עבור לתוכן

שוב משתדרג .. עד 1,000 ש"ח +-

Featured Replies

פורסם

אחלן חברים,

לא מזמן השתדרגתי עם כ.מסך R9 280x שלא התאים לי לספק, בסופו של דבר החלפתי אותו עם חבר בעד סאב לרכב (השתדרגתי גם ברכב :hat:).

חזרתי לאותה הנקודה, אני רוצה לשדרג את מעבד וכרטיס מסך. להלן המפרט שלי:

מעבד: i3-2100 3.1ghz

לוח אם: ASrock H61m-u3s3

כ.מסך: Sapphire HD 6870

ספק כח: Antec Earthwatts 500w

כוננים: HDD Seagate 500gb 7200rpm + Samsung SSD 120gb 840

מארז: Antec Three Hundred

עדיפות שלא אצטרך להחליף ספק כוח אם אין בכך צורך באמת ...

גלשתי קצת בפורומים והבנתי שהספק שלי יכול להתאים לכרטיסי מסך מתקדמים של nVidia כי הם צורכים פחות חשמל.

בהנחה שהמעבד ישודרג לפחות ל i5 2xxx+ (עניין המעבד סוגיה בפני עצמה בשבילי... מצד אחד אפשר לקנות יד שניה מעבד דור שני\שלישי מצד שני אם הלוח אם שלי נהרס.. אני נדפק כי ייתכן ותהיה בעיה למצוא לוח אם עם סוקט מתאים..)

לאיזה כ.מסך כדאי לשדרג ? יש לי מסך אחד עם רזולוציה ברוב המשחקים של 1920x1080. מיועד לסטרימינג וגיימינג (גיימינג לא מטורף מדי)

יש היצע של כרטיסי מסך יד שנייה.. Gainward gtx 770 שאין בשוק כבר, כל מיני GTX למיניהם..

כמעט נכנס בתקציב כ.מסך Gtx 960 חדש.

מה דעתכם? אם אפשר אשמח לקבל כאן גם עצה לגבי המעבד, אם לא אפתח אשכול נפרד. תודה:)

• תגובות 40
  • צפיות 8.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הבנת נכון

לך על ה GTX 960

תוסיף עוד טיפה

פורסם

נראה לי עדיף קודם לשדרג כ. מסך ורק אחכ לראות אם יש צורך בכלל בשדרוג מעבד (אלא אם אתה רוצה לעשות סטרימינג בלייב של משחקים ואז אולי, ואת זה צריך לבדוק בנפרד, שווה לשקול שדרוג מעבד).

לגימינג לא כבד i3 יכול בהחלט להספיק.

הספק טוב ויחזיק כל כרטיס מהטבלה הנ"ל שיושב על פחות מ 200W ומפה זה כבר עניין שלך לחפש ביד2 מה שהכי מתאים לך.

-2GB 760GTX או -3GB 7950 או -2GB 270X שקולים אחד לשני והם אופציה טובה ומשתלמת יותר לעומת 2GB- 960.

חדש עולה ~750, ביד2 200 שח פחות לדעתי.

פורסם

optimizeR לא הבנתי איך אתה אומר שהR9 280X לא התאים לך לספק כשהספק שלך דווקא כן יכול להחזיק את המערכת הזאת גם אם היה לך i5 2xxx .

בכל מקרה תלמד לא להקשיב לYoram_gini שמדבר שטויות וחוזר על עצמו כמו תוכי בדיונים בעניין הזה ואתה מוזמן לקרוא את התגובות שלו שלו ומה שענו לו בדיון הבא

מעוניין לשדרג את הכרטיס המזדקן 5850. תקציב עד 1000. - 22-07-15

הינה כמה ציטוטים מאותו הדיון

רק כדי להשתיק את יורם כי כבר נמאס ממך בצורה אכזרית

metro_lastlight_1920_1080.gif

960 הוא אחד הכרטיסים הכי לא משתלמים שיש...

ראשית הקדמה - מצטרף לכל קודמיי בשרשור, כולנו כבר קצנו מיורם הטרול, מדובר ככל המסתמן בילד צעיר

שלא בגר, אשר בצער רב מזהם לנו את הפורום (שתמיד היה מקצועי ואיכותי) בשפה ילדותית ובחוסר

מקצועיות משווע. הנער/הילד מנסה לדחוף כאן סחורה של נוידיאה (שכבודה במקומו מונח)

כאילו היה בסטיונר בשוק, זורק רפש לכל עבר כנגד כל מוצר שאינו של נוידיאה, מבלי שיש לו כל הבנה

ולו בסיסית בעולם החומרה או הקוד. ולכן יש להתעלם ממנו וכך כולנו הוותיקים עושים.

אגב כולנו החברים הוותיקים מרימים גבה, הכיצד זה מנהלי הפורום עד עתה כמעט ולא עשו כלום ואפשרו

בכך לתופעה להמשיך בלי מעצור.

בחזרה לענייננו:

אל תיגע בכרטיס GTX960, הוא חלש וקצר בזכרון פנימי (אם מדובר בגרסאת 2GB).

במקרה שכזה יהיה הכרטיס בעל אורך חיים קצר מדי ויהיה צורך לשדרג אותו בלא עוד הרבה זמן.

אם כבר כרטיס חדש אז לטעמי לא פחות מ GTX970 המצוין.

לגבי AMD

7950 מהיר מ GTX960, ולמרבה ההפתעה, זול ממנו. זו חלק ממלחמת מחירים של AMD בנוידיאה.

כך שלא רק שאין הצדקה לשלם יותר על 960, אלא שגם אילו מחירם היה זהה, ה 7950 עדיף.

אגב כרטיסי 7950 שווי ביצועים ל 7970 מינוס 1-3% בלבד תחת עבודה באותו תדר ריצה,

מה שאומר שאין הבדל מעשי כי האמור אומר, פריים אחד לשניה פחות לדוגמא במהירות 30FPS,

בקיצור משהו שהוא בלתי רלוונטי/בלתי ניתן להבחנה.

הליבות של 7950/7970 עובדות ללא בעיות ב 1150mhz , מה שמשפר את הביצועים בכל הגרפים

הללו מ- powertechup בכ 20-25% (תלוי לאיזה דגם כרטיס מתייחסים - 7950 יותר שכן הם מתחילים

בבסיסם מתדר נמוך יותר מלכתחילה).

תתבונן אפוא בגרפים מה עושה 7970 גרסאת ghz edition, ותוסיף על מה שאתה רואה עוד כ 10%, זה מה

שתקבל פלוס מינוס מכרטיסי 7950/7970/280 שעובדים על 1150mhz.

עבודה ברמת המהרה שכזו קצת יורת ל AMD ברגל, שכן מביאה את כרטיסי 7950/7970/280 (שלושתם אותו הדבר למי שאינו בקיא)

להיות לא כל כך רחוקים מביצועי 290 שאינו מומהר.

זו הסיבה שרבים (בעולם אגב) עדיין עובדים על כרטיסים אלו (ליבת טהיטי למי שאינו בקיא) ונשבעים שאין להם

צורך לשדרג, עדיין, שכן הכרטיס מריץ כמעט כל כותר מודרני על HI/Ultra ברזולוציה 1920x1080 .

סדרת טהיטי 7950/7970 נחשבת בברנז'ה כאחת ההצלחות ארוכות הטווח ששורדות כבר 3.5 שנים

והסוף השמיש של הסדרה אינו נראה באופק. אפילו האפליקציות המודרניות אינן מסוגלות לגמור

לכרטיס הזה את האויר ברזולוציה 1080P הכה שימושית, והעובדה שהוא מתהדר ב 3GB זכרון ולא רק 2GB

עומדת לו לזכות ומאריכה את חייו.

נוידיאה:

כרטיס מצוין מהמחנה של נוידיאה - שווה ערך פלוס מינוס לכרטיסי טהיטי שהוזכרו לעיל,

יהיו ה- GTX680/770 (ליבת קפלר 104) רצוי בגרסאת 4GB זכרון, שכן הישנים שבהם שבאו

עם רק 2GB , כיום כבר קצת נגמר להם האויר - הכותרים החדישים רוצים יותר מ- 2GB - אז לשים לב.

ולבסוף התגובה של פותח הדיון מאתמול

חברים,

רכשתי 7950 ב 750 בWELL.

כרטיס מדהים, השיפור הוא עצום ביחס ל5850 ורוב הכותרים החדשים עובדים ברזולוציות הכי גבוהות ב 1080P.

הכרטיס הכי טוב מבחינת יחס עלות-תועלת - ללא ספק.

תודה לכולם ושבוע טוב !

בנוסף ה6870 שלך ייתן קצת יותר FPS לעומת 5850(לא משהו משמעותי) אבל מעבר לזה הם שווים פחות או יותר.

http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2010/10/22/ati-radeon-hd-6870-review/1

פורסם
  • מחבר

היי, הכרטיס היה עם 2 כניסות של 8 פינים ולספק שלי אין את זה .. לא חשוב.

תודה על העצה ! אני אבדוק אולי באמת עדיף לקחת את ה 7950 ולחסוך כאן קצת כסף ..

מה דעתך על ה Gtx 760/770 ? ראיתי שניים נמכרים יד שנייה.. ה-760 נמכר ב550 ש"ח וה- gtx 770 ב600 ש"ח

פורסם

יש לך בספק 2 חיבורים של 6-Pin ככה שיכלת פשוט לקנות 2 מתאמים מ6 ל8 כמו זה(קישור)

RXyyJV3.png

עם ההפרש ה"קטן" שהוא כמה מאות בין HD7950 3GB לGTX960 2GB אפשר לקנות SSD בנפח 128GB או ספק כוח טוב יותר(אם צריך) או פשוט לחסוך וההפרש רק גדל בעוד כמה מאות ביחס לGTX960 4GB.

nec_000 ציין בסוף התגובה

נוידיאה:

כרטיס מצוין מהמחנה של נוידיאה - שווה ערך פלוס מינוס לכרטיסי טהיטי שהוזכרו לעיל,

יהיו ה- GTX680/770 (ליבת קפלר 104) רצוי בגרסאת 4GB זכרון, שכן הישנים שבהם שבאו

עם רק 2GB , כיום כבר קצת נגמר להם האויר - הכותרים החדישים רוצים יותר מ- 2GB - אז לשים לב.

אז אם הGTX770 בגרסת ה4GB ואין לך בעיה אם יד שנייה לך על זה ורק קח בחשבון שבשביל ה770 אתה צריך מתאם אחד מ6 ל8 כמו זה שקישרתי אליו בתחילת התגובה.
פורסם
  • מחבר

אני די בטוח שבזמנו לא היה להם את המתאם הזה ולא רציתי לחכות מ eBay ... האם המתאם לא מחבל בחיבור בצורה כלשהי ?

ה Gtx 770 גם הוא 2GB.

פורסם

הם לא החנות היחידה אבל לא משנה כבר.

למה שהכבל יחבל בחיבור הרי יש כרטיסים שגם מגיעים עם מתאמים למקרים כאלו.

בעניין הזיכרון עדיף יותר.

יש גם 7950 עם קירור טוב יותר(Vapor X) ב400ש"ח ועדיין עם אחריות(קישור).

פורסם

^עיסקה משתלמת.

ה

Vapor X מעולה ויעיל

ויתאים לך יפה מאוד לספק.

(היה לי אותו ב7970 והיה נשאר גם הלאה רק שנמכר לטובת הנוכחי שלי בגל הבהלה לזהב וירטואלי לפני שנה וחצי...).

כמובן שה770 עדיף.

פורסם
  • מחבר

ה - 770 עם 2 ג'יגה עדיף על ה r9 280x ?

מישהו מוכר Gainward gtx 770 2gb הוא רוצה 800 עם שנתיים אחריות

ועוד r9 280x dual-x oc שנמכר ב750 ש"ח עם שנה וחצי אחריות

פורסם

sFgZthB.png

במקרה הזה ה280X יהיה עדיף בגלל ה3GB לעומת 2GB.

בנוסף יש את ה280X ב600ש"ח עם אחריות עד סוף 2015(קישור).

פורסם

יש גם בטריידזון 770 של 2GB ב600 עם קרוב לשנתיים אחריות.

זה מה שאמרתי שעדיף.

ובכ"מ ה770 עדיף על ה280x בגלל שהאחרון בטח שימש לכריה וממילא ההבדלים בינהם לא ברורים

פורסם
  • מחבר

הבחור עם ה 770 ב600 ש"ח לא עונה (או שלא ענה בנתיים).

יש בחור שרוצה 700 ש"ח על http://www.gainward.com/main/vgapro.php?id=911 - עם עוד שנתיים אחריות ב plonter.

יש כמה כרטיסים של r9 280x בטווח ה600-800 ש"ח. חלקם בלי אחריות חלקם עם. לא העמקתי.

יש הצעה נוספת: מעבד i7-2600 (בלי K) + כ.מסך asus strix gtx 970 ב1,500 ש"ח (אחריות לשנתיים וקצת לכרטיס)

ההצעה הינה חריגה מהתקציב ששיערתי לשדרוג מערכת בהישארות בלוח האם הנוכחי ולא שדרוג ללוח אם 1150 עם צ'יפ לאוברקלוק וכו'...

לא יודע אם אני צריך כזה כרטיס...

פורסם
  • מחבר

עכשיו גיליתי שהgtx 770 צורך ממש הרבה חשמל, לפי Reviews שונים כולל מה guru3d, הם לא ממליצים להריץ כרטיס כזה על ספק עם 500w (יש לי Earthwatts 500d)

תודה דן, אני לא רוצה את ה-7950.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים