עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום, עד עכשיו עבדתי עם מודם אלקטל כנתב של הרשת הביתית שלי, כאשר המודם נפרץ על ידי לנתב והוא מחייג לבד לרשת, הוא מחובר להאב של 8 יציאות בעזרת כבל רשת מוצלב אני חושב, ומשם יוצאים כבלים ארוכים לכל חלקי הבית כאשר הכבלים הארוכים הם ישרים (אם אני לא טועה). כעת, יש לי מחשב נוסף שאני רוצה שהוא יהיה הראוטר, ממספר סיבות: א. להגביל רוחב פס לחלק מהמחשבים בבית. (יש תוכנה לזה, לכן דרך המודם עצמו אי אפשר) ב. להשאיר עליו תוכנות הורדה כך שאוכל להשתמש במחשב שלי לדברים אחרים ולא להעמיס אותו יותר מדי עם כל התוכנות הורדה שתמיד רצות לי ברקע. לכן, אני הולך להמיר את המודם חזרה למודם פשוט, לחבר אותו למחשב (1. בעזרת איזה כבל אני מחבר אותו למחשב?) ומכרטיס רשת שני הוא יתחבר להאב (2. בעזרת איזה כבל …

• 3 תגובות
    • 666 צפיות
  2. אז יש המלצות ? המחיר עד 350 גג ......... ושיהיה תואם לכבלים ולADSL ואם אשר אז שהנתב יהיה יציב כי אין לי חשק להתחיל לשחק איתו....... שמעתי של אדימקס 6104 יש מעט בעיות עם הכבלים ... זה נכון ?

• 4 תגובות
    • 666 צפיות
  3. Started by golans1,

יש לי מחשב נייח שאליו מחובר ראוטר אלחוטי של D-link דגם 524 ורסיבר ביתי בחדר מרוחק שיש לו חיבור לרשת וכרגע אני מחבר בין המחשב לרסיבר בעזרת כבל . הייתי רוצה לדעת מה אני צריך להוסיף כדי לחסוך את הכבל כך שהרסיבר יתקשר עם מחשב בצורה אלחוטית ? תודה

• 1 תגובה
    • 665 צפיות
  4. Started by Anatal,

שלום עשיתי לפי מדריך מסוים שמצאתי באתר שלכם או לא, לא זוכרת כבר. נאמר לסמן באפשרויות התיקיה את הסימון שיתוף ולשים את המחשבים המחוברים לרשת באותה קבוצת עבודה, ומה עוד? כל הדברים העיקריים נעשו, ובכל זאת אינני רואה במיקומי הרשת שלי את המחשב השני או את הקבצים ששמתי לשיתוף מהמחשב השני. אשמח לעזרה כיצד אפשר לשתף קבצים. תודה.

• 1 תגובה
    • 665 צפיות
  5. Started by alonz1,

אני מנסה לפתוח פורטים ע''י המדריך הזה : http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/MSI/RG54GS2/Battlefield_Bad_Company_2.htm אבל אנילא מצליח כי כל פעם שאני עושה save הוא עושה ככה : http://www.siz.co.il/my.php?i=mjknjwhojnlz.png ניסיתי לשים את הפורטים אחד אחד ורק אחרי שפתחתי את 80 ועשיתי save הוא לא עשה את הבעיה , בשאר הפורטים הוא עושה את הבעיה אני רוצה לפתוח אותם , מה הבעיה ?? עוד שאלה על הדרך, הקשבתי למישהו בפורום אחר שאמר לכתוב ב CMD את זה: netsh interface tcp set global ecncapability=disabled מה זה עושה ? זה טוב ? אם אני רוצה להחזיר למצב הקודם אני פשוט כותב enabled בסוף ?

• 0 תגובות
    • 665 צפיות
  6. Started by AdiR^SiNaI,

מזה שרת web? מזה שרת fax? ושאלה לדעת האם זה נכון לגבי שרת בסיס נתונים(data base) זה שרת שמתכנתים עובדים עליו כול קבוצה של אנשים עובדים על משהו אחד ובסוף משתפים את כולם ויוצרים משהו אחד דוגמא:פלאפון,קבוצה של אנשים עובדים על תמונות וקבוצה אחרת צלילים או דוגמא:במחשב קבוצה של אנשים עובדים על מעבד וחלק על זיכרונות וחלק על כרטיסי מסך ובסוף הם יוצרים תוצאה סופית האם זה נכון לגבי שרת בסיס נתונים? ולגבי בסיס נתונים זה (SQL)? מזה domain?

7. יש לי רשת בכבל של XP ובנייד ווינדוס 7 כיצד מגדירים את קבוצת העבודה ואת הרשת בצורה שווה כדי שהמחשבים יהיו מחוברים, הנייחים בכבל והנייד באלחוטי? - - - נערך: - - - ש לי רשת בין שני מחשבים נייחים שמחוברת על ידי כבל במחשבים אלו מותקנת מערכת הפעלה של XP ובנייד שלי מותקנת מערכת ווינדוס 7 כיצד מגדירים את קבוצת העבודה ואת הרשת בצורה שווה כדי שהמחשבים יהיו מחוברים, הנייחים על ידי הכבל והנייד באלחוטי? - - - נערך: - - - יש לי רשת [בראוטר של בזק] בין שני מחשבים נייחים שמחוברת על ידי כבל במחשבים אלו מותקנת מערכת הפעלה של XP ובנייד שלי מותקנת מערכת ווינדוס 7 כיצד מגדירים את קבוצת העבודה ואת הרשת בצורה שווה כדי שהמחשבים יהיו מחוברים, הנייחים על ידי הכבל והנייד באלחוטי?

• 2 תגובות
    • 665 צפיות
  8. Started by lior_alt,

שלום רב, יש לי בבית מס' מחשבים העובדים על אותה רשת אלחוטית,וביניהם יש שיתוף קבצים (לעיתים כוננים שלמים ולעיתים ספריות מסוימות). האם יש דרך שהכניסה לספרייה מסויימת/כונן מסויים המשותף ברשת תהיה מותנית בהכנסת סיסמה ? אני אסביר את הצורך שלי על מנת להיות ברור יותר... מגיעים אלי חברים לפעמים עם המחשבים הניידים שלהם בשביל ללמוד אז מן הסתם אני נותן להם את הסיסמה של הרשת בשביל שיוכלו לגלוש אבל אני לא רוצה שיוכלו להיכנס לספריות השיתוף שלי בנייח( שעליו רץ XP דרך אגב)... זקוק לעזרה הזאת דיי בדחיפות... תודה,ליאור.

• 1 תגובה
    • 665 צפיות
  9. Started by pizzaguy,

אני רוצה לקנות כרטיס רשת חדש כי יש לי 10/100 ושמעתי שיש 10/100/1000 או 20/200/2000 או משו כזה ואני לא יודע אם יש כל כך הרבה פרטם לבדוק.. כאילו זה רק כרטיס רשת אז מה אתם אומרים על זה: http://zap.co.il/model.asp?model_id=403100 תודה מראש רועי

• 3 תגובות
    • 665 צפיות
  10. Started by Tal Glik,

אני עושה שיפוץ בדירה. האם העברת כבל רשת לכל חדר בו אני רוצה טלוויזיה זה מספק את כל החברות כגון הוט? או אני חייב כבל טלוויזיה?

• 1 תגובה
    • 665 צפיות
  11. Started by creek,

באמת לא ידעתי איפה לתקוע את השאלה הזאתי. כשאני יושב עם הלפטופ שלי בארומה לדוגמא, זה מתחבר לי לאינטרנט בקלות. כשאני מנסה להיכנס לדפדפן זה מבקש ממני שם משתמש וסיסמה שאני לוקח מהמוכרת. משום מה, כשאני יושב ב-coffee bean זה מתחבר לכולם חוץ ממני. יש קליטה מהראוטר - אבל אין חיבור ממשי לאינטרנט. צריך לשנות משהו בהגדרות או מה?

12. כבר חודשיים בערך שיש לי בעיות באינטרנט (תשתית בזק 5מגה). ואני בודק כל הזמן את החיבור גם ב speedtest.net וגם באתר של בזק. עכשיו שמתי לב שלפעמים כשהטורנטים פועלים אני מקבל בבדיקה 5 מגה, ולפעמים אני מקבל פחות. האם זה תקין? או שאני צריך לראות תמיד בבדיקות 5 מגה גם בזמן הורדות של טורנטים וכזה?

• 3 תגובות
    • 665 צפיות
  13. Started by As-21,

בנינו בית חדש עכשיו אני צריך המלצה לראוטר אלחוטי + חוטי טוב מאוד שלא יעלה על 1800 שקלים לשניהם. שיוכל להתמודד עם מודם כבלים. ואני צריך המלצה ל HUB שאחבר לראוטר עם לפחות 30 יציאות. התוכנית היא ככה: לכל חדר יש שקע עם חוט של RJ45 וכל החוטים מתרכזים בנקודה אחת שבא אני עושה ארון תקשורת. יש לי שם שקע טלפון למקרה שאני אעבור ל ADSL ושקע של כבלים. עכשיו אני רוצה להקים רשת בייתית אלחוטית וחוטית כאחד. יש לי מודם של כבלים TERAYON TJ 715X. הבית הוא שניי קומות ארון התקשורת יהיה בקומה התחתונה ככה שלגבי האינטרנט האלחוטי אני אצטרך משהו שיכול להתמודד ולשדר לקומה העליונה. אם יש דבר כזה בכלל אם לא אז רק לקומה של ארון התקשורת. אני אצטרך לפחות 30 נקודות חוטיות שעובדות תמיד. מחכה להמלצות שלכם …

• 4 תגובות
    • 665 צפיות
  14. Started by beni125,

יש לי ראוטר שלהם והוא עבד טוב אך לאחר זמן מה הוא לא עובד כאילו יש לו חשמל והנורות עובדות אבל שאני מחבר את המודם ואת המחשב השני (יש לי שניים שמחוברים אל יש 4 יציאות) אז הוא אומר כאילו המחשבים לא מחוברים ואין אינטרנט אך שאני מחבר את המודם למחשב יש אני מקבל את האינטרנט החלפתי כבלי רשת אך דבר זה אינו עוזר יכול ליהיות שנשרף הראוטר?

• 2 תגובות
    • 665 צפיות
  15. לילה טוב, ברשותי 2 ראוטרים. אחד (6104 קוי של אדימקס) מתחבר למודם ECI של בזק, למחשב שלי (בממ"ד) ומשם הוא יוצא החוצה אל ראוטר מימו (6126 גם של אדימקס), ששולח רשת אלחוטית ל-2 מחשבים נוספים. הבעיה המוזרה - כשהמימו עובד, המחשבים ברשת האלחוטית עובדים, אבל הראוטר הקווי מפסיק לעבוד. רק שאני מנתק את המימו ומחבר את הקווי, האינטרנט אצלי עובד. אוסיף ואציין כי בזמן החיבור האלחוטי, המחשב שלי (הקווי) טוען שהוא לא מוצא כתובת IP... מה לעשות?

• 2 תגובות
    • 665 צפיות
  16. Started by most,

יש לי במחשב הראשי עם האינטרנט ראוטר של LINKSYS. במחשב אחר יש לי כרטיס USB שמתחבר אליו ומחבר את המחשב לאינטרנט דרך הראוטר. (מסוג TPLINK TL-WN321G). כשאני רגיל באינטרנט ובהורדות האינטרנט עובד כמו שצריך. הבעיה היא שבמשחקי רשת יש לאגים כל כמה שניות. למשל ב-COD4, אני משחק כרגיל ואז אחרי זמן לא מוגדר יש לאג שתוקע אותי לכמה שניות ואז חוזר לעבוד רגיל, וכך חוזר כל פעם. זה קורה גם ב-HL2: DM. השאלה שלי היא, האם זה הכרטיס רשת האלחוטי גורם לבעיה או זאת ? אם לא, מה יכול לגרום לזה ?

• 0 תגובות
    • 665 צפיות
  17. Started by bigbosf,

שלום חברים ביצעתי הצפנה לנתב שלי ועכשיו השאלה שלי היא איך אני יכול להמנע מלהקיש סיסמא כל פעם שאני מפעיל את המחשב מחדש (כרטיס רשת אלחוטי USB) אני יחדד טיפה. כל פעם שאני מפעיל מחדש את המחשב שעובד באלחוט,ורוצה להכנס לאינטרנט הוא מבקש את הסיסמא - השאלה שלי אם יש אפשרות להכניס סיסמא פעם אחת ושהכרטיס רשת יזכור את הסיסמא ויכנס לבד. תודה רבה

18. Started by gshhar,

שלום לכולם. יש לי שני מחשבים שחיברתי ברשת ע"י כך שהפכתי את האלקטל שלי גם לראוטר. עכיוש יש לי גם מדפסת עם כרטיס רשת ככה שאני לא צריך שהמחשב שאליו היא מחוברת יהיה דלוק אבל כל פעם אחרי שאני מדליק את המדפסת מחדש היא מחליפה IP ואני לא יכול להדפיס ממנה מהמחשב השני. מה עושים?

• 1 תגובה
    • 665 צפיות
  19. Started by Guy950,

היי (: אני רוצה לקנות בקרוב מחשב חדש ולהוסיף למפרט כרטיס רשת אל חוטי מובנה, בנתיים אני מחובר עם כרטיס רשת USB אלחוטי במחשב הנוכחי, אבל הוא ממש באמת גרוע בלהתייצב בנוגע לקליטה. הוא לא ממש מאוזן. אז החלטתי לקנות כרטיס עם אנטנה ופה אני צריך לדעת מה יותר טוב ובעל קליטה חזקה יותר? בנתיים מצאתי 2 אופציות אבל אם יש משהו יותר טוב אז אני אשמח שתיידעו אותי (: גיא. http://tms.co.il/product/4933 http://tms.co.il/product/5566

• 1 תגובה
    • 665 צפיות
  20. Started by FRANKO,

יש לי במחשב אחד ווינדווס XP ובשני ווינדווס ME הרשת מחוברת דרך נתב 2WIRE אלחוטי ואין מחשב אחד ששולט ברשת אלה האינטרנט עובד בשני המחשבים בלי שום תלות. האינטרנט עובד, הכל טוב ויפה... אבל כשניסיתי לשתף קבצים קצת הסתבכתי. השתמשתי באשף הגדרת הרשת של XP. שם בחרתי ברשת שמחוברת דרך HUB או משהו כזה כי שאר האפשרויות לא היו רלוונטיות סיימתי עם האשף (גם במחשב השני השתמשתי באשף לפי ההוראות שניתנו) שמתי את שני המחשבים באותה קבוצת רשת שמכונה WORKGROUP עכשיו בשני המחשבים יש לי SHARD FOLDER אבל היא לא משותפת. כשאני בוחר ב - הוסף מיקום רשת, יש לי אפשרות להקליד מיקום או לעשות עיון. בעיון מופיע WORKGROUP ובתוכה שני השמות של המחשבים (כלומר זה מזהה את המחשבים - לפי הבנתי) אבל כשאני מנסה לפתוח א…

• 2 תגובות
    • 665 צפיות
  21. Started by ParanoidLoneWolf,

לאחרונה פקעה סבלנותי מלסבול מחיבור ה1.5 שמתחלק בין שלושה מחשבים אצלנו, אני רוצה אינטרנט מהיר יותר. אני משחק במשחקי רשת ומשתמש בתוכנות שיתוף למיניהן כך שאני מעוניין בחיבור בעל קצבי הורדה/העלאה גבוהים ובlatency נמוך לשרתים בארץ ובאירופה (עד כמה שזה אפשרי). אני מעוניין בחיבור פרטי משלי, יש בבית קו טלפון אחד ותשתית לכבלים. האם אני צריך להזמין קו טלפון נוסף או שאפשר להשתמש בשני חשבונות בו זמנית על אותו הקו (במקרה שעדיף לי ADSL)? מה עדיף באמת, ADSL או כבלים? מה הספקיות מציעות, כמה זה עולה, מה כדאי? אני מודע לכך שאת התשובה לרוב השאלות הללו אני יכול למצוא באתרים של ספקיות האינטרנט, אבל למדתי שלא לסמוך עליהן בכל הנוגע למידע אמין.

• 4 תגובות
    • 665 צפיות
  22. אהלן אפרט את הבעיה - באגודה בה אני מתנדב יש נתב אלחוטי 54mb פשוט שממוקם בקומה הראשונה. עכשיו - בקומה השניה יש חדר ובתוך החדר הזה יש עוד חדר. בשני החדרים הנ"ל יש מודם אלחוטי. החדר החיצוני יותר מקבל אות,ומשדר טוב. אך החדר הפנימי - מתנתק ומתחבר, בהתאם לסגירת דלתות(משהו שהוא חובה). עכשיו יש כמה נקודות - *אי אפשר להעביר לשם כבל LAN *ניתן לקנות עוד מודמים אלחוטיים(אולי לחבר 2 למחשב הקרוב יותר כך שאחד יקבל רשת והשני ימסור רשת וכך תפתר הבעיה) *חשבתי על קניית מגביר אות - אך אני לא מבין מספיק ואשמח לעזרה. אשמח לשמוע עצות,בתודה מראש חברים

• 0 תגובות
    • 665 צפיות
  23. לחבר שלי יש בעיה לשחק במשחקים כמו AOE2 AOE3 וכאלה שצריכים את IP כדי להתחבר למשחק עם כמה שחקנים.. דוגמא: לי יש איפי אני נותן לחבר שלי אותו..הוא מעתיק אותו לאיפה שצריך במשחק הוא מתחבר למחשב שלי..(לא יודע איך כל העניין עובד) ואז אנחנו יכולים להתחיל משחק.. כל העניין עבד עד שהוא עשה רשת אלחוטית..הבעיה היא לא רק איתו יש לי עוד חבר עם אותה בעיה. כשהוא מנסה להכין את המשחק ולתת לי את האיפי המחשב שלי לא מזהה מחשב עם איפי כמו שלו וההפך גם כשאני מכין המחשב שלו לא מזהה.. עכשיו כל זה בדוק רק בגלל הרשת האלחוטית.. מה יכולה להיות ה"בעיה" ?

• 5 תגובות
    • 665 צפיות
  24. Started by yoB_ynnaD,

שלום, כמו שהרבה יודעים, גירסת הfirmware המוצעת באתר של אדימקס מעוררת את בעית ההתקשרות עם הראוטר לאחר זמן לא מוגדר. האם מישהו יכול להפנות אותי אל הfirmware של הראוטר אותו מקבלים ישר מהקופסה? שמעתי אגב שקיימת גרסה 2.78 שלו שמסדרת גם את הבעיה. בכל אופן אם מישהו יוכל לעזור לי, אודה מאוד תודה מראש

• 2 תגובות
    • 665 צפיות
  25. NOTE: כמובן שמדובר ברשת פתוחה ( בלי הצפנות , סיסמאות וכדו' ) . הסקר נפתח בעקבות הדיון (הנעול) הבא: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=215627.0 תודה .

• 2 תגובות
    • 665 צפיות

דיונים חדשים בפורומים