עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by ben007,

שלום אחים שלי מה קורה? אז ככה איזה מאורר לאינטל הכי כדאי/מומלץ לקנות? שלא יעבור את ה-( 180 שקל) והאם כדאי לקנות את זה- http://www.thermaltake.com/accessories/dcfan/35drivebay/a1873.htm יש לו 4 מאוררים ובקר שליטה תודה לכל העונים 8)

• 1 תגובה
    • 557 צפיות
  2. Started by pogostick,

שלום במחשב שלי כרגע יש 1. מאורר למטה בקדמת המארז שמכניס אויר 2. מאורר שמתחבר עם רגל לברגים של כרטיסי PCI למטה למטה במארז, שמעלה אויר כלפי מעלה 3. מאורר למעלה בגב המארז שמוציא אויר החוצה עם כל זה הגעתי לטמפ יפות של 19-25 מעלות במארז, ו33-42 מעלות במעבד (תלוי במצב של המחשב) אתמול הוספתי מאורר רביעי, בקדמת המארז, למעלה למעלה מעל ה CDROM, שמוציא אויר גם הוא החוצה המאורר הזה יותר גבוה בקו גבהים מהמאורר ה3 בגב המארז שמוציא גם הוא אויר החוצה האמת שלא קיבלתי שינויים בטמפרטורה אם לא עליה קטנה האם אני צריך להפוך אותו שיכניס אויר? או האם יש לכם סידור אחר למאוררים שלי? הצעות למקומות להכנס עוד מאוררים? תודה מראש עידו.

• 5 תגובות
    • 442 צפיות
  3. Started by arieltan,

אני צריך עזרה רצינית באנשים מביני עניין בייעוץ/תכנון קירור למארז HTPC במערכת הבאה, מצורף קובץ עם המארז המארז הוא IPPON Q4 לוח Gigabyte 880gm-usb3 מעבד וזיכרון x4 640 4GB מאוורר המעבד BIG shuriken כונן קשיח 3TB וקנייה בקרוב של 7750 או 6850 במארז הזה ללוחות micro אפשר לשים רק 80mm fan אחד לכניסת אויר בחלק התחתון של המארז (אני מנסה להימנע מ80mm משיקולי רעש). חיתוכים בחלק התחתון של המארז לכניסת אויר מוגבלים מאוד עד בלתי אפשריים בגלל צפיפות אביזרים ותושבות המארז. בנוסף קיים במארז ספק ATX SFX 300וואט ג'נרי מוקטן עם 80mm fan להוצאת אויר. מוד 1 מתוכנן להחליף לספק איכותי עם מאוורר 120mm שקט. הכולל תאימות לספק ATX על ידי חיתוך החלק החיצוני בהתאמה לATX וחיתוך ריבוע פאנל עליון/מכסה…

• 3 תגובות
    • 912 צפיות
  4. שלום לכולם יש לי מחשב די חדש שהרכבתי לפני חצי שנה (בתקציב של 3500) הייתי רוצה לשמוע חוות דעת על המפרט שבניתי והכי חשוב אם כדאי או לא לעשות לו OC ואם כדאי אז איך (מדריך או ייעוץ יתקבל כמו תמיד בברכה) המפרט שלי : 9800gt gigabyte עם מאוורר של זלמן לוח אם : gigabyte EP45-DS4 s775 DDR II 800Mhz -2x1GB Kingston HyperX ספק : Hec 500TD-TF 500W 2x8cm ועוד תוספת של מאוורר a7 (משהו כזה) למעבד הטמפ' בעבודה סבירה מגיעה לי ל 51 בקיץ. מארז : Chieftec Chieftec Aegis CH-05B-B-OP אגב המחשב מגיע לביצועים טובים ביותר (לדו: קרייסיס הגדרות מקסמליות על 25 fps או assasian creed הגדרות מקס' על 40 fps ) אני אשמח לשמוע את דעתכם ותודה לכל מי שעוזר לי (גם בהודעות הקודמות)

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. אני ממש חדש בבעולם של המהרות. לפני שקניתי את הכרטיס מסך החדש שלי בכלל לא הייתי צריך OC, אבל הגעתי כרגע למצב שיש לי טיפה צוואר בקבוק. אני לא מצפה להגיע למהירויות מטורפות בגלל שאני נשאר עם הקירור סטוק של המעבד. כרגע במארז יש 3 מאווררים נוספים: 2 של 8 אינצ'.. אחד מכניס אחד מוציא (מכניס לכיוון המעבד/מוציא יושב מתחת לספק), ומאווור 4 אינצ' שיושב על הגשר הדרומי. (מצרף טמפרטורות ומתחים נוכחיים) לכמה המעבד יכול להגיע? ואיך בדיוק אני עושה את זה? תודה לעוזרים [attachment deleted by admin]

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. עקב בעיות תאימות של הכרטיס מסך והchipset שלי,אני רוצה לצרוב לו ביוס של Leadtek 6800U הוא מחזיק בקלילות את התדרים של הUltra. רציתי לדעת האם אפשר לבצע את הצריבה דרך הWindows והאם יש מקום מסודר שיכול לעשות את זה וכך אהיה שקט,כי זה כרטיס לא זול ואני לא רוצה שהוא יפגע חלילה. אשמח לשמוע על סיכונים אפשריים ודרכים למנוע אותם או לתקן אותם. נסיתי לעשות חיפוש ולא מצאתי את כל מה שאני מחפש,אמכם הסליחה.

• 4 תגובות
    • 680 צפיות
  7. Started by daniel_18,

אהלן, רציתי לדעת אם כדאי לי לעשות OC למעבד/כרטיס/זכרונות ואם כן, מה ייתן הכי הרבה תועלת. המחשב משמש בעיקר למשחקים כמו MAFIA II, TDU2 וגם לGTA 5 ולNFS RUN (שייצאו). המפרט שלי הוא כזה: ספק: ENERMAX MODU 525W כרטיס מסך: SAPPHIRE 6870 1GB מעבד: ATHLON II X4 640 לוח אם: GIGABYTE 870A-UD3 rev 2.1 זכרונות: 2X2 1666 DDR3 KINGSTON (קירור סטוק) תודה לעוזרים!

• 1 תגובה
    • 700 צפיות
  8. Started by jayhawk,

שלום לכולם, אני מתעניין במערכות קירור מים לצרכים קצת 'לא סטנדרטיים' - אני צריך לקרר קופסא סגורה, משהו בסדר גודל של אקווריום בגודל של 100X50X50 ס"מ (בו ניתן לגדל סחלבים ושאר צמחים הדורשים טמפרטורה נמוכה). קראתי בפורומים בחו"ל על אנשים שהשתמשו במערכות מבוססות קירור מים, כאשר חלק מרכיבי המערכת (מיכל מים, משאבה, חלק מהצנרת) הוכנסו לתוך מקרר או מקפיא, כך שהמים התקררו בדרך, והשילוב של אוורור+רדיאטור+מים קרים יצר אוויר קר. אותם אנשים הצליחו להוריד את הטמפרטורה בצורה די משמעותית בצורה זו (לסדר גודל של 10 מעלות צלסיוס ואולי אפילו פחות). למי שמתעניין, הנה דוגמא למערכת מהסוג הזה: http://icps.proboards.com/index.cgi?board=indoor&action=display&thread=2098. אני יוצא מתוך הנחה …

• 6 תגובות
    • 917 צפיות
  9. שבת שלום, לפני כחודש וחצי נהרס לי המאוורר של הכרטיס מסך(קטנצ'יק כזה) באותה הזדמנות החלפתי ספק ואת המאוורר שהיה שבור. להלן המפרט של המחשב שלי : Intel Pentium D CPU 2.80GHz 64BIT 1.00 GB RAM (מחולק ל-2 של 512) לוח אם : Asus P5vd2-MX GREEN945 כרטיס מסך : GeForce 7300 GS 512 MB אשמח להוסיף פרטים במידה ויש צורך. להלן הטמפרטורות : חשוב לציין : שאני "מעמיס" על המחשב ולו במעט,המאוורר משמיע רעשים ופולט המון המון חום. לדוגמא - כשאני נכנס לאתר כמו וואלה(שמעמיס על רוחב הפס,אבל לא חושב שהוא אמור להעמיס על המחשב עצמו) יוצא רעש ממש מציק(ביחד עם המון חום). התכנון הוא להשקיע לא יותר מדיי(עד 150 ש"ח נניח) אבל שהרעש לא יישאר כמו שהוא. ואם זה רלוונטי אז בקרוב ארצה להוס…

• 3 תגובות
    • 600 צפיות
  10. שלום לכולם, מצ"ב קובץ JPEG המפרט את החלקים שאני צפוי לקבל בקרוב, ורציתי להיוועץ בכם, חברים, לגבי תצורת הקירור במארז. 1. היכן למקם ולאיזה כיוון את המאווררים (שימו לב, ישנם בסה"כ 10 מאווררי SP120, כאשר שלושה מהם מסונפים לרדיאטור) והיכן למקם את הרדיאטור עצמו? 2. כמו כן, ואינני יודע אם זה המקום, לגבי ה-RGB. האם הקופסאות הקיימות במארז (וזו שבאה בקיט של 3 המאווררים) תספיקנה לחבר את כולם, אם נניח ייעשה שימוש במפצלים כלשהם, והאם לא תהיה לכך השלכה שלילית כלשהי (מתח, בקרה באמצעות תוכנה כיו"ב)? תודה רבה מראש לעונים, והמשך יום נפלא!

• 0 תגובות
    • 658 צפיות
  11. מצב עבודה רגילה.. אינטרנט, צריבה, ICQ ראיתי שם 70 איפשהו בכרטיס מסך אני חושב.. קצת מדאיגתי וה nforce4 שמתחמם כמו טוסטר אובן.. אבל זה ידוע שהוא מתחמם ככה בכל מקרה, זה בסדר? [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 658 צפיות
  12. Started by NRT,

שלום, ותודה על הקריאה. יש לי ATI Radeon 1950x pro ואני מחפש גוף קירור זול שיחליף את המאורר שעל הכרטיס מסך (הוא מרעיש בצורה שמחרפנת פילים). הייתי רוצה לקבל הצעות לגופי קירור שמתאימים לכרטיס הספציפי הזה, ואני מדבר על טווח מחירים של 100-125 ש"ח גג.

• 6 תגובות
    • 715 צפיות
  13. שלום כולם, מתכנן להתחדש בקרוב, החלקים המיועדים הם AMD Ryzen 9 5900X יחד עם וורסיה כלשהי של RTX 3080, בתכנון להשתמש בקירור מים, ואשמח להסבר על מימוש אפשרים אופטימלים לקרר את המעבד ואת הכרטיס מסך בעזרת קירור מים. בין אם מספר רדיאטורים, או כמה לופים, ואולי הסבר בכללי אם יש לך סבלנות וידע לצורך העניין מדובר במארז Full tower תודה רבה לעוזרים

14. אז ככה אני מעוניין לקנות קירור למעבד I7 סוקט 1366 אני מתכנן לעשות OC מקסימום עד 4.5GHZ תקציב של עד 250-300 ש"ח (: תעזרו לי בבקשה D: תודה מראש (:

• 4 תגובות
    • 733 צפיות
  15. אחרי הרצה של auto-tune ב-CCC הכרטיס הגיע לתדר מעבד של 690 ותדר זכרון של 1190 לא הרצתי שום משחק על ההגדרות האלו כי ממה שהבנתי הזכרון מיועד ל1000 מגה הארץ והתדר שהכרטיס עצמו מנצל הוא רק 900. קפיצה שכזאת טיפה מפחידה אותי. יש אפשרות לשים את הכרטיס על כאלו תדרים (במיוחד לזכרון.. המעבד אני מודע לעובדה שיכול להגיע למהירות יותר גדולה)? או שעדיף לי להוריד את התדרים? בנוסף יש תוכנה לOC שאני יכול לעבוד איתה? ממה שהבנתי אני יכול להגיע למהירות מעבד יותר גבוהה ממה שCCC מאשר. תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 516 צפיות
  16. Started by RONG23,

שלום אשמח לעזרה לגבי החלפת מאווררים מארז לcoolermaster scout צריך 2 של 140ממ 1 של 120 ממ לד אדום בוהק וחזק ככל האפשר שקטים וחזקים אין לי בעיה גם להזמין מחו"ל תודה לכם מראש חברים

• 4 תגובות
    • 828 צפיות
  17. 1. יש לי כרגע במארז מאוורר אחד שמוציא אוויר למעלה. אני מעוניין להוסיף מאחורי המארז (המקום מוכן) מאוורר 80mm ורציתי לשמוע המלצה על מאוורר לא רועש כל כך עם RPM טוב עד 78 ש"ח. ראיתי את ה-smart case fan של טרמלטק והוא נראה טוב. אני צריך מאוורר שיכניס הרבה אוויר כי בקרוב אני רוצה להתחיל ב-OC הראשון שלי.. 2. התסכלתי לאן כל מאוורר שנמצא בתוך המארז מתחבר וראיתי שהמאוורר של המעבד מתחבר ללוח אם בחיבור מלבני קטן, כך גם המאוורר של הכרטיס מסך, ולעומת זאת המאוורר של המארז מתחבר לתוך חיבור מולקס - מצד אחד להארד דיסק ומצד שני למולקס של הספק. מהי צורת חיבור זאת? אם אני מוסיף מאוורר נוסף לאן אני אמור לחבר אותו? תודה רבה. אשמח אם תענו על שתי השאלות

• 6 תגובות
    • 626 צפיות
  18. Started by eyaloz,

מרוב מאווררים וביקורות הלכתי לאיבוד, אני זקוק לייעוץ. אני מעוניין לרכוש מאוורר בסביבות ה-200 - 250 שקלים ודיי התלהבתי מהביג טייפון של Thermaltake, השאלה שלי היא האם לדעתכם זה המאוורר בעל היחס מחיר/ביצועים הכי טוב או שיש מאוורר אחר שיותר משתלם ממנו, אשמח לשמוע מה אתם חושבים. גם אם יש מאוורר שעולה טיפה יותר אבל ממש שווה מבחינת ביצועים אשמח לשמוע עליו. עריכה: שכחתי לרשום שיש לי מעבד Athlon 64 X2 5200 Socket AM2

• 1 תגובה
    • 608 צפיות
  19. שלום לכולם, ברשותי מעבד דגם 5820k, שעליו הרכבתי קירור נוזלי מסוג Antec Khuler H2o 650. הוא היה יחסית רועש בהתחלה, והתחיל להחמיר לקראת החודשים האחרונים, ניקיתי את המאוורר שלו אך אין שיפור משמעותי. ברצוני לקנות קירור נוזלי איכותי ושקט יותר. על איזה דגם הייתם ממליצים? [h=1][/h]

• 2 תגובות
    • 3.2k צפיות
  20. אני לפני קניית מחשב ואני צריך קירור לכל ה3 רכיבים בדרך ל OC על רמה מה שחשוב שיהיה שקט ויעבוד כמו שצריך תודה תקציב כולל לכל הפריטים 1000 שקלים עד 1300 ככה

• 5 תגובות
    • 495 צפיות
  21. שלום לכולם, יש ברשותי מעבד q6600 stepping g0 ולוח gigabyte ds3l-p35 כבר מספר שנים. לאחרונה התחלתי להתעניין באוברקלוקינג. יש לי מספר שאלות: 1. נכון להיום אני בלי אוברקלוק, עם מאוורר סטוק. מבדיקת טמפרטורות שביצעתי באמצעות CoreTemp ו-SpeedFan קיבלתי שבמצב IDLE הטמפרטורות שלי הן באיזור ה-55-60 מעלות, ובמצב STRESS מגיעים גם עד ל-80 מעלות. למרות שזה קירור סטוק, האם זה תקין? 2. כאמור, אני מחפש לעשות אוברקלוק. לשם כך דרוש קירור טוב. אשמח לקבל המלצה לפתרון קירור (אוויר) טוב ופשוט להתקנה. אני מחפש יחס עלות/תועלת טוב. חשוב לי שיהיו ביצועי קירור טובים, אך גם חשוב לי שיהיה שקט ככל שניתן (כמובן, במסגרת מחיר סבירה). אשמח לייעוץ מהמומחים! תודה מראש!

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by h-lior,

חברים יקרים, אני זקוק לעזרתכם המקצועית. קניתי מחשב אך הקירור שהזמנתי לא תואם לסוקט(1156) כעת עלי לבחור קירור אחר. אני לא מבצע OC אבל מריץ יישומים ומשחקים כבדים. חשוב לי שיהיה קירור איכותי, שקט ויפה. (כן כן...גם יפה) אני צריך לקנות מ-KSP כי שם קניתי את המחשב והוא מורכב כעת שם. האם יש לכם המלצה לקירור טוב? אני מתלבט בדגמים הבאים אך אם יש לכם הצעות אחרות, אשמח לשמוע. ‏CNPS10X Extreme Blue LED‎ ‏Yasya CPU Cooler ‏Samurai ZZ CPU Cooler ‏Freezer 7 Pro Rev.2 CPU Fan‎ ‏Spire Storm 954 CPU Cooler s1156 מבחינת מחיר, עד 350. מחכה לתגובות. המון תודה :-)

• 2 תגובות
    • 948 צפיות
  23. שלום, אני לקראת תהליך של שדרוג המחשב ומעבר לקירור מבוסס מים. אני רוצה להתחיל לקנות את החלקים שאפשר כרגע, ותוך כדי להתקדם לאט בשדרוג המחשב ואז רכישה של בלוקים מתאימים לחומרה. קשה לי כרגע להכניס תקציב, אני לא מחפש להשתולל יותר מידי אבל בהחלט מחפש רכיבים איכותיים. עד 1000 שקלים לכל הסיפור נשמע לי הגיוני. וכרגע אני רוצה להתחיל עם: Tubing, Fittings, Pump , Reservoir, Radiator+Fans. בנוסף... ראיתי במקום העבודה מכונת קפה, ששואבת את החלב דרך צינור שנכנס למקרר יין קטן שהוצב במקום. הוא חרישי לחלוטין ומקרר לאיזור ה-11-13 מעלות את החלב שיושב בפנים. הצינור נכנס דרך חור שקדחו בצד המקרר (עלותו 500 ש"ח בערך). חשבתי שאם הביצועים יהיו סבירים אולי אוכל למקם את כל הרכיבים הנ"ל בתוך המקר…

• 42 תגובות
    • 7.1k צפיות
  24. שלום! בקרוב אקנה את מרובע הליבות Q9550 של אינטל, והתעניינתי בהמהרתו. כמה שאלות: 1. אם אפשר לגרום לרכיבים לרוץ יותר מהר, למה היצרן לא עושה את זה? 2. אם ידוע שכל ליבה של המעבד עובדת במהירות של 2.83GHZ, אחרי המהרה, כמה פחות או יותר אני אקבל? 3. שאלה חשובה!- האם אוברקלוק למעבד "שוחק" אותו, מהם החסרונות של אוברקלוק בנוגע לבריאות המעבד? 4. שאלה אחרונה, האם אהיה צריך להוסיף מאוורר יותר טוב אחרי המהרת המעבד? תודה רבה ויום טוב לכולם!

• 3 תגובות
    • 615 צפיות
  25. Started by tal_be,

שלום לכולם, יש לי מעבד E6750 ואני חושב לעשות לו OC. לפי המארז שלי והספק (תראו בפרופיל) אני אוכל לעשות OC ללא סיכון? עד כמה אני יכול לעשות את ה OC אם עכשיו יש לי 2.66, אני יכול להעלות ל 3.0? אם אני אעשה OC אז יהיה סיכוי גדול שיישרף המעבד?

• 4 תגובות
    • 658 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.