עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by matvey99,

שלום , בקרוב אני קונה מחשב חדש ואני רוצה לעשות רשת אלחוטית בינהם.. יש לכם המלצה לראוטר וכרטיס רשת כמה שיותר זולים? מה אתם אומרים על השילוב הזה ? http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=220_510_681_1308&products_id=6793 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=220_510_681_1307&products_id=7671 מה עדיף? כרטיס רשת בחיבור USB או בחיבור PCI ? ועוד דבר מאוד חשוב שאני רוצה לדעת... כרגע יש לי חבילה של 1.5 מגה DL ו 128KB UPLOAD .. האם כשמישהו יגלוש במחשב השני או יוריד משהו זה יאט לי את החיבור? יש דרך להגביל UPLOAD ו DOWNLOAD בין שני מחשבים? ואם אני יעלה את ה UPLOAD זה יגרום לזה שלא יהיו לי קפיצות של פינגים כשאני משחק במשחקי רשת בחול ובמחשב השני מורידי…

• 5 תגובות
    • 597 צפיות
  2. Started by mgm,

שלום, חיברתי את 2 המחשבים בביתי דרך כבל מוצלב, או דרך switch עם כבל רגיל, ובשני המקרים שאני מנסה להתחבר המחשב רושם לי: "קישוריות מוגבלת או חסרה" , מה יכולה להיות הבעיה? מישהו יכול לעזור? תודה.

• 2 תגובות
    • 640 צפיות
  3. Started by amit2681,

שלום, יש לי אינטרנט 12 M דרך בזק בינלאומי והוט ללא חייגן. אני מחובר דרך ראוטר לינקסיס 54WRTG ומודם TERAYON. הבעיה שלי היא במחשב הנייח אשר מחובר ע"י מתאם אלכוטי מסוג VIGOR. כאשר אני מחבר אותו הוא מתחבר באופן תקין ומוריד במהירות מקסימלית (1400 KBS לערך) ולאחר מספר דקות המהירות צונחת לכ - 60KBS. בעיה נוספת שקורית היא שברגע שהמהירות נופלת זה מאט את כל המחשבים המחוברים לרשת ולא רק את המחשב הנייח. על מנת לפתור את הבעייה אני מנתק את המתאם מהמחשב ושאר המחשבים ברשת חוזרים למהירות תקינה. היכן הבעיה ומה עליי לעשות?

• 1 תגובה
    • 703 צפיות
  4. Started by NaTm,

שלום לכולם, לפני מספר ימים התחברתי לADSL, החבילה הבסיסית. לפני שהתחברתי עשיתי סקר שוק שבו בדקתי מחירים של כול הספקים, לפי כל החישובים ראיתי שאקוונט הכי זולה ומזה זולה! 19.9$ כל חודש ללא התחייבות. בקיצור התחברתי לאקוונט, הייתי מאוד שמח כי האתרים עלו נורא מהר! (אולי פשוט הייתי רגיל למודם איטי ) התחלתי להוריד (מDOWNLOAD.COM) את קאזה ומירס. להפתעתי הADSL הוריד לי ב30KB כאשר אצל חבר שלי שגר כמה מאות מטרים ספורים, עשיתי ניסוי וזה מוריד ב100 לפחות (גם בחבילה הבסיסית!) טוב ניחה, התחלתי להוריד בקאזה שירים - מוריד ב2KB!!! טוב, לפעמים זה נחמד וזה מוריד בין 1-30 ואצל החבר הנחמד שלי זה מוריד ב60 לפחות בקאזה (קרה כנ"ל בMIRC). החבר שלי בבזק בינ"ל. האם אקוונט דפוקה וכדאי להוציא …

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by igalbk,

שלום. ברצוני להעביר כבל רשת מסוג RJ-45 CAT 5E FTP זהו כבל 8 גידים עם סיכוך חיצוני לכל ה8 (ולא בנוסף לכל זוג בנפרד). הכבל יהיה באורך של כ 80 מטר כאשר כ 60 מטר יהיו צמודים לכבל חשמל ותלווים על עמוד בין שמיים לארץ. מה דעתכם לגבי איכות החיבור, יכול להיות שיהיו הפרעות בגלל הכבל חשמל? לא צריך לדאוג לגבי חוקיות הענין לא מדובר על תליית הכבל על עמוד של חברת חשמל אלא על עמוד פרטי בשטח פרטי. מבקש את תשובתכם המקצועית. תודה מראש ושנה טובה.

6. Started by renegade,

התקנתי את linux mandrake snf 7.2 בכל המחשבים ברשת, רק הICQ והמסנג'ר מזהים את האינטרנט אבל הINTERNET EXPLORER לא מזהה את האינטרנט... מה לעשות?

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by MosheDo,

מה בקשר לזה? כולם פה מדברים על כך שהם מכבים את "חומת האש" הפנימית של המודם. ואז מה? מה מונע ממישהו לבצע BruteForce על המודם, לפרוץ אליו ומשם השמיים הם הגבול.

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. כמה מחשבים מינימום צריך ? +הערות/הארות כרגע יש לי שתי מחשבים - אחד חדש (במפרט) ופנטיום 3 800mhz אני מתכוון לעשות קורס רשתות של סיסקו עוד שנה וחצי בערך מסיבות אישיות אז עד אז חשבתי ללמוד בשיטה עצמאית network+ של compTia תודה יהודה.

• 8 תגובות
    • 970 צפיות
  9. היי, בהמלצת אנשים כאן בפורום רכשתי את הראוטר הנ"ל. ההגדרות שלו אכן היו מאוד פשוטות והכל עבד מצויין אחרי 2 דקות בערך (ומעולם לא התעסקתי עם ראוטרים קודם). שאלתי היא האם יש דרך אחרת להפסיק את השידור האלחוטי מלבד להכנס למסך הקונפיגורציה של הראוטר ולכבות שם את הWIRELESS? יש כפתור חיצוני? משהו אחר? שאלה שנייה, שאני מנסה לקנפג את הראוטר (להתחבר ל192.168.1.1) לפעמים התקשורת איתו מאוד איטית, לפעמים עד כדי כך שלא ניתן לעשות כלום. יש לציין שהאנטרנט עובד בסדר במקרים כאלו. שניסיתי לעשות פינג, ראיתי שחבילות הולכות לאיבוד (לפעמים אפילו 3 מתוך 4). אחרי כמה זמן, העסק מסתדר ולא נראה לי שאני עשיתי משהו בנידון. למישהו יש פתרון לבעייה?

• 5 תגובות
    • 894 צפיות
  10. Started by vak-vak,

האם אפשר לפתוח פורטים רק על ידי ראוטררר? ומה יכול לפתור את הבעיה של קבלת הקבצים באיי סיי? אם אני אתקין על המחשב שמשתף את האינטרנט WIN2000 זה יעזור? או כל דרך אחרת לפתור זאת רק תגידווו בתודההההה רבה מאדדד מאד אלי

• 2 תגובות
    • 647 צפיות
  11. Started by NIVs,

יש לי אחד ישן שרשום עליו 568 CAT5. אפשר ללחוץ אותו מחדש עם 8 חוטים. הוא נראה בדיוק כמו כבל CAT5e המחבר בין המודם לראוטר.

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by YotamFromm,

שלום, אני לאחרונה קניתי מחשב שניתן לי להריץ משחקים באיכות מעולה והביצועים שלו מאוד טובים, אבל האינטרנט ממש מגביל אותי בגלל שיש לי בבית נקודת גישה אחת שהיא חוטית והיא לטלוויזיה חכמה. אשמח לעזרתכם ב: 1. מה אתם ממליצים לעשות? מגבר וויפי או יצירת נקודה חדשה? 2. מה בערך העלויות? ממה זה מורכב? המלצות לאנשי מקצוע שיעשו את זה? 3. איך אני יודע שלא יעקצו אותי/ מה אני צריך לדרוש? תודה רבה

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. היי כולם, יש לי מחשב ראשי... שמחובר ל ADSL ע"י מודם USB ALE070 במהירות מיגא וחצי מחברת נטויג'ן , העברתי כבל רשת מהמחשב הזה לעוד מחשב בבית.. ועשיתי רשת ביתית.. שבמחשב השני יהיה אינטרנט בתנאי שהמחשב הראשי יהיה מופעל ומחובר לאינטרנט. עכשיו אני לא מומחה רשתות.. עשיתי את זה לבד.. כי זה קל.. כבל רשת מוצלב ונגמר הסיפור , אבל שמעתי שיש מודמים לא USB אלא ע"י כרטיסי רשת.. ושמעתי שהם יותר איכותיים ויותר טובים.. אם יש מישו שיוכל להסביר לי ההבדל במהירות בביצועים בכל... והאם המודם שמחובר למחשב דרך כרטיס רשת גם מחליף אייפי בכל פעם שמתנתק ומתחבר? ואם מדובר על המודם אלקטל 510 מומלץ יותר מה USB? האם המודם אלקטל 510 יתן יותר ביצועים ברשת הביתית שיש לי? מומלץ יותר? עדיף יותר? בבקשה תבהירו ות…

14. אני שוקל לעבור מנטוויז'ן לבזק בינלאומי (על תשתית HOT), אבל שמתי לב שזמן האחרון יש תלונות על מהירות - איזה בעיות יש? או שכבר אין? חוץ מזה, אם אני אעבור, אני ארגיש שיפור לעומת נטוויז'ן? מישהו עשה את המעבר הזה (מנטויז'ן לבזק בינלאומי על תשתית HOT) ויכול להשוות? ממה שראיתי הרבה עברו מ-012 ל-014 בגלל החסימות, אבל לא ראיתי שום מילה על נטוויז'ן..

• 5 תגובות
    • 751 צפיות
  15. שלום לחברי הפורום. לאחרונה רכשתי נתב אלחוטי של 3com מסוג 3CRWER100-75. ברשותי כבלים באמצעות ערוצי זהב והספק הוא אינטרנט זהב. מערכות הפעלה על שני מחשבים מקומיים - XP. איני מצליח לגלוש באינטרנט לא ברשת קווית ולא באלחוטית. גרסאת התוכנה היא 1.2.1 התופעה היא שאני מצליח לקבל פינגים ממחשב מקומי המחובר לנתב לשרתים בחו"ל. אני רואה ב-log של הנתב שהוא התחבר וקבל כתובת חוקית , שרתי DNS ו - gateway אבל עדיין לא מצליח לגלוש או לעשות כל דבר אחר באינטנרט מלבד פינג. נסיתי להתחבר ב - L2TP וב- PPTP - והתוצאה זהה. ביטלתי את ה - FW ואת ה פורט פילטרינג בנתב כדי להוציא אותם מהמשוואה. הגדרתי lns.inter.net.il שם משתמש וסיסמא וככל הנראה מתחבר כי הנתב מקבל כתובת והכל ויש לי פינגים ממחשב מקומי החוצה…

• 0 תגובות
    • 945 צפיות
  16. Started by m0sh,

רציתי לדעת אם מישהו פה חובה הורדה איטית משרתים אני ב012 ADSL ובזמן האחרון יש לי שוב מהירויות הורדה נוראיות...וזה רק מFTP...האם מישהו יודע על פתרון? תודה

• 4 תגובות
    • 904 צפיות
  17. שלום אני עובד כרגע כטכנאי מחשבים \ טכנאי רשתות ואני רוצה להגיע לעולם האבטחת מידע או הסיסטם עכשיו השאלה היא האם אני קודם כל צריך לעשות קורס של טכנאי מחשבים ואז אני יכול ללכת ללמוד ccna או שזה לא מחייב לדעת מחשבים ברמה של טכנאי pc כדי להכנס לתחום הזה ?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by Cheif,

בזק עומדת לבצע ניסוי בטכנולוגית G.Fast על מנת לבדוק אם באמצעותה היא יכולה לספק לבתים מהירות חיבור לאינטרנט שעולה על 100M. באופן תאורטי הטכנולוגיה הזו יכולה לספק אפילו מהירות של 1G וזו כמעט הדרך היחידה של בזק להתחרות ב-IBC. הסיבים האופטיים שבזק פורסת עד הבתים בבית יתחברו לקופסא שמותקנת בבניין. משם, הפיזור לדירות יהיה בטכנולוגית G.Fast. המשמעות היא שהשימוש בנחושת הוא למקטע קצר יחסית - כמה עשרות מטרים בלבד. http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000935279 להלן סקירה קצרה שפרסמתי על הטכנולוגיה הזו. http://www.netcheif.com/blog/?p=4387

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. ככה יש לי נייד חדש (M912M) ואנ רוצה לחבר אותו למחשב שלי עם כבל רשת בשביל להעביר קבצים לנייד יש לי כבל קרוס וחיברתי אותו גם לנייד וגם לנייח ועשיתי ANABLE לחיבור רשת של שניהם וזה לא מתחבר ניסתי להגדיר IP בשניהם וגם לא עבד לי, איך אני עושה שזה יפעיל מי יודע? ככה קצת פרטים: יש XP PRO על הנייח וXP HOME על הנייד משניהם אני מצליח להתחבר לאינטרנט בצורה אלחוטית דרך ה WRT45GL למה אני רוצה עם כבר רשת כי הנייד לנייד אין קליטה טובה אצלי בחדר ,(שזה מוזר כי לנייח אין בעיה) והקצב העברה דרך הרשת ע"ב הWIFI לא מספק אותי. תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by alex15,

עשיתי ככה נכנסתי ללממשק המנהל בראוטר שמתי על ADVANCED ושמתי ENEBLE וכתבתי SBABDC ובPROTOCOL TYPE עשיתי BOTH והראשון שמתי את הפורט TCP ןהשני שמתי מספר הפורט של tcp ועוד פעעם עשיתי זה אבל בפעם הזאתי עשיתי שמתי בשתיהן את הםורט של UDP ושמתי ALWAYS עשיתי בסבהבה TEST PORTS ואפ אחד ממהם לא עובד

• 0 תגובות
    • 847 צפיות
  21. אהלן אתמול התקנתי פה את המודם נתב מבזק rotal rta 1025w של Dynalink המחשב הנייח שאיתו אני עובד כרגע מחובר לנתב וזה עובד הכל טוב והגלישה בסדר גמור.. אנחנו מנסים להתחבר דרך המחשב הנייד והsignal strength הוא על excellent. הבעיה שכל דקה בערך זה מתנתק וחוזר..אפילו שהמחשב הנייד פה לידי כמה ס"מ מהנתב. מה יכולה להיות הבעיה?

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. היי,אני הולך לשדרג את האינטרנט שלי ל10 או 12 מגה ואני רוצה לקנות גם Boxee Box. כרגע אני עם תשתית הוט וספק סמייל 2.5 מגה על מודם קטן של Thomson(עם חייגן) את הבוקסי בוקס אני אציב בחדר שלי(שהוא במרחק 2 חדרים מהחדר עם המודם) ואני אצטרך אינטרנט מהיר לבוקסי,בהתאם לנסיבות(תקנו אותי אם אני טועה) הפתרונות היחידים הם: 1.לקחת כבל LAN באורך של 15 מטר ולהכניס אותו בקיר עד לחדר שלי(שאין מצב שאני עושה את זה). 2.לקחת מתאם רשת על גבי החשמל+ראוטר חוטי(אפשר להתחבר עם החייגן פעם אחת במקביל וגם הבוקסי לא תומך בחייגן),אז אני צריך ראוטר(חוטי) ומצאתי 2 אופציות: Edimax BR-6314K TpLink TL-R460 ובנוגע למתאם הרשת על גבי החשמל בחרתי את זה: Tp-Link TL-PA211 (אני לא קונה אלחוטי בגלל הקרינה וגם בגלל שזה…

• 7 תגובות
    • 2.5k צפיות
  23. Started by rubi_ar,

רכשתי את הראוטר ואני לא מצליח להתקין אותו.. אחרי שאני מחבר הכל.. אינני מצליח להיכנס אל ההגדרות שלו דרך הדפדפן כתובת ה IP שאני אמור להכנס אליו היא 192.168.0.1 מה עושים?

24. Started by omrij,

שלום לכולם איכשהו, ההורים שלי נתקעו בלי מודם בבית בינתיים השאלתי מודם ADSL מחבר והפתרון שלי בינתיים הוא להגדיר את הנתב הנ"ל הבעיה היא שזה לא כ"כ הולך :-X אני מצרף תמונות של הממשק, מקווה שתוכלו להגיד לי איפה טעיתי אם צריך עוד משהו, תבקשו

• 13 תגובות
    • 3.8k צפיות
  25. Started by cobmetal,

שלום ! לא מצליח לפתוח פורטים בשביל אימיול , אין לי ראוטר וגם כיביתי את הפירוול הפנימי של וינדוס , עדין הפורטים סגורים , עברתי על מלא מלא מדריכים שמצאתי באינטרנט , ושום דבר לא עזר , אני כבר נואש. תודה !

• 4 תגובות
    • 2.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.