים הללו יוכלו לגשת לרשת. 1. על איזה נתב אתם ממליצים? 2. האם אוכל להתקין אותו בעצמי? אין לי שום ידע בנושא אז אם ההתקנה היא לא פשוטה מאד כנראה שאזדקק לעזרתו של בעל מקצוע. או שאולי יש מישהו מאזור ראש העין/פתח תקווה..... 3. על המחשב הישן יש חלונות XP. על החדש אני מתכוון להתקין אובונטו. זה עלול ליצור בעיות? תודה מראש?

• 6 תגובות
    • 978 צפיות
  12. Started by civic,

שלום. יש לי מדפסת של cannon דגם pixma mp250 בעלת חיבור USB ... אני רוצה לקנות אנטנה שהראוטר יקלוט את המדפסת ואז היא תהיה שיתופית לכל המחשבים. השאלה אם אפשר ? ואיפה קונים ?

• 1 תגובה
    • 980 צפיות
  13. Started by idoaa,

שלום לכולם יש לי נתב של בזק vtech, הנתב בסדר עושה את העבודה, רק העניין הוא שאני מנסה לקנפג אותו, כמו ל IP קבוע, הוא מאבד את התקשורת, ואי אפשר להכנס לממשק שלו בחזרה. רק אם אני מגדיר מחדש את הכתובות בכרטיס רשת, לפי בררת המחדל שלו אני מצליח להכנס לממשק בחזרה, ואם אני מחזיר ידנית את ההגדרות ששיניתי הוא לא מוכן לקבל אותם בחזרה. ורק reset עוזר. משהוא מכיר את הנתב הזה? האם שזה נתב של בזק חוסמים אותו לשינויים? איך זה עם נתבים אחרים של בזק?

• 31 תגובות
    • 6.5k צפיות
  14. Started by The Ripper,

אהלן, צריך נתב לעד 4 מחשבים משהו סטנדרטי שעושה את העבודה כרגע יהיו מוחברים לנתב רק 2 מחשבים כשהשניים הנותרים הם לנייד שאולי יתצרף לו ועוד אחד שיהיה... בדירה יש שלושה מפלסים כך שנתב אלחוטי למחשבה לעתיד לא יהיה יעיל ולא ממש נחוץ. תודה, המרטש.

• 0 תגובות
    • 604 צפיות
  15. Started by ButtholeSurfer,

מישהו שמע על התוכנה הזו ? העם היא באמת יעילה ואמינה בהסתרת האיי פי? כשאני גולש איתה עם פיירוורקס זה נותן לי כל הזמן פרוקסי שזה מחבר אותי אליהם אבל שאני בודק ב whatsmyip.com זה מראה את האיי פי הרגיל שלי ולא מה שהתוכנה חיברה אותי אילו.. כשאני גולש עם אינטרנט אקספלורלר אז זה באמת נותן את הפרוקסי והגלישה אבל נורא איטית .. ולפעמים זה לא מציג לי אתרים בכלל.. מישהו פה עובד עם התוכנה הזו ויש לו המלצות לשימוש בה ? עוד משהו , מישהו שמע על דפדפן חדש בשם torpark שמבוסס על פייר וורקס ומבטיח גלישה אנונימית..? לינק לכתבה : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3307228,00.html עם זה מבוסס על פייר וורקס איך אני מוסיף את התוסף ? והאם זה טבעי שגלישה בפרוקסי מאיטה את המהירות של האינטרנט …

16. לא מבין מה הבעיה. מצורף תמונה.

• 35 תגובות
    • 9.4k צפיות
  17. Started by RazorJunior,

אז ככה: היה לי(ליתר דיוק לחבר שלי) מודם 1.5 מגה (כתוב עליו eci TELECOM, B-FOCUS ROUTER 270PR), מחובר למחשב. עכשיו קניתי ראוטר אלחוטי (Linksys Wireless B Router), וכרטיס רשת (Linksys Wireless B Notebook Adapter). הראוטר האלחוטי מתחבר בכבל רגיל למחשב הרגיל, ודרך הכרטיס רשת אלחוטי אמור להתחבר ללאפטופ. לאחר זמן מה של שיחוק עם הרבה מאוד הגדרות הגעתי למצב שבו המחשב הרגיל מצליח להתחבר לאינטרט, והמחשב הנייד לא רואה את המחשב הרגיל וגם לא מתחבר לאינטרנט. מה נראית לכם הבעיה?

• 3 תגובות
    • 780 צפיות
  18. שלום רב קניתי לאחרונה ראוטר של D-LINK 615 וברשותי מחשב נייד HP G62-A10EJ שניהם תקן N אבל זה עובד לי על 54MB האם יש הגדרות מסויימות שאני צריך להפעיל בראוטר/כרטיס רשת? תודה רבה

• 39 תגובות
    • 7.3k צפיות
  19. יש ברשותי ראוטר (siemens sl2-141 ) שממוקם רחוק מהחדר בו אני משתמש ברשת ואני מחפש דרך להגביר את האות. אשמח לקבל המלצות כיצד להגביר את הסיגנל. תודה

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. המטרה שלי מאוד פשוטה - להעלות פחות מ-50MB לשרת ולשייך לדומין בגלל זה אני צריך שרת עם תשלום חודשי (יש חד פעמי?) נמוך. וגם מה ההבדל אם השרת על ווינדוס או לינוקס מבחינת התעסקות?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by tkuiruz,

טוב היום קיבליתי מודם אלחוטי SIEMENS SL2-141 ומתאם ROTAL WLAN -DRUC-U3 ואני עשתי לפי משרשום שבספרן של בזק ואני לא מצליח להתחבר למחשב שני אבל אני מצליח להתחבר לשכמנה שלי והחדר שלי נימצא בממד

• 1 תגובה
    • 640 צפיות
  22. לעשות ? כלומר מה אני צריך לעדכן במחשב. הרשת היא קווית, לא אלחוטית. תודה

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. בניגוד למרבית מערכות ה-MESH, המבססות את ערוץ התקשורת בין היחידות על אלחוט, מערכת ה-MESH של חברת Huawei מאפשרת גם תקשורת המתבססת על רשת החשמל הבייתית, בטכנולוגית G.Hn. כל הפרטים בפוסט המצ"ב. http://www.netcheif.com/blog/?p=7097

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. שלום, אני מנסה לגרום ל Linksys wrt54gl(ver1.1) להיות Repeater לרשת עם הצפנת WPA2 ENTRPRISE ביינתים בלי הצלחה כי TOMATO, DD_WRT ועוד פירמוואר שניסתי לא תומכים בהצפנה הנחוצה. DDWRT מאפשר להתחבר לנתב המקורי רק בWPA2 PERSONAL רציתי לדעת אם למישהו פה יש נסיון עם הפירמווארס הללו ומה ניתן לעשות?

• 1 תגובה
    • 750 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.