עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by omerbar,

ה6600K שלי נמצא על תדר 4.6 בvcore של 1.255 ולפי HWMONITOR הוא נמצא תמיד על 1.248 שזה הגיוני כי ביטלתי את הLLC ככה שאן מצב נניח שתחת עומס של 100% הVCORE ירד לא משנה מה הVCORE שלי קבוע על 1.248 עכשיו אני רוצה לעשות שהvcore יעלה ככל שהעומס על המעבד יעלה כלומר נניח שב0% שימוש הvcore יהיה על 1.80 והתדר גם כן יהיה נניח על 3.9 כלומר אני רוצה שהמחשב יוכל להגיע לתדר ולVCORE שלו בהתאם לעומס שמופעל עליו... איך אני מבצע את זה? הלוח אם שלי הוא gigabyte ga-z170-hd3p

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  2. Started by n3b,

אז קניתי גריז טרמי של Zalman STG-1 מאייבורי ב40ש"ח, ולא מספיק שהקופסא מניאטורית, היא מגיע חצי ריקה, זה תקין?

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  3. שלום לכולם לפני כשבועיים קיבלתי את המחשב החדש שלי ובו יש מעבד Athlon XP 2500+ Barton. סה"כ הביצועים מצוינים והכל טוב, אבל מהרגע שקיבלתי אותו הטמפ' ממש גבוהות... אני חושב חריגות... במנוחה הוא מגיע ל- 50 מעלות, ואם אני משאיר את המחשב דלוק יותר מיום אחד הוא מגיע ל-54 מעלות במנוחה!!! אני רק מדליק את המחשב והוא מתחיל מ-45... פשוט מדהים! לא קרו לי היתקעויות או משהו כזה, אבל הבחנתי תמיד בטמפ' החריגות. היום, לאחר שהמחשב דלוק יומיים רצוף, שיחקתי לי להנאתי ב- NFSHP2. לאחר שעה של משחק בערך, המחשב נכבה אוטומטית ונשמעו קולות אזעקה מה-Bios..!! רק ניתוק הספק מהחשמל עזר להפסיק את האזעקה המעצבנת :-\ חיברתי את המחשב מחדש והפעלתי אותו. ישר הטמפ' היו 45 בערך, ככה שזה לא נראה משה…

• 30 תגובות
    • 2k צפיות
  4. Started by alianyn,

טוב - מכיוון שלבינתיים נאלצתי לנטוש את פרויקט הכדור שלי - הספק היחיד שהיה לי נשרף וביחד איתו חלק מהלוח אם הקטן שהצלחתי להשיג (נסיונות פיסיקליים בחשמל ממקור לא מוקר זה לא תמיד הדבר המומלץ ביותר עבור מערכות מחשב... : ) , השתעממתי, חשבתי והחלטתי לנסות פרויקט חדש ושאפתני ... בינתיים - להלן טיזר מאחד החלקים (היותר קטנים בפרויקט הזה) "בתמונה הבאה מתחבאת אצבע - נראה אם תוכלו למצוא אותה..." *** אגב - הוא במצב הרבה יותר מוגמר היום - התמונה נלקחה בערך לפני שבועיים (לי אין מצלמה)

• 27 תגובות
    • 2k צפיות
  5. Started by Guy950,

היי, שיחקתי עכשיו בכמה משחקים והרגשתי את הרגל שלי רותחת והחלטתי להריץ HWmonitor בזמן המשחק לראות מה המצב של הטמפ'. עקרונית יש לי מעבד 4770 עם CoolIT קירור מים, הטמפ' במשחק ובמאמץ בשאר התוכנות במחשב מגיעה לממוצע של 60 מעלות. אני כמובן כותב על זה על סמך הסתכלות על השורה Package תחת טמפ' ברשימה של המעבד. לפי מה שאני מבין, זה בסדר גמור למעבד הזה אז אין לי פה הפתעה. מה שבאמת מפתיע אותי הוא הכרטיס מסך שהוא הכרטיס הזה : http://www.tms.co.il/product/12804 לפי הHWmonitor המקסימום של המאווררים היה 2550RPM והטמפ' הגיע לשיא של 81 מעלות. זה תקין לכרטיס שכזה? במחשב הקודם עם HD6970 וקירור דומה לא הרגשתי כזה חום. עריכה, לפי שיציינו, בדקתי בגוגל ובבדיקות אחרות, הממוצע של הכרטיס הזה הוא 7…

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  6. Started by Zyabra,

מחפש מדריך או וידאו איכותי עם הסבר כיצד לנקות את הקירור של המעבד וכרטיס המסך משכבת אבק (שגובל בשכבת אבנים) בעזרת קומפרסור נייד או שיטה חכמה אחרת. מישהו מכיר מדריך מפורט איכותי בנושא? (לא בעיה למצוא בעצמי, אבל אני לא יודע לוודא שלא אומרים שטויות בסרטון).

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  7. Started by Sickp,

יש אפשרות לחבר דבר כזה? מישו ניסה? יש לי אחד כזה של 90W. הכנתי מהדבר הזה פעם מיני בר אבל אני לא משתמש בו ולכן הוא שוכב סתם בארון. פיסית אפשרי לשים אותו בין הקירור למעבד בגלל שיש לי FREEZER13 וזה מוברג אז אפשר לא להבריג עד הסוף פשוט.

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  8. Started by jiddisch,

אני רוצה לקנות כמות גדולה (100-500 גרם) של משחה תרמית. איפה קונים את זה? תודה

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  9. Started by KoM,

אוקיי, אז נכון שאני עושה מהכל כתבה נחמדה והכל, אבל בינתיים אני רוצה שתשמעו קצת רשמים... כרגע המעבד על 1500, עם מתח התחלתי כלומר 1.475, יציב להפליא, ואני בטוח שעם היטסינק נורמאלי הוא לא היה עובר 38 במאמץ, כרגע הוא על 40 בגלל הוולקנו 7 הנוראי... שמחתי שהמעבד יציב כל כך במהירות הזאת, עוד עם מתח התחלתי כזה נמוך, איזה יופי... רואים שהסלרון מתחיל לצבור כוח ככל שמהירותו עולה, תסתכלו על זה במהירות של 1.5 ג'יגה הרץ... תוצאות מכובדות בהחלט לדעתי... וכל זה ביציבות מופלאה... בניסיון שלי להעלות ל-1600 כלומר בביוס החלפתי את מערך המחלקים ל-133:133:33, העליתי את המתח אפילו למקסימום והוא לא עשה לי פוסט... מתח של 1.675 לא הספיק לו, ונראה לי שנצטרך מוד כלשהו למתחים שם, כי הוא לא …

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  10. Started by Druc,

ערב טוב לצורך התקנה של H110I GTX, רדיאטור 280ממ, נאלצתי להוציא מאוורר 140 שהגיע אם מארז.140X25. לצורך קירור יעיל יותר, אני צריך להתקין 140X15 שאני לא מוצא בארץ. ובאיביי הם דיי יקרים. אולי יש בארץ?

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  11. Started by Ovid,

איך ה arctic freezer i11 ? שקט?

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  12. שלום לכולם... אני בעוד חודשיים עובר להונג קונג.....ואחד החלקים בחוזה שאבא שלי קיבל זה שהם ממנים לנו 2 מחשבים...ללא הגבלת מחיר בקיצור....כמובן שאני מיתכוון לנצל את זה עד הסוף....וכבר הרכבתי מחשב הכולל AMD FX 64 ועוד כמה שטויות עכשיו....בתור קירור....אנלא יודע מה עדיףאני קונה גם פלטייר) מארז עם קירור גז של VAPORCHILL: http://www.frozencpu.com/cgi-bin/frozencpu/cas-119.html או מערכת קירור מים.... עכשיו....אין לי מושג מה מערכת קירור המים הכי טובה....העם תוכלו לעזור לי? ד"א אמרו לי מערכת הפרומוטיה מסוכנת למעבד....

• 29 תגובות
    • 2k צפיות
  13. Started by abl155,

הגעתי עד ל970 במנוע אבל עדיין אני מקבל תוצאה נמוכה ב3D מארק ונטייג' התוצאה היא 16705 אבל כשהמהירות היא על 950 התוצאה היא 16727 ואין לי מושג למה זה... עד כמה הOC למהירות הזכרונות משפיע על הFPS במשחק? כרגע אני ב1.3 V עד כמה אפשר להעלות מתח לכרטיס מבלי חשש לפגיעה בו?(ההגבלה בסמארט דוקטור היא עד 1.5 השאלה אם זה בטוח) ועוד שאלה שנשכחה על הספק 620W של SS זה מספיק גם לOC למעבד וגם לכרטיס? תודה רבה לעונים!

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  14. היום הלכתי לחנות ... לקנות מאוורר 120 מ"מ אבל וויתרתי כי אמרו לי שצריך לחבר אותו ליציאת חשמל של הספק כי הוא 220 וולט ........ וגם לעשות מפצל ...... שגם המאוורר וגם החשמל של הספק יכנסו ... איך אני עושה את זה ?

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  15. טוב אז רשמית החורף הגיע איך יודעים זאת ??? טמפ' מעבד צונחת בהדרגתיות מ29C ל22C לכל מי שרוצה להשוות טמפ' ומעניין אותו על כמה טמפ' יושבים מחשבים עם חומרה דומה לשלו מוזמן לכתוב את סוג המעבד ולציין את הטמפ' שלו היום ומלפני חודש וכמובן סוג הקירור כולל מארז נתחיל עם שלי AMD 3200+ VENICE CORE ללא OC ירידה מ29C ל22C מאוורר סטוק של SPIRE מארז גנרי שעבר שידרוג לשני מאווררי 120 גנריים אחד בגג ואחד בדופן +מוד ל3 דרגות מהירות

• 37 תגובות
    • 2k צפיות
  16. שלום רב, בגדול הנושא אומר הכל. יש לי C2D במהירות של 1.8 והבנתי שאפשר בקלות להגיעה ל 2.4 שזה נשמע לי לא רע בכלל. איזה קירור כדי לקחת כדי שמצד אחד יאפשר לי לבצע את ה OC הזה ומצד שני אני לא יבזבז כסף על "עוצמת" קירור מיותרת שאין לי צורך בה? כרגע יש לי קירור סטוק, והוא ממש על הפנים. ב IDLE אני על 40+. תודה!

• 22 תגובות
    • 2k צפיות
  17. Started by ofir38,

אני רוצה לקנות זוג מאווררי 12 למארז אחד אני רוצה עם לדים והשני לא.. עכשיו חשוב לי שהם יהיו די שקטים..... יש משהו להמליץ לי? יש קצת יותר עדיפות לביצועים ואמינות מהמאורר אבל לא מאוורר שיעשה רעש של טרקטור תודה לעוזרים,אופיר.

• 21 תגובות
    • 2k צפיות
  18. Started by מורדו,

אני ממש חושב לעשות ,יש לי גם מישהו הכי תותח בארץ שיכול לעשות לי את זה בעצימת עניים ,אבל מה על האחריות שלי ,אפילו עים אפשרי להחזיר תכרטיס למצבו הקודם והאים מתח מוגבר לא השרוף לי תכרטיס אחרי זמן מה, אני לא חושב להעלות בצורה דרסטית ראיתי שנתנו לכרטיס כמו שלי עד 1.7 ,אני רוצה רק 1.5 נראה לי די בטוח מה אתם חושבים

• 28 תגובות
    • 2k צפיות
  19. שלום לכולם! אני מעוניין לקנות מעבד חדש (ואולי במקרה הצורך גם לוח אם חדש) ואני מעוניין לדעת איזה מעבד הוא בעל הפוטנציאל הכי גדול לאוברקלוק ואיזה מעבד יהיה הכי משתלם גם מבחינה כספית למטרה זו.

• 49 תגובות
    • 2k צפיות
  20. בעקבות נוכחותי לשים לב לכך, שצורת המאווררים של המארז היא כזו, שניתן להתקין אותם גם הפוך (בשביל לשנות את כיוון זרימת האויר), חשבתי שאולי שהקירור למארז יהיה טוב יותר, אם אני אשנה את תנוחת המאוורר של החלק האחורי של המארז של המחשב שלי, כך שהמאוורר ישאב אוויר לתוך המארז במקום שיוציא אותו החוצה (מאוורר ספק הכוח כבר ממילא מוציא את האויר מהמארז החוצה). מה דעתכם על זה? האם הוא יקרר כך טוב יותר את המארז?

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  21. Started by mmyy212,

הי לפני כשבועיים קניתי מחשב חדש לאחר מספר ימים הבחנתי ברעש שמגיע מהמאוורר של הכרטיס מסך בדקתי בעזרת GPU-Z ו MSI Afterburner וגיליתי שכאשר מהירות המאוורר היא 20% ומטה - יש רעש בנוסף, גיליתי שהמהירות המינימלית האפשרית עם MSI היא 25% (וכשאני לוחץ על AUTO - כ 44%) , בזמן שהוא בדרך כלל נמצא ב 17-18% במנוחה/גלישה האם יתכן שהמאוורר מרעיש כי הוא מסתובב לאט מידי? או שיש איזשהי בעיה? (מדגיש - המחשב אצלי כשבועיים) האם מומלץ להשתמש בהמלצה האוטומטית של התוכנה, למרות ההבדל הגדול? או שעדיף לכוון ידנית למהירות קבועה? האם יש סיכון עתידי כלשהו בשימוש קבוע במהירות גבוהה? תודה מראש

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  22. Started by g191181,

מה אפשר לעלות בשביל לעשות אוברקלוקינג לפי המפרט הבא: athlon 64 3000 geil 1 g 400 k8nxp-sli טמפ' במנוחה 16 טמפ' במאמץ 25 מה אפשר לשנות מבחינת ערכים וולט בביוס??

• 48 תגובות
    • 2k צפיות
  23. לפני כחצי שנה כתבתי כאן בפורום: "התקנתי לא מזמן מעבד 5600+ X2 בפעם הראשונה ועשיתי את הטעות המצערת של השארת הפלסטיק על גוף הקרור (לא הבנתי למה היה קשה כ"כ להוריד את התפש האחרון... הפעלתי ועברו כמה שניות טובות עד שנפל האסימון והפסקתי את החשמל. שמתי לב שחלק מהפד התרמי כבר נזל לפלסטיק אבל שאלתי ונאמר לי שזה לא כזה קריטי. התקנתי שוב עם אצבעות מוצלבות ולמזלי נראה שהמחשב עובד כשורה והטמפרטורות של שתי ליבות המעבד היו 17 ו-20 ב-idle (אני עובד עם מארז פתוח). הרצתי OCCT והמעלות קפצו באופן חד עד 40 ו-38 וכרגע הן מתנדנדות סביב המספרים האלה..." כפי שניתן לראות הטמפרטורות היו סבירות ביותר. לאחרונה עברתי לחלונות 7 והתחלתי לסבול מקריסות אקראיות שייחסתי אותן לבעיות דרייברים שונות. בק…

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  24. Started by Yaron-Cohen,

עכשיו ככה אני רוצה לדעת עד כמה אנשים הגיעו עם הOC שלהם וה7600GT...כי נראה לי ששלי ממש מסכן... אני על 590/1520...והתוצאה שלי ב3DMARK05 היא 5950... אמצעי הקירור הוא VF9000-Cu...והטמפ' היא ללא מאמץ GPU על 44 וסביבה על 39...במאמץ של 2 לופים..GPU על 54 והסביבה 43.... אפשר תוצאות שלכם? נ.ב אני בלי שום מוד..

• 24 תגובות
    • 2k צפיות
  25. שלום ברשותי מארז TRANSFORMER והוא ממש רועש אפילו אחרי בקר מאוררים אז חשבתי ליקנות 4 מאוררים חדשים שקטים צריך שלושה של 80 ו 1 של 120 ואני צריך שכולם יהיו עם LED כחול וכמובן מ EBAY או שיש משהוא יותר זול בחיפה תודה

• 9 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים