עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום לכולם. יש לי נקודה בבית שבה יש קליטת אינטרנט ממודמראוטר siemens sl2 141 של אחותי שגרה 2 קומות מתחתי . אני רוצה שתהיה קליטה בכל הבית. הבנתי מכל מיני מדריכים באינטרנט שבאמצעות הnetgear dg834g שברשותי אוכל להרחיב את אזור הקליטה ממש כמו ap. ניסיתי ולא הצלחתי. אם מישהו יודע איך לעשות זאת או יודע על מדריך מסוים באינטרנט זה יהיה פצצה! דרך אגב קראתי כבר את המדריך המצוין בנושא באתר netcheif ובכל זאת לא הצלחתי..

• 0 תגובות
    • 824 צפיות
  2. Started by vacuuuum,

שלום! יש לי 2 מחשבים ומסך אחד; המחשב הראשון להורדות והשני למשחקים. מכיוון שיש לי מסך אחד, חשבתי לחבר אותם ברשת ולהשתמש במחשב להורדות דרך המחשב למשחקים באמצעות רשת. איך אפשר לעשות את זה, אם בכלל?

• 3 תגובות
    • 615 צפיות
  3. שלום , יש לי רשת אלחוטית בבית עובדת ולפטופ מחובר אליה אני רוצה לחבר מכשיר שאין לו כרטיס wifi כמו XBOX או ממיר לוויני דרך הלפטופ לאינטרנט. חיברתי בין הנייד למכשיר באמצעות כבל מוצלב. עכשיו איך אני גורם שהאינטרנט יעבור למכשיר מהלפטופ ? :s05: אני מבין שיש דבר שנקרא גשר איך אני מגדיר את המכשירים ללפטופ ? אני משתמש ב XP T42 תודה

• 2 תגובות
    • 836 צפיות
  4. אם אני אשתמש במחשב עבודה (מחשב שנועד לעבודה בלבד) כשרת לעוד 8 מחשבים (כאילו שרת לרשת שמשתף אינטרנט, מידע וכדומה) יהיו בעיות?

• 1 תגובה
    • 739 צפיות
  5. כנראה בעקבות המלצה של מישהו כאן בפורום, הזמנתי באיביי את המנחת הזה והוא הגיע היום. העוצמות בהוטבוקס שלי היו בגבול התקין כשהתקינו לי אותו לפני שנה (מהירות 100/2) אבל עם הזמן העוצמה עלתה אפילו ל 12dBm לערוץ.. הוט כמובן טענו שזה תקין למרות שהצטברו הרבה מנות שלא ניתנות לתיקון ובדיקות המהירות כבר לא התייצבו על 100. הבנתי שמהוט לא תבוא הישועה ולכן החלטתי להשקיע כמה שקלים ולקנות את המנחת. חיברתי אותו היום ובינתיים אחרי כמה משחקים עם הכיוון שלו הגעתי לעוצמות של 3.5-5dBm . מכיוון שיש עוד טווח לשחק איתו, האם מומלץ לנסות להביא את העוצמות קרוב ל-0 או שמכאן זה כבר לא ישנה כלום וכל עוד נמצאים בתוך הטווח של התקן, המהירות והיציבות של האינטרנט ישארו אותו הדבר ? בכל מקרה, למי שיש בעיה של ע…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. אהלן ח'ברה, השאלה שלי היא האם מתאמי RF מותאים לכל התקן בנפרד? ואם כן, יש איזושהי דרך (תוכנה או משהו) לשנות את ההתאמה שלו? אני רוצה להשתמש במתאם של העכבר אלחוטי שלי ככ. רשת אלחוטי, כנראה שזה קצת הזוי אבל תגידו לי אתם אם אפשרי או טיפשי. תודה ושבוע טוב,

• 1 תגובה
    • 618 צפיות
  7. היי לכולם, אני מחובר לפרטנר ומאוד מרוצה. עובד ממש ממש טוב. יש לי את הנתב שלהם הטכניקולור 4x4 והוא סך הכל בסדר, אבל הwifi שלו לא משהו בכלל. את ה wifi שלו ביטלתי לגמרי ואת ה wifi אני מפעיל מנתב של Asus RT-AC86U כ Access Point והכל עובד מעולה! העניין שאני משלם 25 ש״ח על הנתב שלהם בחודש וזה ממש חסר משמעות. האם אני יכול להחזיר את הנתב שלהם ולחבר איזה מתאם פייבר לרשת? והאם אני אצטרך לעשות חיוג עם חייגן ? מישהו עשה את זה? הצליח? אשמח לשמוע

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by א,

משהו בסגנון הזה: http://ksp.co.il/?uin=16672 האם יעבוד כמו שצריך עם מפצל או שזה חייב להיות מחובר ישירות לשקע בקיר?

9. Started by masmddr,

שלום. חיפשתי בפורום ולא מצאתי, בעיקר כי אני לא בדיוק יודע מה לחפש. יש לי נייד שמחובר לאינטרנט דרך מודם סלולארי. לנייד יש כרטיס WIFI מובנה. האם יש דרך לשתף את החיבור (להפוך את הנייד לhotspot ) דרך הכרטיס האלחוטי? כוונה: הנייד שלי מחובר דרך המודם, נייד אחר יוכל לחפש ולמצוא את הנייד שלי ולהתחבר אליו דרך כרטיס הרשת שלו ולגלוש גם כן. הנייד מריץ Windows 7 Ultimate, מספיק לי שרק נייד אחד אחר יוכל להתחבר. תודה לעונים.

• 3 תגובות
    • 820 צפיות
  10. Started by shelile,

שלום לכולם, מקריאה פה בפורום הבנתי שיש דרך להשתמש בנתב הזה גם בתשתית של הוט. אני אשמח אם מישהו יוכל לכתוב לי שלב אחרי שלב מה אני צריכה לעשות בשביל זה. נראה לי שחשוב לציין שיש לנו מודם של הוט ועוד תיבה של 012. תודה רבה

• 1 תגובה
    • 786 צפיות
  11. Started by zambura3441,

חבר'ה, אני אובד עצות... יש ברשותי את הנתב הנ"ל שרכשתי מבזק. במקום סתם לבזבז כסף על אנטנט wifi (הפתרון הפשוט), אני רוצה להשתמש בנתב (שהרי יש לו יכולות קליטה אלחוטיות) כדי להתחבר לרשת אלחוטית ולגלוש. הרשת היא של השכנים החדשים שלי שסיכמתי איתם להתחלק באינטרנט. הבנתי שיש אפשרות של להגדיר את הנתב כ-wireless bridge עם הנתב של השכנים, ואז בעצם להתחבר לתשתית שלהם באופן אלחוטי וליצור חייגן PPPoE כדי להתחבר עם היוזר של הספק שלי (בבקשה תקנו אותי אם אני טועה). עברתי על מלא מדריכים וכ"ו אבל כולם פונים למשתמש המתקדם וחלק מהשלבים אין לי מושג איך לעשות. אפילו תשובה לשאלה הפשוטה של האם אני צריך להגדיר משהו מיוחד בשני הנתבים או רק בנתב שלי לא הצלחתי לקבל. שברתי את הראש עם אין ספור ואריאציו…

• 5 תגובות
    • 2.8k צפיות
  12. יש לי שני נתבים אלחוטיים מונחים אצלי בצד כאשר אני רוצה להשתמש באחד מהם כריפיטר לרשת אלחוטית. האם יש למישהו כאן ניסיון עם אחד הראוטרים הנ"ל Linksys befw11s4 D-link DIR-300 (אגב - תומך בDD-WRT) http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Supported_Devices אבל לצערי לא כ"כ הבנתי איך לבצע את עידכון הקושחה.. למעוניינים מבנה הרשת טיפה מסובך אבל בגדול מודם ראוטר של בזק לחיבור בתוך הבית ראוטר כלשהו של TrendNet מחובר לאנטנה גדולה חד כיוונית למרחק כ500 מטר ושם מחשב עם כרטיס רשת אלחוטי PCI לצערי בגלל שאין קו אווירי ישיר בין המחשב לאנטנה הכיוונית (חשבתי שיש לפני הקניה אבל מסתבר שיש כמה צינורות מתכת בדרך וכשהצלחתי למצוא נקודה של קו ישיר הקליטה במחשב המרוחק היתה מלאה - אך לצערי לא …

• 9 תגובות
    • 2.8k צפיות
  13. יש לי נתב אדימקס שעובד מצויין ברשת הכבלים ונתב לינקסיס שמתחבר גרוע לכבלים אבל עובד מצויין כשלוחה של האדימקס חשבתי להסב את האדימקס לחייגן נטו, בלי DHCP ובלי חיבור אלחוטי ואז לחבר את הלינקסיס אליו כ-Automatic Configuration - DHCP ואז הלינקסיס יבצע את הניתוב ואת הקישורים החוטים / אלחוטיים. זה יעבוד?

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. Started by sky1sky10,

שלום לכם, ברשותי נתב אלחוטי של TRENDNET תקן G עם 4 כניסות חוטיות. 1. אני מעוניין לרכוש נתב אלחוטי שיעבוד בתקן N לשידרוג מהירות הרשת האלחוטית. 2. ובנוסף להתקין בחדר אחר בבית רכזת חוטית. א. האם אוכל להשתמש בנתב האלחוטי הישן שלי כרכזת חוטית (ולבטל אופציית האלחוט) שייכנסו בה שני כבלי רשת לחיבור לנתב האלחוטי תקן N ובכך אחסוך רכישת רכזת חוטית? ב. אם כן אז האם זה מחייב ששני המכשירים יהיו מאותה חברה או שהדבר לא חשוב? תודה.

• 5 תגובות
    • 888 צפיות
  15. שלום! באמצעות כבל רשת ארוך, חיברתי מהראוטר הראשי של הבית אל כניסת lan1 של ראוטר ישן כדי להשתמש בו כמחזק אות (למיטב הבנתי, בדרך זאת אין ירידה במהירות). ללא ידע מוקדם בנושא, הגדרתי את הראוטר (אותו אני מבקש להפוך לריפיטר) ולו נתתי את אותו שם משתמש סיסמא (אותו SSID ואת אותה סיסמת חיבור וויפיי). זה עבד! בדיקת מהירות גלישה בוצעה בהצלחה. אך לאחר עזיבת הבית וחזרה אליו, אין חיבור רשת. האם הגדרתי נכון? האם הבעיה אצלי?

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  16. Started by ophir87,

שלום, יש ברשותי שני נתבים: SIEMENS SL2 -141 - הנתב מחובר לקו הטלפון ומשמש גם כמודם, מחובר ישירות למחשב בכבל רשת. EDIMAX BR6114WG - הנתב מחובר ישירות בכבל רשת למחשב נוסף. איזה הגדרות אני צריך להגדיר בכל נתב על מנת ליצור תקשורת ביניהם?? בעבר הייתה תקשורת וניתן היה לגלוש באינטרנט במחשב המקובר לEDIMAX. תודה רבה

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. Started by harel852,

שלום ברשותי XBOX360 שנמצא רחוק מהנתב שיש לי (TP-Link TL-WR841N) , לכן חיבור באמצעות כבל רשת לא בא בחשבון והמתאם Wi-Fi המקורי עולה 400-500. חשבתי אם יש אפשרות לחבר את הראוטר השני שלי (edimax br6204wg) ליד הXBOX ולחבר בינהם באמצעות כבל רשת, ובנוסף להגדיר את הראוטר שיקלוט מהTP-LINK. האם קיימת אפשרות כזאת?אם כן איך ניתן להגדיר זאת?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. יש לי נתב של בזק ואני מעוניין להשתמש בו כדי לקלוט אינטרנט אלחוטי ולא כדי לשדר. במילים אחרות שהנתב ישמש ככרטיס רשת אלחוטי של המחשב. ואחרי זה גם אשמח לדעת האם אני יכול להגדיר אותו שגם יקבל באלחוטי וגם ישדר בלי שיהיה מחובר חוטית למחשב אלא רק לחשמל.

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by idoleff,

שלום, זמן רב אני משתמש בנתב אלחוטי מסוג 3com 3CRWE554G72Tעל מנת להפיץ את האינטרנט לכל הבית. לאחרונה התעורר צורך לחיבור אלחוטי גם בממד, אבל לצערי הוא רחוק מהראוטר כך שאין בו קליטה. ברשותי ישנו גם מודם-נתב של ראוטר בזק Tnn-simens SL2-141 ורציתי לדעת האם אני יכול להשתמש בו כסוג של מגבר שיקבל את האות בנקודת ביניים, ויפיץ אותו לממד. תודה.

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by Moty_p,

שלום לכם, יש לי מודם של בזק (VDSL אם זה משנה) עליו מחובר בכבל רשת ישיר ליציאת ה WAN נתב של TP-Link כתובת הנתב היא 196.168.1.1 הוא מתפקד כשרת DHCP עם רשת אלחוטית מאובטחת עליו מחובר בפורט Lan1 מחשב נייח ובאופן אלחוטי מחשב נייד ופאלפון סלולרי לפורט Lan2 מחובר בכבל רשת ישיר נתב נוסף של tp-link אותו אני רוצה להפוך ל AP + switch (כדי שגם עליו היו מחוברים 2 מחשבים ניידים באופן אלחוטי ו 2 מחשבים באופן חוטי) הנתב השני מחובר בפורט Lan1 לפורט Lan2 לנתב הקודם, את הנתב השני הגדרתי כך: כתובת IP 192.168.0.253 שרת DHCP כבוי נקודת רשת פעילה עם אותו סיסמה וסוג אבטחה כמו בנתב הראשון, המחשבים המחוברים לנתב השני מקבלים כתובת IP ויכולים לגלוש באינטרנט אז מה הבעיה כאן בעצם? הבעיה היא שמופיע לי …

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by Fire_wall,

שלום, יש לי נתב של אורנג (smartbox) שנמצא בקומה למעלה ואחד של בזק DLINK - ADSL ,שנמצא בקומה למטה. החלטתי להשתמש בנתב של בזק כדי שיהיה לי חיבור גם בקומה למטה, חיברתי באמצעות כבל רשת ישיר של 10 מטר, ובהגדרות בנתב של בזק שיניתי את ה defult gateway ל 192.168.1.99, הנתב של אורנג מחלק כתובות מ 192.168.1.2 עד 192.168.1.99. שני הנתבים משדרים באותו ערוץ וכל אחד מהם SSID שונה. השתמשתי במדריך של netcheif. וזה עבד לשעה בערך, עד שלא היה אינטרנט בכלל בשני הנתבים. טכנאי של אורנג אמר לנו בגלל שהראוטר של בזק חושב שהראוטר של אורנג מחשב, מה שלא צריך להיות אז יש ניתוקים, ואי אפשר להשתמש בו, צריך להחליף ראוטר. משהו לא עשיתי טוב? עזרה בבקשה...

22. איך ניתן להתמש בנתב רק כנקודת גישה אלחוטית כלומר ללא חיבור לאינטרנט. האם לכבות את PORT ה-DSL של הנתב ולחבר אליו את המודם השני שיש לי עם כבל רשת ?

• 7 תגובות
    • 2.6k צפיות
  23. שלום חברים הנתב של בזק התפגר לי אתמול (למעשה רק החלק של הנתב מת, המודם עדיין מקושר לבזק...) וצריך מכשיר חדש. האם יש אפשרות לחבר נתב (כולל מודם) שנרכש באופן פרטי לרשת של בזק ? אם כן, מה המאפיינים שצריכים להיות לו ? האם יש מכשיר מומלץ ? (אני מחובר במהירות 10M ולא רואה צורך בשדרוג מהירות בעתיד הקרוב - צריך מכשיר טוב ואמין במינימום השקעה) תודה למגיבים

24. Started by המפרט,

שלום. אני מחזיק בסלולרי N73 דרך אורנג' בתוכנית של 150MB דרך פורטל 3Gportal ו 1MB דרך פורטל Internet3G. אני מעוניין לנצל את 150 המגה הנ"ל לגלישה דרך הלפ-טופ. השאלה היא אם זה אפשרי? או שמא הגלישה תעבור לי רק דרך ה INTERNET 3G? ידוע לי על בעיות האיטיות, ועל זה ש150 MB יגמרו לי צ'יק-צ'אק, הסט-אפ הזה אמור לשמש אותי רק כאופציית חירום כשאני צריך אינטרנט ואין בנמצא. תודה מראש :-* אריאל

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  25. האם ניתן להגדיר את הסמארטבוקס של אורנג' לשימוש כAP אלחוטי בלבד, ולבטל את החייגן לWAN ואת שרת הDHCP? אני מעוניין לחבר אותו קווית לראוטר ראשי בקומה השנייה לשיפור הכיסוי האלחוטי.

• 3 תגובות
    • 869 צפיות

דיונים חדשים בפורומים