עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום, אני חדש בOC ורוצה להמהיר את המעבד Q6600 לכמה שלא יהיה ואת הזיכרונות שלי מ800 ל1066 של G SKILL עם לוח אם PQ5L-E של אסוס. השאלה שלי היא - האם חייב להעלות מתחים על ההתחלה או שאני יכול להתייצב בתדר מסויים עם הזיכרונות ב1066 ונעילת הPCI E ב100MHZ רק ע"י העלאת FSB? אני פשוט לא רוצה להסתכן עם מתחים וכיוצ'. המפרט המלא בצד, יש לציין שכרגע בIDLE ובPEAK המעבד שלי עומד בין 45 ל50 עם הקירור שבמפרט. עריכה: יש כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=386648.0 את אותו הנושא בדיוק, אני מניח שאפשר לנעול (רק מקווה שיתפתח שם קצת...).

• 0 תגובות
    • 576 צפיות
  2. אני לא רוצה לעשות פרסומת אלא רק להמליץ, מנסיון אישי על המחשב המורכב של אייבורי ב-1065 ש"ח. http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1280&CatCode= אם בוחרים את הלוח גיגהבייט G31M-ES2L ומשדרגים למעבד 5200 (60 שקל) מקבלים בסיס מצוין לאוברקלוק, אפילו עם הקירור סטוק של אינטל שמגיע עם המחשב. אם בוחרים ספק 450 וואט (עוד 30 שקל) יש מספיק כח בשביל לתקוע איזה כרטיס מסך שתרצו וגם מקבלים ספק כח שקט בזכות מאוורר 12 ס"מ. במחשב שאני קיבלתי הגעתי ל3.33 גה"צ במתח של 1.3 וולט ו3.5 גה"צ במתח של 1.35 וולט. הטמפרטורות לא עברו 60 מעלות באף מקרה עם הקירור סטוק הגמדי. המארז מיקרו ATX של אייבורי סביר בהחלט (בהתחשב במחיר) מבחינת איכות הבניה, איוורור ואפשרויות הרחבה. חסרונו הגדול הוא העדר…

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by Metalingus,

היי, יש ברשותי כרטיס מסך HD4670 של Gigabyte, המשתמש במקור במאוורר מובנה בתוך צלעות הקירור. מי שמכיר את הכרטיס הזה, יודע שהמאוורר הזה מאוד רועש, וכן לא ניתן לבצע לו בקרת מהירות. תמונה של המאוורר המקורי על כרטיס המסך: http://www.gigabyte.com.tw/FileList/Image/vga_productimage_gv-r467d3-512i_big.jpg על מנת לפתור את הבעיה, הוצאתי את המאוורר המקורי, והנחתי מאוורר אחר שקט יותר מעל צלעות הקירור(הוא לא נכנס לחור של המאוורר המקורי). המאוורר החדש ששמתי הוא של 12v/0.15A, בעוד שהמאוורר המקורי הוא של 12v/0.2A. מבדיקות טמפרטורה שעשיתי עלה שעם המאוורר המקורי, הטמפרטורה המקסימאלית שהכרטיס הגיע היתה כ-69 מעלות, ואילו עם המאוורר המאולתר היא הגיעה לאזור ה-75 מעלות. הערה - את הבדיקה ביצעתי ע…

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by itays333,

1. עם עשיתי אוברקלוק לQ6600 מ2.4GHz ל3.3 והטמפ' במנוחה בסביבות ה35.. זה יכול להרוס את המעבד? ואני מדבר גם לאורך זמן.. גם בעוד שנתיים נגיד? שאלה שנייה.. קניתי עכשיו משחה תרמית.. הכמות שם אמורה להספיק ליותר מפעם אחת.. ברגע שאני פותח את זה ומשתמש.. את מה שנשאר אני יכול לשמור או שזה מתקלקל? תודה רבה ;]

• 2 תגובות
    • 464 צפיות
  5. אז ככה עשיתי OC למעבד שלי מ 2.2 ל 3.0 ולזכרונות מ 667 ל 726 הזכרונות הם kingston 1gbx2 667mhz cl5 הטמפ במנוחה 22-24 במאמץ מלא 56-56 ביצעתי בדיקה ב S&M מלאה וב OCCT שתי בדיקות STABLE מתח מעבד 1.38750 זכרונות 1.92 והוספתי 0.1 ל FSB OVERVOLTAGE הלוח אם הוא GA-945GCMX-S2 Rev 6.6 Bios F6H השאלה שלי עכשיו האם המחשב אוכל הרבה יותר חשמל אחרי הOC או שזה מיזערי ספק 500W שתי מסילות של 12V כל אחת מפיקה 16A !

• 6 תגובות
    • 629 צפיות
  6. שלום לכולם החלטתי לעשות OC למעבד שלי אז חיפשתי מדריך באינטרנט. מצאתי מדריך שפשוט אמר להעלות את המתח ל - 1.26250 ולקבוע מחלק זכרונות ל 1:1. עשיתי את זה ועברה בדיקה של 3 שעות שהמעבד על 3.6 GHZ. אחר כך נכנסתי לדיון הבא שמצאתי: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=385106.0 ויש לי מערכת בדיוק כמו של האיש שפתח את הדיון רק שהזכרונות שלי הם G.Skill 800MHZ 4-4-4-12 HK. והגעתי פחות או יותר לאן שהוא הגיע עם פחות מתח למעבד גם ל 3762 MHZ. אם אני מעלה את ה - FSB מעל 418 המחשב לא עולה והביוס מחזיר להגדרות רגילות בשביל להעלות את המערכת. כל מה שאמרו בדיון עשיתי, ושזה לא עבד החזרתי את הכל על AUTO ומתח כמו שציינתי למעלה ואותו מחלק זכרון של 1:1. כרגע אני מריץ בדיקת יציבות…

• 21 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. שלום, אני מחפש להגדיר את המעבד והזיכרון שלי בביוס להמהרה בסיסית לא משהו מטורף... יש חי קירור הולם במארז Thermaltake עם מאורר ORB.. בכח מקרה זה מפרט החלקים הרלוונטים: Intel Q6600 + Crosair xms2-8500 1066mhz DDR2 + Gigabyte P35-DS4 F10 Motherboard כמו כן יש לי ספק 650W של thermaltake התיזמונים של הזיכרון הינם: 20 7 7 7 הדגם 8500C7 של חברת Crosair אשמח לקבל קצת עזרה בעניין. בכבוד רב, דניאל

• 13 תגובות
    • 925 צפיות
  8. Started by asdfasd,

תקשיבו אני עומד לקנות מחשב בקרוב מאוד ואני רוצה לדעת אם כדאי לי לשים קירור נוסף למעבד שלי... אז ככה אני לא עושה oc ועם המעבד אני מקבל בנוסף מאורר בחינם בשווי 40 ש"ח ואני רוצה לדעת אם זה תחליף טוב במקום קירור? אני רוצה לדעת גם לאיזה טמפ' אני אגיע במעבד במאמץ ביום חם? ושאלה אחרונה אם אני בכל זאת שם קירור נוסף יש מקום במארז כאילו לא יהיה צפוף עם המאורר שקיבלתי במתנה וגם הקירור הנוסף..? הנה המפרט: מעבדי אינטל ‏Core 2 Quad Q9550, 1333Mhz, s775, 12MB לוחות אם למעבדי אינטל‏ GIGABYTE EP43-DS3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1066, PCI-E זכרונות ‏DDR II 800Mhz - Life Time Warranty 2x2GB Kingston Value כרטיסי מסך ‏Sapphire HD 4870 512MB GDDR5 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E דיסקים קש…

• 2 תגובות
    • 666 צפיות
  9. Started by TPack,

שלום לכולם, בחודש הקרוב אני מתכוון לקנות מערכת חדשה כולל הכל למעט רכיבים שנקנו לאחרונה (למחשב הנוכחי): HD, זיכרון, ספק 450W וכ.מסך ובכך להוזיל את הקניה. כרטיס המסך הוא 8800GT Club3D ועליו אני מעוניין להוסיף גוף קירור בקניית המערכת החדשה. וההתלבטות היא בין Arctic-Cooling Accelero TWIN TURBO url]http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=AC-TWINTURBO ל- Thermaltake DuOrb http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=TT-CL-G0102[/url אשמח להמלצה ספציפית וחוות דעת לגבי השניים הנ"ל, מי מביניהם ייתן מקסימום ביצועים? בנוסף יש חשיבות גדולה לצד הויזואלי וכן להמלצות נוספות אם יש מתוך המבחר של SkyPC (טווח מחירים 100-180 ש"ח). כמה אמורה לעלות התקנה שכזו? מהו טווח הטמפ' האידיאלי של כרטיס המסך בש…

• 2 תגובות
    • 621 צפיות
  10. Started by KingYes,

אהלן אנשים, אני רוצה לשאול, כיצד ניתן להשתמש בתוכנה הזו של Over Drive על ההגדרות הכי מומלצות? ב-Auto Clock אני לא יכול ללחוץ על Start ככה שאין לי אפשרות להחל את ההגדרות. מה עושים?

• 1 תגובה
    • 706 צפיות
  11. Started by imperious,

אני מזמין מפרט בע''ה עוד כמה ימים וביקשתי מSkypc שיעשו לי OC על המעבד, האם הקירור הזה טוב קרור למעבד Arctic-Cooling Freezer XTREME ¤179 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=AC-Freezer-Xtreme האם יש משהו במחיר דומה עם רמת ביצועים יותר גבוהה? אם כן מה .. תודה לעוזרים.

• 4 תגובות
    • 579 צפיות
  12. מעבד: Intel Q6600; לוח-אם: Gigabyte P43-DS3L. כשאני בודק את טמפרטורת המעבד בתוכנה EVEREST, מוצגות חמש קריאות: CPU 25 °C CPU #1 / Core #1 39 °C CPU #1 / Core #2 38 °C CPU #1 / Core #3 38 °C CPU #1 / Core #4 39 °C כשאני בודק בתוכנה אשר סופקה יחד אם לוח-האם (EasyTune v6), לא מוצגות הטמפרטורות של כל אחת מליבות המעבד, אלא רק ערך אחד, אותו ערך ראשון המופיע ב-EVEREST. מה משמעות ערך זה, ומדוע ישנו הפרש כה ניכר בינו לבין טמפרטורות הליבות? העברתי ל-BIOS את השליטה בסל"ד המאוורר של המעבד, על פי הטמפרטורה שלו, וכמו כן, גם התרעה אם חלילה עובר את ה-70 מעלות. אך לאיזה ערך מתכוונן ה-BIOS? הרי בשל הפרשי הטמפרטורות, יכול להיות מצב שטמפרטורת ה-CPU היא 60~ מעלות, בעוד כל אחת מהליבות …

• 4 תגובות
    • 577 צפיות
  13. Started by idos100,

זה קורה לפעמים בכרטיס מסך שלי וזה מחשב חדש מלפני חודש ולפעמים הוא עושה רעש כזה כיאול המאוור מתנגש קצת בתומכים שלו ואז נגעתי בו קצת וזה הסתדר אבל עדיין מידי פעם זה קורה משיהו יודע למה זה ? איך מסדרים את זה? זה קרה לעוד מישהו?

• 8 תגובות
    • 757 צפיות
  14. Started by MatanFrenkel,

תודה מראש , אפשר ביקרות / חוות דעת? ללא חריגה של שקל כי 200 זה כבר חריגה

• 1 תגובה
    • 617 צפיות
  15. שלום, רכשתי מחשב ב sky pc וביקשתי מהם לבצע אוברקלוק למעבד שלי מסוג E7300 2.66 ברשתותי ויסטה 64 ביט והוא מזהה לי את המהירות המקורית. איך אוכל לדעת שנעשה האוברקלוקינג?

• 3 תגובות
    • 615 צפיות
  16. Started by tomer434,

אני מעוניין לקנות קירור למעבד עד 300 שקל אם יש יותר טוב בחריגה קטנה זה לא נורא המעבד E8400 המארז Soprano Dx Tt לוח אם EP35-DS3P ספק 625W Enermax Thermalright IFX-14 http://skypc.co.il/pl_product~IFX-14~18~0.htm ב345 שקל איך הוא? הסיבות: רוצה OC אבל לא יותר מידי יופי ובגלל הכרטיס מסך 9800GX2 הוא מפיץ יותר מידי חום למעבד שכרגע על 50 מעלות ~_~ וגם המערכת מרעישה

• 1 תגובה
    • 574 צפיות
  17. Started by yosisharaby,

שלום לכולם יש לי בעיה שאני לא יודע מה לעשות המחשב שלי די ישן יחסית ושאני משחק משחקים או שאני קצת מעמיס עליו הוא נכבה שאני שם מאוורר של הקיץ כזה אז אני יכול לשחק חופשי והוא לא נכבה בעיה בקירור?

• 7 תגובות
    • 659 צפיות
  18. Started by Iv0ry,

כרגע אני מריץ אותו על DRIVER 8.10 כדאי לעבור ל-8.12 על מנת לעלות את מהירות המאווררים שעולה ברגע שמתקינים את הDRIVER, ואז הטמפ תהיה טובה יותר? ומה בנוגע לבעיות המוצגות בפורום של ATI לגבי DRIVER זה?

• 3 תגובות
    • 529 צפיות
  19. Started by navk2,

המערכת של כרגע על 280 באס כך שהמעבד על 3.5GHZ (לא כמו שרשום לי במפרט). משום מה אני לא מצליח לעבור INTEL BURN TEST, אחרי כמה דקות בדיקה הוא זורק אותי למסך כחול, חשבתי לפרש את הקובץ DUMP אבל אני לא יודע איך... ניסיתי ORTHOS גם שם אני לא עובר. המעבד על 1.3250 שאר המתחים על סטוק. תדר הזיכרונות על 840. (המחלק הוא 3) את רכיבי המערכת אתם יכולים ליראות במפרט. עוד כמה דברים שחשובים להגיד, אני כבר כמה זמן על התדר הזה והמערכת לא קרסה, ואני מאמץ אותה דיי חזק. בקריסה עצמה המעבד נמצא על סביבות 40-45 מרחק מה- TJMAX.

• 6 תגובות
    • 579 צפיות
  20. Started by kobifel,

• 2 תגובות
    • 752 צפיות
  21. Started by X-striker,

שלום, יש לי Intel Pentium D 805 2.66mhz gigabyte ga-81945p-g biostar 9600gt נעלתי את הpci express freq על 100, והצלחתי לעשות OC למעבד מ133MHZ ל 145MHZ, אחרי זה המחשב לא עולה. אך אם אני שם את ה pci express freq על AUTO , אני מצליח להגיע עד 170MHZ . מה הבעיה פה? תודה.

• 36 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by navk2,

תמיד מדברים על זה שזה מסוכן ובלה בלה... אבל בתכלס, לאחד ממכם נשרף רכיב תוך כדי OC ? ממש מוזר, יש פה אנשים על OC של 150% ולפעמים יותר, אבל תמיד בחנויות אומרים שזה כל כך מסוכן..

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by guylederer0,

שלום הורדתי את התוכנה RivaTuner בגרסא החדשה ... עכשיו ראיתי במדריך http://www.guru3d.com/article/rivatuner-20-fan-speed--overclock-guide/2 שאפשר לתת פרופילים למאוורר כדי שיסתובב בטמפרטורות מסויימות איך שאני אקבע ... עכשיו רציתי לדעת למה התוכנה מוגבלת ל 3 פרופילים כי אני ממש צריך יותר ... והאם יש משו לעשות ? אם לא אז תנו לי תוכנה חילופית שכן תעשה את העבודה תודה

• 8 תגובות
    • 679 צפיות
  24. Started by gilad121,

אז ככה . אני לא סגור עדיין על מעבד זה יהיה e8600 או q9550 . יש לי עוד קצת זמן . הדרישה היחידה מהלוח הם ביצועי oc . לא שום דבר אחר. אם אני יקח את הq9550 אז אני רוצה לעבור את ה4.0 ghz ולהגיע כמה שיותר רחוק . אם אני יקח את הe8600 אז אני רוצה להגיע לפחות ל 4.5 ghz . הקירור הולך להיות TR 120 EXT עם מאוורר אחד או שניים לפי הצורך. איזה לוח אם יהיה הכי טוב ולא יגביל אותי לכל אחד מהמעבדים ? כתבתי עד 1300 שח אבל אם יהיה לוח שיענה לדרישות בפחות אז עדיף כמובן וגם לגבי יותר אני גמיש.

• 11 תגובות
    • 924 צפיות
  25. שאלתי קשורה לאחריות. בטוח ב10000% שאין לחברה דרך לדעת אם אני עושה OC דרך תוכנה כמו RivaTunner לכרטיס מסך ? ונראה לכם שתהיה בעייה להביא את הכרטיס שלי ל 675/1200 ?

• 9 תגובות
    • 730 צפיות

דיונים חדשים בפורומים