רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,490 דיונים בפורום זה
-
אשמח אם תעשו לי קצת סדר בדברים. אני עובר לדירה בבניין שעומד להתחבר לרשת הסיבים האופטיים של פרטנר. אני מכיר מדירתי הנוכחית שבה יש לי קו טלפון ואינטרנט של בזק שהרואוטר מחובר לשקע טלפון בקיר באמצעות כבל RJ11. מאחר ופרטנר יספקו עבורי רק את האינטרנט. איך יבוצע החיבור לדירה ? זאת אומרת, יהיה לי שקע בקיר/ארון תקשורת מסוג חדש שאני לא מכיר ? או שיהיה אותו שקע טלפון שיתחבר לראוטר באמצעות אותו כבל RJ11? שאלה נוספת, הבנתי שלתשתית זו אין צורך במודם, אלא רק בראוטר (משמע אוכל לקנות ראוטר בלבד ולא את המכשיר המשולב והמוכר), כיצד זה עובד ? מדוע האינטרנט של הוט ובזק כן דורשים מודם? ושאלה שלישית. מאחר ואני רוצה להקים רשת קווית בבית, האם ניתן/כדא…
-
- 1 תגובה
- 6.3k צפיות
-
-
היי. כמו לרבים מלקוחות האינטרנט החדשים, גם לי יש עכשיו את המודם ראוטר - B-Focus 270PR יש לי שני מחשבים בבית (שניהם Win XP Pro), את המודם ראוטר המדובר, switch של 5 פורים + Uplink אני רוצה לחבר את המחשבים לאינטרנט לא דרך שיתוף חיבור (מצב שבו המחשב שמחובר ישירות למודם חייב להיות דלוק כאשר שאר המחשבים רוצים לגלוש) אלא שכל מחשב יוכל להתחבר עצמאית לאינטרנט גם כשהוא היחיד שדולק וכמובן גם כאשר שני המחשבים דולקים...) קראתי את המדריך להפיכת המודם לראוטר אך לא הצלחתי להכנס להגדרות הראוטר... כנראה אני עושה משהו בסיסי לא נכון (אולי בהגדרות ה IP או ה- gateway ) כרגע ההגדרות שלי הן כך: שני המחשבים מחוברים ל switch המודם מחובר ל switch לפורט ה- uplink בחיבורי הרשת שלי מופיעים: …
-
- 0 תגובות
- 845 צפיות
-
-
שלום, יש לי חור בהשכלה בכול הנוגע לשרתים... ולכן רציתי שמישהו יסביר ויבהיר לי כמה דברים בכול הנוגע לשרתים: קודם כול האם הם כמו מחשבים רגילים ואם לא במה הם שונים? מהו מפרט של שרת טיפוסי בימינו? מהו הxeon ומהו הitanium ובמה הם שונים? ומה צריך שיהיה בו כלומר יש צורך בחומרה מיוחדת ומהירה או חיבור לשרת עם קצב העלאה והורדה מהירים? תודה מראש לכול המגיבים!!!
-
- 3 תגובות
- 698 צפיות
-
-
שלום לכולם, הזמנתי דרך HOT אינטרנט במהירות 100 מגה ואני אמור לקבל את HOTBOX וקראתי באינטרנט שיש איתו המון בעיות. הטכנאי אמור להגיע רק עוד כמה ימים ויש לי כבר פחד קל מבעיות שיצצו אז אשמח שמישהו יעשה לי לסדר בדברים. הספק שלי הוא בזק בינלאומי ויש לי יוזר גיימר. הבנתי שה HOTBOX עושה ניתוקים ביחד עם חייגן ובמקומות שונים באינטרנט ממליצים להשתמש בו כמודם בלי ראוטר ולקנות ראוטר חיצוני. כיום יש לי ראוטר LevelOne Global - WBR-6001 300Mbps האם הוא מספיק טוב? הבנתי ש LINKSYS לא עובד עם L2TP. קראתי על הרבה דברים לגבי UPNP ו DOCSIS 3 ולא ממש הבנתי. מישהו יכול לעשות טיפה סדר בדברים? והכי חשוב להמליץ לי מה לעשות עם ה HOTBOX רק מודם או גם ראוטר?, אם רק מודם האם הראוטר שלי מתאים? …
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, רציתי רק לדעת אם שימוש ב-Lan/Ethernet Switch בין שני מחשבים יאט את קצב הגלישה וההורדות באינטרנט לעומת שימוש במחשב אחד בלבד עם חיבור ישיר למודם ADSL, וללא שימוש במפצל/סוויץ'. אם כן, מישהו יודע איפה אפשר לקנות סוויץ' שיאפשר לי להחליף בין שני המחשבים (כמו מכשירי מיתוג A-B) כדי שאוכל לקבל את המהירות המקסימלית בכל פעם, במקום להשתמש בשני המחשבים באותו הזמן (דבר שגם ככה לא שימושי בשבילי כי אני עובד כל פעם גם ככה רק על מחשב אחד ולא צריך שהשני יהיה מחובר לאינטרנט באותו הזמן). תודה.
-
- 3 תגובות
- 865 צפיות
-
-
היי, בהמלצת אנשים כאן בפורום רכשתי את הראוטר הנ"ל. ההגדרות שלו אכן היו מאוד פשוטות והכל עבד מצויין אחרי 2 דקות בערך (ומעולם לא התעסקתי עם ראוטרים קודם). שאלתי היא האם יש דרך אחרת להפסיק את השידור האלחוטי מלבד להכנס למסך הקונפיגורציה של הראוטר ולכבות שם את הWIRELESS? יש כפתור חיצוני? משהו אחר? שאלה שנייה, שאני מנסה לקנפג את הראוטר (להתחבר ל192.168.1.1) לפעמים התקשורת איתו מאוד איטית, לפעמים עד כדי כך שלא ניתן לעשות כלום. יש לציין שהאנטרנט עובד בסדר במקרים כאלו. שניסיתי לעשות פינג, ראיתי שחבילות הולכות לאיבוד (לפעמים אפילו 3 מתוך 4). אחרי כמה זמן, העסק מסתדר ולא נראה לי שאני עשיתי משהו בנידון. למישהו יש פתרון לבעייה?
-
- 5 תגובות
- 867 צפיות
-
-
שתי שאלות לא קשורות לגבי הנתב שלי Edimax BR-6204Wg: *שמתי לב שה-MTU מוגדר ל-1392 (זאת ברירת המחדל), יש סיבה שה-MTU נקבע להיות נמוך משמעותית לעומת הערך הרגיל שאני מכיר- כ1492 ? שמתי לב גם שב-System Log שהנתב שומר רשומות מידי פעם הודעות: Apr 7 17:59:22 pppd[22301]: Couldn't increase MTU to 1500 Apr 7 17:59:22 pppd[22301]: Couldn't increase MRU to 1500 שאני לא יודע מה המשמעות שלהן בדיוק.. והאם זה נורמלי? (ומה זה בכלל MRU?) * רשום אצלי במידע: Hardware Version Rev. A Boot Code Version 1.0 Runtime Code Version 1.57 אני מניח ש 1.57 זה גירסת ה-firmware, קיימת גרסה 1.61 באתר של החברה. מישהו יודע מה ההבדלים? האם כדאי לשדרג או שזה סתם סיכון מיותר? (אם זה לא שבור, אל תתקן את …
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
אני מחפש מתאם רשת חשמל מהיר, ללא wifi , עם שתי כניסות רשת (באחד המתאמים), שיהיה בו שקע חשמל במקום השקע שהוא תופס (באחד הצדדים שאני צריך להתקין אותו, יש שקע חשמל אחד בלבד שמחובר אליו רב-שקע ואני מבין שלא מומלץ להתקין את המתאם על רב שקע), רשת חשמל רגילה (לא תלת פאזי). מעדיף לרכוש בארץ, למרות שמחיפושים שעשיתי לא מצאתי משהו שעונה על הדרישות. כן מצאתי בחו"ל, לדוגמא TL-PA9020 , אבל מתעוררות הרבה שאלות: התקע של המתאם מתאים לשקע הישראלי (יש הארקה/אין ?, אם אין, משפיע על ביצועים ?), השקע שיש במתאם יתאים לחיבור רב-תקע (עם הארקה), מוצר מהסוג הזה מותר בכלל ביבוא ? לא יעצרו אותו בכניסה לארץ ? אם יש מענה לבעיות האלו אני בהחלט פתוח גם להזמין מחו"ל. …
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי את smartbox יש לי גם את המערכת של הטלפונים וגם אינטרנט כמובן השאלה שלי אם הוא תומך מאה מגה אם יש לו אופציה שמה לשנות חיבור dynamic ip חיבור ללא חייגן והשאלה אחרונה אם יש לו טלפון בבית של הוט אני יכול לחבר אותם לסמארטבוקס
-
- 0 תגובות
- 662 צפיות
-
-
כמו שכבר אמרתי, אני מחבר 12 מחשבים ברשת אינטרנט דרך Switch 16 Ports , ראוטר ומודם כמובן. אני רוצה שבחלק מהמחשבים לא יוכלו לגלוש באינטרנט אך הם יהיו מחוברים לאינטרנט. כלומר לא יוצגו להם דפי אינטרנט. לפי ההגיון חשבתי לחסום את פורט 80 לחלק מהמחשבים. זה נכון? אני גם רוצה שבחלק מהמחשבים לא תיהיה גישה לספריות שמשותפות ברשת הפנימית אלה רק ע"י סיסמא. האם אני עושה את זה דרך תוכנה מסויימת? האם זה מסובך?
-
- 1 תגובה
- 607 צפיות
-
-
אני יודע שיש ארגונים התנדבותיים שמקדמים הקמה של נקודות חמות לאינטרנט מהיר בחינם בעיירות פיתוח. אני גר בקיבוץ, בעבר דיברו על הקמת רשת רגילה ומחווטת והנושא נדחה בגלל עלויות גבוהות של התשתיות. היום כשיש אופציה לתשתית אלחוטית יתכן והדבר יוזל עלויות ויתאפשר. 1. מה התשתית הנדרשת ע"מ לספק אינטרנט מהיר לכ-60-80 בתים? 2. האם אני יכול להקים דבר כזה בעצמי? במה זה כרוך? עלויות? 3. האם תשתית קיימת של ADSL עוזרת ומספקת תשתית למה שאני רוצה או שאני צריך להזמין פריים ריליי במהירות מטורפת ואז פשוט למקם משדרים בכל מיני מקומות אסטרטגיים בקיבוץ? תשובות או הכוונות יתקבלו בברכה...
-
- 2 תגובות
- 649 צפיות
-
-
יכול להיות קונה בקרוב LinkSys WRT54G ויש לי כמה שאלות: 1. יש לי מודם PCI (מהיר לא 54kbps ) אפשר לחבר אותו לנתב? 2. הוא יעבוד טוב עם כרטיס רשת אלחוטי למחשב נייד של D-Link (דגם-D-Link AirPlus G+ DWL-G650+)? 3. אם הנתב ליד המחשב השולחני אפשר לחבר אותו לחיבור רשת במחשב (מובנה בלוח אם-10\100\1000)? אם יהיה לי עוד שאלות אני יוסיף.
-
- 6 תגובות
- 751 צפיות
-
-
היי, יש לי מודם USB, כשניסיתי להתקין חלונות ויסטה המודם לא זוהה ע"י המערכת וכך לא היתה לי אפשרות להתחבר לאינטרנט. די מבאס. השאלה שלי, מה אני צריך על מנת לרכוש נתב? (ראוטר). האם אני יכול להתחבר לאינטרנט עם נתב למרות שיש לי מודם USB? ואם אני קונה נתב שהוא לא אלחוטי, האם כרטיס רשת רגיל 10/100 בכל מחשב מספיק? חוצמיזה אם בטעות מישהו מצא פיתרון למודם USB של DYNAMODE שלא מזוהה בויסטה זה יעזור. תודה מראש, ירון.
-
- 4 תגובות
- 652 צפיות
-
-
התחברתי לפני כמה ימים לפייבר, דרך רימון (חשוב לי הסינון) - חבילה של 300מ"ב. לפני כן היה לי נתב בבעלותי TPLINK Archer VR400 - הייתי מקבל עליו כ 20-30 מ"ב באלחוטי לאחר חיבור לפייבר על נתב DLINK DSL G2452GR שאני שוכר: מקבל פחות מ-40 מ"ב על אותו מחשב באותו מיקום באלחוטי. מהירות ההעלאה כן השתפרה ואני מקבל כמו בהורדה (עד 40). כשאני משנה מיקום ויושב במרחק 2 מטר טווח ראייה ישיר אני מקבל רק 90 מ"ב באלחוטי (הורדה גם כ 90 מ"ב). בחיבור קווי: על הנתב הישן: מקבל 90 מ"ב על החדש מקבל כ 300 מ"ב אני ממש מאוכזב מהמהירות שאני מקבל. גם הופתעתי שהנתב שנתנו לי הוא למעשה נתב VDSL עם מאפניינים זההים כמו שההוא שהיה לי (עד 300 בתדר 2.4), כלומר סתם מכרו לי א…
-
- 3 תגובות
- 450 צפיות
- 2 followers
-
-
שלום אני מנסה להשתמש בפרוקסי עבור אתר שמשדר סדרות וסרטים בסטרימינג רק לארה"ב בעקרון כשאני מפעיל את הפרוקסי זה כבר לא מודיע לי שאני נמצא מחוץ לארה"ב אבל זה כן נותן שגיאות אחרות(כבר בערך 3 ימים שאני מנסה אז הסבירות שמשהו באתר לא תקין נמוכה כי כבר היו מתקנים את זה) 2 שגיאות בגדול: Sorry we are unable to stream this video. Please check your internet connection and try again ושגיאה נוספת לא זוכר במדויק שממליצים שם לנקות את ה-Cache של הדפדפן האם אני עושה משהו לא טוב ? האם הפורט של הכתובת של הפרוקסי משנה משהו ? בבחירה של הפרוטוקולים בפיירפוקס מה לבחור? עריכה: כן גם רציתי לדעת אם יש רשימה של שרתי פרוקסי חינמיים שאתם ממליצים עליה, מצאתי כמה בגוגל אין לי מדד אם זה טוב או לא...אני מ…
-
- 0 תגובות
- 753 צפיות
-
-
יש לי קליינט של טורנט UTORRENT ורציתי לדעת האם יש פורטים מסוימים שכדאי לפתוח כדי להגדיל את המהירויות ואם אני לא פותח פוריטם עד כמה זה יפריע לשימוש שלי
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום. אני מעוניין להוזיל את חבילת האינטרנט שלי. אני גר עם שני סטודנטים נוספים. סך הכל אין לנו דרישות מטורפות. בשנה הראשונה הסתדרתי עם 15 מגה ועם הציוד שאני מדבר עליו, השנה עליתי ל40 רק בגלל שהמחיר היה זהה, וקיבלתי ציוד חדש מבזק(שיוחזר כאשר אתנתק מהם). עכשיו ישנם עסקאות של 69 שקלים של 018. יש לי רק מעט חשש כי הציוד שיש לנו מעט ישן, הדירה שונה מהדירה שהייתה בשנה הראשונה. הגודל שלה הוא 90 מטר. הראוטר יושב בסלון. חדר אחד עם קיר משותף עם הסלון, השניים האחרים רחוקים יותר. המודם שברשותנו הוא D-Link Dsl-2500u הראוטר TP-Link TL-WR740N באתר של המודם רשום שהמהירות המקסימלית היא 24mb האם הבנתי נכון? איך הראוטר הזה והאם הוא יבצע את עבודתו נאמנה. רוב השימוש הוא גלישה ממוצעת, מיילים וכו…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
http://www.3com.com/products/en_US/detail.jsp?tab=features&pathtype=purchase&sku=3CR858-91תואם ל ADSL ולכבלים אצלנו ? כי אני לא רואה תמיכה בL2TP ........ והאם זה יותר טוב ומשתלם ונוח בהתקנה ? http://www.trendnet.com/en/products/TW100-BRF114.htm
-
- 3 תגובות
- 682 צפיות
-
-
שלום יש לי כרגע מחשב אחד נייח עם מודם USB מדגם ALE 070 וכרטיס רשת O.B לוח אם Gigabyte K8NF-9 בקרוב יתווסף לבית מחשב נייד ורוצים לחבר אותו גם לאינטרנט קראתי את המדריך בנעוץ והבנתי שאני צריך כרטיס רשת אלחוטי ? אין אופציה להישאר עם ה-OB ולהביא ראוטר אלחוטי ? מה עדיף מבחינת עלות וביצועים ? כך או כך אני צריך להחליף את המודם שלי או שהוא לא בעייתי ? המחשב ה"מארח" בד"כ סובל מפחות בעיות ברשת או שזה לא משנה ? עוד שאלה לגבי המחשב המארח- אם אני מכבה אותו גם הרשת הולכת או שהדברים פועליםתמיד בלי תלות במחשב ? אגב המרחק הוא משהו כמו 10-12 מטר עם קיר אחד באמצע תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 625 צפיות
-
-
תודה מראש לעוזרים... אני תושב בקיבוץ, מחובר לאינטרנט דרך ADSL, תחת הרשת של הקיבוץ- כלומר המהירות שלי מוגבלת ע"י האחראי על האינטרנט ( >) , יש לי IP קבוע, והגדרות וכדי והחליף את המודם USB המעפן הייתי צריך לחקור למעמקי האלקטל הישן שלי המודם (אלקטל הום, לא פרוץ בינתיים אבל שיניתי את ההגדות שלו שיתפקד כ bridge) מחובר למחשב השולחני שלי בכבל רשת. הייתי רוצה לחבר את המחשב הנייד שלי לרשת ולאינטרנט, לנייד יש כרטיס רשת אלחוטי. אני מחפש את הפתרון הזול ביותר (סטודנט, מה לעשות...) ורציתי לדעת האם זה אפשרי באמצעות כרטיס רשת אלחוטי למחשב השולחני לשתף את הנייד ברשת עם המחשב השולחני ובאינטרנט. כמו כן האם יהיה צורך להמשיך ולפרוץ את המודם שיתפקד כראוטר, ואני מקווה מאוד שלא. מקווה …
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי מחשב בממ"ד ביחד עם מודם כבלים ומחשב שנמצא בסלון (מרחק של 10 מטר בערך), ואני מנסה לעשות ביניהם רשת. ניסיתי לבנות רשת אלחוטית בבית אבל בגלל שהמודם כבלים נמצא בממ"ד (אין לי אפשרות להזיז אותו משם) אז הקליטה בקושי יוצאת מהממ"ד ולא הצלחתי ליצור את הרשת האלחוטית. קראתי עכשיו את המאמר באתר על רשת על גבי החשמל והשאלה שלי הם באמת ניתן לעשות זאת בקלות וביעילות בבית? לא קריטי לי אם תעבורת הקבצים תהיה נמוכה (תמיד אפשר להעביר קבצים בלילה) אבל כן חשוב לי שיהיה אפשרי לגלוש באינטרנט מכל מחשב ושכל המחשבים יהיו באותה הרשת. כמו כן, שמתי לב שהמאמר הוא משנת 2004, האם ייתכן שהיום בשנת 2008 יש כבר פתרונות יותר טובים ומהירים מהמכשיר שמוצע במאמר? אני מאוד אשמח לקבל מידע כי כרגע אני אובד עיצו…
-
- 46 תגובות
- 5.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני חדש בפורום ויש לי שתי שאלות : 1. מה זה בדיוק חיבור mpls של הוט, מה זה בדיוק נותן לי כלקוח? איפה אני יכול לראות אם אני מחובר בחיבור כזה? ומה ההבדל מבחינת הוט? 2. מישהו יכול לתת סקירה קצרה על ההבדלים בין התשתיות של בזק לתשתיות של הוט ? תודה רבה לעונים, זה נראה פורום איכותי מאד!
-
- 2 תגובות
- 718 צפיות
-
-
היי, יש לי ראוטר של סלקום שיושב בסלון בחדר 1 יש לי שלושה מכשירים שצריכים להתחבר לרשת פיזית בכבל בחדר 2 יש לי מכשיר אחד שצריך להתחבר לרשת פיזית בכבל מה הדרך הכי טובה לחבר את המכשירים בלי לקדוח בקירות עכשיו? הפתרון שחשבתי עליו הוא כזה: 1. להעביר כבל אחד בצינור בקיר מהראוטר לארון תקשורת 2. בארון תקשורת לשים switch קטן ולחבר אליו את הכבל מהראוטר 3. למתוח מהswitch בתוך הצינורות כבל אחד לכל חדר (כי זה המקסימום שיכול להיכנס בצינור) 4. פה נתקעתי, מה אני עושה בחדר 1? יש לי שלוש מכשירים שם. עזרתכם תתקבל בברכה בנוסף אשמח להמלצה על איזה סוויטצ' להשתמש תודה.
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, אני מתכוון לרכוש מתאמי Homeplug בכדי להעביר את הרשת בבית. מבדיקה שערכתי ראיתי שיש מתאמים במהירויות של 200,500,1000 Mbps. שאלותיי: 1. האם לצורך העברת וידאו באיכות HD יש צורך במתאמים המהירים יותר או שגם ה-200 Mbps ייעשה את העבודה? 2. האם יש חשיבות לאיכות היצרן? ראיתי מוצר של יצרן (שאינו מוכר לי ) בשם Apex במחיר של 42$ כולל משלוח לזוג מתאמים בקישור כאן. האם המוצר סביר? 3. האם כדאי במוצר זה לגעת במוצר שהנו refurbished? 4. האם ניתן לחבר מתאם אחד בו זמנית הן למחשב והן לנתב נוסף שישדר רשת אלחוטית לאזור נוסף של הבית (הנתב השני מחובר כיום בחיבור של wireless bridge)? המון תודה!
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כיצד אוכל לגלות מה גירסת הקושחה שלו? לא כתוב דבר במדריך או העזרה שלו מלבד עדכון הקושחה שלו. פתחתי את הפורטים המתאימים לאימול אבל עדיין יש לי מסכה שחורה. אין פיירוול במחשב. גם לא של XP. UPnP מה זה? VPN - כיצד יוצרים? תודה.
-
- 4 תגובות
- 750 צפיות
-