עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. לאחר שהתברר לי שבמעבד ה-Intel Core i3, שבמחשב של אבא שלי, הליבה מובנית בתוך המעבד, ואיננה נמצאת במקום נפרד מלוח האם, הבנתי כי השימוש בה, יגרום למעבד להתחמם יותר מאשר אם אני אשתמש בכרטיס הגרפי החיצוני, וכתוצאה מכך אגרום למאוורר של הקירור שלו להתאמץ יותר. אז פתחתי את המארז (SAMA גנרי, בדומה לספק הכוח) כדי לבדוק איזה קירור מותקן שם (אמור להיות כתוב על המדבקה של המאוורר), והתברר לי שמדובר ב-Deep Cool, שזהו קירור גנרי (כלומר הוא לא יקרר כהלכה את המעבד, למרות שגם המעבד לא מתחמם משהוא [24 מעלות ל-CPU בכללי ו-45 מעלות ל-GMCH לפי Aida64]). הקירור הזה גם מרעיש מאוד כאשר המאוורר במאמץ (למרות שיש אבק בצלעות הקירור). השימושים של המחשב הם: אינטרנט, צפייה בסרטונים HD, משחקים פשוטים (רוב…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by THE FOX,

היום החלפתי למארז P150, כעת צריך המלצות למאוררים שקטים בגודל 92MM ו 120 MM.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by Vatos-Locos,

http://www.zalman.co.kr/usa/product/view.asp?idx=198

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. הינה התמונה הקשה חייב המלצה לקירור דחוף שיתאים לכרטיס , הדגם המדוייק שלו Palit 6800gs 256m AGP 8x בזמן שאני משחק גם יש בעיות בטקסטורה , כל מיני חלקים מהתמונה נעלמים או שקופצים כל מיני פריטי טקסטורה בזמן המשחק משולשים וכל מיני דברים ,זה בגלל החום ? אני מחפש קירור שיעשה תעבודה המינימום כסף ומינימום רעש , תקציב: 100-300 אלא אם ישכנעו אותי שיש משהו ששווה השקעה יותר גדולה תודה מראש

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by ORrrr,

שלום לכולם. פתחתי את המארז שלי והסתכלתי על גוף הקירור של המעבד, וראיתי שהמאורר קצת אפור יותר מאשר הוא היה בהתחלה... תפס אבק.. גם הגוף עצמו ראיתי קצת התאבק.. אז מה שאני רוצה לדעת זה, איך אתם מנקים את גוף הקירור שלכם, האם צריך להוציא אותו ובכל פעם למרוח מחדש את המשחה הטרמית.. בקשר לגוף הקירור, עם מים? איך אתם מנקים את המאורר.. האם אני צריך להוריד אותו מגוף הקירור? ובכלל כל מה שאני צריך לעשות כדי לקבל שוב את מקסימום היעילות ראוי לציין כי עוד לא יצא לי לעשות זאת, ולכן אני שואל את כל השאלות האלו.. יום טוב

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by Socrates,

טוב, כל מי שיש לו צ'פיטק/אנרמקס/אנטק לא משנה איזה גודל בטח יש לו שניים/שלושה מאוורררים קדמים שמכניסים אויר. הגודל שלהם הוא בערך בגובה של בקבוק 1.5 ליטר. כשמהחשב שלי היום התחיל לפלוט חום כמו איזה טבון אפיה החוצה החלטתי לנסות משהו מקורי, אבל הוא הוריד את הטמפ' רק בשתי מעלות: לשים בקבוק מים קפואים של 1.5 ליטר מול המאוררים הקדמים(לא להצמיד) - זה כבר יעשה את העבודה, ולא אין הצטברות של לחות על החלקים החמים בעקבות שקע ברומטרי כי האוויר לא עד כדי כך כשהוא מגיע כבר לחלקים. אבל מה? זה עובד!

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. לי יש פנטיום 3 733 - שעכשיו רץ בבאס 150 ו 825 מגה הרץ הלוח שלי הוא של ViaTec (ישן ומעפן ביותר!) מעלות אם אובר קלקוק Idle - 28 Full Load - 34 (אחרי שעה וחצי אם Prime95) מה שתוקע אותי זה כנראה הלוח שהוא ישן מאוד ! הזכורונות שלי הם דיי חדשים (אבל אני לא ממש יודע מידע עליהם אבל לא נראה לי שהם מה שדופק אותי). אני לא גיימר ולכן אני לא קונה מחשב חדש בנתיים כי אין לי צורך בו ! מה אתם אומרים כדאי להשקיע בלוח למחשב שלי ? האם אני יוכל להמהיר עוד את המעבד אם לוח חדש למחשב שלי?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. את הדבר השקוף הזה קצת גמיש שמשתמשים בו להכנת glow pad??? אני צריך כזה דחוף !!!

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. העלתי את הבאס ל 200 ויש לי לוח אם של ABIT עכשיו ניכנסתי בביוס ל מקום של הזיכרון ושם אני יכול לשנות מי אופטימל לטורבו ויש הגרסיב אני צריך גם לשנות את זה ? ואם כן אז לאיזה לשנות ןלאחר שעשיתי OC המעלות של המעבד הם 38 במנוחה ובעבודה 48 זה טוב? ומה לעשות אם הזיכרון ?

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by frenzy,

מישהו הזמין מוצר מ3dcool.com וקיבל אותו מהם? אני רוצה לדעת אם הם שולחים לישראל.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. בזמנו הועלה כאן עניין התוכניות שמורידות את טמפרטורת ה-CPU ע"י שמוש בפקודת HALT ב-IDLE כמו CPUIDLE וכו'. ניסיתי כמה מהן ולצערי עדיין לא מצאתי אחת שעובדת כהלכה. אבל היום קבלתי מכתב ממישהו עם הדרכה כיצד להשיג את המטרה באמצעים אחרים שאכן עבדו אצלי והורידו את הטמפרטורה בכ-10 מעלות. אז בתור שרות לציבור הנה ההוראות עם כמה הערות בסוף שכדאי לשים אליהן לב. ד"א, זה מתייחס ללוח אם שמבוסס על KT266A, לא חושב שלאחרים זה יתאים בפרטים הספציפיים אבל העיקרון כנראה נכון. First, head over to: http://www.viahardware.com/download/viatweak.shtm you need to download WPCREDIT and WPCRSET and the KT266\266A Plug. WPCREDIT is a self-extracting exe, put it in it's own folder. The KT266A Plug zip …

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by GHOST,

בעזרת איזה תוכנה הכי טוב לבדוק יציבות של המערכת לאחר העלת FSB כלומר תוכנה שבודקת את יציבות הלוח והזכרונות?

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. אני מעוניין לקנות ספק כח חדש ( לא שהTHERMALTAKE PUREPOWER 480 שלי לא מספיק - פשוט אני מעדיף ספק 24 פין ) ראיתי ספקים רבים אבל תפס את עיני ספק THERMALTAKE PUREPOWER 680 עם כל מה שאפשר לרצות ( 3 12V RAILS !!! להיות מוכן לפנטיום 7 ) אם יש למישהו חוות דעת עליו או על ספק אחר מומלץ אני אשמח לשמוע - קראתי עליו ביקורת בBJORN3D והם מרוצים ממנו מאוד שם ....

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. היי. יש לי מעבד AMD 3800X2 ולוח אם ASUS A8N-E. עם הלוח הגיעה תוכנה בשם AI BOOSTER שהתפקיד שלה זה האפשרות לעשות אוברלוק למערכת בזמן שהווינדוס עובד. התחלתי בעזרת התוכנה להעלות חלק מהרכיבים. העלתי את הזיכרון ל 3.0 וולט והכל היה בסדר. העלתי את המגהרץ של המעבד מ 2000Mhz ל 2220Mhz והכל היה בסדר. ואז התחלתי לאט לאט להעלות את הוולט של המעבד. הגעתי עד 1.6 אם אני לא טועה (המקורי היה 1.3) והמחשב נתקע. הפעלתי מחדש וניסיתי להכיס לביוס אבל אי אשפר. המחשב תקוע על המסך הראשוני שבו צריך ללחוץ של DEL בשביל להיכנס ללוח וכשלוחצים כלום לא קורה. ניסיתי להוציא את הסוללה של הביוס לכמה דקות ולהחזיר אבל גם כשהחזרתי הבעיה נשארה. להתחיל לחסוך כסף למעבד חדש? :'( עוד דבר מוזר שקורה. כרגע נגיד ואני מכב…

• 21 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by ben_amitai,

היום אני משחק לי לתומי ב האף לייף פתאום המשחק קורס וCCC 7.4 מראה לי הודעה שהכרטיס הגיע לתמפרטורה גבוהה מאוד ועליי לבדוק האם כל המאוררים עובדים . אכן בדקתי וכל המאוררים עבדו .(יש לי COMUCASE 6A19 ) אהה כמעת שחכתי הכרטיס הוא מסוג X1800XT 512MB של GIGABYIT הוא נמצא בבעלותי פחות משנה המעלות של הכרטיס הגיעו ל 90+ בזמן המשחק ובזמן שאני כותב הוא נמצא על 75 יש לציין שאני מנקה פעם בשבוע את המארז מאבק ואני בחדר עם מזגן. השאלה היא האם כדאי לממש אחריות או שכבר עדיף להזדכות עליו ולהביא איזה 8800GTS חמוד בתוספת קטנה יחסית

• 27 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by djelectric,

אוקי...והנה זה קורה לי שוב למה הGPUZ שוב מציג לי תוכן שאינו מדוייק?! בקשר ל45 של הBAND, זה כשאני עכשיו על OC של הליבה מ625 ל700. כשאני לא אז זה על 32GB\S :-\

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. איך אני יכול לדעת כמה צורך כל חלק במחשב(W)

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  18. Started by blabla2002,

אני הולך לקנות מאורר חדש אני רוצה שיהיה שקט ביותר מנסיון אישי אזה מאורר אתם מציעים המאורר צריך להיות בין 40-65 ש"ש

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by VolTAge,

אוקיי, יש לי 3 שאלות.. 1. עם איזו תוכנה אני יכול לראות מה הטמפרטורה של הכרטיס הזה ? 2. מה הטמפרטורה המומלצת, וגם מהי הטמפרטורה הגבוהה ביותר שלא תהרוס את הכרטיס ( אני רק צריך קווים כלליים ) ? 3. את צלעות הקירור אני מדביק לזכרונות של הכרטיס בעזרת ארקטיק סילבר, נכון ? תודה. ;D

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by dorosen,

טוב, אז יש לי בעייה עם הוולקנו, הוא אינו נוגע במעבד כשאני מחבר אותו :'( (וכן, חיברתי אותו טוב) למשהו הייתה כזאת בעייה?

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by ModChiP,

סוקט 775 יש לי את המקורי של אינטל- הוא מרעיש מאוד. הוא עובד ב 4K RPM ברגיל בלי מאמץ מיוחד. יש לי מאורר נוסף של אינטל רק בפרופיל נמוך- הוא לא שווה כלום. אבקש המלצה למאורר והיטסינק שיתאימו מKSP או איבורי. האם ניתן לעשות למשב הזה אוברקלוקינג כדי להמהיר אותו קצת? או להחליף רכיבים בזול? תודה!

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by House M.D.,

יש לי את המעבד הזה וראיתי הרבה אנשים שמגיעים איתו ל 3.4GHZ מינימום . אני משום מה תקוע איתו ב 3GHZ. כשהוא על 3GHZ הוא עובד טוב ועובר prime95 כמה שעות טובות. כשאני שם אותו על 3.02GHZ הוא קורס בערך דקה אחרי שאני מפעיל את המחשב, אפילו בלי מאמץ. לחשוב ש 20MMHZ מבדילים בין יציב ללא יציב בכלל.... והעלאת מתחים לא עוזרת אם אני שם נגיד על 3.05GHZ המחשב לא נדלק בכלל - צריך להוציא את הסוללה ולהכניס מחדש. הטמפרטורות הן בערך 55-60 מעלות במאמץ - סביר לקירור שלי (זה קירור לא סטוק אבל די דומה בביצועים, משהו כזה של CM אבל לא כתוב עליו דגם) מה לעשות עם הבעיה הזו? *עריכה* שחכתי לציין - למרות שהזיכרונות 667MHZ הם לא מגבילים בכלל והם עכשיו על תדר 629MHZ וזה עוד עם יחס של 8:6 אני יכול להוריד ל …

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by efee123,

שלום, אני קונה מחשב חדש ואיתו את המארז 370- http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6656&category_id=19 במארז יש מיקום ל-7 מאווררים מתוכם אחד אני מקבל עם המארז. אז שאלתי היא כמה מאוורים אני צריך? המערכת- core-i5 760 GIGABYTE P55-USB3 s1156 2x500gb WD 7200 16m צורב LG 6/4 G זיכרון ספק של Chieftec 550/650W כ.מסך- HD5770 נ.ב-אני קונה דרך ksp ויש לי אפשרות לקנות מאוורררים של AC F12 120mm ב-35 שקל. תודה!

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. אהלן אצלי מורכבת מערכת AIO לקירור המעבד (5800X3D), בתוך מאז מסוג Corsair 4000D. הקירור הוא Thermalright Frozen Magic 280mm. עקב מגבלת מקום במארז, הקירור הותקן בפרונט המארז, והמשאבה של הקירור נמצאת בצינורות המים ולא בתוך הבלוק כמו שאני רגיל. הקירור עובד מצוין ולא עובר 62-65 מעלות במאמץ ומשחקים, דיי שקט, רק הפחד שלי זה בועות אוויר. האם כדאי להתקין את הקירור כאשר הצינורות והמשאבה נמצאים בתחתית המארז, או שתקין להרכיב את הקירור כאשר הצינורות בחלק עליון יחד עם המשאבה? ההתקנה הנוכחית בתמונה כאן, ניתן לראות שהרדיאטור ממש מעט מעל המשאבה, זה מסוכן?

25. שלום. סליחה על הבורות, אבל האם מישהו יכול להגיד לי מהו המתקן (מכשיר) שנמצא במחשב שלי (מחשב שרכשתי ממכר)? אציין שהמכשיר לא מחובר ללוח האם: וכפי שאפשר לראות הוא יושב מתחת לכונן ה DVD. הנה תמונה:

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים