אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
-
שלום, אני חדש בתחום ה-OC וזה נראה תחום מאוד מעניין, אני צריך מדריך שמלמד צעד אחר צעד איך עושים OC למעבד. ויש לי כמה שאלות: =============================================================== 1. לפי מה שהבנתי שעושים OC למעבד אז גם המהירות של הסלוטים של ה-PCI וה-AGP משתנה, איך אני נועל אותה? 2. הקירור המקורי של מעבדי אינטל מספיק ל-OC של 400MHZ? 3. עם עושים OC למעבד וקורה משהו (לדוגמא המעבד נשרף), מישהו יכול לדעת שעשיתי OC? או שיחליפו לי אותו? תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום וברכה, ע"פ ביקורות ברשת, ה-OC המקסימלי שאפשר לעשות לכרטיס הנ"ל מבחינת GPU זה 1190mhz כולל הבוסט. לא ברור לי למה כאשר אני מנסה לעבור את ה-1150mhz אז המסך קופא/הופך ללבן כשאני משחק. האם אני צריך לעשות סטאפ בסיסי מסויים כדי שאוכל להתחיל עם ה-OC? האם ה-boost עובד אוטומטית או נדרש לו הפעלה? כמובן שלא נגעתי במתח, אלא רק העלתי מהירות שעון. נ.ב. רצוי להגיד שהכרטיס המסך האחרון שהיה לי מחברת Nvidia הוא GeForce FX5200.
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
שלום. כחלק מבדיקות אחרונות, אני עומד הלילה להריץ את ה 2600K (שרץ כרגע על OC של 4.6 - ללא שינויים נוספים כלשהם) על פריים95. אני הדיוט, וחדש בתחום - לתשומת לב העונים (: השאלה היחידה שלי בבואי להריץ את המבחן היא - מי אמור לפקח על המערכת בזמן שאני יושן ??? שאלה נוספת - איך אי-יציבות באה לידי ביטוי? האם התוכנה עצמה תציג איזושהי הודעה??? או שמא אתעורר בעודי עולה באש? תודה
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
קניתי מחשב שעלה לי בסביבות 11 אלף שקלים. הרכיבים שיש לי AMD 2200+ XP Geforce 4 Ti 4600 RAM 512 MB DDR- 3200-333 MHZ לפי כל מה שקראתי והבנתי, המערכת הזאת מסוגלת להריץ כל דבר בצורה הטובה ביותר, אבל הבעיה שלי היא שכשאני מנסה להריץ משחקים ברזולוציה של 1600X1200 או לפעמים אפילו ב-1280X1024, משחקים מקרטעים לפעמים וה-Frames Per Second רחוקים מלהיות ברמה מספקת או ברמה המתאימה למחשב שקניתי. קניתי מכל טוב, והמערכת שלי עובדת בטמפרטורה של 31 מעלות, וזה חתיכת הישג בשביל מערכת שיש בה מעבד חזק של AMD. העניין הוא שכל הקירור הזה נעשה בעזרת שלושה מאווררים מיוחדים ועוד מאוורר גדול מאוד על המעבד, ללא שום קירור מיוחד על כרטיס המסך שלי. אני מעוניין לעשות Overclocking, כי שילמתי לא מעט על המחשב…
-
- 27 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן, אני גולש מהמחשב של אחי, ויש לי שאלה. כמה זמן הסוללה של הלוח אם צריכה להיות בחוץ בשביל שה-CMOS יתאפס? היו לי בעיות עם האוברקלוק, ה-FSB לא היה מוכן לעלות מעל 266MHz למרות שהמעבד והלוח שניהם יכלו יותר מאז שעדכנתי ל-F14 את הביוס, ואמרו לי ב-XS ששווה לנסות לאפס את ה-CMOS על ידי הוצאת הסוללה. השאלה היא כמה זמן היא צריכה להיות בחוץ בשביל שהוא יתאפס?
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי כרגע: Intel® Pentium 4 1.5 Ghz Inatel® garibaldi860GB 256mb RD RAM Samsung +128 RD RAM samsung out APELKER ATX for P4 7200 RPM ATA 100 40GB Seagate Riva TNT Ultra 32MB Creative live valu pci CTX F TRINITRON "SONY"0.25 DP 17" microsoft internet keyboard Microsoft Internrt Explorer Ver 3.0A +mouse skatZ Windows Xp pro Ver 2002 fUnc sUrface 1030 [orginal side] ונראה לי שהגיע הזמן לשידרוג... אז כפי שכתוב במפרט יש לי 256 ועוד128 מחוץ למחשב לא בשימוש אבל חדש מה נראה לכם שווה לשים עוד כסף לקנות עוד 128 ואז יהייה לי 512 [למה אר די רם עובד בזוגות] ועכשיו לכרטיס מסך [כסף לא בעייה]נראה לי רדאון 9800 128 הכי זול שיש וגם המחשב שלי חם אש[ממש אני יכול לבשל עליו סט…
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מה אפשר לעשות על מנת להסיר את המשחה הטרמית מהכרטיס ומהגוף קירור עד כה ניסיתי עם אלכוהול, ולא הלך.
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
כל התחיל בכך שקיבלתי לפני מספר ימים את הכרטיס הזה בתוצרת 128 זיכרון הכרטיס היה מיועד למחשב חלש התחלתי לעבוד איתו מספר ימים ואז התחיל האוברקלוקינג כידוע הכרטיס מגיע ללא קרור ממשי חוץ מהיטסטינק. בעבר שאלתי כאן ואת חברי מהפורום-לגבי הצמדת מאורר רציני יותר...לבסוף הצלחתי לחבר דלתא 60 מ"מ היא חוברה ע"י ברגים להיטסטינק המקורי... ולאחר יום החלה לזוז ולבסוף נפלה. ואז חשבתי על רעיון יותר חכם -לקחתי פרים יותר עבים וחזקים...וטבלתי אותם בדבק 3 שניות...ועד עכשיו הכל טוב עשיתי מספר פעמים אוברקלוקינג עד שלא הגעתי יותר ואז הכטיס עבר מספר שינויים שעזרו לי להגיע לתוצאות גבוהות יותר( ) והתוצאות: זיכרון-233 לא הצלתי בשום אופן יותר-אין עדיין קרור לזיכרונות ליבה-301!!!!!!!!!!!!!!!!!…
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
לפני הוספת המאוררים בשיא הקיץ כששיחקתי בsof2 במולטי הרבה זמן הלוח אם הגיע ל51 מעלות!!! והמעבד ב49 מעלות! באיידל הלוח44 מעלות בערך הלכתי קניתי עוד 4 מאוררים עכשיו הטמפ ירדה ב3-4 מעלות מסכנות במקום 51 אז 47 או 48! ובאיידל עדיין 42 מעלות ככה או 39 הלכתי לפי מדריך הסירקולציה שמתי מאורר אחד בגג המארז שמכניס אוויר אחד בדלת שמוציא אוויר ושתיים בגב המארז העליון מוציא אוויר והתחתון מכניס וכל זה לא עזר כמו כן גם אספתי את כל הכבלים במארז באזיקונים....הינה כמה תמונות של המארז שלי אחרי כל העבודה יש משהו אולי שמפריע לסירקולציה? או שהסדר של המאווררים שלי לא נכון? *אל תשימו לב למאורר של הchipset כי רק הוצאתי אותו לנקות אבק והחזרתי אותו...המאוורר הכחול הוא על הגג של המארז http://photos.w…
-
- 37 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לבצע אוברקלוק אבל במידה שלא תהרוס לי את הכרטיס... או לפחות שלא תהרוס את הכרטיס באמצעי הקירור בסטוק שלו. הכרטיס שלי הוא MSI 9550 256MB ואני אשמח אם תיתנו לי הצעות איך לעשות כזה דבר... שמעתי שיש תוכנה שנקראת ATI TOOLS אז תגידו לי אם היא טובה למה שאני מחפש ותביאו לי קישור להורדה... תודה
-
- 33 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי בדקתי את הטמפרטורה של המעבד שלי, והיא נראית לי די גבוהה... בדקתי בכמה תוכנות כדי לוודא SpeedFan: טמפ' 60~ במנוחה, 75-80 במאמץ HWMonitor: טמפ' 70~ במנוחה, 85-90 במאמץ RealTemp: כמו HWMonitor, טמפ' 70~ במנוחה, 85-90 במאמץ *זו פחות או יותר הטמפרטורה ב-2 הליבות. אלה טמפרטורות תקינות למעבד הזה? ומה הסיבה להפרש בין SpeedFan ל-2 האחרות?
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום רב, יש לי מחשב נייד לינובו N500 כרטיס המסך NVIDIA GETFORCE 9300 M GS ! לצערי אני לא מצליח לשחק בPES 2011 כי אחרי כמה שניות מהפעלת המשחק , המחשב נתקע ולא מגיב יותר לכן אני נאלץ לכבות אותו ידנית ולהפעיל שוב ! אני לא יודע מה הבעיה ! אבל המחשב שלי נורא חם בד"כ , הטמפרטורה דל ה GPU היא בסביבות 70 לפני שאני מתחיל לשחק ! מה הטמפרטורה הממוצעת המומלצת ? האם הבעיה טמונה בטמפרטורה או יש בעיה אחרת ? מה לעשות בשביל לפתןר את הבעייה ? תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הגיע אליי וולקנו 12 לפני יומיים מזיגזג ועוד 4 מאווררים TT120MM 2green/2red leds הרכבתי את הוולקנו 12 רק היום. השתמשתי במשחה הטרמית שבאה איתו ומרחתי אותה על המעבד. המריחה הייתה לא ממש הכי טובה: המשחה שעל ליבת המעבד לא ממש סימטרית (קצת עליות וירידות). אבל זה לא עד כדי כך אמור להשפיע, אולי רק במעלה אחת או שתיים. את הוולקנו 12 הרכבתי בצורה טובה, והוא יושב טוב על המעבד. טמפ' איתו למעבד: 38 במנוחה, 45 במאמץ!!!!! מקודם, עם הגוף הקירור המקורי של AMD: 44 במנוחה, 51/52 במאמץ. אז בעצם הוולקנו 12 הוריד לי רק 6/7 מעלות מטמפ' המעבד?!??!?!?! לא לזה אני ציפיתי. חשבתי שתהיה ירידה של 15/14 מעלות לפחות. הוולקנו 12 נמצא על מהירות מקסימלית עכשיו ד"א. שכחתי לציין: יש לי מעבד- AMD 2500 AXP הוא …
-
- 35 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אז ככה .. פעם הייתי חובב רעש וחובב מאווררים רבים .. אבל אז הבנתי שאני רוצה שקט ולא רעש של מסוק מהמחשב .. לאט לאט הורדתי את המאווררים ובדקתי אחד אחד מימי מגיע הרעש הרציני .. גליתי שזה מהכ. מסך.. היום הלכתי וקניתי אקסלרו אס 1 של ארקטיק .. ראיתי שיש אותו להרבה אוברקלוקרים רציניים .. התקנתי אותו ולא רק שהרבה יותר שקט (מין הסתם אין לו מאוורר) הוא גם הגיע לתוצאה מפתיעה של 40 מעלות במנוחה .. (50+ עם הסטוק במנוחה) יש לי על המעבד פריזר 7 פרו של ארקטיק וב100 אחוז וב50 אחוז פעולה של המאוורר אני מקבל בדיוק את אותם הטמפ' בOC של 3.6GHZ .. מפתיע הייתי אומר .. יש לי גם מאוורר של איזי קול שקניתי פעם .. שקט במיוחד .. גם מאד מפתיע.. אז מה שאני רוצה לקנות וצריך המלצה מימכם זה המלצה על החלקי…
-
- 26 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום אני מעויין לקנות את המארז של זלמן ZALMAN Z-Machine LQ1000 Black הוא בא עם קירור מיים נראה מערכת דיי רצינית מישהוא יכול לתת לי חוות דעת על המארכת?
-
- 28 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
שלום לכולם לפני כשבועיים קיבלתי את המחשב החדש שלי ובו יש מעבד Athlon XP 2500+ Barton. סה"כ הביצועים מצוינים והכל טוב, אבל מהרגע שקיבלתי אותו הטמפ' ממש גבוהות... אני חושב חריגות... במנוחה הוא מגיע ל- 50 מעלות, ואם אני משאיר את המחשב דלוק יותר מיום אחד הוא מגיע ל-54 מעלות במנוחה!!! אני רק מדליק את המחשב והוא מתחיל מ-45... פשוט מדהים! לא קרו לי היתקעויות או משהו כזה, אבל הבחנתי תמיד בטמפ' החריגות. היום, לאחר שהמחשב דלוק יומיים רצוף, שיחקתי לי להנאתי ב- NFSHP2. לאחר שעה של משחק בערך, המחשב נכבה אוטומטית ונשמעו קולות אזעקה מה-Bios..!! רק ניתוק הספק מהחשמל עזר להפסיק את האזעקה המעצבנת :-\ חיברתי את המחשב מחדש והפעלתי אותו. ישר הטמפ' היו 45 בערך, ככה שזה לא נראה משה…
-
- 30 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מעוניין בשני מאווררים 120mm שקטים אם אפשר חרישים למחשב שלי מתוך ניסיון שלכם אשמח לקבל המלצות לדגמים שנחשבים הכי שקטים ואמינים בתודה איציק
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום רב! אני מעוניין כבר זמן מה לעשות oc למעבד שלי עכשיו אני לא יודע איך לעשות את זה, משום שבביוס האפשרות נעולה לי, אז איך עושים זאת?? מעבד:2.4 intel pentium 4 northwood. לוח אם: ECS p4vmm2. זיכרון: pc2700 256 מגה בייט. האם אני יכל לעשות oc ואיך? והאם אני יכל להגביר את מהירות המאווררים במחשב, ולא על ידי התוכנה spees fan. זה ממש דחוף תודה בר!~
-
- 47 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
בקצרה, מדובר על מעבד Phenom X4 955 שהומהר ל 4.1GHZ ביציבות. עם 8GB זיכרון ולוח מיושן (Sata2, USB2). השאלה היא, האם הוא יספק אותי לשנים הבאות כמערכת גיימינג בינונית, או שעדיף לי להשאיר אותו מקורר אוויר עד שאקנה מערכת אחרת? (תקופת זמן של שנה / שנתיים, אולי קצת יותר). הסיבה העיקרית שבעינה אני רוצה להחליף קירור היא הרעש הופק ממנו בעת עבודה שהיא מעט מ Idle (אפילו לא בעומס מלא). הטמפרטורות כרגע נעות סביב ה 76-78 בעומס מלא. לא מדובר במאווררים האחרים, בדקתי.
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
אז כך אני יודע שאין אחריות,ואני יודע שסביר להניח שאני לא הקנה עוד כרטיס מסך, אבל אני מכור לכול המודים האילו,חחחחחחחח בנתיים הדריוורים נותנים לי את האפשרות של sli........ ;D
-
- 24 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום. יש לי מחשב בן שנה וחצי והוא פולט חום בצורה מוגזמת פשוט אי אפשר לשבת לידו. הטמפרטורה של המעבד (E6750) היא בין 45-50 מעלות. רציתי לדעת אם יש איזה גוף קירור או משו שאני יכול לקנות שהמחשב פשוט לא יפלוט חום?
-
- 22 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היום מתקרב, והאמת חשבתי על היום ;D אני כבר סוחב את זה יותר מדיי זמן ונמאס, אני רוצה לעשות את המוד ללוטז' לסלרון ורציתי לשאול כמה שאלות אם אתם יודעים : האם כל חוט דק יספיק ? כי כרגע אני לא מוצא חוט נחושת דק. האם לא תהייה בעייה להניח את המעבד על הסוקט, הרי החוט מגביה אותו במעט... תודה, מחכה לתשובות מהירות...
-
- 21 תגובות
- 1.9k צפיות
-