עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by ben060,

שלום לאחרונה נוסף לנו מחשב לבית כעת ישנם 3 מחשבים ושלושתם מחוברים דרך מתאם אלחוטי להפתעתי המחשב הישן ביותר הוא בעל הקליטה הטובה ביותר שמחובר דרך מתאם PCI של אדימקס. אצלי יש את ה מתאם USB של אדימקס ובנייד יש עוד מתאם שאני לא יודע של מי. יש דרך שבה יהיה אפשר לווסט את המהירויות בין המחשבים בכדי שלא יתווצר מצב שמחשב אחד יטוס והשני יזחל הוא איזשהו דרך לעשות הפוך , כלומר , להשקיע את כל משאבי האינטרנט במחשב אחד. כרגע יש לי 1.5 מגה האם מעבר ל 2.5 או 3 יכול לשפר את המהירות בצורה כזו שאני באמת ירגיש? אשמח להסברים ותשובות

• 14 תגובות
    • 961 צפיות
  2. קראתי מספר תגובות ב Ynet הטוענים לניתוקים רבים בשימוש בנתב אלחוטי זה, האם מישהו נתקל ויכול לאשש/להפריך את הטענה ממקור ראשון ? (הסיבה שארכוש נתב אלחוטי זה הוא בשל כרטיס הרשת האלחוטי ללפטופ +D-Link DWL 650 - כדי למנוע אי תאימות...) תודה ! עריכה : קראתי שוב את האשכול בוא הומלץ על הנתב האלחוטי Belkin 802.11g F5D7230 ההפרש שלהם במחיר הוא זניח (הבלקין יקר יותר ב 30 ש"ח). 2 השאלות החשובות ביותר הם : 1. האם בטוח שלבלקין לא תהיה בעיה לעבוד עם כרטיס הרשת האלחוטי DLINK שבטפטופ ? 2. הבנתי שהיתרון העקרי שלו היא מהירות גבוהה יותר - האם כרטיס הרשת שבלפטופ לא מגביל בכל מקרה ל 11 ?

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by nati086,

שלום לכולם, לאחר שהגדלתי את המהירות אינטרנט שלי ל-50 מגה השאלתי מבזק מודם VDSL והיום קיבלתי אותו. אחרי שחיברתי אותו לחשמל,לקו הטלפון ולמחשב, המודם לא איפשר גלישה. התקשרתי לבזק ולנציג לא הייתה תשובה אז הוא בדק משהו ועדיין לא היה פתרון אז הוא העביר אותי לשירות לקוחות שם אמרו לי שהם יחזרו אליי עם תשובה מתי יגיע אליי טכנאי. עכשיו דפדפתי קצת באינטרנט ומצאתי שהמודם צריך להיות מוגדר עם השם משתמש הסיסמא של הספק אינטרנט, הבעיה שאני רוצה לגשת להגדרות המודם אני לא יכול. מה יכול לפתור את הבעיה פשוט אין לי עכשיו אינטרנט בבית וכל הבית גולש מאינטרנט שאני משדר מהסוללרי. תודה רבה לכל העוזרים

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. היי All, מדובר במחשב נייד אצלי בעבודה ששייך ללקוח שלנו, הלקוח התלונן שיש לו בעיות במהירות האינטרנט עם המחשב הספציפי הזה שמכרנו לו. יש לו בבית רוחב פס של 20 מגה והוא טוען שעם המחשב שמכרנו לו הוא גלש על מהירות של 2 מגה. הוא בדק עם מחשב נייד אחר וכן קיבל את מלוא רוחב הפס וגם בדק עם מחשב נייח שמחובר ישירות מהראוטר בכבל רשת וגם קיבל את מלוא רוחב הפס. על המחשב מותקן Windows 8.1 שהגיע Built in מהחברה. הדרייבר של הכ. רשת האלחוטי מעודכן. 2 שאלות, 1. למה לא מופיע לי במאפיינים של הכ. רשת האלחוטי את סוג התקן (802.11 b/g/n)? 2. יכול להיות שהמחשב עובד כרגע על תקן b/g ולכן יש את הבעיה הזאת? הערה: אצלנו בעבודה עשיתי בדיקת מהירות ללפטופ המדובר והוא כן קיבל את מלוא רוחב הפס שלנו. אשמח …

• 14 תגובות
    • 2.8k צפיות
  5. Started by Haflo,

לאיזה ספק אינטרנט כדאי לי להתחבר עם ADSL? מה התעריפים? שירות? אני מעוניין להתחבר עוד היום.....

6. Started by Sheriff,

שלום רב לכולם. אני יודע ששאלה זו נשאלת הרבה פעמים אבל אני מבקש התיחסות או הפניה לתשובה לשאלה דומה כמו שלי. אני כבר מיואש ניסיתי כל מיני דרכים ואני פשוט לא מצליח. ברשותי מחשב XP עם 2 כרטיסי רשת, כאשר אחד מהם משמש ל ADSL והשני אמור לשמש לרשת מחשב שני 98se עם כרטיס רשת כמובן. ניסיתי להתקין רשת ב XP דרך האשפים אבל הרשת הזו זולה ולא יעילה, כניסה/גלישה איטית מאוד באתרים, פינגים גרועים במשחקי רשת ואי יכולת העברת קבצים בין מחשב למחשב ועוד ועוד. רציתי לדעת איך אפשר להתקין רשת כמו שצריך. אני כבר מיואש מכל הנסיונות ולא יודע מה לעשות. בברכה ערן כהן

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. Started by B.D.B,

מחפש המלצה לנתב, רצוי תואם WRT, אבל שיעבוד גם ישר מהקופסה בלי יותר מידי התעסקות. שיהיה מסוגל להחזיק מספר רב של חיבורים בלי לקרוס ולעמוד גם בקצבי גבוהים (גם 100Mbps) למרות שכיום אני מחובר על 12. עד כמה שאני יודע אין ממש נתבי 11ac בשוק אז נסתפק ב-11n שתומך ב-MIMO2 לפחות. רצוי מאוד תמיכה מובנית בשירותי ddns. כמובן תמיכה ב-L2TP ו-PPPoE מעבר לכך אין ממש דרישות מיוחדות כל השאר כבר סטנדרטי: QoS, למרות שאני בטח לא אשתמש כתובת סטטיות לפי MAC, בשביל DMZ port forwarding mac filtering UPNP תקציב, קיוויתי לא לעבור את ה- 300 שקל, אבל אני לא ממש מוגבל.

• 14 תגובות
    • 2.3k צפיות
  8. שלום יש לי מודם-ראוטר חדש מבזק שקיבלתי (DLINK 2650U) ואני מעוניין לחבר אותו למודם של הוט (מסוג מוטורולה, מהחדשים) האם יש אפשרות לעשות זאת עם הראוטר הזה? האם יש אפשרות לעשות זאת עם ראוטר DLINK DI-604+? (אני יכול להחליף אותו עם ה2650U) רמי

• 14 תגובות
    • 4.7k צפיות
  9. Started by deluxe,

אני מחפש ראוטר מתקדם ככל שיהיה ומאוד קורץ לי שיהיו לו שני חיבורי USB... ראיתי את TL-WDR4300 ונראה לי שהוא פוטנציאל גבוה להמשך ההצלחה של 1043 המוצלח. ראיתי שרשור מהעבר שנאמר בו שתדר של 5GHz אסור לשימוש בארץ. http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=457109.msg3904518#msg3904518 רציתי לדעת האם האיסור עדיין בתוקף? אם כן, ללכת על ה-1043 הישן, המוכר והטוב? תודה רבה!

• 14 תגובות
    • 4k צפיות
  10. Started by danit84,

אהלן! לחברה שלי יש בעיה.. מאז אתמול היא מנסה להיכנס ליו טיוב - וכל פעם זה רושם לה את השגיאה 404 Not Found. היא עשתה ריסטארט למחשב, ניסתה להעפיל את האתר דרך כרום, מוזילה ואקספלורר - ושום דבר לא עבד. מה יכולה להיות הבעיה ומה עושים? תודה!

• 14 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. Started by vorlon,

שלום אני מנסה לחבר שני מחשבים בביתי ברשת על אחד מותקן Windows XP Pro והוא גם המחשב שמחובר לאינטרנט (כבלים) על השני מותקן Windows 98 התקנתי כרטיס רשת על כל אחד מהמחשבים וחיברתי ביניהם בכבל מוצלב עשיתי את ההגדרות ידנית המחשב של XP בעל האיי פי 192.168.0.1 והמחשב עם ה 98 בעל האיי פי 192.168.0.2 כל מחשב רואה את עצמו אבל לא את המחשב השני הנה ה ipconfig / all של ה XP Windows IP Configuration Host Name . . . . . . . . . . . . : vorlon-k0ol446n Primary Dns Suffix . . . . . . . : Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown IP Routing Enabled. . . . . . . . : No WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No Ethernet adapter Local Area Connection: …

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by kaki356,

טוב אני עוד מעט קונה עוד מחשב ואני צריך המלצה לראוטר טוב עד 350 שקל.. הוא צריך: לעבוד טוב עם שני מחשבים גולשים להתאים טוב לPS3 וגם שיהיה קל לשנות IP תודה לעזורים

• 14 תגובות
    • 917 צפיות
  13. Started by jack77,

אני מתכנן לעבור לאינטרנט 4/5M ואני צריך ראוטר שיעבוד חלק בלי ניתוקים בתקציב של עד 500 ש"ח ולכרטיס רשת שלא קשור לתקציב. הראוטר יחובר למחשב לעוד 2 מחשבים ברשת אלחוטית שתעבור דרך שתי קירות בטון, שאחד מהם מאוד עבה.

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by yoossie,

ישלי מחשב שאני גולש עליו עם רשת אלחוטית.. אני רוצה לדעת אם יש איזה שהיא דרך לחסום את הגישה לאינטרנט מהמחשב הנייד שלא יוכלו להישתמש ברשת האלחוטית רק באמצעות סיסימא? (מדובר ברשת אלחוטית שהיא בלי קוד או משהו...)

• 14 תגובות
    • 2.9k צפיות
  15. שידרגתי לפני יותר מ24 שעות את מהירות האינטרנט בבזק ובזק בינלאומי מ1.5 ל4 מגה. עדיין לא לקחתי את הנתב האלחוטי אך אין שינוי במהירות. האם ישנם פעולות שעלי לעשות כדיי לקבל את המהירות החדשה?

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. בוקר טוב, כיום יש לי מודם אלקטל משודרג שמחובר להאב 10TBUS ודרכו ל4 מחשבים בבית. המודם (שמשמש כראוטר) מתחבר להאב ביציאת UP-LINK ושאר המחשבים מתחברים לפורטים הרגילים. אני מתכוון השבוע לקנות SWITCH 10/100, ויש לי מספר שאלות. 1. גם בSWITCH צריכה להיות יציאת UP-LINK או שהמודם אמור להתחבר פשוט לאחת היציאות? 2. אני מתכוון לקנות את הSWITCH בKSP, ולפי המוכר בטלפון יש להם SWITCHים של כמה חברות וכולם באותו מחיר. יש של EDIMAX, D-LINK ועוד כל מיני. מה מומלץ? 3. השאלה הגדולה מה עדיף לדעתכם א. לקנות סוויטצ' ולחבר את האלקטל המשודרג אליו בתור ראוטר או ב. לקנות ראוטר של EDIMAX ולחבר את המודם בצורה רגילה אליו תודה מראש לכל המשיבים. מור

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by 9raviv9,

שלום לכולם. כמו שכתבתי בכותרת אני מחפש ראוטר אלחוטי אשר ישמש ל-2 מחשבים נייחים,מחשב נייד ול-XBOX360 (בשביל ה-LIVE כמובן). אני יודע שמאוד מומלץ פה ה-WRT54GL אבל אין לי מושג איך הוא מבחינת האבטחה. השאלה שלי היא האם יש משהו שהוא לא פרוטוקול WEB כי אני יודע שהוא פרוץ ואפשר להיכנס בקלות יחסית (למי שיודע כמובן),פשוט הנושא הזה של האבטחה הוא מאוד חשוב לי. התקציב שלי הוא עד 500 ש"ח לראוטר בלבד. תודה.

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by Semyon171,

שלום, קניתי את הראוטר הנ''ל. התקתני והתקשרתי לנטויז'ן לבקש אייפי קבוע הם אמרו שזה יטופל תוך 24 שעות. עכשיו בהגדרה של הראוטר אני מחובר דרך PPTT וצריך להכניס Subnet mark ו Gateway. מה אני צריך להכניס פה? תודה

• 14 תגובות
    • 3.3k צפיות
  19. שלום אנשים, לפני כחודש וחצי קניתי לפטופ חדש חדיש ופשוט מעולה.הכל עובד ורץ תקין והרשת (אלחוטית ביתית עם ראוטר של גיגהבייט) רצה מעולה. הבעיה העיקרית שלי שפשוט כמעט בלתי אפשרי להשתמש בתוכנות ה P2P. נתחיל מהיוטורנט. בהתחלה עבדתי עם אזוראוס אבל הוא היה יוצר לי שגיאות הש ענקיות שאין לי מושג מה המקור שלהן ומה הן בכלל ובגלל זה המליצו לי לעבור ליוטורנט. קבצים קטנים הוא לעיתים נותן להוריד אבל הבעיה מתחילה עם הקבצים הגדולים יותר. בהתחלה הוא היה עושה לי סרטים ולא רוצה להוריד לי כלום עד שהצלחתי לפתוח את הפורטים הדרושים גם במקאפי וגם בראוטר ועכשיו הוא מסמן לי וי ירוק יפה. להעלות קבצים הוא מוכן וגם במהירויות גבוהות לפעמים אבל כשכל הקטע מגיע להורדה הוא פשוט מסרב פקודה. חשבתי שאולי …

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by גליטו,

שלום לכולם.. אני רוצה לפתוח את הפורטים של האימיול שלי ושל הביטורנט שלי ...התקשרתי לספקית האינטרנט ובקשתי לפתוח את הפורטים הם אמרו שאני יכול לפתוח את כול הפורטים וזה לא מומלץ כי אז זה מוריד את רמה האבטחה של המחשב או שאני פשוט יגיד להם איזה מספר שהוא אומר שצריך לפתוח אימיול מסויים... איך ומאיפה אני משיג את המספר ? כאילו שאני אתקשר אליהם ואני יגיד להם אותו זה יפתח את הפורטים רק של האימיול ? תודה רבה מראש

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. אני צריך מכם בבקשה המלצה על ראוטר אלחוטי טוב וכרטיס רשת אלחוטי טוב. ספקית האינטרנט שלי רוצה 1000¤ על רשת אלחוטית ואני רוצה לרדת כמה שיותר מהמחיר הזה אבל שהרכיבים יהיו טובים. עוד משהו, בשביל שתי מחשבים נייחים אני יכול להסתפק בראוטר אלחוטי ( שיחובר למחשב אחד ) וכרטיס רשת אלחוטי אחד ? או שצריך שתי כרטיסים לשני המחשבים + ראוטר אלחוטי ? תודה ולילה טוב

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. יש לי רשת בבית, המדפסת מחוברת לאחד המחשבים, ומשותפת ברשת, לכן אני יכול להדפיס מכל מחשב אחת. שאלתי התאורטית היא : אם המחשב שאליו מחוברת המדפסת - כבוי, אני אוכל לשלוח הדפסה ממחשב אחר ? אני מניח שהתשובה היא לא, אבל למה בעצם ? פקודת ההדפסה מגיעה לנתב, אבל למרות שהמחשב כבוי, פיזית הוא מחובר לנתב, המידע לא יכול בכל זאת לעבור למדפסת ? אגב, יש מדפסות עם כרטיס רשת שאפשר לחבר ישירות לנתב ?

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by sheelonchik,

בא אלי טכנאי וחיבר לי את האינטרנט המהיר ... (והכל עבד טוב ומהר) אחר כך שמתי מפצל וחיברתי עוד טלוויזיה ... והמהירות לא עולה על 10K ... האם זה בגלל המפצל ?? איזה פיתרון אתם יכולים להציע ??

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. יש לי נתב של LINKSYS מסוג WRT54GC אני מחבר אותו ביחד עם מודם של תומסון (בתשתית של הכבלים). אני עובד על פרוטוקול PPTP ויש לי כתובת IP סטטית בכבלים. השגתי מחברת 012 את ה-DEAFULT GATEWAY ואת כתובת ה-SUBNET MASK (שדרך אגב אין לי מושג מה זה ה-SUBNET??) אני מצליח להתחבר והרשת הביתית עובדת נפלא, אבל כל איזה 2 דקות לערך הקישור לאינטרנט אובד ופתאום חוזר. אני רואה את זה ע"י תוכנת השיתוף קבצים שקצב העלאה וההורדה 0 ופתאום זה חוזר, כאילו שהנתב "חושב". ברשת המקומית אין לי בעיה כזאת בין המחשבים. לאחר איזה יום של עבודה הנתב מאבד את החיבור לאינטרנט ולא הרשת המקומית ושאני נכנס לממשק של הנתב אני לא מצליח להפעיל את החייגן שלו זה נותן שגיאה: PPTP SERVER NOT FOUND AT SPECIFIED IP ADDRESS רצי…

• 14 תגובות
    • 942 צפיות
  25. Started by card,

שלום אם אני רוכש שירות VPN כלשהו כמו השירותים שזמינים היום דיי בזול(כמה דולרים לחודש), ומתחבר אליו, האם בנוסף ליתרונות שלשמם התחברתי לשירות ה-VPN, אקבל גם את החסרון הידוע שמקבלים כשמתחברים ל-NAT? כלומר, האם זה אומר שאחרי שאני מפעיל את ה-VPN הזה, אם אפעיל תוכנת Server כלשהי, אצלי על המחשב שהתחבר ל-VPN, אז בעצם אף אחד באינטרנט (שמחוץ ל-LAN שלי כאן בבית) לא יוכל באמת להתחבר ל-Server הזה שנמצא אצלי על המחשב? תודה

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.