עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by dwking3,

שלום עשיתי oc למעבד והגעתי ל3.5 ghz. במהלך בדיקת מאמץ בocct המחשב נתקע הטמפרטורה הגיעה ל67 מעלות. הטמפרטורה המקסימלית של המעבד היא 74 מעלות. השאלה שלי היא עד כמה ghz כדי להגיע כדי לשמור על איזון המערכת וממה הבעיה נבעה? תודה מראש לעוזרים

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by estro,

סתם מתוך סקרנות, למה יש לי פערים כל כך גדולים בין מהירות קריאה לכתיבה?

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. הכי טוב למחיר הזה?http://tms.co.il/product/4371 בשביל מעבד לעשות לו אוברקלוק. תודה

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. שלום לכולם רכשתי מחשב חדש והמעבד שלא עבר עדיין OC מראה תוצאות משונות . בתוכנה של הלוח אם הטמפ" טובות אולם ב TAT ו CORE TEMP הן גבוהות בצורה מפחידה (אפילו ב IDLE הו על 50) עכשיו אני עם קירור סטוק אבל מארז COMPUCASE 6A21 עם 2 מאווררים ומחשב חדש כך שאין אבק וחורף קר . האם יש לי מה לדאוג או שTAT מזייף ? נ.ב בביוס זה מראה לי 38 מעלות נקודה מוזרה נוספת ש EVEREST לא קורא את טמפ המעבד (גם את של הכ.מסך אבל זו בעיה אחרת) בדקתי את הטמפ גם עם כל תוכנה בנפרד וללא שינוי מיוחד [attachment deleted by admin]

• 30 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by ras81,

שלום האם אפשר להשתמש במים מזוקקים עם אנטי פריז שקונים בתחנות דלק או שחייבים מים מזוקקים ולהוסיף להם רכיב קנוי למערכות קירור מים?

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by HunterVee,

אז ככה, למחשב האחרון שבניתי קניתי 4 מאווררים של Corsair ML140 Pro Magnetic Levitation וסט של 2 מאווררים Corsair ML120 Magnetic Levitation 140x2 יושבים על קירור מים למעבד (4790K) ה-NZXT KRAKEN X61 בחלקו העליון של המארז (NZXT MANTA) ב-PUSH EXHAUST ו-140x2 בקדמת המארז כ- INTAKE. 120x2 יושבים על קירור מים לכרטיס מסך KRAKEN X31+G10 ב-PUSH/PULL EXHAUST בחלקו האחורי של המארז. הלחץ הוא חיובי למרות יותר מאווררים ב-EXHAUST כי עקומת העבודה של המאווררים קדימה גבוהה ב-15%. בגדול, מאכזב. המאווררים לא אוהבים לשבת מאוזן, עושים רעש צורם בצורה מאוזנת ב70%+ מהירות (PWM). לדוגמה למקוריים של NZXT אין את הבעיה. כמובן שניסיתי להחליף ביניהם. הזוג 120ממ ג…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by THE_COMMANDER,

יש לי לוח אם intel d850GB ובתוכנה של בדיקת הטמפ' רשום שיש 3 חיישנים 1 כמובן במעבד מישהו יודע איפה ה2 האחרים נמצאים

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  8. היי, רוצה להתנסות באוברקלוק קטנטן בשביל הספורט בלבד. אני יודע שהלוח לא הכי טוב למטרה זו בקטגוריה. לא עשיתי OC מאז ימי ה-Intel Q6600. מאחר והזיכרון שלי כבר לא משהו, עברתי על מדריכים שונים, ולא הבנתי דבר בסיסי. במצב מנוחה, המעבד מוריד תדר כדי לחסוך בחשמל. האם בעת ביצוע OC המעבד עובד על המכפלה המקסימלית שהוגדרה לו כל הזמן? מדובר מחשב שדלוק 24/7. תודה מעבד: R5 1600, קירור סטוק לוח: msi b350m pro-vdh זיכרון: Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3000 CL15 Vengeance LPX

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by FatherBoard,

הורדתי את התוכנה בהמלצתכם, אבל התוכנה משוגעת לגמרי. קודם כל, היא מראה לי טמפרטורות מטומטמות כמו 170- מעלות (מתחת לאפס) וכלה ב-90 מעלות חום בלתי אפשריות. ניסיתי לשנות את הגדרות החיישנים אבל זה לא עוזר. (כאילו דהה, אני לא גר לא באנטרטיקה ולא על השמש). חוץ מזה, שמכל שלושת המאווררים שלי, היא מזהה רק אחד, וגם זה רק ע"י חיישן מסכן אחד. כל שאר החיישנים בכלל לא עובדים. ולסיום, בכלל לא מצאתי שום אפשרות לשינוי מהירות המאוורר. (לוח המדדים של זה הוא סתם חתיכה לבנה עם שעונים כמו במכונית). ??? :AR15: הקיצר, השתגעתי לגמרי מהתוכנה הזאת. אנא הסבירו לי למה כל הבלבול הזה קורה?

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by mushon26,

קניתי מחשב לא מזמן ולאחרונה התברר לי שאין בו מאוורר בכלל עכשיו אני צריך לקבל מאוורר מהחנות שקניתי ממנה, אבל אני לא יודע מה אני אמור לקבל ואני מפחד שיתנו לי משהו פשוט. קודם כל יש לי מארז צ'נברו XPIDER וספק Enermax 420W מעבד AMD Athlon 64 3000 Socket 939 זיכרון 512MB *2 (מצטער אם לא צריך את כל הפרטים אבל רשמתי שיהיה). איזה קירור כדאי אני הייתי אמור לקבל עם המארז (אם בכלל יש סוג ספציפי), ועל איזה קירור הייתם ממליצים להוסיף (אולי אפילו להחליף את הקירור שאמור להגיע המארז). הייתי רוצה שהמאוורר(ים) לא יהיה רועש, בגבולות שאני גם אוכל לישון ;D קצת בלילה. אני אשמח לדעת לאיזה סוג של מאוורר אתם רושמים (עדיף מלוג'יק פי.סי) . תודה לכל העוזרים/ות מודה לכם/ן מראש מוש

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. אני על המחשב הישן שלי (אצל אבא שלי) יש לו P4 2.6 GHZ עם קירור סטוק וניסיתי לעשות אצלו OC קליל והצלחתי: בדקתי טמפרטורה באוורסט וזה כותב לי 20 מעלות: הגיוני? קראתי באיזה פוסט כאן שככה זה עם ליבת נורטווד אבל למה לא עשו אותה במעבדים היותר חדשים? (למשל אצלי בבית יש P4 3.0GHZ שקניתי שנה בערך לאחר המחשב הזה ושם הטמפרטורה עם הקירור סטוק ההיתה במקרה הטוב 50) עדכון קטן של מה שהגעתי איליו בינתים: טמפרטורה לא עולה על 23 מעלות. מחר (או שיותר נכון להגיד היום בעוד כמה שעות?) אני אנסה שוב להעלות כל פעם באחד ולראות איך הוא מתפקד במשחקים ודברים כאלה.

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by dorish,

אני רוצה קירור פסיבי כמה שרק אפשר ואם לא אז שיהיה הכי שקט שאפשר תודה דגם מחיר כמות AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 3800+(2.0GHz) BOX 2290 ¤ 1 ASUS A8N-SLI PREMIUM939 1190 ¤ 1 SAMSUNG DDR 1024MB 400mhz 730 ¤ 2 WD 250GB 7200RPM 16MB SATAII 815 ¤ 1 Leadtek Winfast PX 7800GT 256MB 256bit PCI-E 2490 ¤ 1 CREATIVE AUDIGY 2 ZS 615 ¤ 1 NEC ND-3540A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X BLACK 290 ¤ 1 כונן דיסקטים שחור 70 ¤ 1 Thermaltake Silent PurePower 680W Active PFC 870 ¤ 1 Windows XP Pro 64BIT OEM 800 ¤ אני רוצה קירור לזכרונות (2) אני רוצה למעבד כרטיס מסך ואם צריך לצי"פ אני לא יודע ולכונן קשיח אם יש צורך חשוב שתדעו כול זה צריך להיכנס למארז HTPC זהו המארז http://www.lascala…

• 26 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by קישקשתא,

שלום, אני צריך עזרה ממכם בבחירת קירור מים - המפרט של המחשב - 4770K Z87 EXTREME 780GTX HYPERX 2133MHZ SEASONIC 1000W CORSAIR 900D הלופ המתוכנן עד כה - החלקים שנבחרו עד כה - התקציב - 1000 דולר לחלקים עצמם. משלוח וביטוח לא כלול בתקציב. דרישות - אדום, קר, יעיל, זול. שדרוג לעתיד - 780 נוסף עם בלוק נוסף, יכנס ללולאה הזאת. השאלות - * האם יש צורך במתאם/צינור/תצורה אחרת של חיבור המשאבה והקיט של BP על מנת שישבו אחד על השני? - האם המתאם שבתוך הקיט עושה את העבודה הזאת? * האם ישנם מספיק פיטינגים? יותר מידי? פחות מידי? - בכוונה בחרתי בXSPC בגלל המחיר, אולי בהמשך אני ישקול שוב את המחירים המטורפים של BP. * מה אתם אומרים על הלופ? נכון? שיפורים? ואם אתם רוא…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. שלום! אני חדש בתחום האוברקלוק, ומאחר ואני לא יודע איך להתעסק עם הגדרות האוברקלוק בביוס, החלטתי להשתמש בתוכנה EASYTUNE5 הלוח שלי הוא של GYGABYTE והמעבד שלי הוא AMD 3500+ מאוורר המעבד הוא: Thermaltake TR2-R1 והספק הוא 500W בתוכנהת ה EASYTUNE בחרתי ב OVERCLOCKING ולאחר מכן ב EASY MODE העלתי את הרף אל המקסימום (20%) לפני האוברקלוק: --------- לפי נתוני הטמפרטורה ב EASYTUNE מהירות המאוורר נעה בין 750-810 בדרך כלל על 750+/- ולפעמים פחות (המינימום שראיתי זה 720) טמפרטורת המערכת נעה בין 39-40 מעלות וטמפרטורת ה CPU היא 25-30 בדיקת הנתונים הראשונית בתוכנה CPU-Z מראה כי: בלשונית CPU (הראשונה) הנתונים הם: Core Speed 2209.3 Bus Speed 200.8 MHz בלשונית Memory Fr…

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. 30-35 בלי מאמץ 44-48 עם מאמץ (עכשיו אני סתם מקודד XVID ל SVCD זה טוב?

• 23 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by aquarius,

איך בנוי קירור גז שאלה פשוטה שמצפה לתשובה פשוטה

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. שלום,יש לי מארז פשוט שקניתי בKSP הקטע שאין בו בפנל הקדמי כניסה של מאוורר יעני אין חורים או משהו אין איך להתקין אותו אני יודע איך לחבר מאווררים אבל לא יודע איך לאלתר או משהו ולהכניס אותו איפשהו..

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. שלום לכולם עד היום היה לי פריזר 7 פרו , 48 מנוחה 60 מאמץ רציתי לשפר את זה וקניתי את הנינג'ה , ומה שמוזר הטמפרטורות על הפנים 48 מנוחה , מאמץ מגיע גם ל 70 מרחתי משחה של זלמן , לפני ששמתי את הקירור , אפילו החלפתי את המאוורר שמגיע איתו למאוורר SCYTHE SFLEX 1600RPM 63 CFM ועדיין טמפרטורות רעות מאוד הרבה פחות טוב מהפריזר 50 מנוחה +- מאמץ מגיע ל 70 גם מה המלצתכם? תודה

• 22 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by nizans,

מישהו יודע או ניסה להכניס MUGEN 2 במארז הזה?: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16811133017 - TT ARMOR JR

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. שלום לכם .. בזמן האחרון אני בודק את הטמ' של המחשב שלי והיא הייתה גבוה .. לכן חשבתי איך לקרר תמחשב .! אז היה לי מחשב ישן בבית 286 שנשאר ממנו ספק שאפשר לנצל.. פתחתי תספק הוצאתח תמאוור.. יש לי P3 450 Motherboard במארז אצלי בדלת שנפחת ..[ על השקע של הידית] עשיתי חורים במקדחה..בצורת כוכב..20 חורים.. והרכבתי תמאוור במקום הזה.. מיכוון שרציתי לקרר את הכרטיסים שיש לי כרטיס מסך[אין לו מאורר כי הוא נהרס] כרטיס TV כרטיס קול ואת הלוח והמעבד... והיה לי גריל מקדימה על הדלת [אבק להיכנס]הוצאתי לו תהברזלים בצורת ריבוע ושמתי תמאוור השני שם..[זה שואב תאוויר החם ומוציא החוצה מהריבוע שעשיתי.... מיכוון שבמקום שהוא היה מקדימה נראה כאילו הוא לא הוציא תאוויר החם אלה האוויר עדיין היה נשאר במחשב …

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. אני רוצה כעיקרון לעשות קירור שיאפשר לי אוברלוקינג נירחב במיפרט amd 3000+ 939 asus a8n sli 256X2 generic asus en6600GT pci אני רוצה קירור שהמטרה שלו זה אוברקלוקינג אבל גם אפ אפשר במחיר נוח גם שיהיה שקט.... יש לי תקציב עד 500 שח מה אתם אומרים על המערכת הזאת http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_141_168_1053&products_id=7818 כעיקרון אני חושב שאם אני ייקח מערכת מים אחכ אני אוכל להוסיף בלוק לכרטיס מסך וגם לגשר של הלוח אם ולכן שבסופו של דבר יההי יותר זול מערכת מים..... (עד 500 שקל זה רק קירור למעבד אבל אם יש לכם משהו ככה 850-900 לכל החלקים אתם גם יכולים לצרף.....) שאלה אחרונה זה ייצא יותר משתלם מאשר לקנות קירור למעבד לחוד ולכרטיס מסך לחוד??? תודה רבה לעוזרים

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by vner@,

כידןע, השבוע נפתחה לציבור תערוכת ה Computex ביפן, בה מוצגים מיטב השכלולים הטכנולוגיים של החברות המובילות בתחומי המחשבים. משהו בסגנון ה-CeBiT הגרמני... תראו את המוצג העיקרי של זלמן ! מין רדיאטור ענק שפועל, ככל הנראה, על קרון פשוט - הוא מכיל מים, ומפזר את החום מדפנותיו המתכתיות. האובייקט אכן דומה נורא לשיטת פיזור חום המים של ה bong, אך כאן אני חושב שזה יותר פשוט, כלומר הוא רק מכיל מים כמיכל.

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by Nitro Viper,

זה לא טוב? אני גם רוצה לעשות OC עם הספק הזה, אפשרי?

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by Overshot,

אז שלום חברה. ניסיתי לחפש בפורום ולא הצלחתי למצוא את התושבה... א. אני מעלה ומעלה את ה-FSB, מתי אני יודע שזה הזמן להעלות את המתח במעבד? (במידה וה-OC הוא רק למעבד). היו לי כמה מקרים של מסך כחול, כן, כשהעלתי את ה-P4 630 ל-4.3 GHZ על סטוק VOLTAGE... ב. מה זה NORTHBRIDGE VOLTAGE בכלל? למה ומתי צריך להעלות אותו? לוח : Asus Maximus Formula X38, לוח אם כל כך רע, תראו מה קורה אצלו בביוס וכמה VOLTAGE יש :

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. אוקיי יש לי 6A19 מבית קומפיוקייס, ואני רוצה לשפר לו את זרימת האוויר, כרגע יש לו 120 קידמי של וואנטק סטלט' שדוחף ממש מעט 53CFM וגלובפאן אחורי שדוחף משהו כמו 60+-. אני רוצה להוסיף עוד אחד של 80 מ"מ בדלת ו92 מ"מ בגג, ואני מעוניין לדעת אם אני יכול לשים להם פילטרים כאלה לסנן את האוויר שיהיה כמה שפחות אבק, איך אני עושה את זה? זה יהיה מספיק טוב, או שצריך אולי שני 80 מ"מ בדלת? המלצות למאווררים גם יכולות לעזור. וכמה טיפים שאני צריך לדעת לפני שאני מתחיל יתקבלו בברכה! תודה רבה!

• 29 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים