עבור לתוכן

מפרט למחשב לעריכת וידאו על תכנת Avid Media Composer בתקציב של 4.5K-5K

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

כאמור אני מעוניין לקנות מחשב שמיועד לעריכת וידאו HD ואולי גם 4k (בשל היותי יוצר סרטים וכמקור לפרנסה לפרקים),

ובנוסף לכך אשתמש בו לעיסוק חובבני בהקלטת והלחנת מוזיקה.

בבעלותי כרטיס קול חדש- Focusrite Scarlet Solo ואני מתכוון ליצור את המוזיקה בתכנה- Ableton live suite 9.

למרות כל זאת בשלב זה אני מעוניין ברכישת המחשב בלבד ובמקלדת אלחוטית בעלת נוחות, איכות ומחיר סבירים.

הסתכלתי על המפרטים השונים של המחשבים המוצעים כאן באתר לעריכת וידאו , ושמתי לב שאינם מתייחסים באופן ישיר לתכנת Avid

בדוגמאות לתכנות עריכה שמציינים, למרות שהתכנה הזו היא סטנדרט עולמי מקצועי לעריכה (לצד Final Cut של Apple).

במידה ואחד המפרטים שציינתי, לדוגמה הזול ביניהם, בשיפורים קלים או אחרים מתאים לצרכי אשמח לדעת.

אחרת אודה מאוד על מפרט שמתאים לי באופן ספציפי יותר.

התקציב שעומד לרשותי הוא 4.5K עם מוכנות לגלוש ל- 5K לפי צורך אבל ברצוני לוודא שהוא אכן מנוצל היטב ונחוץ במלואו.

אצטרך לעבוד עם שני מסכים במקביל וברזולוציה טבעית של 1920X1080, אחד מהם ככל הנראה יהיה טלויזיית ה-42 אינץ' החכמה שלי.

אשמח שהמחשב יהיה שקט באופן יחסי, שיהיו בו לפחות שתי כניסות USB 3 ולפחות 9 כניסות USB בסה"כ.

כמו כן אשמח לקנות אותו באזור המרכז ובתל אביב בפרט.

אני זקוק לו בהקדם (עקב התעייפות קשה של המחשב שמשמש אותי כיום) ככה שאין לי אפשרות לחכות לירידות מחירים ויציאת רכיבים חדישים לשוק.

בנוגע לשדרוגים יתכן שארצה לשדרג בעתיד זיכרון וכו' אבל כרגע אני לא נותן על זה את הדעת לחלוטין. (האם זו טעות?)

אזדקק כמובן גם לכרטיס רשת פשוט ולגבי צורב אני לא משוכנע אם באמת יש בזה צורך, לא זכורה לי פעם האחרונה שבה צרבתי משהו או

ניגנתי במחשב CD.

ד"א קניתי אוזניות Bluetooth איכותיות (AKG Y45) במטרה להשתמש בהן לצרכי עריכת הסאונד והמוזיקה, מה עלי לקנות למחשב בכדי שיהיה

לו Bluetooth?

לגבי המארז, אני מעוניין במשהו שחור, בעל מראה קלאסי\פשוט ומידות סטנדרטיות שמציע חיבורי USB בקידמתו.

זהו.

תודה מראש לכל מי שקורא ונענה.

פורסם

ידידי,לפני שנמשיך ממליץ גם אם זה קשה להגדיל את התקציב,ל6K או צפונה,מכיוון שמדובר למחשב לפרנסה(ואני מדבר רק על המחשב עצמו ללא ציוד היקפי כמו מקלדת שציינת שתיכלל בתקציב)

אפשר לבנות מפרט במגבלת התקציב שלך אבל תהיה התפשרות רצינית לגבי ביצועים.HD כן(גבולי) ובהחלט לעריכת סאונד (אבלבוודאי שלא ניתן יהיה לעבוד ברזולוציות DNXHR של אביד בפרוייקט 4K)

דבר אחרון-אנא מלא את השאלון כדי שנוכל לעזור בבנייה הכי מדוייקת עבורך:

1. מה התקציב המקסימאלי?

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

נערך על-ידי Avidtor

פורסם
  • מחבר

היי תודה על התגובה המהירה.

אפשר לומר שבעניין פרנסה, זה יכול לתפקד כמקור הכנסה רביעי שלי, ככה שאולי עדיף שאקח את ההשקעה הכספית בפרופורציה.

מנגד אם אתה עדיין משוכנע שמדובר בהתפשרויות קשות, אני מבין את הטענה ומוכן לשקול.

בכל אופן, המקסימום בהחלט שאוכל להשקיע הוא 6K ואעדיף שלא להגיע לכדי זה ללא צורך מהותי.

האם מדובר בדבר הכרחי בהקשר של עריכת 4K? לניסיוני בלאו הכי עובדים ב- link to AMA ומורידים את הקבצים באיכות לHD

לצורך תהליך העריכה, לא? ככה לפחות עשיתי בעבודה על סרט שצילמתי ב4K (במצלמת RED Scarlet ) וערכתי בהצלחה על לפ טופ

בן 8 שנים ובעל מפרט שמביך לפרסם בפורום הזה.

בעניין השאלון, ניסיתי להתייחס לכל השאלות שבו בגוף ההודעה אבל הנה בבקשה-

1. מה התקציב המקסימאלי? 5K (אלא אם כן זה ממש יחמיץ את המטרה)

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם זה איכשהו ריאלי לחסוך, אם לא אז לא.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1K

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת HD, 4K, הקלטת והלחנת מוזיקה.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Avid Media Composer- מזדמן עד תדיר, Ableton live suite 9- מזדמן עד תדיר.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: בכלל לא.

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080, מסך 42 אינץ'

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא יודע מה זה אומר. כנראה שלא גבוהות אם ככה.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלדת נוחה, איכותית מחיר סביר

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס קול (יש לי אחד חיצוני Focusrite Scarlet Solo). חוץ מזה נראה לי שאין צורך בצורב אלא אם כן מישהו יטען בעד שימוש שעלול להתעורר לו.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. עדיף במרכז, הכי טוב בתל אביב.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בהקדם האפשרי.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). Bluetooth, כונן אחד SSD למערכת ההפעלה והתוכנות החשובות, כונן נוסף SATA, חיבור לשני מסכים בו זמנית, לפחות שתי יציאות USB 3.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא נראה לי.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: כניסות USB בקידמת המארז, שעדיף שיהיה שחור וסולידי.

שוב תודה.

פורסם

כשאמרת שאתה רוצה לעבוד ב4K ,חשבתי שהתכוונת לעבוד ברזולוציות DNXHR,אם אתה מתכוון לעבוד אופליין אז התקציב שהצבת הרבה יותר הגיוני,ומכיוון שעריכת אביד הוא לא הייעוד העיקרי אז הסיפור התבהר יותר

מילה לגבי בלוטות-לא הצלחתי למצוא לוח עם בלוטות מובנה כשהרכבתי את המפרט-ממליץ לקנות דונגל חיצוני מתחבר עם USB(סביבות 50-100 שקל)

כמו כן -מקלדת כדאי לפתוח תרד נפרד בפורום המתאים(ציוד היקפי אני מניח)

plonter_logo.png

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

[TABLE]

[TR]

[TD]CM8066201920300.jpg[/TD]

[TD]1[/TD]

[TD]Intel[/TD]

[TD]CM8066201920103[/TD]

[TD]מעבדים - Intel Socket LGA1151

CM8066201920103 - Intel - i7-6700 Skylake Quad core CPU - 3.4 GHz - Max Turbo Frequency 4.0 GHz - Socket LGA1151 - 14nm - 8MB cache - 65W TDP - Tray...

שלוש שנים אחריות - נמכר רק כחלק ממערכת ולא בנפרד[/TD]

[TD]₪1682/1648[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]H170A-PC-MATE.jpg[/TD]

[TD]1[/TD]

[TD]MSI[/TD]

[TD]H170A-PC-MATE[/TD]

[TD]לוחות אם - Intel LGA1151

H170A-PC-MATE - MSI - 6th Gen Intel i3/i5/i7 / Pentium / Celeron - 4X DDR4 up to 64GB at 2133 MHz - 2X PCIe 3.0 x16 / 3X PCIe 3.0 x1 / 2X PCI / 2-Way AMD CF / 6X SATA / M.2 / PCIe 3.0 x4 / NVMe / SATAe - 2X USB 3.1 Gen2 / ...

שלוש שנים אחריות[/TD]

[TD]₪578/566[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]HX421C14FBK2-8.jpg[/TD]

[TD]1[/TD]

[TD]HyperX[/TD]

[TD]HX421C14FBK2-16[/TD]

[TD]זכרונות - DDR4 - לנייח

HX421C14FBK2-16 - HyperX - 16GB (2x8GB) DDR4 2133Mhz PC4-17000 CL14 - 1.2V - 288Pin - HyperX Fury DDR4 Series - HX421C14FBK2/16...

אחריות לכל החיים[/TD]

[TD]₪555/544[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]426018336-3514.jpg[/TD]

[TD]1[/TD]

[TD]Gainward[/TD]

[TD]426018336-3514[/TD]

[TD]כרטיסי מסך - nVidia PCIe

426018336-3514 - Gainward - Geforce GTX950 GPU - 2GB 128Bit GDDR5 memory - PCIe 3.0 x16 interface - GPU/Memory clock 11190MHz / 6610MHz - DisplayPort, HDMI, Dual DVI video inputs...

שלוש שנים אחריות - במתנה עם Heroes of the Storm Kaiijo Diablo[/TD]

[TD]₪865/848[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]SDSSDA-240G-G25.jpg[/TD]

[TD]1[/TD]

[TD]Sandisk[/TD]

[TD]SDSSDA-240G-G25[/TD]

[TD]דיסקים קשיחים ו SSD - SSD - SATA

SDSSDA-240G-G25 - Sandisk - 240GB , SanDisk SSD PLUS , SATA3, Read 520 MB/s Write 320 MB/s 7mm...

שלוש שנים אחריות[/TD]

[TD]₪394/386[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]DT01ACA100.jpg[/TD]

[TD]1[/TD]

[TD]Toshiba[/TD]

[TD]DT01ACA300[/TD]

[TD]דיסקים קשיחים ו SSD - SATA

DT01ACA300 - Toshiba - 3TB - 3.5 inch - 7200 RPM - SATA3 6Gb/s - 32MB Cache - DT01ACA series...

שנתיים אחריות[/TD]

[TD]₪491/481[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]ST2000DM001.jpg[/TD]

[TD]1[/TD]

[TD]Seagate[/TD]

[TD]ST1000DM003[/TD]

[TD]דיסקים קשיחים ו SSD - SATA

ST1000DM003 - Seagate - 1TB - 3.5 inch - SATA3 6Gb/s - 7200rpm - 64MB Cache - Barracuda 7200.14 series...

שלוש שנים אחריות לפי תקנון יצרן[/TD]

[TD]₪254/249[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]H2-001-BK.jpg[/TD]

[TD]1[/TD]

[TD]NZXT[/TD]

[TD]H2-001-BK[/TD]

[TD]מארזי מחשב - ATX מארז

H2-001-BK - NZXT - H2 Black...

שנה אחריות[/TD]

[TD]₪525/48615[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]EMP600AGT.jpg[/TD]

[TD]1[/TD]

[TD]Enermax[/TD]

[TD]EMP600AGT[/TD]

[TD]ספקי כח - ATX

EMP600AGT - Enermax - 600W MAXPRO - 80 Plus...

שלוש שנים אחריות[/TD]

[TD]₪318/312[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]Freezer-13.JPG[/TD]

[TD]1[/TD]

[TD]Arctic Cooling[/TD]

[TD]Freezer-13[/TD]

[TD]פתרונות קרור - מאווררים למעבדים

Freezer-13 - Arctic Cooling - Arctic Cooling Freezer 13 - The Freezer 13 carries the legacy of the renowned Freezer 7 Pro Rev.2. With all together 4 high-performance heatpipes the cooler brings 200 Watts cooling performance – enou...

שנה אחריות[/TD]

[TD]₪155/152[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

5817.00 / 5701

עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר

המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה

הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

המחיר אינו כולל משלוח

קישור להצעת המחיר

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=36567

הלכתי על מעבד I7 -ומסביבו נבנה המפרט,אם אתה יורד לI5 אתה יכול לרדת ל4900 שח,אבל אני ממליצ בכל מקרה גם אתה עורך אופליין להישאר על I7 לעשות פשרות מסביב,גם בגלל שהI7 לטווח הארוך יהיה יותר משתלם וייתן יות ראורך חיים למערכת.

בחרתי 16B זכרון ,לעריכת סאונד זה מספק,לאביד -גבולי(כם באופליין) בהמשך הדרך תוכל להוסיף עוד 16GB זכרון(ובעתיד יהיה אפשר לשדרג ל64GB בהינתן החלפת כל 4 הסטיקים)

GPU-GTX 950 נבחר בגלל שהוא בקצה התחתון של הכרטיסים החדשים שיצאו אבל הוא עדיין חזק -(אביד בגרסאות האחרונות מנצלות יותר את הGPU ברנדור אפקטים מסויימים יותר מבעבר) ניתן לרדת לסדרות 7XX או 6XX אבל ככל ש4K נכנס יותר לעריכה בעתיד השקעה נכונה תהיה בכרטיס הנל(רק שים לב שהכניסות של המסכים שלך תואמים ליציאות הוידאו מהמסך)

מארז NZXT - יקר מהאפשרויות האחרות אבל בוא שקט ובא עם 2 מאווררים בקדמת המארז(מה שאין באופן רגיל ברוב הדגמים שנמוכים ממנו במחיר) יש לי אותו כמארז HTPC מאוד מרוצה.

אחסון-כאן אתה יכול לשחק קצת ברכיביםמבחינת נפח אבל זה האידיאל שאני הגעתי אליו-אבל לא לרדת ממערך 3 דיסקים:כונן SSD 240GB לתוכנות

כונן 3 טרה טושיבה לחומר הגלם עצמו/טרנסקודים - יחס מחיר לנפח כרגע הכי משתלם

כונן טרה סיגייט לכל הרנדורים ואקספורטים(מולץ לא רק למען ניהול נכון של הפרוייקט להפריד את הרנדרים לכונן נפרד אלא גם בעת רנדור ואקספורט סופי שהמידע ייכתב לכונן נפר ד מהחומר גלם שלך)

נערך על-ידי Avidtor

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

נראה לי שעשית בחירות טובות ושאלך איתן.

אני תוהה כמה כניסות USB 2 ו-3 בסה"כ יהיו לי?

כמו כן האם ההצעה כוללת כרטיס רשת בסיסי?

פורסם

יש כרטיס רשת מובנה בלוח אם,6 פורטים של USB3.1

מאחורה(אין USB2 אבל יש תאימות לאחןר)

בקידמת המארז 2 פורטים של USB3

+2 פורטים של USB 2

נערך על-ידי Avidtor

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

תן חוות דעת בבקשה.

פורסם

על מה?...

פורסם

לא אתה.

על המחשב שנקנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים