עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. ערב טוב לכולם! מדובר בכרטיס 6850 של ג'יגבייט בגרסת הWindForce. תדרי סטוק הם 775 ליבה, ו-1000 לזכרונות. כרגע הגעתי לתדרים של 910 לליבה ו1159 לזכרונות, בלי לגעת במתחים. אחרי חצי שעה של בדיקה במאמץ מלא ע"י OCCT הטמפרטורה מגיעה בערך ל78 מעלות, כאשר המאוור פועל על 94%, ונשמע כאילו הולך להמריא ממש תוך דקות ספורות. אם נתעלם לרגע מהראש המציק, האם אפשר להתקדם הלאה או שיש כבר פוטנציאל פגיעה (אפילו לטווח הרחוק) בכרטיס? תודה, והמשך ערב מצוייין

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. קראתי באשכול מסויים, שP5B דלוקס למשל לא יכול לעבור את ה-370 באס אם לא מגדירים לו את התזמוני זכרונות ידנית. יש לי DFI אינפיניטי 975X ואני לא מצליח לשבור את ה-360FSB, יכול להיות שזה בשל העובדה שאני מגדיר את הזכרונות כAUTO בכל הפרמטרים חוץ מהחלק של היחס שאותו אני שם על DDR-400 בכדי למנוע מצב שהזיכרון הוא המגביל? עוד שאלה, יש לי זיכרון TWINMOS 667MHZ 5-5-5-15, אם אני מגדיר לו תזמונים ידנית, על כמה כדאי לי לקבע אותו? אני מניח שצריך תזמונים גבוהים יותר מהסטוק בכדי למנוע אפשרות שהם מגבילים, אבל אשמח לתשובה יותר רצינית ממישהו שמבין יותר ממני. שאלה אחרונה, האם יש סיכוי שהמעבד שלי דורש יותר מ-1.40V כדי לעבור POST ב-370FSB? נשמע לי קצת הזוי, אבל בכל זאת? תודה מראש לעוזרים!

• 21 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by kokoloko,

שלום לכולם, אני מרכיב בימים אלה מפרט ל-HTPC שהולך להיות אצלי בסלון. כרגע אני משתעשע עם הרעיון של לעשות את המחשב fanless. קירור פסיבי לגמריי. אולי גם לא לגמרי? אולי חלקי? מה האפשרויות שלי לעשות את המחשב הזה כמה שיותר שקט? אני עוד לא יודע אם זה אפשרי אבל אני אודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור לי... הנה המפרט: M.Board: GIGABYTE GA-H55M-S2H CPU: INTEL CORE i3 S1156 2.9GHz 530 KINGSTON 2048MB DDR3 1333MHZ - נראה לי שצריך להחליף למשהו עם קירור... Mem: HDD: WD CAVIAR GREEN 500GB 32MB SATA2 7200 RPM - WD5000AADS ANTEC NSK2480 + 380W EARTHWATTS PSU - ספק אחר? מארז אחר? Case+PSU: DVD: SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLAC תודה מראש

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. המאוור הקודם שהיה לי, נהרס. הבאתי גוף קירור ג'נריק פשוט, Green Power. קיבלתי יחד עם הגוף קירור גם טיפה משחה, שאני מנחש שאותה אני אמור למרוח על המעבד. אין לי מושג בכלל איך לעשות את זה, המשחה באה בשקית פצפונת, וחוץ מזה, נשארה עוד משחה מהגוף קירור הקודם. אם תוכלו להדריך אותי איך למרוח אני אודה לכם מאוד. זה די דחוף.

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by zaroor,

לאיזה אוברקלוק אפשר להגיע בסטוק עם מעבד E2180 ולוח P5GC-MX\1333 asus הזכרונות שם עד 667 MHZ ?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by kma_32,

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח ..... עצה שלי לכל בעלי ה5200 למיניהם....אל תעשו בנצ'ים עם 3DMARK2005

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. המפרט שלי הוא: p4 3Ghz s-478 prescott asus p4s800d-x 2Xkingston 1Gb 4ooMhz קירור סטוק עשיתי אוברקלוק ל-3.6 ללא בעיות או התחממות, לאחר שהעלתי ל-3.7 נתקעתי בשלב ה-post החזרתי את ההגדרות ל-3.6 ומשום מה המחשב מזהה רק 1GB מתוך 2GB לאחר מכןביצעתי את הפעולות הבאות: - החזרתי ל-3Ghz - איפסתי את ה-bios, ועדכנתי אותו - בדקתי את כל אחד מהזכרונות וכל אחד מהסלוטים - כולם תקינים האבסורד הוא ש-cpuz ו-everest מזהים לי 2 GB בעוד ה-xp מזהה 1 אני מעוניין להבין את הסיבה לתופעה הזו ואת הדרך לתקן אותה תודה

• 22 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. אז יש לי כרטיס מסך HD4870. המאוורר עליו מתחבר עם 3 פין ישירות לכרטיס מסך ולכן לא ניתן לשלוט במהירות המאוורר. אם אני אקנה את הקירור שציינתי בכותרת, האם אני אוכל לשלוט במהירות המאווררים? ואם כן אז אני אצטרך לחבר אותם ללוח אם? כי על הכרטיס מסך יש לי חיבור רק של 3 פין. איזה חיבור יש למאווררים האלו?

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by רומן גרוס,

יש לי הרבה שהחיישן בביוס שלי דפוק ומזייף . איך יכול להיות שהמעבד קריר יותר מהטמפרטורה הכללית במחשב ?

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. המפרט החדש: מעבד Intel CORE i7 2600K Tray אוורור MUGEN II לוח אם ASRock Z68 PRO3 זיכרון 4x2GB או 2x4GB מסוג RipJaws 1600 דיסק קשיח בנפח 1TB WD SATA3 CAVIAR BLUE המחשב יעבור OC, השאלה האם עדיף להשקיע יותר בתזמון CL9-9-9-24 לעומת CL7-8-7-24 ? עריכה השימוש במחשב בעיקר לרינדור 3D המתבצעים בתוכנות כגון REVIT / SKETCH UP PRO / AUTOCAD לפי מה שראיתי רוב (או כמעט כול) העומס נופל על המעבד ומספיק כרטיס גרפי עם 256GB עם תמיכה ב OpenGL 1.5

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by fire15,

האים מאורר 80 mm 24-25cfm 0.11-0.13amp 2300 סיבובים בדקה 25*80*80 האים 15 שקל זה מחיר טוב? וזה מאורר רגיל למארז

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. אני לא יודע אם זה קשרו לפורום הזה.. ראיתי במדריך שיש מדריך למריחת המשחה אבל רציתי לדעת עם איזה חומר אני מוריד אותו...ואל תגידו לי שעם אלכוהול של 70 אחוז.... האם איצטון יכול להיות טוב להורדת המשחה??? אם לא על מה אתם מליצים???

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by digitalseeker,

יש לי E8400 (התחדשתי) , אני מנסה לעשות OC אני ביטלתי את הCPUID LIMIT , ואת הTHROLLING. הגדרתי באופן ידני את המהירות במכפלה של X9 עם תוספת של X0.5 (זה המקסימום). שיניתי את המהירות BUS שלו ללא זוכר איזה מספר שמראה לי שהוא צריך להיות על 3.5GHZ וזה גם ציין שזה שינה את מהירות הזיכרון. שיניתי את הכל לEXTREME. וגם שיניתי את המתח של הליבה ל1.2650V העניין הוא כשאני נכנס למאפיינים של המחשב שלי אני רואה רק 3.0GHZ וגם כשאני מפעיל OCCT אני רואה 0% OC ו3.0GHZ. מה אני עושה לא נכון ? אגב אני משתמש בGIGABYTE DS4 X48 בתור לוח אם. מישהו יכול לעזור לי בבקשה ?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by yossi555555,

שאלה אני משדרג למעבד I3 2120 מהמערכת הקיימת בחנות אומרים לי שהם ישימו לי את הקירור שמגיע מאינטל ואין צורך לשים קירור יותר רציני כי באמת הוא לא מתחמם אני חשבתי על FREEZER 13 של ARCTIC והם אומרים שזה מוגזם למעבד כזה שכמעט איננו מתחמם מה דעתכם ? המטרה בעיקר גיימינג BF3 COD MW3 וכאלה שאר המפרט של המחשב שלי נמצא בפרופיל שאלה שני כרגע אני עם כרטיס מסך HD4350 בקרוב אשדרג לHD 6870 הבנתי שלמעבד הנ"ל יש יכולות גרפיות חזקות אולי אפילו יותר משל הכרטיס שיש לי כרגע אפשר להשוות את היכולות שלו לכרטיס מסוים תודה!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  15. 1. האם ניתן להשתמש במשחה הטרמית שהגיעה עם המעבד (במקרה שלנו BARTON 2500) בשביל להדביק את צלעות קירור לזכרונות של כרטיס מסך ? ואם זה אפשרי זה לא גורם נזק , נכון ? 2. אמממ...על איזה צד מדביקים את הצלעות קירור על הזכרונות ? בצד שיש בו את הסינק של הליבה , לא ? ועוד שאלה קטנה : האם כדאי לשייף את הצד החלק של צלעות קירור ? ואם כן , עם מה ? נייר זכוכית ?

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by Qayin,

היי חברים. קראתי את כל הביקורות שיכולתי והגעתי למסקנה שאלו דיי שני הקירורים הטובים ביותר (וגדולים ביותר) שאני יכול למצוא למעבד, יש לי HAF 922 - ככה שאני מאמין שמקום זו לא בעיה. חשוב לי לציין, ההבדל במחיר לא משמעותי, בין 200 ל 235 זה ממש לא קריטי, וכשקניתי את המחשב לפני שנה וחצי (מעבד i5 2500) התקמצנתי וקניתי זלמן באיזה 100 שקל ועכשיו הוא עושה יותר רעש ממכסחת דשא שנתקע בתוכה רקון. בכל אופן, אני מנקה את המחשב ממש טוב (כל מחשב שהיה לי, כבר שנים.) אבל אני חושב שהמאוור הזה הוא מעבר לתיקון, ולא איכפת לי להשקיע בשביל דממה. - אז אם תוכלו לעזור לי... מה מתוכם הכי שקט? או אם יש לכם המלצה אחרת לקירור למעבד שהוא אמין, עם אחריות (באיבורי) ושקט שקט שקט, אני אשמח לשמוע. תודה.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by ehh,

מבקש המלצה לקירור הכי טוב למעבד i5 ללא OC עד 200 ש"ח (קונה מTMS). תודה לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by ssib,

היי לכולם מאז שהגעתי לפה לא יכולתי שלא להתקבל בנושא ה- OC וכאשר שמעתי שיש חנות שתוכל לבצע לי אותו תוך אחריות על המעבד, ברור שהדבר הלהיב אותי בעיקר היות ושמעתי מאנשים שהדבר אינו פוגע ככל ברכיב המומהר (מעבד, זכרון או כרטיס) אולם דיברתי עם משהו שטען ש- OC "סוחט מהמחשב את המיץ" ולכן מקצר את חייו, כך שאם ברצוני במחשב שיחזיק למעלה מ- 3 שנים (ואולי גם למעלה מ- 5) לעשות OC תהיה יריה עצמית. בנוסף על זאת הוא טען שרוב האוברלוקרים הם אנשים שקונים מחשב סוחטים לו את המיץ לזמן קצר ואז עוברים למחשב הבא, ואנשים כמוני שרוצים מחשב שיעבוד למשך שנים עדיף להמנע מלהכנס לשם. אשמח לשמוע דדעותיכם בנושא עדיפות כמובן לדעות שמכילות יותר משורה אחת. SSIB

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. שלום לכל חברי הפורום הייתי רוצה לדעת מה תיהיה לדעתכם הנקודה החלשה במערכת שאני הולך לבנות, מבחינת אוברקלוק המערכת היא כזו: AMD Athlon 64 X2 3800 (מעבד) DFI Lanparty UT CFX3200-DR (לוח) GSKILL DDR 500mhz 2048MB DUAL CHANNEL 3-4-4-8 UCCC F1-3200USU2-2GBHZ (זכרון) Connect3D Radeon X1800XT 512MB (כרטיס מסך) (GIGABYTE 3D AURORA GZ-FSCA1-ANS(ANB (מארז) HEC 550W WIN550 (ספק כח) E-MU 1212m (כרטיס קול מקצועי) אשמח להצעות מה להחליף במה, אבל אני אומר מראש שאני לא אוכל להחליף את כרטיס הקול וכרטיס המסך כי כבר רכשתי אותם.

• 21 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by DCAG,

OC ל-Pentiume D805 מ-2.66GHZ ל-4.1GHZ (קירור מים)! והזיכרון עלה למהירות של 820MHZ. ראיתם במקרה את הכתבה הזאת? http://www.tomshardware.com/2006/05/10/dual_41_ghz_cores/

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. לדוגמא על gigabyte G41M-ES2L, בכמה אפשר להמהיר אותו בלי להוסיף אמצעי קירור למעבד\ללוח? ועוד שאלה: האם ספק של 300W יספיק להמהרה כזו (אם אין כרטיס גרפי נפרד)?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by Omri4u,

מישהו יכול לתת לי מדריך טוב שמסביר כיצד לבנות מערכת קירור מים בבקשה זה דחוף

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by israel_gt,

ביצעתי OC לכרטיס מסך שלי GTX470 העלתי ב30MHZ את הליבה ו40MHZ את הזיכון הטמפ' עומדת על סביב 76 והמאוור בזמן פול מאמץ עומד על 87% זה בסדר אין עם זה בעיות?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by Vatos-Locos,

נתחיל בזה שהמפרט שלי מפורט בצד זכרונות 333מגהרץ המעבד עובד על באס 400, באס למערכת עומד על 100מגהרץ בסטוק אני בדרך כלל בבאס 137 (2400@3288) כרגע אני על 125 (2400@3000) בגלל שמתחיל להיות חם ואני מצמצם באוברקלוק שהטמפרטורות ירדו במעלה או שתיים בלי שאני יצטרך להפעיל את המאוררים ולסבול מהרעש.. בכל מקרה לעניינינו.. לא נגעתי בתזמונים או בחלוקה של המעבד\זכרונות בכל מקרה מה המצב של הזכרונות שלי כרגע עדיין עובדים על 333מגהרץ או שזה השתנה?

• 25 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by Henz16,

מה שלומכם? ^ האמת שדי הסתבכתי עם הסידור מהאווררים ל-CM690. אז ככה: קיבלתי איתו 3 מאוררים. (120MM) - מקדימה, מכניס. - על הדלת, נדמה לי מוציא. - מאחורה, מוציא. מה שמשאיר לי מקום לעוד 4 מאוררים. - רצפת המארז, מכניס? מוציא? - גג המארז 2 מאוררים, שניהם מכניסים? - על הדלת, לשים עוד את המאוררים כמו הראשון? אשמח לסדר בבלאגן. תודה.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.