עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by yanivganor,

האם המאוורר המרשים והמפלצתי הזה לא יכול לעשות נזק ללוח האם ? יש לו מומנט אדיר ואם הוא לא מורכב בדיוק במקביל ללוח, הוא יכול לעשות נזקים, לא? גם המשקל העצמי שלו לא נמוך בכלל. מה דעתכם ?

• 11 תגובות
    • 807 צפיות
  2. שלום, יש לי מעבד Intel Q8200 שעד לא מזמן היה עם קירור סטוק שהגיע עם המחשב. בעקבות טמפרטורה גבוהה יחסית של המעבד קניתי מערכת קירור Scythe Kabuto שהיה במבצע. כרגע הטמפרטורות שלי הן (לפי בדיקה של EVEREST): לא במאמץ: Motherboard - 29 CPU - 16 Core #1 - 43 Core #2 - 40 Core #3 - 42 Core #4 - 40 לאחר 30 דק' מאמץ: Motherboard - 34 CPU - 35 Core #1 - 61 Core #2 - 55 Core #3 - 58 Core #4 - 56 אני חושב שהטמפרטורות סבירות כשלעצמן (אולי הטמפ' Core קצת גבוהות במנוחה) - אבל יש הפרש עצום (בממוצע בערך 20 מעלות) בין טמפרטורת המעבד לטמפרטורות הליבות. רק לידיעה- אני לא זוכר כמה, אבל היה הפרש טמפ' גם עם מערכת הקירור הקודמת. השאלה שלי היא אם המעבד שלי תקין או לא (או רכיב אחר), שכן לפי מה שקרא…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. שלום לכולכם. קוראים לי אריאל ואני משתמש חדש פה באתר. האמת שעד עכשיו יותר התעסקתי במודינג ואני כנראה אעלה פרוייקטים שלי לאתר בזמן הקרוב,אבל לא יכולתי שלא להתלהב ולהיסחף אחרי ה-Overclocking. כרגע אני יודע די מעט בנושא.אני יודע שצריך להגדיל את מהירות ה bus ואז עם מהירות המכפלה של המעבד,המהירות תדר יוצאת גבוהה יותר והמעבד מואץ. אני יודע להכנס לביוס ולבצע שינויים,רק שאני עדיין לא יודע אילו שינויים לעשות... כמה דרסטי אפשר לעשות את השינוי במהירות,כמה זרם צריך להגביר למעבד,באיזו מידה יותר,ובאיזו תדירות אם בכלל. כרגע יש לי את התוכנות OCCT,CPU-Z,S&M,GPU-Z וכו'... מאוד אשמח אם מישהו יהיה מוכן לעזור לי ולהסביר לי יותר בעניין הזה כי אני מאוד רוצה לקחת את זה ברצינות! אפיל…

• 67 תגובות
    • 3.8k צפיות
  4. Started by Moo^Moo,

מעבד 2533, 256 MB 1066, (המחשב של DOC) המעבד מגיע לנו עד 1783 מגה הרץ ללא העלת וולטז'. כשהעלנו דרגה אחת למעלה ל-2018 המחשב קורס, פעם אחת באמצע 3DMARK ופעם אחת בתהליך הפעלת החלונות. מה גורם לקריסה? אני מנחש שכניראה או הזכרונות או חוסר הוולטז למעבד. בביוס הרמה הבאה של הוולטס היא 1550 וולט. לעלות את זה? האם הדבר נכון? יש סכנה כלשהי? תגובות. בתודה MOOMOO עריכה: באס 145 מכפלה 19.

• 3 תגובות
    • 589 צפיות
  5. אני ניסיתי לעשות צריבת לביוס לFX5200 וכפי שהבנתם זה לא הלך.. עכשיו ככה,כשאני מדליק את המחשב המסך מראה כאילו הכרטיס מסך לא מחובר,מה עושים? ** אין מצב שהכרטיס נשרף,הבעיה היא שמחקתי את הביוס הקיים ולאחר מכן הוא לא קלט את הביוס החדש ומאז יש את הבעיה שכאילו הכרטיס מסך לא מחובר** תודה רבה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 573 צפיות
  6. Started by NaFsteR,

קודם כל אני לא יודע אם זה מתאים לכאן תעבירו אם צריך. אני קונה מחשב חדש עוד כמה ימים ואני צריך לדעת איזה מארז יהיה הכי טוב יקרר את המחשב שלי הכי הרבה וכמובן יתאים לשאר המפרט. המארז הזה.... http://skypc.co.il/product.asp?pid=6A21B-400 הזה.. http://skypc.co.il/pl_product~H-550D-F25~6~0.htm או הזה...http://skypc.co.il/pl_product~H-990D-F25~6~0.htm מפרט: מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Box ¤1398 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IQ6600 לוח אם GIGABYTE GA-P31-DS3L ¤436 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39274 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB ¤422 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=3200AAKS זיכרון SAMSUNG DDR2 1024MB 667Mhz CL5 ¤104 כמות:2 http:/…

• 0 תגובות
    • 411 צפיות
  7. Started by stolen,

יש ללי מעבד AMD ATHLON 64 3000 VENICE לוח אם: GIGABITE זיכרון: DDR 256X2 DOUL CHANLE 3 מאווררים ספק כוח 480 ואט WINDOWS XP HOME אחרי שעשיתי אוברקלוק ל-250 המחשב ניכנס למסך כחול עזרה אולי מישהוא יודע מה הבעיה

• 11 תגובות
    • 567 צפיות
  8. Started by kaki356,

יש לי מישהו אולי טבלה? אני מדבר על TR EX כאשר מורכב עליו מאוורר אחד או שניים

• 5 תגובות
    • 565 צפיות
  9. Started by jambo7,

מדובר בלוח g7vaxp

• 3 תגובות
    • 570 צפיות
  10. מישהו שיש לו את הלוח הזה ניסה לעשות איתו C@ למעבד 805?

11. Started by BloodyW,

היי אין לי ניסיון בתחום וזאת פעם ראשונה שאני הולך להמהיר את המעבד. הסטפינג של המעבד הוא B3. לפי המפרט שלי, עד כמה אני יכול להמהיר אותו עם קירור סטוק? אני לא מעוניין ב OC גדול כרגע, רק לצבור קצת ניסיון, לראות אם השיפור בביצועים עוזר לי ולקנות בעתיד קירור טוב יותר. להמהיר ל-2.7-2.8GHZ לפחות, אפשרי?

• 26 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. הקירור למעבד: coolermaster hyper 212 המאוורר התחיל להרעיש לי, כנראה הבעיה במיסב שצריך שימון (טמפרטורת המעבד מצויינת) פירקתי את כל הקירור לעבודה נוחה על המאוורר, על הדרך נאלצתי גם לפרק את כל הלוח מהמארז..מה לא עושים בשביל שהמחשב יהיה קצת יותר שקט אבל... אני לא מצליח לפתוח את המכסה הקטנטן שמעל הציר, נראה לי שעשו שם הדבקה או שפשוט סוג של יציקה? :s05: למישהו יש רעיון מה עושים? בנתיים העלתי פה תמונה של מאוורר אחר, רק להראות איך זה אמור להיות כשהמצב תקין ואפשר לפתוח ולשמן... ( את התמונות לקחתי מהמדריך המצויין פה http://hwzone.co.il/guides/fanoil/2 ) [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. אורח G.I.JO
    Started by אורח G.I.JO,

טוב שאלתי את זה כבר אבל לא בידיוק שאלתי נכון. אני מחפש גוף קירור שמיועד להחזיק את האובר קלוק העתידי שלי,אני רוצה להגיע ל 3600 עם ה 2400C שלי. אני מחפש גוף קירור שיהיה ראוי.עד גג 300 שקל.[גג!] יש לי לוח אם:p4p800 של אסוס. ואם כבר אתם כאן אז אולי תזרקו לי גם איזה זיכרון יתאים לי D:

• 8 תגובות
    • 454 צפיות
  14. Started by Arelush,

שלום, ברצוני לקנות קירור טוב למעבד. אני רוצה לעשות OC, מכיוון שעכשיו קיץ יספיק לי איזה 3.0, אבל בחורף אני רוצה להגיע ל3.4 משהו כזה. התקציב שלי הוא 250~300 שקל. האם זה מספיק?

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by gambit_elaad,

פרטים מדויקים: אחרי משחק קצר בNBA על רזולוציה 1600 ו32 ביט (לא יודע עם זה קשור) לקראת סוף המשחק המחשב התחיל להשתגע ועבד עם תקיעות קשות! ואז יצאתי מיד מהמשחק וראיתי שהמעבד על טמפ' 81 !! והלוח אם על 40 !! :'( :'( שאלתי היא כזו: 1) מתי אמור להישרף המעבד ? 2) האם המעבד שלי במעלות סבירות? (יש לי מעבד 3.06 ) 3) איך ניתן לתקן זאת? 4) מה יכולה להיות הבעיה?? תודה מראש!!

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. אממ תראו הבנתי שהוא עובד על מהירות הכי גבוה שלו שזה בערך 2500-2600 ואצלי הוא בקבוע מסתובב על 2350-2390 RPM והוא מחובר ישירות ללוח ... משהו יודע מה הבעיה פה ? תודה

• 6 תגובות
    • 570 צפיות
  17. Started by max_shifrin,

אהלן חברה', אני מתכנן לקנות מחשב עם מעבד בעל 4 ליבות בחודש חודשיים הקרובים, ההתלבטות כרגע היא בין ה Q6600 לבין המעבדים החדשים שצפויים להגיע שיכילו 12 מגה זכרון מטמון... השאלה היא כזאת, האם יש אפשרות (בכל אחת מהאופציות) לקרר את המעבד בצורה פסיבית? השאלה מתחלקת לשניים - בהנתן שאיני עושה OC, ובהינתן שכן. סה"כ אני לא בטוח לגבי הצורך ב OC במעבדים האלה כי למה שאני צריך אותם הם לדעתי מעל ומעבר גם ככה... אבל הסקרנות תמיד מחייבת לשאול.

• 7 תגובות
    • 812 צפיות
  18. יש לי מאוורר מארז של GLOBE FAN עם חיישן טמפרטורה: http://www.globefan.com/12025.htm לפי הSPECS באתר הCFM של המאוורר שלי היום (2300RPM בד"כ) הוא 75~. אני רוצה לנתק את חיישן הטמפרטורה כך שהמאוורר יעבוד כל הזמן על מספר הסיבובים המירבי. הורדי את המדבקה שעליו וראיתי שהכבל של החיישן מולחם למעגל המודפס. האם ישנה אפשרות לבטל את חיישן הטמפרטורה בלי לגרום לכך שהמאוורר יפסיק לעבוד? תודה מראש לעוזרים...

• 6 תגובות
    • 761 צפיות
  19. Started by yonik,

במחשב הישן שלי שכידוע מהתקופה שאי אמ די היו מתחממים יש מאוור פשוט אחד על היטסינק,המאוור עשה די הרבה בעיות ורעשים ולא הסתובב טוב והמעבד הגיע לחום של 80 ו90 מעלות ותקע הרבה תמחשב,כמו כן בגלל שיש מאוורר אחד גם הכרטיס מסך התחמם והמסך הרבה פעמים קפא הבאתי מאוורר חדש מאותו סוג והוא מולבש יפה על ההיטסינק ואני רוצה לשאול היכן לשים את המאוור הישן(שימנתי אותו והוא סבבה) כדי שיהיה זרימת אוויר טובה ביותר השקעים האחרים בלוח לא נמצאים קרוב לסי פי יו אלא למטה למטה מתחת ל pci האחרון,וגם הצעות איך לשפצר אותו באופן פשוט,שיפצרתי אותו מעל הכרטיס מסך(יוצא שהוא מקרר תחלק הקרוב לחלק האחורי של המחשב) אבל לא יודע אם זה נכון לעשות וגם הידקתי אותו סתם עם חוט חשמל קטן כזה אבל זה לא פרקטי כי הוא כבר …

• 0 תגובות
    • 490 צפיות
  20. Started by Prophecy,

שלום צריך המלצה לקירור של Celeron D בסוקט 478. הקירור המקורי של אינטל בקושי מצליח להחזיק אותו ב50 מעלות ועכשיו בקיץ זה בכלל בעייתי. כנראה בגלל שהוא ליבת Presscot. יש גם כמות אבק דיי גדולה בסביבת המחשב ואם זה יהיה גוף שלא יתפוס אבק זה יהיה בכלל טוב. כדאי שהוא כמובן יהיה כמה שיותר זול. תודה.

• 4 תגובות
    • 539 צפיות
  21. Started by zgd,

אוקיי זה הולך ככה. לפני יומיים שיחקתי להנאתי בUT2K3 ולפתע המחשב מתרסק. טוב, אני עושה ריסט ומיד לאחר מכן בודק טמפ' ולהפתעתי הטמפ' היא 64 מעלות! ובמנוחה 42 בערך. אי לכך ובהתאם לזאת ברצוני להחליף היטסינק ומאווורר התקציב של 100-200 ש"ח. תודה על ההמלצות. לוח אם: P4B266-C מעבד:P4 2.4B

• 9 תגובות
    • 941 צפיות
  22. Started by pergola,

ויעצר ככה ב3800MHZ 4000MHZ +- עם טוניק טאוור.. או שבגלל שהבאס שלו 200 וזה בעצם יותר באס לעלות הוא יעצר לפני..? מקווה שהבנתם תשאלה..(בהנחה שחלקים אחרים לא עוצרים..)

• 1 תגובה
    • 580 צפיות
  23. שלום לכולם , היום ניסיתי להפעיל תוכנת אוברקלוק אוטומטי של נווידיה הנקרא ntune, כאשר הגעתי לחלון הזה: ואישרתי לו לכוונן, הוא כתב לי שצריך להיות לי Nforce 2 ומעלה, אז עם 750I יהיה ניתן לעשות זאת? ולא הבנתי, זה עושה גם אוברקלוק למעבד, לזיכרונות והכל? האם האוברקלוק נשאר אחרי אתחול? בתודה, אור כהן יש עוד תוכנה אוטומטית כזאת?

• 7 תגובות
    • 847 צפיות
  24. מישהוא יכול להמליץ לי על גוף קירור למעבד הנ"ל אבל כזה שלא בא עם מאורר עליו ושיתאים למאורר 90 M שיש לי ( לד של טרמלטייק) אבל שלא יעבור את ה250 שח תודה

• 13 תגובות
    • 637 צפיות
  25. אני רואה שכל החיבורים של המאווררים שם הם של 4 pin , ואצלי בלוח האם (ASUS P8H61-M LE) יש בדיוק אחד כזה, ואני חושב שהוא כבר מחובר למשהו. יש מקום אחר אליו אפשר לחבר את ה 4 pin ? אולי יש איזה מתאם? תודה. עריכה: אגב, זה המאוורר, שימו לב לרעש לעומת הCFM..נראה לי לא אמיתי, אבל בשביל המחיר הזה אני אקח ת'סיכון http://www.ebay.com/itm/330609622927?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649#ht_2850wt_1185

• 9 תגובות
    • 978 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.