עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by Firewalk,

היי, אני רוצה להשחיל כבל רשת CAT6 בבית ולא בטוח איפה כדאי לקנות ואיזה סוג בדיוק. ראיתי באייבורי שיש להם כבל CAT6 STP (קישור). מישהו קנה מאצלהם? האם יש מקום אחר שמומלץ? עריכה: ההתלבטות העיקרית היא שהייתי מעדיף 100% נחושת בגלל האיכות אבל מדובר בכבלים קשיחים ואני לא בטוח אם זה יתרון או חסרון בהשחלה בתעלות. דוגמאות ל-2 הסוגים: 1. כבל רשת FTP CAT6 קשיח מסוכך 100% נחושת https://www.daganm.co.il/CMP-NWF6R100S-x100-כבל-רשת-FTP-CAT6-קשיח-מסוכך-100-נחושת-חבילה-של-100-מטר 2. כבל רשת FTP CAT6 גמיש מסוכך CCA 26AWG https://www.daganm.co.il/FTP-6100-x100-כבל-רשת-CAT6-גמיש-מסוכך-CCA-26AWG-בגליל-של-100-מטר תודה

2. Started by PriorTak,

הי אני צריך המלצה על כרטיס רשת טוב עם דרישות מאוד ספציפיות: חיבור USB 3.0 תומך בDUAL BAND תומך בתקן AC. בעקרון אין לי תקציב מוגדר, ככה שמה שתמצאו יהיה טוב. ואין לי בעיה לקנות ישירות מחו"ל אם זה יוצא זול יותר או איכותי יותר. תודה.

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by GW,

קניתי מחשב חדש ועם הכרטיס שהביאו לי הוא לא מזהה את הרשת, משמע הוא לא טוב. אני צריך המלצה על כרטיס רשת אלחוטי, תודה מראש

• 0 תגובות
    • 712 צפיות
  4. שלום, אני צריך המלצה לכרטיס רשת אלחוטי, לא משנה לי אם הוא USB או PCI, רק שיעבוד מהר ולא יתקע. התקציב עד 200 ש"ח עם עדיפות לחסוך. אלה שני כרטיסים שמצאתי ב- KSP. איזה עדיף? https://ksp.co.il/?list_compare=.19756..22434. לא חייב להתקע על שני אלה, אם יש משהו מומלץ אחר אשמח לשמוע. הכיוון הוא לקנות באייבורי או KSP או חנות זמינה אחרת. כדאי להשקיע ולקנות כרטיס אלחוטי dual band או AC או שזה מיותר? שאלה נוספת, יש לי נתב של הוט בבית (הוט בוקס). האם אקבל מהירות גלישה טובה יותר במידה ואחליף את הרואטר למשהו פרטי ואשרשר אליו את ההוט בוקס כמודם בלבד? זה אפשרי בכלל או שמראש אין כזו אופציה כי הם חוסמים משהו/ההוט בוקס לא תומך? שמעתי גם מ…

• 15 תגובות
    • 6.3k צפיות
  5. מדובר על 2 מחשבים שכרגע רצים בפורמט הבא: מחשב אחד מתחבר לשני והשני מתחבר למודם נייח שמספק 2.5MBIT של 012 בעתיד יכול להיות שהרוחב יכפיל את עצמו או אולי יותר ויתווסף לפ-טופ המחשבים מריצים ווינדוס XP SP3 על איזה נתב אלחוטי אתם ממליצים שיספק את הדרישות וכמובן שכל העסק יצא זול על איזה מודמים אלחוטיים אתם ממליצים? באיזה תקלות/חסימות אני עלול להיתקל כשאני אעבור לרשת אלחוטית?

• 1 תגובה
    • 760 צפיות
  6. Started by composite,

נגיד ואני הולך לקנות IC7, או כל לוח-אם אחר שאין עליו כרטיס רשת, על איזה הייתם ממליצים? משהו זול ופשוט, שיתאים לרשת ביתית אינטרנט מהיר ועוד. מומלץ מ- www.pch.co.il

• 10 תגובות
    • 961 צפיות
  7. Started by marvje,

אני רוצה לקנות כרטיס רשת וצריך המלצות... ההפרש בין Intel 10/100 LAN לבין Genius 10/100 LAN הוא יותר מ 100 ש"ח האם יש הצדקה לכך שה Intel הרבה יותר יקר ?

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. אהלן חבר'ה, יש לי כרגע נתב חוטי/אלחוטי של Edimax, שכבר די הרבה זמן עושה לי בעיות. הוא נתקע, וביחד איתו האינטריט, ודרושה הפעלה מחדש של הנתב כדי לחדש את ההתחברות. בנוסף לזה, דברים כמו YouTube עולם בקצב מזוויע, ויש לי הרגשה שזה הנתב. בכל מקרה, נמאס לי ממנו ואני מחפש נתב חדש. הנתב הולך לשבת בממד, אז אני צריך אחד עם אזור כיסוי אלחוטי כמה שיותר רחב, כדי לגלוש מכל מקום בבית. למישהו יש המלצות? תודה, תום

• 7 תגובות
    • 989 צפיות
  9. שלום לכולם, יש לי בבית את הנתב DYNALINK 1025W של חברת ROTAL שקיבלתי במתנה מחבר... והוא עושה לי בעיות וכל הזמן הוא מתנתק ויש לי הודעה של בזק שהשם משתמש וסיסמה לא טובים, ואני מתקן ואז זה עובד ושוב פעם זה לא בסדר... ואני כתבתי את הפרטים נכון, אבל כל הזמן זה מופיע ואז אני צריך להתחבר שוב וכל פעם להגדיר הגדרות מחדש... רציתי לבקש כמה דברים: 1. מה דעתכם על הנתב הזה? 2. אם מישהו יודע, כמה הוא עולה? 3. ואיזה נתב אתם ממליצים לי לקנות עד 300 ש"ח והאם הוא יותר טוב ממה שיש לי? (אם אפשר אחד אלחוטי ואחד לא אלחוטי) 4. במה הוא יותר טוב ממה שיש לי? 5. והאם יש לראוטר שאתם ממליצים לי מדריך איך לעשות אותו מאובטח שאף אחד לא יוכל להתחבר אליו? זה דחוף!!! תודה מראש!!

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. אנשים אני צריך מכם המלצות על נתב שגם יחייג (או יחייג דרך אלקטל רגיל) וגם יהיה אלחוטי בנוסף שאלה קטנה מה ההבדל בין AC ל נתב אלחוטי? תודה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 810 צפיות
  11. Started by dbx22,

תמליצו לי על ספקית אינטרנט שמחיריה לא יהיו גבוהים בשביל אינטרנט מהיר בכבלים במהירות 750 אבל אני לא שואל על המחירים, אני מחפש המלצה על שירות טוב ומהירות טובה.,. תודה לכל העוזרים!

• 8 תגובות
    • 736 צפיות
  12. Started by BandiT,

יש לי מחשב שמחובר במודם רגיל (לא ראוטר) לכבלים אני רוצה לעשות שהחיבור יהיה אוטומטי (ראוטר) וגם לחבר את המחשב השני שנמצא כ 10 מטר ממנו ברשת. חשבתי על 3com 3crwer10075 במחיר 209 וגם צריך כרטיס אלחוטי למחשב השני 3com 3crusb10075 במחיר 95 התקציב הוא 300 שקל סה"כ לכרטיס+נתב. האם הבחירה שלי סבירה? או שיש מצרים אחרים בטווח המחיר הנ"ל? תודה.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by dominic16,

שלום כרגע אני עם EDIMAX 6524N ואני סובל איתו מהרגע הראשון. לאחרונה הוא התחיל לעשות בעיות של מהירות עיבוד פקטים ומה לא, לכן אני מחפש ראוטר חדש שיעשה עבודה טובה יותר מכל בחינה כולל עוצמת השידור אני זוכר שה TP-Link WR1043ND נחשב למומלץ עכשיו ראיתי שיש אותו דגם רק חדש יותר(http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=5330) ורציתי לדעת אם הוא מומלץ או שיש משהו עדיף

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by Asto,

שלום . אני רוצה להחליף את הראוטר שיש לי Simens SL2-141 ישן מלפני איזה 3 שנים . מהירות האינטרנט היא 4-5 מגה בבזק בינ"ל . יש לי 2 מחשבים נייחים ולפטופ . המחשב הראשון שמחובר אליו הראוטר משמש למשחקים ברשת + הורדות , והמחשב הנייח השני [ הגלישה היא באמצעות אנטנת WIRELESS ] והלפטופ למטרות גלישה רגילה YOU TUBE , SKYPE וכו . הסיבה להחליף את הראוטר היא , כי כשאני משחק במשחקי רשת ותוך כדי אח שלי גולש ביוטיוב או בסקייפ אז זה מעיט לי את הגלישה בצורה משמעותית . אני מבקש עזרה בבחירת ראוטר ובכללי יעזרו לי טיפים נוספים , התקציב הוא עד 500 ש"ח בערך , צריך ראוטר שלא יפריע לי במשחקי רשת תוך כדי גלישה של המחשבים האחרים . תודה מראש על העזרה .

• 3 תגובות
    • 922 צפיות
  15. הוא צריך לעבור דרך לא מעט קירות ומרחק די גדול...שתיהיה לו קליטה טובה בלי תקלות,עדיף של edimax אבל אם יש משהו יותר טוב ואיכותי אז עדיף. הראוטר צריך להיות גם אלחוטי וגם כמה יציאות קוויות זה לא משנה גם אם זה יציאה אחד כי יש לי כזה מפצל(ממתג) מחיר עד 300 ש"ח, עדיף זול ואיכותי ושיהיה פשוט להתקנה והפעלה, שהחנות תיהיה באזור המרכז( רמת גן,גבעתיים,תל אביב) תודה

• 1 תגובה
    • 753 צפיות
  16. Started by Pandiani,

יש לי אינטרנט ADSL בבית. פעם היה לי מודם כחול של Samsung. כשרציתי לפצל את הרשת לכמה מחשבים, החלפתי אותו לראוטר-מודם של Edimax (את המודם של Samsung השארתי במחסן...). עכשיו אני רוצה להעביר את הרשת לפורמט אלחוטי. השאלה היא: להחזיר את המודם של Samsung ולקנות רק ראוטר אלחוטי? (אם כן, איזה?) או לקנות ראוטר-מודם אלחוטי? (האופציה העדיפה מבחינתי. אם כן, איזה?) תודה מראש נ.ב. רצוי כמה שפחות מסובך וכאבי ראש

• 8 תגובות
    • 684 צפיות
  17. אני גר בממד ובממד אין חיבור של טלפון אז הראוטר הייה בחדר אחר והכרטיס הרשת הייה עצלי בחדר התקציב שלי הוא 400 שקל רצוי שהמחיר יצא פחות אבל...

• 1 תגובה
    • 905 צפיות
  18. המחשבים נמצאים באותה קומה והמרחק בינהם בקו ישר הוא 10 מטר בינהם חוצצים שתי קירות(לא ממד) מה יתאים לצרכים שלי ?

• 1 תגובה
    • 607 צפיות
  19. שלום. הראוטר שלי מראה סימני גסיסה, עם ניתוקים שחוזרים- אני כרגע מחובר ישירות למודם כדי לוודא שהבעייה היא הראוטר. ניסיתי לעשות הכל כולל חזרה להגדרות ברירת מחדל וDownGrade לקושחה. הראוטר שיש לי כרגע, Netgear WPN824, תיפקד עד לחודשים האחרונים בצורה טובה. הדרישות שלי מהראוטר: 1. טווח גדול. שלוש קומות וחצר (הראוטר הנוכחי עומד בזה בצורה יפה והוא ממוקם במרתף). 2. יכולת לעבוד תחת עומס של תוכנות שיתוף בכלל וביטורנט בפרט. אני מוריד המון בביטורנט ואני חייב שהראוטר יעמוד בזה כמו שצריך. הכרטיסי רשת שיש לי תומכים בDraft N, כמו גם הראוטר שיש לי כרגע. לגבי תקציב, אני גמיש. אני לא רוצה להוציא 1500 שקל על ראוטר, אבל אני מוכן לעלות מעבר ל600 שקל בשביל ראוטר טוב. תודה

• 5 תגובות
    • 945 צפיות
  20. Started by BaconMan,

שלום לכולם יש לי כרגע בעיה עם הראוטר הנוכחי שלי, linksys wrt160n שעושה לי המון בעיות. לאחר קריאה בהרבה פורומים, ראיתי שהוא מאוד בעייתי יש הרבה ניתוקים. עשיתי עדכוני גרסא ועדיין מאוד בעייתי, אני מחבר עליו די הרבה מכשירים. 2 מחשבים נייחים, אחד עם כבל ואחד לא, מדפסת אלחוטית, 2 מחשבים ניידים, אם זה משנה אחד מהם מק, 3 טלפונים סלולרים. המחיר לא ממש משנה לי אני רק רוצה להיות בראש שקט. מישהו יכול לעזור?

• 5 תגובות
    • 991 צפיות
  21. אני מחפש (בנרות) קופסאת KVM שעושה לי דבר פשוט: מוציאה לי ממחשב אחד, 2 מסכים 2 מקלדות ו2 עכברים כל אחד במקום אחר.לדוגמא בחדר A יש לי את המחשב עם המסך מקלדת ועכבר ובחדר B אני רוצה קר מסך ומקלדת ועכבר שעובדים עם המחשב שבחדר A. הדבר היחיד שמצאתי זה http://www.aten.com/products/productItem.php?pid=20070404165439001&psid=20060414154647002&pcid=2006041110563001&layerid=subClass1 מישהו מכיר דבר כזה, או יכול להמליץ על דגם אחר ?

• 1 תגובה
    • 804 צפיות
  22. שלום חברים, אפשר לקבל מכם המלצה לרוואטר אלחוטי מבזק? מה כדאי לבקש? תודה

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. אהלן חברים אז ככה, היום שדרגתי את האינטרנט שלי ל-30 עם ה-HOTbox הזה של הוט ו-012.בגלל שיש לי את המתאם שיחות של 012 והוא יוצר התנגשויות עם ההוט בוקס, אז נאצלתי להפוך את ההוט בוקס למודם ולחבר חזרה את הרואטר שלי שהוא linksys WRT54G כדי לשמש ראוטאר.הבעיה היא שכנראה (לפי מה שאומרים הטכנאים של 012 ולפי בדיקה) שהוא לא עומד בעומס של ה-30 מגה, ונותן רק 22 מגה בקושי.הגעתי למסקנה הזאת לאחר שחיברתי את ההוט בוקס ישירות למחשב וראיתי שאני מקבל 30 מגה נקי ושאני מחובר דרך אלחוטי - למחשב אני מקבל 22 מגה. עכשיו גם הטכנאי אמר שהנתב לא עומד בעומס כפי שאמרתי.אז מכאן הגעתי למסקנה שכנראה אני צריך לקנות ראוטאר חדש, וראיתי דיי הרבה המלצות על הדגמים הבאים של TP LINK:TP -941ND TP -WR1043NDרציתי לדעת…

• 4 תגובות
    • 870 צפיות
  24. צריך המלצות ל-wireless טווח מחירים 100 - 150 עם אפשרות של חריגה ל-200. usb כמובן, תודה לעוזרים.

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. בעקבות תקלה אפשרית בכרטיס הרשת שהיה לי עד עתה (הדיון כאן), אני כנראה זקוק לאחד אחר, היות ויש לי מחשב נייח שלא נמצא באותו חדר עם הראוטר, וכבלים הם לא פתרון קביל מבחינתי. כל צורת חיבור אפשרית - USB, PCI, PCI-E. נדרשת מהירות של 150mbps (אין לי צורך ב300, אלא אם יש אחד זול) ויכולת לחדור קיר גבס אחד. טווח נדרש, דרך הקיר הזה - כ5 מטר. ראיתי שכרטיסי הUSB הכי זולים עולים כ60 שקל, ויש גם כרטיסי PCI-E במחיר שאינו רחוק מכך. הם שווים משהו?

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.