עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by Backdoor,

האם הוא יקרוס בטורנטים? ובריבוי חיבורים האם הוא יכול לעשות חיבור ללא חייגן?

• 0 תגובות
    • 796 צפיות
  2. Started by Niv Toledo,

שלום לכולם, רציתי לשאול, האם מישהו הזמין טכנאי שיתקין לו נקודת רשת (הכוונה אחת בחדר למשל ואחת שממוקמת ליד הנתב) בבית? חשבתי לעשות נקודת רשת בממ"ד אבל אני לא בטוח מה העלויות והאם זה דורש חציבה, מישהו יכול להמליץ לי על מישהו? תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by Amit Shani,

היי, אני לקוח של הוט גולש במהירות 100mbps. יש לי מחשב אישי בחדר שמחובר בעזרת מכשיר קטן של הוט (לא יודע מה השם שלו) ישירות לפייבר בוקס שנמצא בסלון. כמו כן, ישנו לפטופ בסלון שמחובר ישירות לפייבר בוקס עם כבל ethernet. כאשר אני מעביר קבצים על גבי FTP מהמחשב שלי למחשב בסלון מהירות ההעברה המקסימלית היא 100mbps (כלומר, 10MB/S). תכלס הייתי רוצה שיהיה לי בבית עד 1000mbps, במידה ואפשר יחסית בקלות. השאלה היא מה אני יכול לעשות כדי להגיע ל1000mbps מהירות בתוך הרשת, מי הרכיב שמגביל אותי כרגע? תודה מראש, עמית.

• 4 תגובות
    • 3.1k צפיות
  4. Started by Frequency,

יש לי שני מחשבים שמחוברים בכבל רשת מוצלב ומודם נתב ROTAL - RTA1320a אני יודע שאפשר לעשות CSI אבל אז בעצם יש גשר לאינטרנט דרך שני המחשבים כשהמחשב הראשי הוא המגשר ואני רוצה שהמחשב הראשי לא יהיה קשור לזה ואז אחד יכול להיות דלוק ואחד כבוי ולא משנה איזה ועדיין תהיה לי גישה לאינטרנט כתוב על המודם שהוא "מודם נתב" אז אני יכול איכשהו לעשות שהוא יהיה מחובר תמיד לאינטרנט?

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. תגידו חשבתי על רעיון מזה שווה ומשתלם. אני גר בבניין עם 6 דירות. וחשבתי לעשות דבר כזה: לעשות מהירות 100Mb בתשתית ובספקית, הן הציעו לי מחיר של 600 ש"ח ממוצע לחודש לשתיהן. עכשיו זה נשמע די מופרך ויקר... אבל אם אני אציע לשכנים שלי בבניין שכולנו נתחבר לאותו אינטרנט, משמע על אחד ישלם בחודש 100 ש"ח בחודש על אינטרנט. (כולל לספקית ולתשתית) עכשיו זה נשמע די משתלם מחיר של 100 ש"ח בלבד גם לספקית וגם לתשתית למהירות 100Mb ! עכשיו בבניין יש לאורכו את כל ארונות המשמל וכל הכבלים האלה.. ומשם גם הכבל של HOT עובר אלי וגם של בזק וכו'.. אפשר עכשיו לחבר ישירות לשם את המודם ואת הראוטר ואז להוציא את 6 כבלי רשת מהראוטר כל אחד לביתו ואם הראוטר יצליח גם לשדר טוב למרחק אז מי שירצה גם לגלוש בצורה אלחו…

• 4 תגובות
    • 787 צפיות
  6. Started by bora-aa,

היי שלום לכולם ובוקר טוב, שלשום נשרף לי הראוטר 2wire, ולכן רכשתי ראוטר הבא http://www.intellinet.co.il/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=22&category_id=30&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1 למחשב השני קניתי את זה http://www.intellinet.co.il/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=33&category_id=27&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1 מתאם שיחפש רשת למחשב הנייח. והכל עובד טוב. עכשיו יש לי שאלה ה מתחמם דווקא מהר לאחר 30 דקות הוא ממש חם. יש לי לדאוג מזה ? או שזה ככה רגיל. תודה

• 2 תגובות
    • 653 צפיות
  7. Started by Kobe,

שלום לכולם ושבת שלום! אז ככה לאחרונה רכשתי את הראוטר הזה בעקבות המלצות שקראתי עליו, יש לציין שלפניו היה ברשותי D-Link 524 שעבד בצורה סבירה ותו לא. לאחר התקנה ראשונית של הראוטר על תשתית הכבלים הכל עבד מצוין עד לפני חודש לערך מאז הראוטר מסרב לשדר אך כשאני מתחבר ישירות למודם ללא הראוטר אני גולש ללא בעיה. המודם שלי הוא של הכבלים והוא מחובר לאינטרנט ללא חייגן עכשיו לפי מה שהבנתי יש בעיה עם הראוטר הנ"ל בחיבור כבלים בארץ. מבקש עזרה בקינפוג המכשיר והתאמתו לאינטרנט בכבלים.... בתודה מראש לעוזרים...

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. שלום כולם אני מחובר לאינטרנט בעזרת כבלים (hot) ואני רוצה לשאול איך ניתן לעשות רשת עם חיבור זה? אני רוצה לעשות רת עם ראוטר רק יש לי בעיה והיא שהמודם של החיבור לכבלים שלי הוא השחור הזה שעומד על הצד למי שמכיר והוא לא מתחבר אוטמטית כמו המדום של מוטורולה הלבן . אז איך אני יכול לגרם לו להתחבר אוטמית ? או שהרוטאר כבר גורם למודם לחייג גם כן האם אני צריך ראוטר מיוחד למטרה זו ? או שכול ראוטר עם סיוץ יתאים למטרה? תגובות !

• 4 תגובות
    • 721 צפיות
  9. היי, אני וחברים שלי בזמן האחרון מאד רוצים לעשות LAN בשביל הנוסטלגיה, לשחק משחקים ישנים וחדשים לא באמת קריטי לנושא. יש לי ראוטר TP-LINK TL-WR10403ND, אחלה ראוטר לשימושים שלי, אבל יש לו רק 4 יציאות קוויות (חשוב להזכיר שאני רוצה שיהיה אינטרנט בכל המחשבים שמחוברים לרשת), חשבתי להביא רכזת של איזה 8 פורטים וככה אני יכול לחבר מעל 10 מחשבים לרשת, (8 דרך הרכזת ועוד 3 דרך הראוטר עצמו). עכשיו השאלות שלי הם: 1. האם כשאני יחבר רכזת לאחד מהיציאות של שהראוטר הכל יעבוד כמו שצריך ולכולם יהיה אינטרנט וכו' (האם זה בכלל אפשרי? כי לא באמת ניסיתי לעשות את זה אי פעם)? 2. אם הכל בסדר, אני צריך להגדיר משהו מיוחד במחשבים / ברכזת / בראוטר כדי שכל העסק יעבוד או שאני פשוט מחבר את הרכזת לאחד הפורטים ב…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by Gilo2005,

כיצד ניתן לעשות זאות על מנת לשלוט על מחשב הנייד של ההורים שלי?

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. אני צריך לדעת מה הסיסמה והUSER אחריי מאפסים אותו. מישהו יכול להגיד לי?

12. יש לי בבית מודם adsl של בזק וקניתי פלאפון של נוקיה e65 עם Wireless ויש מכירה היום בוואלה : http://www.wallashops.co.il/m2/a/ap.aspx?pi=PDTLWR542G של מה שאני מבין נתב אלחוטי שזה מה שאין לי כדי שאוכל להתחבר לאינטרנט בפלאפון חינם . השאלה שלי כזאת אם זה מה שאני צריך והאם זה מספיק או שחסר לי עוד משהו ? והאם זה טוב ? אשמח לתשובה ותודה מראש .

13. מה מהבאים נכון? 1 יישום יכול להשתמש בשתי שיטות התקשורת גם יחד, על פי הצורך 2 יישום יכול להשתמש רק בשיטה אחת, כמו שמבצע FTP 3 יישום יכול להשתמש בשתי שיטות התקשורת גם יחד, אחת לבקרה ואחת להעברה 4 יישום לא יכול להשתמש בשתי שיטות התקשורת גם יחד 5 אף תשובה איננה נכונה תודה..

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. שלום לכולם שמעתי שיש אפליקציה לאייפון שבודקת איכויות ועוצמות קליטה של רשת אלחוטית מישהי מכיר אותההבמקרה תודה לעונים

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by jackhammer,

יש לי SUBNET 192.168.138.160 עם מסכה (MASK) 255.255.255.240 איך אני מוצא את הVALID HOST האחרון?

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מכשיר מגדיל טווח שאוכל להתחבר באמצעותו לרשת שמשדר הראוטר של בעלי הדירה שלי. כרגע אני קולט עם הרבה ניתוקים באמצעות מגדיל טווח TP link EW-7438AC, בגלל שהראוטר נמצא יחסית רחוק ומאחורי קירות. ראיתי שיש מוצרים של חברת TP LINK בטכנולוגיית MESH וחשבתי לרכוש אותם. העניין הוא שלהבנתי צריך שאחד מהם יהיה מחובר עם כבל לראוטר ובעצם להיות פיזית קרוב אליו. במקרה שלי אני לא יכול להתחבר עם כבל לראוטר שלהם והדרך היחידה היא בחיבור של המגדיל טווח באמצעות WIFI בלבד מתוך הדירה שלי. האם יש אפשרות להתחבר באמצעות המכשירים בטכנולוגיית MESH אך ורק עם חיבור WIFI, או שבאמת אני חייב שאחד מהם יהיה מחובר לראוטר באמצעות כבל? תעזור לי מאוד התשובה שלכם, ת…

• 0 תגובות
    • 729 צפיות
  17. Started by אדיסון,

שלום לכולם, רכשתי ראוטר לינקסיס WRT54GL V.1.1 אני מעוניין להתקין עליו את תוכנת dd-wrt. עשיתי דבר כזה בעבר אבל מאז השתנו גירסאות. נכנסתי לתוך גירסא 24 ושם לתוך הגירסא הספיציפית של הנתב שלי. בשביל למחוק את התוכנה הקיימת בנתב, יש קבצים בכמה גירסאות (ובכלל רשום לי על התקייה שלהם גירסא אחרת של נתב, בתת התקייה של גירסת הנתב שלי). אני רואה שם את הקובץ vxworks_prep_gs_v03.zip יחד עם vxworks_killer_gs_v08.zip באותה תקייה. בתקיה נוספת אני רואה את הקבצים vxworks_prep_v03.zip יחד עם vxworks_killer_v04.zip. אני מבין שיש שינויים בגירסאות הקבצים ותאימותם לנתבים השונים, ככל הנראה. כיצד אדע במה לבחור? האם כדאי יותר להתקין את גירסא 24 SP1? כעת קראתי באחד מההסברים של אתר DD WRT שאפשר להתקין…

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by יוספי,

1. נתונה רשימת הפרמטרים הקשורים ל TCP ו UDP. יש לבחור בכל שאלה את הפרמטר המתאים ביותר כתשובה לשאלה: א) RWIND ב) CWIND ג) SYN Flag ד) FIN Flag ה) Checksum ו) Source Port- ז) Destination Port ח) Sequence Number ט) Acknowledge Number 1.2. איזה פרמטר לא מופיע בפרוטוקול TCP? 1.3. אידה פרמטר קיים בTCP וUDP אבל רק TCP חייב להשתמש בו? 2.1. איזה פרמטר חורג ממודל השכבות? _______ אשמח לעזרה חברים, את כל המושגים אני מכיר טוב אבל אני לא מצליח לפתור את השאלה במלואה 1.2-אם הכוונה לתקורה אז CWIND לא מופיע בתקורה אלא מתקדם כל פעם בהתאם לרשת-אם זה לא הכוונה אני לא רואה שום דבר אחר 1.3-האם זה SOURCE PORT , כיוון שלא בהכרח U…

19. Started by Oranili,

מה נותן עידכון FIRMWIRE לראוטר?.... והאם זה מאפס הגדרות של הראוטר?... אפשר קצת פרטים? תודה

• 3 תגובות
    • 561 צפיות
  20. תתקנו אותי אם לא הבנתי נכון, אבל לפי מה שהבנתי, כדי לחבר את המודם המשודרג לPRO, לרשת מחשבים, אני צריך לחבר אותו ישירות ל HUB בכבל מוצלב: כמה שאלות: 1. למה אני לא יכול להשאיר אותו מחובר לכרטיס הרשת? 2. לאיזה חיבור בHUB אני מחבר אותו? 3. עד כה, המודם אינו משודרג, ונמצא במחשב המשרת כ WEB SERVER. אם אני מעביר אותו לחיבור ישיר לHUB, איך כשמתחברים אלי, המודם ידע לבחור את ה IIS שנמצא על המחשב הספציפי?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by חשיש,

או קי אח שלי משלם את חשבון האינטרנט וכשקנו לי מחשב חדש הוא היה צריך לקחת את הישן עכשיו הוא גם רוצה אינטרנט אחותי אמרה לי שצריך לקנות מודם אלחוטי (יש לי מודם רגיל)ולחבר אליו כרטיס רשת (אני רוצה לחבר את האינטרנט על פי המדריך של האתר ) השאלה שלי היא אם צריך לחבר כבל בין המחשב שלי למחשב שלו אפילו שהמודם אלחוטי? (ואם אצטאך להעביר כבל אני לא יכול כי אני בקומה האחרונה של הבית ואח שלי במרטף!!) : : : :jump:

• 2 תגובות
    • 598 צפיות
  22. Started by mrraz,

לפעמים חיבור האינטרנט שלי נתקע ומשתחרר רק לאחר מספר דקות (ראוטר דילינק 624) כשאני בודק את התעבורה ל WAN אני רואה שהוא פעיל ובבדיקה בלוג אני מקבל את סיבת ההשהיה, הרבה עמודים עם שורות כמו, Drop TCP packet from WAN src:217.157.141.5:4662 dst:212.235.123.111:62191 Rule: Default deny Drop TCP packet from WAN src:213.252.201.242:1181 dst:212.235.123.111:62178 Rule: Default deny אבל בעיקר שורות עם פורט 4662 שזה כידוע EMULE ואצלי הפורט פתוח אבל בכתובת 192.168.0.100 שהיא פנימית ואילו היעד שהוסר זה 212.235.123.111 שלדעתי זה IP של נטויז'ן שאיתו אני מזוהה חיצונית. מישהו מבין מה קורה כאן ?

• 2 תגובות
    • 641 צפיות
  23. אוקיי יש לי מספר שאלות שמעסיקות אותי: 1. האם הכרטיסי רשת האלחוטיים שמפתחים כיום בעלי יכולת להתחבר לדרוש מידע ממספר רשתות שהם קולטות? במידה ולא, מדוע? (האם יש איזה מאמר שמסביר כיצד עובד כרטיס רשת אלחוטי?)י 2. נניח ויש לי מחשב שמחובר לאינטרנט דרך כבל רשת רגיל ויש לי ממנו כתובת IP של הספק. נניח וגם יש לי כרטיס רשת אלחוטי שמחובר לרשת נוספת שמקנה לי כתובת IP נוספת. האם קיימת תוכנה שתיגרום לי לשלוט באופן נוח בשתי כתובות IP? (או במילים אחרות נניח אני מחובר גם ל-ADSL וגם לכבלים, ויש לי שני IP שונים האם יש דרך לשלוט על כל רוחב הפס ביחד או לפחות בניפרד על כל אחד מי הם) תודה רבה לעוזרים

• 7 תגובות
    • 2.4k צפיות
  24. Started by Amit Kariv Cohen,

שלום, אני עובדת עם גוגל מפס באנגלית. שמרתי (או נעצתי?) מקומות במפה של העיר טוקיו וכתוב "SAVED" תחת "WANT TO GO". רשום שיש לי 32 שמורים, אך מצליחה לראות רק 15 נהם. איך מוצאים את השאר? תודה, (מאותגרת טכנולוגית.....)

25. Started by Guy Leon,

שלום תראו אני רוצה להתייעץ בנוגע למשהו אני רוצה לעבור ליס בכבלים ולהשאיר את התשתית של הוט בבית שאני על 200 מגה מה שהסוכן של יס אמר לי זה שהממיר שלהם מתחבר לראוטר שלי בחדר (ממד) ובקומה למעלה לדגומא הוא רוצה שאני אחבר לממים ראוטר פרטי שימשוך מהראוטר שלי כתובת DHCP כאילו עכשיו לשאלה שלי, מה שהוא אומר לי שלמעלה זה רשת פרטית נפרדת ולא יקח לי מה 200 מגה אם הם יגלשו או יורידו קובץ שכאילו מהראוטר שלי כל יציאת LAN מקבלת 200 בחיבור קווי שזה נשמע לי הזוי ושקר זה נכון ? לדוגמא אם אני אוריד קובץ בטופ מהירות בטורנט לדוגמא, ועכשיו בקומה למעלה פתאום יורידו קובץ... זה יקח לי מהמהירות שלי ?

דיונים חדשים בפורומים