עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by ag43,

עקב צורך לאחד מספר סביבות הדגמה בעבודה אני צריך ראוטר שינהל את התעבורה וישאר יציב. הראוטר יחובר להוטבוקס (500\10) שיוגדר כברידג'. יחוברו אליו 2 סוויטצי 24 פורט, אקסס פוינט אלחוטית אחת וראוטר נוסף (DOUBLE NAT). לכל הציוד הנ"ל יחוברו כ20 מדפסות, 5 מדפסות תלת מימד ועוד כ15 מחשבים. עיקר התעבורה תהיה הדפסות,אינטרנט ומעט מאוד smb. מדובר על סביבת הדגמה כך שאני לא מתכונן להשקיע בציוד מקצועי. כל שאר הציוד כבר קיים. איזה ראוטר יחזיק את כל זה בצורה סבירה?

• 14 תגובות
    • 2.9k צפיות
  2. Started by Boris_yo,

היום שידרגתי ל-HOTBOX ויכול לגלוש ב-100 מגה. בהתחלה לא יכולתי לחבר נתב EDIMAX לאינטרנט כי הוא לא קיבל IP בצורה אוטומטית. התברר שבעיה הייתה כי חיברתי מחשב וגם נתב ליציאות LAN של HOTBOX. לא ידעתי ש-HOTBOX נותן להתחבר רק להתקן אחד למרות 4 יציאות LAN שיש לו... האם זה נכון ולא ניתן לחבר יותר מהתקן אחד? בנוסף אני רואה שיש לו 2 יציאות / כניסות USB בצד. למה צריכים אותם? האם יש בהם הספקת חשמל גם? תודה

3. Started by Sh_Dor_Lq,

אהלן כולם אני מחפש ראוטר חדש לדירה של ההורים. הראוטר צריך להיות כולל מודם (תשתית בזק). השימוש הוא צפייה בתכני 4K בסטרימינג, גיימינ. תקציב 500₪ +- מה אתם ממליצים לקנות? אני חושב לקנות את TP LINK VR600. תודה מראש לעונים

• 13 תגובות
    • 7.2k צפיות
  4. הי אני תוהה מה היתרון של ראוטר שמשדר נניח במהירות 600M לעומת אחד שמשדר רק ב 300 אם המהירות שמקלים מהספק היא נמוכה הרבה יותר 100M?

5. יש לי ראוטר משולב עם מודם ADSL מסוג TPLINK ARCHER VR600. ברגע שמכשיר סלולרי מסויים (מסוג redmi note 4) מתחבר לראוטר האינטרנט מתנתק. כשמכשירים אחרים מתחברים הכל תקין. התופעה קימת גם ברשת הרגילה וגם ב 5G. אחד הניחושים שלי שעל הטלפון מותקן משהו שמזבל את הרשת שלי אבל אין לי ממש מושג מה הבעיה. לא בטוח מה לעשות עם זה , חשבתי להתקין WIRESHARK ולנסות להבין מה המכשיר הזה עושה אבל זה כבר מזמן לא בדיוק התחום שלי. בקיצור אשמח לכיוון , המלצות או עצות.

6. לא להתקרב !!! אם משהו התכוונן להרשם לאתר (מכללה) של פרקטיסיו - אני מאד ממליצה לוותר. המרצה מעולה, אין ספק. אפילו אחד הטובים, אבל הוא כנראה פרנואיד לחלוטין בנושא הבטחה. הכל נראה מאד פשוט. שלם 350 שקל בלבד והתחל עכשיו לצפות בהרצאות לחודש שלם. אז הדבר אינו כך. נתקלתי בהליך מסורבל למדי, של התקנות של וירטול שבתוכו צריך להתקין עוד רכיבים נוספים, כי לא ניתן לצפות בסרטונים במחשב הרגיל שלי - הרי יש יותר מדי חשד ופחד להקלטת הסרטונים........ נכון שהצד השני ניסה לעזור, להתחבר למחשב שלי - לפתור את הבעיות אך הבעיות עדיין קיימות. אני לא מוכנה להמשיך כי כל הסיפור מתנהל כבר 3 ימים והרבה מאד שעות נשרפו. בקשתי ביטול מנוי והחזר כספי - הת…

• 13 תגובות
    • 21.1k צפיות
  7. Started by IGAmiel,

הי חברים מה שלומכם? אני רוצה המלצה למודם שיחליף את ה- HOTBOX המזעזע של HOT. אני צריך מודם כבלים שיכול להגיע ל- "מאה מגה" ויותר. יש המלצות? מישהו כבר ביצע החלפה?

• 13 תגובות
    • 3.2k צפיות
  8. Started by Sqeezy,

שלום לכולם, יש לי סיטואציה כזאת, כרגע יש לי ממיר יס HD רגיל (לא טוטאל) שמחובר אצלי בחדר דרך כבל ישירות לראוטר (מתאם HPNA), המתאם הזה מחובר גם כן לממיר בחדר של ההורים שלי זאת אומרת שאם אני מנתק את הכבל מהראוטר אצלי בחדר גם להם אין VOD. מה שאני רוצה לעשות זה להעביר את הראוטר לחדר אחר ולחבק אליו מחשב נייח בעזרת כבל (אין לי טלוויזיה, ממיר ובכלל שקע לוויני באותו החדר), עכשיו יוצא מצב שאין לי VOD לא אתלי ולא אצל ההורים שלי בגלל שהממיר לא מחובר קווית לראוטר, השאלה איך אני עושה שהממיר יקלוט את הראוטר בעזרת וייפיי? ויהיה לי ולהורים שלי VOD בלי לחבר את הממיר ישירות לראוטר. או שעדיף פשוט לקנות מתאם wifi USB ולחבר אותו למחשב הנייח כדי לפתור את כל התסבוכת הזאתי? (מחשב של אחותי הקטנה ל…

• 13 תגובות
    • 16.4k צפיות
  9. אני שואל כי אני רגיל לשתף קבצים בטורנט ושרק התחברתי לבזק בנלאומי בחודש הראשון הייתי מעלה כל לילה 3-4 ג'יגה, אבל פתאום זה לא מעלה לי כמו מקודם, והטורנטים שיש לי עדיין פופולרים ובעלי ביקוש רב, פשוט מרגיש לי כאילו הייתה כאן התערבות חיצונית כלשהי, יכול להיות?

10. התחברתי ל 40mb מהירות ושידרגתי את המודם הישן שלי בחדש VDSL שעליו בזק רוצים דמי שכירות 8 שקל בחודש לא מוכנים לתת לי אותו בחיוב חד פעמי ולא סובל את הנתבים שלהם ככה שרק מודם לוקח יש אפשרות לקנות מודם בחוץ ולהתחבר חניות פרטיות ebay וכ'ו

• 13 תגובות
    • 4.7k צפיות
  11. Started by captaincaveman,

6470U DLINK מבזק. שני סטרימרים (BOXEE ו-XTREAMER) במרחק של כ-5 מטרים מה-ROUTER (עם קצת קירות). שניהם לא מצליחים לעשות סטרים למשהו רציני יותר ממוזיקה. המחשב עליו נמצאת המדיה מחובר קווית לראוטר. ה-BOXEE מנגן בלי בעיה ברגל שחיברתי אותו עם כבל לראוטר. הייתי רוצה מאוד ששניהם יעבדו עם WIFI... האם הראוטר של בזק פשוט רע או שזה משהו אחר? מה לבדוק, ואיך?

12. שלום, אני עם 30 מגה, תשתית הוט וספק הוטנט. אני משתמש ב-HOTBOX כמודם ובראוטר LinkSys WRT54GL קושחה רשמית 4.30.13, שמשרת אותי נאמנה במשך שנים ללא בעיה, גם חוטית וגם אל-חוטית. הבעיה שצצה לאחרונה - אני מקבל פינג גבוה (בערך 100-150) ומהירות גלישה נמוכה יחסית (10-15 מגה)דרך הראוטר כשאני ברשת החוטית (קווי). כמובן שהבדיקה הייתה לחבר ישירות את המחשב למודם, ואז אני מקבל פינג נמוך ו-30 מגה רציף ויציב בבדיקות מהירות (speedtest.net). בדקתי את התופעה עם 2 כבלים שונים ב-2 מחשבים שונים. הבעיה היא בראוטר. עכשיו מה אפשר לעשות? לא הגדרתי שום הגדרות מיוחדות מאז שרכשתי אותו... אולי הוא "נדפק"/התקלקל? איך אפשר לבחון זאת מעבר לבעיה הנקודתית? האם שווה להתחיל להתעסק עם החלפת קושחה? tomato וכו'? …

13. Started by Cheif,

כדאי לשים לב - בעוד כחודש תסגור חברת DYNDNS את שירות ה-DNS הדינמי (DDNS) החינמי שהיא מציעה. עבור מיליוני המשתמשים בשירות זה מהווה הסגירה בעיה קשה שתאלץ אותם לחפש תחליפים. בתמונה המצ"ב תוכלו לקרוא את הודעת מנכ"ל החברה על סגירת השירות. לגבי תחליפים - רשימה שלהם תוכלו למצוא בלינק הזה - http://www.gnutomorrow.com/best-free-dynamic-dns-services-in-2013. בנוסף, כדאי לכם גם לבדוק את האתר של חברת http://www.dtdns.com.

14. היי לכולם, יש לי בית של 4 קומות ובימים אלה אני מסדר את כל מערך הרשת מחדש, כולל ראוטר בכל קומה והעברת כבלי רשת בתעלות בכלל הקומות. כנראה שאני אצטרך להשתמש במוצר הבא: ורציתי לשאול האם השימוש במוצר הזה עלול להוריד מהביצועים? לדוגמא, ישנם 2 כבלים שיוצאים ממקום אחד ואני מעוניין לחבר אותם למפצל הזה ואת הקצה הבודד לחבר ישירות לראוטר. כמו כן, אני מתכנן להשתמש בכאלה בודד. מחיבור לחיבור. אותה שאלה לגבי השימוש בחיבור זה. אני לא יודע למה, אבל בהתחלה שכבר התחלתי ללחוץ את הקונקטור לאחר העברות לחצתי אותם כבבל ישיר וכך המשכתי לעשות ברוב החיבורים בבית. זה קריטי? העברתי כמה סוגי כבלים בתעלות בבית ואני לא יודע האם זה Cat5 או Cat6. איך ניתן לדעת? ומה ההבדל בניהם? והאם זה קריטי כ…

• 13 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. Started by Mike_Shinoda,

שלום, דוד שלי רוצה שיהיה לו IP קבוע בבית. הוא עובר עכשיו לדירה חדשה ולכן יכול לבחור תשתית וספק חדשים. השאלה היא ממי אפשר לבקש דבר כזה? (אני מניח שמהספקית?) והאם אתם יודעים על חברות שלא מספקות דבר כזה? כמו כן האם צריך משהו מיוחד? האם לוקחים על זה אקסטרה כסף? אם כן כמה נהוג? יש עוד משהו שהוא צריך לדעת שלא שאלתי? בתודה מראש על כל תשובה שתנתן בברכה, ליאור.

16. בעיה מוזרה ביותר: כ.רשת מחובר לנתב של 10/100, אך מישום מה הוא עובד על 10M בלבד. לא עובר בשום מצב ל- 100M למרות שכל החומרה תומכת. התקנתי דריברים חדשים, ביטלתי ואפשרתי מחדש את הכרטיס, בחרתי ברשת 1G בהגדרות ההתקן..כלום לא עוזר. עזרתכם?

• 13 תגובות
    • 3.6k צפיות
  17. Started by SEangel,

שלום. בקרוב אני עובר להוט במהירות 30MB. אני צריך ראוטר שיחובר למודם. אל הראוטר יחובר (קווית, על גבי כבלי קואקס) הממיר של יס (בשביל הVOD), מחשב ושני ראוטרים נוספים (גם יחוברו קווית) שאל כל אחד מהם יחובר מחשב אחד וכל אחד מהם יהווה נקודת WIFI. בשביל שני הראוטרים המרוחקים, חשבתי שזה יספיק: http://www.aliexpress.com/item/Tenda-Wireless-N-router-home-networking-WIFI-repeater-Access-Point-300Mbps-4-Ports-802-11-g/1408950472.html איזה ראוטר נוסף (או איזה שלושה, אם האופציה שנתתי לא טובה) יתאים/יתאימו? אני לא מחפש את הציוד הכי טוב בשוק, אני מחפש ציוד שיתאים לצרכי (לכן טווח גדול במיוחד של WIFI או טכנולוגיות עתידיות לא בראש מעייני). תודה לעונים.

• 13 תגובות
    • 5k צפיות
  18. Started by vlasha83,

שלום ושבוע טוב, אחותי החליטה לשדרג את מהירות האינטרנט. קודם לכן היתה חבילה של 15 מגה של הוט ועכשיו 100. היא קבלה ראוטר+מודם בשם הוטבוקס (שדרגה לפני שבועיים). הוטבוקס נמצא בחדר האמצעי בדירה ובסלון מעבר לקיר הקליטה זניחה,על 1 לפעמים עולה ל2 אבל לא מעבר לזה. לפני שדרוג החבילה היא לא השתמשה בהוטבוקס ותמיד הייתה קליטה מלאה. החדר בו נמצא הוטבוקס הוא חדר רגיל ולא ממד. האם קיים פתרון כלשהו? תודה מראש למגיבים

• 13 תגובות
    • 12.6k צפיות
  19. Started by mike666,

שלום לכולם, קיבלתי מבזק נתב DLINK2650U עם יכולות חיבור כונן רשת כUSB יש לי מחשב נייח שמחובר ישירות לראוטר ומחשב נייד שמתחבר WIFI לראוטר כאשר אני מחבר כונן USB אני מצליח לגשת אליו דרך הלפטופ - \\bezeq\bezeq כשאני מנסה להגיע לכונן מהמחשב הנייח הוא פשוט לא מכיר את הכתובת. אנא עצתכם, לא מצאתי מידע בנושא, נראה לי שזו בעיית הגדרות רשת אצלי אבל אני לא יודע איפה לחפש ... בדקתי שמסומן V על שיתוף קבצים והדפסות דרך הגדרות הרשת... מה זה יכול להיות ? קיים אנטיוירוס ופיירוול של XP כמו בלפטופ. תשתית - בזק. תודה לעוזרים

• 13 תגובות
    • 9.7k צפיות
  20. Started by amnon27,

ערב טוב לכולם, שאלה פשוטה. כחודש לאחר הצטרפותי ל014 (שבה הכל היה מצויין) יש לי חשד שנפלתי קורבן לתעדוף ע"י הספקית על גבי פורטים של חלק מהאפליקציות שאני משתמש דרכן לחו"ל. אני כרגע על 30 מגה עם הוט ללא חייגן. ביקשתי להצטרף לחבילת גיימר כדי לראות אם זה פותר את הבעיה שלי נקודתית, כמו שאני רואה אני יכול לחייג לשרת L2TP דרך הנתב הפרטי שלי מטווח הכתובות של הענן של 014 MPLS ולקבל כתובת "ללא חייגן) שזה 84.110 משהו משהו. הבעיה שלי, שזה לא עזר במאומה. לכן השאלה שלי היא, אם אני נמצא בחיבור ללא חייגן ומתחבר דרך VPN לשרת L2TP של 014 האם היוזר שלי עדיין "מתועדף" ? האם אני חייב לעבור לחיבור עם חייגן ולא לעבור דרך פול הכתובות של 84.109 ? התשובות שקיבלתי מנציגי התמיכה של בזק בינלאומי לצערי…

• 13 תגובות
    • 3.5k צפיות
  21. שלום , אני מעוניין במתג ספציפי הזה בגלל שהוא מאפשר QOS . אני במחשב אחד ישר לי קליינט טורנט ובשאר מחשבים אני מריץ סרטים STREAMING דרך קודי לצורך העניין , ואני עושה QOS - תעדוף לפורטים , בעצם פורט של טורנט הכי נמוך ושאר הפורטים של המחשבים הכי גבוהה , אז אני מקבל 2 ציפורים במכה - מצד אחד הטורנט יוריד מהר רק עם באפר של DELAY מסוים והקודי ירוץ חלק בשאר המחשבים כי PACKETS מתועדפים ראשונים ? הערה : או מכוון שPACKETS מתועדפים בסדר נמוך של הטורנט זה משפיע באופן ישיר על מהירות של הטורנט גם שהיא מוגדרת מבחינת מהירות UNLIMITED ? קישור למתג : http://www.amazon.com/TP-LINK-TL-SG108-1000Mbps-Desktop-Gigabit/dp/B00A121WN6/ref=sr_1_22?s=pc&ie=UTF8&qid=1448271475&sr=1-22&k…

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. ערב טוב לאחרונה רכשתי את הD LINK DIR825 AC ואני מנסה להשתמש בו כרגע להארכת הטווח של רשת הWIFI מהבית ליד (עד שתוקם תשתית בביתי החדש). אציין שהכל נעשה בהסכמה (הבית הוא של ההורים של אישתי), וברשותי פרטי ההתחברות לספק והתשתית (באנדל 40 מגה של אקספוון) הראוטר הזה לפי הבנתי לא תומך ב WDS אלא ב WISP שאמור להיות פשוט יותר. אציין שאני הדיוט בעניין ואני עובד צמוד למדריכים (באנגלית ועברית) שאני מוצא ברשת. הראוטר המחובר לאינטרנט הוא ש מדגם Q1000 של QWEST. הרשת עובדת בצורה תקינה. אני מבצע את ההוראות האלו כפי שמצאתי בסקירה בNETCHEIF (מאפשר קליינט תחת תפריט הWIFI , מסמן את הרשת של ה QWEST המזוהה בהצלחה ולוחץ APPLY). הדילינק מבצע את הפעולה ומאפשר חיבור תחת ההגדרות החדשות אבל אין גישה לא…

• 13 תגובות
    • 994 צפיות
  23. Started by DavidT,

עבדתי לפי המדריך: http://netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm והגדרתי הכל לפי ההוראות, לבסוף שנאמר להציב את הראוטר בסמוך לראוטר החדש ולקבל כתובת IP חוקית זה לא קרה. כלומר לאחר שהגדרתי שם דומה, סיסמה דומה ביטלתי את שאר ההצפנות למינהם וביטלתי את ה-DHCP. כלומר הראוטר הקיים מחלק בין x.x.x.1 ל x.x.x.100 והכתובת שלו היא x.x.x.138 ונתתי לראוטר החדש את הכתובת x.x.x.139 (ובחדש מן הסתם כיבתי את הDHCP) מכאן והלאה, חיברתי באופן קווי את המחשב לראוטר החדש 2760U וקיבלתי כתובת חוקית וגלשית באינטרנט,עד כאן. מכאן שניסתי להתחבר דרך ה-WIFI לראוטר, הוא הציג לי אותו כנקודה אחרת, וברגע שהתחברתי אליו גם אינטרנט לא היה לי, כלומר הייתי מחובר לראוטר בלבד. אש…

• 13 תגובות
    • 2.2k צפיות
  24. חברת החשמל בוחנת את עצירת מיזם הסיבים האופטיים חברת החשמל, שמחזיקה 40% במיזם האינטרנט המהיר, החליטה לעצור את פריסת התשתיות עקב התרוקנות קופת המיזם ועד למציאת משקיע חדש. הרקע להחלטה: תוכנית שיווקית כושלת, סכסוכים בין בעלי המניות והדחת המנכ"ל דני לאובר http://www.calcalist.co.il/internet/articles/0,7340,L-3678760,00.html

• 13 תגובות
    • 2.7k צפיות
  25. הגעתי ליחידת דיור וביחידה יש נקודת תשתית של הוט היוצאת מהקיר(חיבור כבל רשת) כאשר אני מחבר כבל רשת מהקיר ישירות למחשב יש אינטרנט והכל עובד מצויין, אני רוצה לדעת איך אני מאפשר מכשירים נוספים שיש לי (PS4, טלויזיה חכמה) גם בחיבור קווי , אציין שיש לי ראוטר פרטי בנוסף כמובן שאני מניח שאוכל לעשות זאת בעזרתו ,אני פשוט לא בטוח איך והאם זה בכלל אפשרי אודה לעזרתכם תודה רבה (:

• 13 תגובות
    • 4.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים