עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by 00Amir,

אני חושב שאם אני יותר מידי דוחף את המעבד באוברקלוק ל 4.5Ghz וצפונה המחשב נופל בגלל בעיות של הזיכרון (ככה נראה לי) ... יש לי זיכרון Corsier 2x2Gb 1600Mhz בתזמון 9-9-9-24 אני חושב שאם אני אשנה את התזמונים של הזיכרון היה שיפור ביציבות המעבד והמערכת... איפה אפשר לקבל פרטים בנושא... ראיתי אנשים שהעבירו ל 8-7-8-20 , בגלל שאין לי מושג החלטתי לשאול.. תודה

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. אני משתתף בקניה הקבוצתית של המארז R4..אני צריך לקבל אותו ביום חמישי הבא. אני רוצה להביא איתו מאוורים חדשים ..ואני לא כל כך מבין בזה.. אני רוצה מאוורים כמה שיותר שקטים, עם ביצועים טובים. מישהו יודע אולי כמה מאוורים אפשר להכניס למארז הזה?והאם צריך לשים מאורר בכל מקום שמיועד לו או שעדיף להשאיר מקומות ריקים ולא לשים מאוורר כי אין טעם סתם לשים..תודה

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. שלום, לאחרונה שמתי לב שהמעבד בOC שלילי של 14 ומשהו אחוז!(שימו לב לOC של המעבד): עכשיו, לפני שאני משנה את זה לחיובי, רציתי לשאול האם זה אפשרי. ספק כוח: 350W EZCOOL (בקרוב עובר ל350W FSP). לוח אם: MSI P965. טמפ' לוח אם: 35C במנוחה. טמפ' מעבד: 35C-40C במנוחה. מאווררים: 140 מ"מ ו80 מ"מ. ^^ הנותנים של הטמפ' לפי EVEREST.. האם אני יכול? ואם כן כמה? תודה מראש.

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. אז ככה יש לי תקציב של איזה 900 שקל אני מחפש מארז חזק ושקט אבל ממש השקט הוא המרכיב העיקרי. כוח הקירור גם די חשוב כי יש לי 2.66 ואני מתכנן oc מדי פעם עד ל3.0 ואפילו אולי קבוע. בינתיים שמתי את העין על מארז Thermaltake Highest Xaser III V1000C...

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by PsyMor,

חברים החלטתי לבנות לעצמי מערכת קירור מים כבר לפני כמה חודשים היו קצת קשיים למצוא חלקים אבל הצלחתי למצוא דברים אז הינה כמה תמונות... מצטער על האיכות,עדכונים בהמשך.....

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. בדיקה מעניינת מעלה כי שילוב של כונן M.2 מהיר עם פלטה ייעודית לפיזור חום אפקטיבי יותר מעניק שדרוג בלתי מבוטל לביצועים כונני SSD הם לא הרכיב הראשון במערכת עליו יחשבו רוב המשתמשים כאשר ידברו איתם על קירור, אך עכשיו מסתבר שגם הם יכולים להרוויח לא מעט תועלת מאמצעי שיסייע להם להתפטר מהחום הנוצר בזריזות. באתר anandtech קיבלו לידיהם גוף קירור פאסיבי מבוסס PCI-Express של חברת Angelbird, המיועד לאכלס כונני M.2 עדכניים. מעבר לכך שגוף הקירור הנ"ל מאפשר להמיר את ממשק ה-M.2 עדיין חדש יחסית ולא קיים בכלל לוחות האם לממשק ה-PCI-Express הסטנדרטי שכן זמין בכל הלוחות בשוק, הוא מאפשר כאמור שיפור של הביצועים המירביים, לפחות בחלק ממבחני הביצועים. גוף קירור קטן –…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by GuyGesh,

האם ישנה חשיבות למהירות ה- FSB מבחינת ביצועי המערכת או שרק מהירות ה- CPU קובעת ואם אעשה ניסוי בו אשאיר את מהירות ה- CPU קבועה ואשחק רק עם ה- FSB/מכפלה, האם אקבל תוצאות זהות מבחינת ה- BenckMark-ים השונים או כל מדד אחר על ביצועי המערכת ? לדוגמא : FSB * מכפלה = CPU 133 * 13 = 1729 138 * 12.5 = 1729 144 * 12 = 1729 וכו'....... אני שואל שאלה זו מישום שאם צוואר הבקבוק של המערכת, כמערכת, הינו במקום אחר ( לדוגמא: בזיכרון ה- Cache ) אז אין משמעות למהירות ה- FSB, - אלא אך ורק למשחק נוח עם מהירות ה- CPU. אנא, רק מי שבטוח לגבי תשובתו שיענה, תודה.

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. שלום! קודם, רציתי לדעת איפה אפשר להשיג משאבות של אייהם (חוץ מבemp) במחיר זול בארץ ? (באיזור המרכז) שנית רציתי לדעת מה הליטר/שעה המומלץ למערכת שיש בה בלוק למעבד לכרטיס מסך ורדיאטור 120X2 תודה!

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by Bug2000,

כידוע (או שלא) לא היתי פה חודשים מסיבות מפחידות... עכשיו חזרתי כשרוב המפרט שלי שונה ועשיתי אוברקלוק למעבד שלי פנטיום 4 1600 WILLIAMETTE והמהרתי אותו ל 2000 MHZ טמפרטורת מנוחה 40 וטמפרטורת עבודה 50 וכנראה זה בגלל שהמתח שהמעבד מקבל הוא 1.84 וכשבביוס המתח עומד על 1.75 למישהו יש רעיון למה זה ככה? המעבד מקורר על-ידי VANTEC AEROFLOW . עוד מספר ימים אני מקבל קירור לזיכרונות של הכרטיס מסך . יש לי כבר קירור למעבד של הכרטיס מסך היטסינק של פנטיום 3 800 והוא כבר מודבק... קצת תמונות: למרות שאני עובד בבאס 125 אני יכול לשים בלוח אם שלי את מהירות השעון של הזיכרון על 333 והתיזמונים של הזיכרון הם : 2.5-2-2-5 המפרט החדש שלי : מעבד אינטל 1600 מומהר ל 2000 לוח אם אסוס p4pe זיכרון…

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by Deron,

שלום רב יש לי מארז k62 ואני רוצה להחליף את המאורר האחורי. (הוא מאורר די גרוע ופשוט). זהו מאורר 120mm. איזה מאורר אתם ממליצים לי מ- ksp במקומו??? שיהיה שקט ואיכותי, לא משנה לי עם או בלי לד. המאורר הנוכחי רץ על 1500RPM

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by סבאבא,

שלום, יש לי מאוורר מצד למארז הוא 25CM בערך בגודל של המארז בגודל של מאוורר עומד רגיל הבעיה הוא מרעיש גם כמו מאוורר עמוד... הוא לא חורק או משהו, פשוט שומעים בקול את ההזרמת אוויר =| כשאני מדליק את המחשב המאוורר פועל אבל בשקט, ואחרי איזה דקה שהווינדוס נדלק הוא מתחיל לעבוד חזק מה לדעתכם כדאי לי לעשות? המחשב חדש קיבלתי אותו יום חמישי, והוא התחיל פתאום להרעיש ככה בערך שלשום. האם כדאי לפנות לחנות? הורדתי גם תוכנה SPEED FAN אולי שמה אפשר לעשות משהו? תודה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  12. לאחר שהתברר לי שבמעבד ה-Intel Core i3, שבמחשב של אבא שלי, הליבה מובנית בתוך המעבד, ואיננה נמצאת במקום נפרד מלוח האם, הבנתי כי השימוש בה, יגרום למעבד להתחמם יותר מאשר אם אני אשתמש בכרטיס הגרפי החיצוני, וכתוצאה מכך אגרום למאוורר של הקירור שלו להתאמץ יותר. אז פתחתי את המארז (SAMA גנרי, בדומה לספק הכוח) כדי לבדוק איזה קירור מותקן שם (אמור להיות כתוב על המדבקה של המאוורר), והתברר לי שמדובר ב-Deep Cool, שזהו קירור גנרי (כלומר הוא לא יקרר כהלכה את המעבד, למרות שגם המעבד לא מתחמם משהוא [24 מעלות ל-CPU בכללי ו-45 מעלות ל-GMCH לפי Aida64]). הקירור הזה גם מרעיש מאוד כאשר המאוורר במאמץ (למרות שיש אבק בצלעות הקירור). השימושים של המחשב הם: אינטרנט, צפייה בסרטונים HD, משחקים פשוטים (רוב…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by The Ripper,

אני רוצה לקנות קירור למעבד וחשבתי על הנינג'ה הבעיה שאין באף מקום מאוורר 120 שקט יש רק ג'נריים או TT שהם רועשים, והוואנטק ה"נסתר" שלא עושה את העבודה.

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by see4,

יש לי ERROR ב CACHE 1 ממש התחילת ההרה , זה לא קורה ב CASHE LEVEL 2 , זה אומר משהו , מעבד שלי תקין !?

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. איפה אפשר למצוא דבר כזה? מוסכים? מגרשי גרוטאות? מישהו יודע?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. שלום רב לחברי הפורום, גם השנה תתקיים תחרות האוברקלוקינג הארצית אשר נושאת פרסים בשווי אלפי שקלים. בואו והוכיחו לכולנו שביכולתכם למתוח את גבולות החומרה שלכם ותצאו גם עם פרסים שווים! לכבוד חודש OCtober ב-HWzone נפתח פורום מיוחד: http://hwzone.co.il/community/index.php?board=99.0 שימו לב לחוקים ולעמוד ההרשמה.

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by אוריוס,

אתמול קניתי שואב אבק תעשייתי, משהו מטורף! קניתי אותו מכמה סיבות, יש לי מארז ענק של CMS - Cooler Master, עם 10 מאווררים וכולל קירור מים למעבד, הבעיה במארז הזה למרות שהוא בטמפ' נמוכות והמחשב קר מאוד, אך הוא שואב אבק בפני עצמו, מתוצאה זו תמיד מצטברים המון אבק במאווררים בחלקים פנימיים. לא יכלתי לסבול את זה, ולבזבז כסף על תרסיס דחיסת אוויר, אז קניתי את שואב אבק תעשייתי, לשימושים רבים: לניקוי רכב, מחשבי נייח יש לי 4 מחשבים בבית + מחשב נייד, מה דעתכם על שואב אבק הזה? איך אתם מנקים את המחשב מאבק בד"כ? נ.ב - אם אתם הולכים לקנות אחד כזה, תיזהרו שהוא לא ישאב לכם את השבבים מלוח אם חח נ.ב.2 - בעקבות דיון אחר שפתחתי בפורום חומרה אחר - שילבתי כמה מרכיבים: שואב אבק תעשייתי, מברשת…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by adamginz,

חשבתי לקנות את המארז הזה: http://www.virtual-hideout.net/reviews/xoxide_enermax_server_tower/index.shtml אשר בארצנו עולה כ498 שקלים~. בבניתו הוא דומה מאוד ואולי אפילו מעתק של הTT Xaser תוכלו לראות זאת גם לפי החלון שעשו לו בדלת. אני חושב שזה מארז ששווה את כספו כי אין הרבה כאלה במחיר כזה.

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by K0sTa,

מה אתם אומרים על הכרטיס הזה : Sapphir (ATI)RADEON 9550 TV,DVI 256MB שמעתי שאפשר לעשות לו אוברקלוק עצבני ל 9600XT זה נכון? והוא ישרוד הרבה זמן ככה ?

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. ואני לא צוחק! התוכנה Hmonitor מראה שה CPU 2 מגיע (יציב!) ל 81 מעלות והבורד מגיע ל 51 מעלות אחרי משחק (כמובן המשחק נתקע ואני חייב לעשות ריסטרט, כי אי אפשר לשחק הרבה זמן בטמפ' כאלו) אני קניתי כבר ולקנו 7+ למעבד וקריסטל אורב לצ'יפסט הזמנתי גם arctic ice 3 ואני מחכה לבואו לפני שאני שם את המאווררים אני גם הולך לסדר IDE עגולים השאלה היא, האם זה יספיק בשביל שהמחשב לא יתקע? כי כרגע יש איזה מאוורר זול על המעבד ואין בכלל מאורר על הצ'יפסט חשוב לציין שיש לי XP 1700+ הפחד שלי הוא, שהמשחקים נתקעים בגלל שהכרטיס מסך מתחמם יש לי radeon 8500 ויש עליו מאוור גרוע וזול שבא עם הכרטיס מסך הבעיה היא שאני לא יכול להוציא את המאורר ולשים אחד אחר בשביל לעשות זאת צריך להקפיא את הכרטיס ליומיים בפריזר …

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. היי .. היום חיברתי למחשב החדש שלי מאוורר מהמחשב הישן והמאוורר מקרר די טוב וחזק אבל זה מתבטא גם ברעש, והוא מאוד רועש יחסית לשאר המאוררים שיש כרגע יש אפשרות להפחית את המהירות (את ההספק חשמל) שמגיע למאורר וככה הוא פחות יקרר אבל לפחות יהיה פחות רועש.. הורדתי את התוכנה SpeedFan ויש שם שליטה באחוזים של המהירות נגיד אבל זה לא ממש עוזר כי ניסיתי על כולם שם להוריד ל 0% וזה לא משתנה נגיד.. יש אפשרות אחרת? או שאני לא יודע להשתמש ב SPEEDFAN ותסבירו לי ועוד שאלה.. מה ההבדל בחיבורי מאווררים שיש כזה לחבר לחיבור עם 4 פינים שזה נקרא אני חושב זכר ונקבה שזה גדול כזה ויש כזה עם 3 פינים קטנים שמתחבר ללוח אם.. תודה =]]

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. נתקלתי היום בדבר הזה: מה שרואים פה זה בעצם הרכבה של שני מאווררים אחד על גבי השני בטור.. השאלה אם זה באמת נותן יתרון כלשהו? האם כמות האוויר בקצה המאוורר השני גדלה - או שיש נטרול הדדי?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. היום נדבר עם GYGABYTE 3D ROCKET PRO ז ככה ליפני כשבועיים באתי לחבר ו בדיוק הוא עשה סדר בארון ומצאתי אצלו את הקירור הנ''ל הקירור היה זרוק אצלו בארון כבר בערך שנה הוא היה זרוק ביחד עם כל הברזלים והכלים שיש לו שם אז מן הסתם כל התחתית שלו נשרטה, על הקליפסות אני בכלל לא מדבר הם פשוט היו חסרות הבאתי אותו הביתה ניקיתי אותו מאבק ושמתי בארון נסעתי לצבא וחזרתי לשבוע החלטתי לשים אותו ב"שרת" שלי לקחתי נייר שיוף גס( מכיבן שהיו שם שריטות די עמוקות) לאחר מכן עברתי עם נייר בינוני ואז עברתי עם נייר מים קיבלתי שיוף ברמה די גבוה כימעט מראה... לא צילמתי תמונה אבל אם מישהו רוצה אני יצלם לו. מצאתי ברגים מתאימים ( ככה חשבתי אז) קפיצים אומים ושייבות והתחלתי להכין את המתאם עליתי ל…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. אני מעוניין לרכוש בקרוב את המפרט הבא לגיימינג ואוברקלוק: מעבד: INTEL I5 3570K 3.4GHZ TRAY לוח אם: ASROCK Z77 PRO3 זכרון: KINGSTONE 8GB DDR3 1600 1.5V כרטיס מסך: SAPPHIRE HD7870XT BOOST 2 GB GDDR5 צורב DVD HP מארז GIGABYTE MIDI ATX USB 3 F333 407 ספק כח: THERMALTAKE ATX LITEPOWER 600W דיסק קשיח: WD 1TB 7200 RPM 3.5 HDD וכרגע אני מתלבט לגבי קירור מתאים עבור אוברקלוק של המעבד ל-4.2GHZ. כרגע קיבלתי הצעות ל-COOLERMASTER HYPER 212 PRO, ו- ANTEC KUHLER FLOW משתי חנויות אבל אני לא כל כך מבין בקירורים ולכן אשמח לחוות דעת לגבי המאווררים הנ"ל עבור הצרכים שציינתי. תודה מראש!

דיונים חדשים בפורומים