עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. היי לכולם. טוב חבר'ה חיברתי את הליברטי 400. חדשות טובות - אכן המחשב עובד ועושה רושם שכלום לא נדפק. הליברטי הזה כל כך שקט שזה לא יאומן. הייתי צריך לבדוק פעמיים כדי להאמין שהמאוורר באמת פועל. מעבר לכך אני קצת מאוכזב. ב3.6 ג'יגה אוברקלוק במאמץ מלא, מסילת ה12V מתייצבת על 11.90. בלי מאמץ היא נעה בין 11.97 ל12.03. האם יש סיבה לחשש מהירידה המינימלית הזאת? הרי בכל זאת מדובר בספק חדש מהקופסה, וזה גם ליברטי כמובן. לכל מי שהיה זקוק להוכחה שVDROOP נגרם ע"י הלוח ולא ע"י הספק - הנה היא מולכם(נתקלתי כמה פעמים באנשים שטוענים שVDROOP נגרם ע"י הספק). הVDROOP העצבני לא השתנה במאומה עם החלפת הספק, וכנראה שהלוח הדפקטי הזה גורם לו. למשל, עכשיו קבעתי בביוס 1.4VCORE, ואני מקבל 1.26-1.34V בתכלס.

• 43 תגובות
    • 2.5k צפיות
  2. Started by TomL94,

ביצעתי בדיקה בעזרת התוכנה OCCT. במאמץ מלא, לאחר כ10 דקות שתיים מהליבות הגיעו לטמפ' של 92-93 מעלות, ושתיים מהן ל95 מעלות. ברגע שהגיע ל95 מעלות הפסקתי את הבדיקה. אני מניח שזה היה ממשיך לעלות. זה יותר מידי אם אני לא טועה? מה הטמפ' אמורות להיות במאמץ מלא במעבד?

• 76 תגובות
    • 6.8k צפיות
  3. קניתי השבוע כמה דברים חלק הספקתי להתקין חלק עוד לא..בקרוב http://photos.walla.co.il/gteam2 מה אתם אומרים סידרתי טוב? אני עכשיו בשלבי התקנת הסליבים וזה מפרך ומעצבן.. :-\ בהזדמנות אני גם ישאל, האם כדי לי להעלות את הבאס מעל מה שהלוח אמור לעבוד בו? יש לי AMD2500+@3200+ עם NF7-SL של ABIT וזכרונות OCZ Platinum Edition PC3200 וספק TT 420W APFC 2fans אני עכשיו על 200 BUS עדי לי להעלות עוד? הרי אני שם בסיכון את הזכרונות והלוח אם שבכך הם חורגים מהמהירות שמקורית שלהם, אתם חושבים שצפויות בעיות אם אני יעלה עוד?

• 3 תגובות
    • 518 צפיות
  4. Started by rooten,

קניתי מחשב שהמפרט שלו הוא: מארז - coolermaster ammo 533 מעבד - INTEL CORE 2 QUAD PROCESSOR S775 2.4GHz(Q66000) - BOX לוח אם GIGABYTE GA-P35-S3 - כרטיס מסך - PNY TECHNOLOGIES PCI-EX GeForce 8800GTS 320MB GDDR3 - DX10 - RETAIL דיסק קשיח WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS - זיכרון פנימיKINGSTON 2048MB (1024MB X2) DDR2 667 CL5 - צורב - PIONEER DVDRW DVR-112DSV DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - BULK ספק כוח - ENERMAX NOISETAKER II 420W עדיין לא התקנתי מערכת הפעלה על המחשב, אבל כשהפעלתי אותו הוא עשה דיי הרבה רעש. השאלה שלי היא אם אני צריך קירור למעבד ואם קירור למעבד ינמיך את הרעש? אם אני צריך, אז אפשר המלצה לאחד שיעשה את העבודה טוב ובכמה שיותר זול? תודה רבה

• 7 תגובות
    • 669 צפיות
  5. Started by zoyaniv,

הזמנתי מערכת חדשה, לא יהיה אוברקלוק או חום קיצוני, המעבד יהיה i5 8500 כרטיס מסך כרגע 660ti 16 ג'יגה זיכרון על לוח מבוסס h370. הזמנתי את הארקטיק קולר 12, עכשיו אני מתבלט אולי לקחת במקום זה קירור מים בסיסי למעבד, חשבתי על המרקורי 120 של אנטק במארז 400c של קןרסאייר. איך הקירור מים הזה ובכללי קירורי מים מבחינת אמינות? מים ואלקטרוניקה לא הולכים טוב יחד, לכן תקלה בקירור שנוזל יכולה להיות הריסת המערכת. איך מנקים את הרדיאטור אם צריך? אחד השיקולים שלי להימנע מקירור אוויר זה פחות התעסקות עם אבק וכו'.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by Black_Citadel,

אני קונה קירור חדש לGTO2 שלי שפשוט משווע למהירויות עצומות ומי אני שיגיד לו לא יש לי התלבטות בין שני אלו... מצד אחד הזלמן מקרר יותר טוב תיאורטית, אבל הסיילנסר מוציא את האוויר החם מהמארז.. חשוב לי גם הקירור של הזכרונות באותה מידה שחשוב לי קירור הליבה.. הסיילנסר נראה כאילו הוא מחמם את הזכרונות במקום לקרר אותם (הצלעות קירור שלו מתחממות מהליבה גם שהיא הרבה יותר חמה מהזכרונות) בכל מקרה, מה הייתם מעדיפים ? רעש לא מהווה פונקציה בשבילי

7. Started by Electric Boom,

אוקיי,אז ככה:יש לי ASUS p4s533-vm ואני מעוניין להעביר את הג'אמפר(שאחראי על מעבד,זיכרונות...)לjumper free mode,עכשיו תראו להלן התשובות שאני לא מעוניין לשמוע!!!: א."פתחת כבר את הת'ארד הזה ראה הוזהרת"... ב."תסתכל באתר החברה\במדריך"(נראה לכם שלא התסכלתי...יש שם רק טבלה אבל אין הסבר בידיוק איך אני מגיע לפרי מוד) ג."אף אחד לא חייב לך כאן כלום"...(אני יודע אני רק |מבקש| עזרה) ד."תשתמש בחיפוש\המדריך שקיים כאן"...(חיפשתי\הסתכלתי-לא עוזר) ה."מה זה לא לתת ת'תשובות האלו למה לא זה מה שאנחנו רגילים לתת..."...(מתנצל) אם מישהו הולך לתת אחת מהתשובות הנ"ל או דומה עדיף שלא יתן כבר...אני מחפש רק תשובה מעשית. סליחה אם פגעתי במישהו,תודה מראש לעוזרים.

• 15 תגובות
    • 800 צפיות
  8. Started by Pure-Gold,

מישהו מכיר מדחום דיגיטלי/רגיל קטן עבור מיכל לקרור מים? תודה.

• 2 תגובות
    • 647 צפיות
  9. Started by morbidangel,

שלום לכולם האם יש מה לעשות בנוגע ללוחות אם חסרי יכולת נעילת PCI BUS כאשר עושים OC ומגיעים לגבול ללא הנעילה? האם עדכון BIOS יכול לפתור את הבעיה?

• 4 תגובות
    • 580 צפיות
  10. Started by smit,

שלום, אתמול שמתי לב למשהו מוזר קצת (בישבילי) אולי תוכלו לעזור לי בבקשה יש לי מעבד amd xp 3000 333fsb וזיכרונות twinmos pc3200 400mhz הלוח שיש לי זה gigabyte 7n400e והוא תומך ה 400mhz.. בדקתי דרך התוכנה של גיגה בייט easutune4 והיא הראת לי שהמעבד רץ על 166mhz והזיכרונות על 2.700, הם לא אמורים להיות על 3.200 ? בביוס היסתכלתי וה FSB הוא על 166, והבנתי לבד שזה 333mhz. שהעלתי אותו ל 200FSB, הוא היה על 400MHZ אבל אז המסך פשוט לא נידלק, העברתי ת'גמפר' ל OFF והוא עבד, אבל על 100mhz למרות שהביוס היה על 400mhz.. איך אני יכול לשים לתאם את הכל ככה שזה יעבוד על 200fsb ?? שהזכרונות יעבדו כמו שהם צריכים על 400mhz ולא 333mhz .. ויש לי קירור מתאים, יש לי volcano 12+ ומארז עם 4 מ…

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by nimrodim,

מחפש גוף קירור ל AMD וP4 המלצות בבקשה. חשבתי על 2 הבאים: Thermalright XP-120 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_943&products_id=7068 ו-Thermalright SLK-948U http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_943&products_id=6451 מה עדיף? ברשותי SLK-947U - האם הוא מתאים ל AMD 64?

• 4 תגובות
    • 622 צפיות
  12. ששלום קיבלתי היום את המחשב החדש ולא תיארתי לעצמי את הגודל העצום והרוחב של המארז הזה בכל מקרה המאווררים עושים רעש עצום שהם פועלים שתיים שעל החלון ממכניסים אוויר ואחד על הגג של המארז שמוציא אוויר ועוד אחד מאחורה מוציא אוויר עכשיו השאלה שלי האם יש דרך להמיך את עוצמת המאווררים משמעותית אני מבקש דרך לא מסובכת אמרו לי משהו על התוכנה SPEEDFAN אבל הטכנאי אומר לי שאם אני ישחק עם פעולת האחוזים של מהירות המאוורר זה ישנה גם את מהירות המאוורר של המעבד האם זה נכון ? תענו לי על כל השאלות תודה !

• 7 תגובות
    • 580 צפיות
  13. שלום לכולם, טוב אז אני בעיצומו של ה-OC הראשון שלי אי פעם ועד עכשיו הולך לא רע בכלל... אני כרגע ב-3.3ghz, הבאס על 475mhz. לא העלאתי עדיין שום מתחים כי הכל יציב למראית עין, אז הטמפ' עלתה רק בכמה מעלות (25-27 במנוחה, במאמץ בדר"כ נשארת בסביבות ה-40). אני בודק יציבות עם s&m ועם משחקים כבדים (f.e.a.r וRIDDICK שניהם על הגדרות MAX גם הספקתי להריץ כמה דמואים כבדים כמו GOTHIC3,COH,DMOM&M ואחרים-כולם על הגדרות הכי גבוהות). קודם כל, אני רוצה לשאול אם זה הגיוני שהגעתי לתדר כזה גבוה יחסית (שיפור של 78% מהתדר המקורי) בלי להעלות מתח והמערכת עדיין יציבה...? בבדיקות עם הS&M (מבחן ארוך במאמץ 100%) יש לי מייד שגיאה בבדיקת הL1 cache אבל זו שגיאה כרונית שקיבלתי מהתחלת ה-OC כ…

• 3 תגובות
    • 704 צפיות
  14. Started by eyal107,

תגובות והערות בבקשה

• 10 תגובות
    • 885 צפיות
  15. Started by lmlm,

חחח,פגשתי אותו פעם ראשונה בחנות שחיפשתי לי קירור מתאים לקונרו שאני רוצה לקנות בימים הקרובים: הוא עולה כ184 ש"ח פרטים עליו: http://www.thermaltakeusa.com/product/Cooler/Retail/CL-P0086/cl-p0086.asp עכשיו שאלות שלי: איך הוא לעומת קירור אחרים בסיבות 200-150 (אפילו 10 שקל יותר לא) שווה קניה? איך הוא בהרכבה? ביקורות ?( לא מצאתי הרבה בגוגל)

• 58 תגובות
    • 3.5k צפיות
  16. Started by ybe,

איך עושים O/C ל-xp1700 , לוח אם ga7vtx-h - אם אפשר הסבר מהתחלה?

• 17 תגובות
    • 2.6k צפיות
  17. טוב ככה המעבד הוא e2180 הלוח שלי הוא p5gc-mx\1333 אני יודע שהוא לא הכי מתאים לאוברקלוק,אבל אפשר לשנות מכפלה,להעלות\להוריד באס,לשנות תזמוני הזכרון,לשנות מהירות מאוורר ועוד כל מיני אפשרויות שיאפשרו אוברקלוק מוצלח. הזכרונות שלי הם 667 מה"צ יחס בין המעבד לזכרון 10:6 לא הבנתי עוד איך לעשות ל-1:1 אשמח אם תסבירו.. איזה אפשרויות אני צריך לבטל? אגב יש לי קירור סטוק(טמפ' ממוצעת של 29 מעלות צלזיוס[:-אני מדען*) יאללה תגידו לי איך מתחילים? כאילו העלאתי באס מ-200 ל-223 שהביא את המעבד ל-2.24 (שיפור של כ-240 מה"צ) אבל מעבר לכך אני לא מצליח יענו המחשב לא עולה פשוט.. יאללה מה עושים[= תודה חברה!

• 2 תגובות
    • 661 צפיות
  18. Started by IDan2013,

שלום! היום/מחר אני מתכנן לקנות מחשב חדש. I7 3770K Gigabite Z77X-UD3H. Gigabite R9 280X/HD7970. Crucial 8GB. NZXT Phantom 410. ושאר הדברים. אעשה OC למעבד בהתחלה ל4.2 ובהמשך צפונה יותר, לכיוון 4.5-4.8. לפני הרבה זמן פתחתי אשכול ובו הציעו לי את הקירור Scythe mine 2 הזה: http://www.tms.co.il/product/10634 וגם את Mugen 3 הזה: http://www.tms.co.il/product/11458 מישהו נימק שהראשון עדיף בגלל שטח קירור גדול יותר. אני רואה שהרבה ממליצים גם על השני ולכן לא הצלחתי לגבש החלטה ברורה מי עדיף ומכאן נובע גם פתיחת השירשור הזה. *אין אפשרות לקנות מחנות אחרת שהיא לא TMS. תודה מראש!

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. Started by Elite_Sniper,

אני רוצה לבצע OC למעבד שלי(השאיפה היא 4.0), ואני צריך קירור חדש. חשוב שהוא יהיה שקט כי אני ישן קרוב למחשב. חשבתי על הקירור הזה http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4065 אם אפשר גם חוות דעת על המחשב שלי ועד כמה הוא טוב(או לא טוב) לOC. מפרט בצד. תודה מראש.

20. זה X1900 אחד הכרטיסים "החמים" בשוק :-X, הוא די דפוק אבל עליתי על הבעיה שלו כנראה-פשוט מורידים מהירויות שעון ואז הוא מתחמם פחות. למרות זאת, כנראה בגלל החמסין של היומיים האלה(אחרי שהורדתי למינימום), הוא מגיע ל100 מעלות ואז הוא מקפיץ את ההודעה שהכרטיס התחמם יותר מדי והוא "מוריד" את מהירויות השעון. אלא שבפועל הייתי כבר על 320MHZ/250MHZ והוא החזיר אותם ל650/700 כמה שזה היה לא זוכר ואז הוא מתחמם טילים ותוך כמה שניות הוא פשוט נכבה. אני משתמש ב RIVA TUNER כדי להוריד את המהירויות, חבל שאין אפשרות לנעול את המהירויות שעון. למישהו יש רעיון?

• 4 תגובות
    • 658 צפיות
  21. איפה אפשר לקנות בארץ Compunurse (חיישן טרמי מחובר ל LCD)

22. In Da Forum In Da Overclockers Australia PC Database

• 3 תגובות
    • 903 צפיות
  23. קיבלתי את המסך הבא: http://photos.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=guest.file.view&path=200409211441075417&id=200409211516226638&user=or_carmi ביינתים הורדתי את האוק עד שאני אבין מה בדיוק הבעיה מה שעשיתי היה להעלות את הFSB ל220 ולהגדיר את הזכרונות על 450MHZ יש למישהו רעיון מה הבעיה?

• 8 תגובות
    • 526 צפיות
  24. Ryzen 5 3600 עם קירור סטוק מגיע ל94c שלהבנתי זה הגבול העליון למעבד הזה אני רק אציין שהבדיקה נעשת ע"י התוכנה OCCT שמאמצת את כל הליבות ל100% השאלה נטו היא האם זה נחשב לתקין ולא מעיד על חיבור לא נכון של הקירור, קירור לא תקין או למעבד לא תקין? תודה רבה!

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.