עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by TheSas,

יש לי מאוורר למעבד ZALMAN CNPS9500 SI עם 3 פינים (בקרת מתח בלבד?). הלוח אם הוא GA-B75M-D3H rev. 1.1 עם חיבור 4 פינים למאוורר מעבד (בקרת PWM בלבד, כנראה). המאוורר עובד ב100% כל הזמן, 2600 סל"ד והוא הרכיב הכי רועש במארז. זה התחיל לשגע אותי בזמן האחרון וזה גם בטח לא תורם לאורך החיים שלו. יש לי את המחשב שנתיים, הוא תמיד היה רועש ברמה הזאת. האם יש לי דרך לנצל את בקרת הPWM למאוורר הזה? (כדי לשלוט בו בתוכנה) למשל, האם קיים רכיב שממיר בקרת PWM לרמות מתח ועדיין מאפשר ניטור של סל"ד על ידי לוח האם? לא קיבלתי עם הקירור את ה- Fan Mate 2 של זלמן, אבל אם אין אופציה טובה יותר אני אקנה בקר ידני. חיפשתי בחנויות הרגילות המומלצות בפורום ולא מצאתי אף אחת שמוכרת אותו. כן מצאתי מישהו באיביי שמ…

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  2. איך אני יכול לעשות אוברלוק למחשב שלי בכלליות ( חוץ מהכרטיס מסך כבר חרשתי עליו) להעלות fsb מהירות מעבד לוח אם ועוד בלי שום שינוי פיזי אלא רק אם תוכנות וביוס האם זה אפשרי אם הרכיבים שלי.

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  3. Started by aSim3tRi3,

muwhahahah 170Mhz @ CAS2-2-2 99% stable.

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  4. שלום לכולם! אני מעוניין לקנות מעבד חדש (ואולי במקרה הצורך גם לוח אם חדש) ואני מעוניין לדעת איזה מעבד הוא בעל הפוטנציאל הכי גדול לאוברקלוק ואיזה מעבד יהיה הכי משתלם גם מבחינה כספית למטרה זו.

• 49 תגובות
    • 2k צפיות
  5. שלום לכולם לפני כשבועיים קיבלתי את המחשב החדש שלי ובו יש מעבד Athlon XP 2500+ Barton. סה"כ הביצועים מצוינים והכל טוב, אבל מהרגע שקיבלתי אותו הטמפ' ממש גבוהות... אני חושב חריגות... במנוחה הוא מגיע ל- 50 מעלות, ואם אני משאיר את המחשב דלוק יותר מיום אחד הוא מגיע ל-54 מעלות במנוחה!!! אני רק מדליק את המחשב והוא מתחיל מ-45... פשוט מדהים! לא קרו לי היתקעויות או משהו כזה, אבל הבחנתי תמיד בטמפ' החריגות. היום, לאחר שהמחשב דלוק יומיים רצוף, שיחקתי לי להנאתי ב- NFSHP2. לאחר שעה של משחק בערך, המחשב נכבה אוטומטית ונשמעו קולות אזעקה מה-Bios..!! רק ניתוק הספק מהחשמל עזר להפסיק את האזעקה המעצבנת :-\ חיברתי את המחשב מחדש והפעלתי אותו. ישר הטמפ' היו 45 בערך, ככה שזה לא נראה משה…

• 30 תגובות
    • 2k צפיות
  6. Started by Zyabra,

מחפש מדריך או וידאו איכותי עם הסבר כיצד לנקות את הקירור של המעבד וכרטיס המסך משכבת אבק (שגובל בשכבת אבנים) בעזרת קומפרסור נייד או שיטה חכמה אחרת. מישהו מכיר מדריך מפורט איכותי בנושא? (לא בעיה למצוא בעצמי, אבל אני לא יודע לוודא שלא אומרים שטויות בסרטון).

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  7. Started by MassiveAmmo,

אני וחבר שלי עשינו עם הכרטיס שלו,אחלה תוצאות! http://img221.imageshack.us/img221/9434/img07666in8.jpg תוצאות: לפני אחריי

• 28 תגובות
    • 2k צפיות
  8. Started by Glow,

שלום! יש לי חיישן טמפרטורה שאני רוצה לחבר לכרטיס מסך ואני רוצה לדעת איפה אני מחבר אותו בלוח אם כדי שיציג לי את הטמפרטורות.... תודה מראש לעוזרים!

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  9. Started by m0tek,

חייברה , אני על פנטיום 4 1500 , אני צריך עזרה קטנה בלכנפג את MBM כינפגתי את הסנסורים של המעבד ושל המארז (טמפ') האם הטמפ בתמונה הם נורמליות? כמו כן , איך מכוונים את ה RPM SENSORS? עזרה.. =) (תראו תתמונה) הטמפ של המעבד נעה בין 38-44 והמארז 30-32 נורמלי? גבוה?

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  10. Started by watch out,

הי אני מחפש לקנות מאוורר 12 ס"מ למארז דגם מומלץ קונה רק בירושלים

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  11. Started by g191181,

מה אפשר לעלות בשביל לעשות אוברקלוקינג לפי המפרט הבא: athlon 64 3000 geil 1 g 400 k8nxp-sli טמפ' במנוחה 16 טמפ' במאמץ 25 מה אפשר לשנות מבחינת ערכים וולט בביוס??

• 48 תגובות
    • 2k צפיות
  12. הוספתי מאוורר חדש של 120 מ"מ http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5361&CatCode=554 אמור להיות די שקט לפי הנתונים, אבל בפועל הוא נשמע כמו טרקטור. לדעתי המהירות שלו גבוהה, איך אני יכול לשנות את המהירות שלו למהירות נמוכה יותר?

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  13. שלום לכולם. ברשותי מעבד E6750 עם קירור סטוק ומארז Nzxt Apollo עם מאוורר צד שמכניס אוויר ומאוורר אחורי שמוציא אוויר. המפרט המלא בצד. לניטור הטמפרטורות אני משתמש ב Core Temp 0.97.1. כשאני מפעיל את המחשב ללא שום הפעלה של תוכנות נוספות הטמפ' של המעבד עומדת בין 35-40 מעלות. ברגע שאני מפעיל את הדפדפן (אני משתמש ב Firefox) ומתחיל לגלוש קצת הטמפ' מזנקת ל 50 - 55 מעלות. החדר שלי לא חם בצורה יוצאת דופן (20+ מעלות), המחשב מתוחזק באופן קבוע ואין תוכנות מיותרות שעולות עם הפעלת המחשב. בזמן מאמץ (Orthos) הטמפ' מגיעה ל 61 מעלות. האם זה מצב תקין ? עריכה: גילוי מרעיש! כש HWzone נמצא ברקע ב Firefox (לא מדובר על גלישה אקטיבית, פשוט האתר ברקע) השימוש במעבד נע בין 20-40 אחוז. באקספלורר מצ…

• 23 תגובות
    • 2k צפיות
  14. הAthlon XP 1600+ שלי הגיע לשיא חדש 67/70 מעלות בהרצת שומר מסך של אקווריום. נחמד לא? לפי מה שאני רואה אני צריך היטסינק חדש, נכון? אז רציתי לשאול אותכם איזה לקנות? (אני כן, מתכוון לעשות OC) לא ממש אכפת לי מהרעש. תודה IZIKD

• 23 תגובות
    • 2k צפיות
  15. כמו של אופנוע אררררררר ככה לאיזה 5 שניות ואז הוא נרגע זה קרה לי כבר פעמים שהדלקתי את המחשב מה זה צריך להיות? ואני בדקתי את כול המאווררים ואף אחד מהם לא נוגע בחוטים...

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  16. טוב הכותרת אומרת למה אני מתכוון......אני מקבל עם הארדיסק שלי 1930 ןאני רוצה לעבור את ה2000 איכשהו (הכוונה בPCMARK2002)....תודה....ואני יודע שזה ישמע טיפשי אבל בכל זאת למען הסר ספק....

• 35 תגובות
    • 2k צפיות
  17. לאחר מותו הפתאומי של האת'לון 650 שלי וגם ה1200 שלי(שניהם מהפסקות חשמל מוזרות),שלפתי את הדיורון 800 שלי מהמגירה והחלטתי לבדוק עד כמה אני יכול להגיע איתו בלי לשנות את המתח. ומסתבר במקרה שיש לי את מערכת הדיורון 945 עם Ti 4200 החזקה בעולם! עם סכום לא מבוטל של 7623 נקודות! אני יודע שזה לא שיא עולמי מיוחד במינו של עשרים אלף ומשהו נקודות אבל בכל זאת,כיף לחלוק איתכם כאלו דברים,אולי חלקכם ישאב מזה מוטיבציה וינסו גם... *הצלחתי גם להגיע ל8400 אבל כל דבר מעל הסכום הזה של 7623 לא הצליח לעבור יותר מחצי שעה של Prime 95.

18. Started by nim901,

הראשון - מעבד אינטל 3.8 GHZ ב 7 גיגה הרץ (לא, לא ההוא שהיגע ל 7 גיגה הרץ אבל לא הצליח להריץ את המחשב) יציב! 3 דקות סופר PI 32 מגה :o השני - SUPER PI 18 שניות http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=70225&page=1&pp=25 עמוד 5 שם יש את השיאים, הלאווי עלי

• 23 תגובות
    • 2k צפיות
  19. המפרט הוא כלהלן: CPU Type DualCore Intel Core 2 Duo E8400, 3800 MHz (9 x 422) Motherboard Name Gigabyte GA-EP35C-DS3R (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, 2 DDR3 DIMM, Audio, Gigabit LAN) Motherboard Chipset Intel Bearlake P35 DIMM1: Kingston KTC1G-UDIMM 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz) DIMM3: Kingston KTC1G-UDIMM 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz) Video Adapter NVIDIA GeForce 9600 GT (512 MB) ה-OC היציב האחרון שעשיתי היה על 3.6 כאשר המתח היה על 1.38(אם אני לא טועה) ול-NB(אצלי MCH) היה על +0.1V. אני מנסה להתייצב על 3.8 אבל כל פעם שאני מריץ בדיקת…

• 18 תגובות
    • 2k צפיות
  20. Started by n3b,

אז קניתי גריז טרמי של Zalman STG-1 מאייבורי ב40ש"ח, ולא מספיק שהקופסא מניאטורית, היא מגיע חצי ריקה, זה תקין?

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  21. Started by Guy950,

היי, שיחקתי עכשיו בכמה משחקים והרגשתי את הרגל שלי רותחת והחלטתי להריץ HWmonitor בזמן המשחק לראות מה המצב של הטמפ'. עקרונית יש לי מעבד 4770 עם CoolIT קירור מים, הטמפ' במשחק ובמאמץ בשאר התוכנות במחשב מגיעה לממוצע של 60 מעלות. אני כמובן כותב על זה על סמך הסתכלות על השורה Package תחת טמפ' ברשימה של המעבד. לפי מה שאני מבין, זה בסדר גמור למעבד הזה אז אין לי פה הפתעה. מה שבאמת מפתיע אותי הוא הכרטיס מסך שהוא הכרטיס הזה : http://www.tms.co.il/product/12804 לפי הHWmonitor המקסימום של המאווררים היה 2550RPM והטמפ' הגיע לשיא של 81 מעלות. זה תקין לכרטיס שכזה? במחשב הקודם עם HD6970 וקירור דומה לא הרגשתי כזה חום. עריכה, לפי שיציינו, בדקתי בגוגל ובבדיקות אחרות, הממוצע של הכרטיס הזה הוא 7…

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  22. Started by Doctor Ice,

שלום לחברי הפורום המעולה הזה !!!! אני יחסית חדש באתר הזה (מבחינת רישום לאתר ולא מבחינת הגלישה בו) ואני צריך לקבל השבוע מערכת קירור מים שקניתי מחברת DANGER DEN המערכת כוללת: משאבה של DD 12V-D4 בלוק מים למעבד DD TDX בלוק מים + פלטייה לכ. מסך שלי DD MAZE4GPU?80 WATT PELTIER צינורות: CLEARFLEX + DD UV BLUE?GREEN TUBING יש לי רדיאטור חימום של רכב GMC בגודל של 240 מ"מ (2 מאווררי 120 בצד אחד יושבים עליו) והרדיאטור הוא מאלומיניום . 1. האם הרדיאטור - שעשוי אלומיניום הורס את כל מערכת המים שלי או שזה בסדר ? 2. מאיפה אפשר להשיג נוזל קירור למערכת שלי - תקציב של עד 100 ש"ח 3. אשמח אם מישהו שמבין יציע לי עזרה פיזית בהרכבה של המערכת אם יש לכם עצות לגבי התקנה / מיקום /…

• 40 תגובות
    • 2k צפיות
  23. Started by morbidangel,

שלום לכולם התחדשתי במעבד פנום 955, קירור scythe mugen 2 עם לוח אם MA770T-UD3 וכרגע בתוך מארז CM690 רגיל. הורדתי את התוכנה כדי לקבל מושג על הטמפרטורות בתוך המארז. יש שורה שכל הזמן על 78 מעלות (מסומן באדום) ולא ברור לי למה זה כל כך חם ולמה זה שייך. אשמח לקבל הסברים בנושא. תודה! [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  24. Started by Freezer,

שלום לכולם מבקש עזרה מבעלי ידע נרחב בנושא,מה ה overclocking הטוב ביותר למעבד athlon1000 ,אם אפשר הסבר קצת מפורט,איזה מאורר כדאי לשים למעבד,הוספת צלעות קירור לזכרון,לכרטיס מסך. באמת שאיו לי שום ניסיון בנושא ??? שכחתי לציין הלוח אם הוא :asusa7v133,אין לי מושג עד כמה הוא תומך.

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  25. צריך מאורר 120 חזק לא משנה לא הרעש אבל שיהיה חזק מאיפה אני מביא אחד כזה ומה המחיר לא משנה לי מאיפה להזמין חול וכו... צריך בין 2 ל 3 מאוררים מחיר מקס השקע 250 מקס

• 14 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים