עבור לתוכן

שאלה בקניית מחשב

Featured Replies

פורסם

היי רציתי לדעת מה החשיבות של לוח אם במחשב חדש?

יש צורך בלוח אם ב 500 שקל או אחד ב 250 שקל? ומה יהיה ההבדל.

כמו כן רציתי לדעת אם יש שינוי כלשהו בגיימינג בין ICORE 5 ל ICORE 7? פעם שמעתי שאין הבדל למעת עיצוב גרפי וכדומה?

ועוד משהו, מישהו יכל לתת לי את המעבד ה I5 הכי אחרון שיצא ?

פורסם

1. מבחינת ההבדלים בין לוחות האם:

א. מבחינת הביצועים - אין ממש הבדל בין לוח אם זול ללוח אם יקר כיום פשוט כי רוב הבקרים החשובים נמצאים על המעבד ולא על לוח האם.

ב. ההבדלים בין לוחות האם נובעים מהתכונות שלהם כמו מספר וסוג החיבורים מכל סוג שהם מציעים (USB, SATA, יציאות גרפיות, סאונד וכד'), מספר שלבי ייצוב מתח למעבד, וכן תכונות שמעניינות יותר משתמשים "מתקדמים" כמו ביוס גיבוי, כפתורי הדלקה, כיבוי ואיפוס ביוס המובנים על הלוח, תצוגת LED מובנית המציגה את מצב האיתחול, נקודות לבדיקת מתחים וכד'.

ג. לרוב המשתמשים לוח בסיסי יספיק, אך אני חושב שאם נעשה שימוש במעבד Core i5 ומעלה עדיף לקנות לוח אם בעל לפחות 6 שלבי ייצוב מתח למעבד.

ד. בכל מקרה אני לא הייתי מציע לקנות לוח אם רק בגלל שהוא זול - עדיף לבדוק אילו תכונות הוא מציע והאם הוא משתלם (בד"כ עדיף להשקיע עוד קצת כסף בלוח אם טוב ועשיר יותר בתכונות מאשר בלוח אם פשוט).

ה. אם אתה מתכנן המהרה למעבד, אז התכונות שצריכות לעניין אותך בלוח האם הם מספר שלבי ייצוב המתח למעבד ואולי גם כפתורים מובנים הלוח (לצורך איפוס מהיר של הביוס). להמהרה מתקדמת יותר אתה כנראה תרצה לוח מתקדם יותר. להמהרה אתה גם כנראה תרצאה לוח המבוסס על ערכת השבבים כמו Z87 או Z97.

ו. אם אתה מעוניין במערך כרטיסי מסך אתה תצטרך לוח אם מתקדם, ובד"כ יקר יותר, המבוסס על ערכת השבבים כמו Z87 או Z97 (בגלל שערכות שבבים אלו מאפשרות לפצל את מסלולי ה PCI Express הנובעים מהמעבד).

ז. יש לציין כי גודל הלוח צריך להתאים לגודל המארז - אתה לא רוצה לקנות לוח ואז לגלות שהוא גדול מדיי מכדי להתאים למארז שלך.

2. מבחינת ההבדל בין Core i5 ל Core i7 - מדובר בשני מעבדים בעלי 4 ליבות עיבוד פיזיות, אך ב Core i7 יש תכונה בשם hyper threading (או HT בקיצור) שגורמת לכל ליבה פיזית לפעול כמו שתי ליבות לוגיות. תכונה זו יכולה לשפר את הביצועים במידה והיישום בו אתה משתמש יודע לנצל יותר מ-4 ליבות, ויש משחקים שבהחלט ירוויחו מכך.

3. בקשר למעבד ה Core i5 האחרון (אני מניח שאתה מתכוון לדגם המעבד) - שלושת המעבדים האחרונים ששוחררו הם ה Core i5-4460, ה Core i5-4590 וה Core i5-4690, כאשר ה Core i5-4690 הוא ה"חזק" מבינהם (פשוט כי תדר העבודה שלו הוא הכי גדול), אך ה Core i5-4590 הוא כנראה המשתלם ביותר (מבחינת יחס מחיר לתדר). מבחינת מעבדים להמהרה מדובר ב Core i5-4690K, שדיי זהה ל Core i5-4690 אך הוא בעל מכפלה פתוחה.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

היי קודם תודה רבב על התגובה המושקעת

תוכל עכשיו להמליץ על לוח אם שיתאים למעבד i5 4690 עם כרטיסמסך gtx970?

כמו כן תגיד לי בכמה אחויזים בערך אמור להיות הבדל בין i5 שציינתי לבין i7 ? והאם זה שינוי שארגיש?

תודה שוב!!

נערך על-ידי trovlet

פורסם

אם אני הייתי צריך לקנות מעבד Core i5, הייתי קונה את אחד מלוחות האם הבאים (בהנחה שאין דרישות מיוחדות ואין צורך בתמיכה במעבדי ה Broadwell או חיבורי SATA Express ו M.2):

1. ה Z87-Pro4 של ASRock שנמכר בפלונטר ב-361 ש"ח (קישור). זהו כנראה לוח האם הכי משתלם שיש כיום.

2. ה Z87-Extreme4 של ASRock שנמכר בפלונטר ב-474 ש"ח (קישור). זהו לוח אם מאד עשיר בתכונות ("מפוצ'ר") ואני אישית הייתי בוחר בו, שכן לדעתי שווה להשקיע עוד 100 ש"ח בשביל לקבל את התכונות הנוספות שהוא מציע.

3. ה H87-G41 PC Mate של MSI שעולה 402 ש"ח ב TMS (קישור). לא הבחירה הראשונה שלי, אבל אם קונים את כל המחשב ב TMS, זהו כנראה הלוח הכי משתלם שיש בחנות.

אם אתה רוצה לדעת מה ההבדל בביצועים בין מעבד Core i5 למעבד Core i7 ביישום מסויים, אתה תצטרך לחפש תוצאות בדיקות/מבחנים שנעשו לאותו יישום/משחק ולראות האם יש הבדל בין מעבד Core i5 למעבד Core i7. בגדול, סביר להניח שמעבדי Core i7 ייתנו ביצועים טובים יותר, אבל יכול בהחלט להיות שהיישום שלך לא יודע לנצל ריבוי ליבות או לא יודע לעבוד עם יותר מ-4 ליבות במקביל, ואז לא יהיה הבדל משמעותי בביצועים. יכול להיות גם מצב שבו ההגבלה על הביצועים נובעת מכרטיס המסך שלך (בד"כ במשחקים) כך שלא יהיה הבדל כלל בין המעבדים.

נערך על-ידי smalul

פורסם

smalul, אין הבדל ביכולת ניצול של כונני הSSD הממוצעים של היום כדוגמת ה-MX100 בין חיבור SATA III ל-SATA Express, נכון?

פורסם

@Spirox

חיבור SATA3 מציע רוחב פס גולמי של 6Gb/s ורוחב פס מעשי של 600MB/s. חיבור SATA Express, בהנחה שהוא ממומש בגירסה המינימלית ביותר עם 2 ערוצי PCI Express 2.0, מציע רוחב פס גולמי של 10Gb/s ורוחב פס מעשי של 1000MB/s. העניין הוא שלא כל כונני ה SSD מסוגלים להגיע ל"מהירויות" כאלה, ובכל מקרה יש צורך בכונן SSD בעל בקר וממשק מתאימים (צריך בקר שיודע לעבוד עם ערוצי PCI Express וממשק/חיבור SATA Express). שיהיה ברור - חיבור SATA Express נראה פיזית כמו שני חיבורי SATA רגילים ועוד חיבור קטן נוסף. בד"כ ניתן לחבר לממשק SATA Express שני התקני איחסון בעלי ממשק SATA3 רגילים (רוחב פס של עד 600MB/s) או התקן איחסון אחד בעל ממשק SATA Express, שכאמור מציע רוחב פס גדול יותר. אי אפשר לחבר כונן בעל ממשק SATA לאחד משני ממשקי ה SATA השייכים לחיבור ה SATA Express ולצפות שהוא יעבוד "מהר" יותר - זה לא יכול לקרות. בנוסף לכל זה, אני לא בטוח כמה כונני SSD בעלי ממשק SATA Express יש בכלל בשוק, ובנוסף שמתי לב שיש לוחות אם המציעים רק חיבור M.2 (שהוא בסה"כ צורה פיזית אחרת לממשק ה SATA Express) בלבד בלי חיבור SATA Express, כך שלא בטוח עד כמה ממשק זה בכלל "יתפוס".

לכן לדעתי, לפחות נכון להיום, למשתמש ביתי רגיל אין ממש צורך בלוח אם בעל ממשק SATA Express. אם נוסיף לכך את הסבירות הנמוכה שמי שקונה היום מעבד מהדור הרביעי לא ישדרג אותו למעבד מהדור החמישי (או בכלל בשנים הקרובות), אז לדעתי בהחלט ניתן להסתפק בלוחות המבוססים על ערכות השבבים מסדרה 8 של אינטל, ובפרט באחד מלוחות האם הנ"ל, שהם מאד משתלמים במיוחד לאור מחירם של הגירסאות המקבילות המבוססות על ערכות השבבים מסדרה 9 של אינטל.

פורסם
  • מחבר

היי תגיד לי כמו כן מה ההבדל בין מעבד " BOX " או " TRAY "

ותגיד לי, אם יש לך זמן פנוי תוכל להרכיב לי מחשב לגיימינג כבד? אם כל הידע שיש לך אשמח לעזרה :)

התקציב לא סגור, אני לא יודע אם שווה להשקיע 4000 או 5500. אם ההבדל יהיה רציני אז אלך על התקציב הגבוה יותר

תודה!

נערך על-ידי trovlet

פורסם

1. מעבד בתצורת box הוא מעבד שמגיע בקופסא הכוללת גם גוף קירור מקורי של אינטל. למעבדים כאלו יש אחריות בינלאומית מצד אינטל.

מעבד בתצורת tray הוא מעבד שנמכר כמעבד בלבד - בלי קופסא ובלי גוף קירור, כלומר אתה תהיה חייב לרכוש יחד איתו גם גוף קירור מתאים למעבד (אלא אם כן כבר יש לך גוף קירור מתאים). האחריות על מעבדים כאלו היא מצד החנות/המפיץ ולא מצד אינטל, לא שזה ממש משנה - מעבדים כמעט ולא מתקלקלים. מעבדים בתצורת tray בד"כ זולים יותר מאשר מעבדים בתצורת box.

2. אם אתה מעוניין במפרט למחשב, אני מציע שתפנה לפורום מחשבים מומלצים - מפרטי מחשב, תמלא את השאלון ואז אולי יהיה אפשר להרכיב עבורך מפרט מתאים.

3. אם אתה מעוניין בשילוש (לוח, מעבד וזיכרון) למטרות משחקים "כבדים", אני הייתי הולך על מעבד Core i7, לוח עם 6 שלבי ייצוב מתח למעבד (יותר אם אתה מתכנן המהרה) ולפחות 8GB זיכרון (אם התקציב מאפשר זאת - אני הייתי לוקח 16GB כבר עכשו).

באופן כללי אני הייתי מציע שילוש מינימלי כזה:

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

מעבדים - Intel Socket LGA1150

CM8064601560113 - Intel - i7-4790 Quad core CPU - LGA1150 - 3.6 GHz - 8MB cache - 22nm - 84W TDP - Integrated HD Graphics 4600 at 1200MHz - Haswell Refresh - Tray...

שלוש שנים אחריות

כמות: - 1 - 1561/1530

לוחות אם - Intel LGA1150

Z87-Pro4 - ASRock - Socket LGA1150 CPU (Haswell, Broadwell) support - Intel Z87 chipset - Dual channel DDR3 up to 2933 MHz memory - Integrated Graphics with HDMI, VGA, DVI video outputs - HDMI-In Port - 2 PCI Express x16...

שלוש שנים אחריות - מבצע עד גמר המלאי

כמות: - 1 - 361/354

זכרונות - DDR3 - לנייח

0514-012TB0 - Zeppelin - 8GB DDR3 PC3-12800 - CL11 - DDR3-1600 - 1.5V...

Lifetime Warranty

כמות: - 1 - 299/293

פתרונות קרור - מאווררים למעבדים

UCACO-FI11001-CSA01 - Arctic - Arctic Freezer i11...

שנה אחריות

כמות: - 1 - 157/154

2378.00 / 2330

המחיר אינו כולל משלוח

עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר

המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה

הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=22292

אם התקציב מאפשר זאת, הייתי בוחר לוח אם טוב יותר, מעבד חזק יותר (שמתאים גם להמהרה) וזיכרון בנפח 16GB:

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

מעבדים - Intel Socket LGA1150

CM8064601710501 - Intel - i7-4790K Quad core CPU - LGA1150 - 4.0 GHz - 8MB cache - 22nm - 88W TDP - Integrated HD Graphics 4600 at 1250Mhz - Devil’s Canyon Series - Tray...

שלוש שנים אחריות

כמות: - 1 - 1765/1730

לוחות אם - Intel LGA1150

Z87-Extreme4 - ASRock - Socket LGA1150 CPU (Haswell, Broadwell) support - Intel Z87 chipset - Dual channel DDR3 up to 2933 MHz memory - Integrated Graphics with HDMI, VGA, DVI, DisplayPort video outputs - HDMI in port - 3 P...

שלוש שנים אחריות - מבצע עד גמר המלאי

כמות: - 1 - 474/465

זכרונות - DDR3 - לנייח

Lifetime Warranty

זכרונות - DDR3 - לנייח

Lifetime Warranty

פתרונות קרור - מאווררים למעבדים

UCACO-FI11001-CSA01 - Arctic - Arctic Freezer i11...

שנה אחריות

כמות: - 1 - 157/154

2994.00 / 2934

המחיר אינו כולל משלוח

עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר

המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה

הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=22293

הערות:

א. בשני המפרטים הנ"ל מוצעים לוחות המבוססים על ערכת השבבים Z87, דבר שאומר שיש לדרוש מהחנות לבצע עידכון ביוס ללוח בכדי שהוא יתמוך במעבד.

ב. במפרט השני המעבד הוא Core i7-4790K שהוא בעל מכפלה פתוחה (כלומר מתאים להמהרה), אבל גם ללא המהרה מדובר במעבד החזק ביותר מהדור הנוכחי (הוא עובד בתדר של 4GHz לעומת מעבד ה Core i7-4790 שבמפרט הראשון שעובד בתדר של 3.6GHz).

ג. שים לב שכל הרכיבים במפרט השני מתאימים להמהרה, למעט אולי הקירור למעבד. אם אתה מעוניין בהמהרה, אתה כנראה תרצה להחליפו בקירור "רציני" יותר, שעולה 300-400 ש"ח לפחות (תלוי ברמת ההמהרה בה אתה מעוניין).

ד. רק שיהיה ברור - המפרט הראשון הוא מפרט מצויין והוא ייתן לך ביצועים טובים. המפרט השני כולל שינויים שאתה לא בהכרח חייב לקבל - המעבד Core i7-4790K הוא קצת יותר טוב מהמעבד Core i7-4790, הלוח שבמפרט השני עשיר יותר בתכונות, אבל לא בטוח כלל שאתה צריך את כולן או אפילו את רובן וזיכרון בנפח 8GB דיי מספיק לרוב השימושים כיום, כך שאתה לא חייב לקנות 16GB. המטרה של שני המפרטים האלו היא רק להראות לך את טווח המחירים המינימלי ללוח האם, למעבד, לזיכרון ולקירור למעבד שלדעתי מתאימים למשחקים כבדים. המפרטים הנ"ל הם הזולים ביותר שאני מצליח להרכיב לשילוש כזה, וכדאי שתדע שבשאר החנויות סביר להניח שהמחיר של מפרטים דומים יהיה גבוה יותר (לא בכל חנות מוכרים את אותה החומרה וגם אם כן - אז לא באותם המחירים).

ה. אל תשכח שמחשב שלם כולל בנוסף למעבד, לוח אם, זיכרון וקירור למעבד גם כרטיס מסך, דיסק קשיח, כונן SSD (לא חובה אבל מומלץ), מארז, ספק כח וכונן אופטי (כמעט ולא בשימוש כיום ולכן יש משתמשים שמוותרים עליו לחלוטין), כאשר הרכיב היקר ביותר במחשב למשחקים הוא בד"כ כרטיס המסך (בהנחה שאתה קונה אחד חדש). אם התקציב בעייתי, אתה תצטרך להקטין את הדרישות שלך (למשל להסתפק במעבד Core i5, לוותר על כונן ה SSD או לקחת אחד קטן, לקחת כרטיס מסך קצת פחות חזק או אולי אחד משומש וכד').

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

[

בכמ אשמח לכמה הבהרות!

מה עדיף, RAM שהוא 4X4 או 8X2? יש הבדל בינהם? כי ראיתי שה 8X2 יוצא יותר זול במעט

המהרה, לפי מה שהבנתי זה OC? אם כן, לדעתי אני לא אצטרך את זה משום שיש לי 0 ידע ואני פחדן בדברים כאלו לצערי!

לפי מה שיוצא פה מחשב ב 5000 לגיימינג כבד זה רק חלום? או שאם אני אוותר על מעבד שהוא יותר זול ( I5 החדשים ) ולוח אם פשוט יותר. אני אוכל לממן מחשב שהוא בתקציב שלי?

בכ"מ אני נורא מעדיף את כרטיס המסך GTD970 ומעדיף לוותר על דברים אחרים בשבילו, כלומר שזה מעבד לוח אם וזכרון ( לעכשיו אפשר רק 8 )

ועוד משהו, אם יש לי ספק כוח של 650WAT אם אני לא טועה, והוא כבר פועל 4 שנים יכל להיות בעייתי להשאיר אותו או צריך להחליפו? ואם כן איזה ספק כוח מומלץ לדעתך שהוא במחיר נורמאלי

כמו כן ל SSD, לדעתי זה חובה כי מנסיון שלי מחשב איטי יכל לדפוק לך ת'חיים.

תודה שוב פעם כל הכבוד לך!

נ.ב סליחה על החפירה הארוכה יש לי ידע דיי מועט

נערך על-ידי trovlet

פורסם

@trovlet

1. לא נהוג לצטט את התגובה שנמצאת מייד מעל התגובה שלך - זה לא נגד החוקים או משהו, אבל זה פשוט מסרבל את הדיון. אפשר כמובן לצטט חלק מהתגובה אם אתה רוצה להתייחס לחלק מסויים ממנה, אבל לא נהוג לצטט את כולה.

2. אם הבחירה היא בין ארבעה מודולי זיכרון בנפח של 4GB כל אחד לבין שני מודולי זיכרון בנפח של 8GB כל אחד, אז עדיף לבחור בתצורה של 2X8GB מהסיבות הבאות:

א. מודול זיכרון אחד בנפח של 8GB בד"כ זול יותר מאשר מאשר שני מודולי זיכרון בנפח של 4GB (ולכן 2X8GB יהיה יותר זול מאשר 4X4GB).

ב. שימוש במודולי זיכרון בנפח של 8GB מאפשר להרחיב את הזיכרון לגודל המקסימלי שלו בעתיד. לדוגמא - אם בלוח האם יש 4 חריצי הרחבה לזיכרון ואתה קונה 2 מודולי זיכרון בנפח של 8GB כל אחד, אז בסה"כ יהיה לך 16GB זיכרון ויישאר לך שני חריצי הרחבה פנויים שבהם תוכל להתקין בעתיד עוד 16GB (לכל היותר), כלומר תוכל להגיע לנפח זיכרון מקסימלי של 32GB. אם תקנה 4 מודולי זיכרון בנפח 4GB כל אחד, אז בסה"כ יהיה לך 16GB זיכרון, אך לא יישארו לך חריצי הרחבה פנויים, כך שאם תרצה בעתיד יותר מ 16GB זיכרון אתה תצטרך להחליף אחד או יותר ממודולי הזיכרון במודולים בנפח של 8GB.

ג. שימוש ב-4 מודולי זיכרון כנראה מעמיס יותר על בקר הזיכרון, שנמצא על המעבד, לעומת שימוש ב-2 מודולי זיכרון.

בכל מקרה, בשתי התצורות הנ"ל (2X8GB ו 4X4GB) הזיכרון יעבוד במצב של ערוץ כפול.

3. המהרה (אוברקלוק, overclocking או OC) היא פעולה הגורמת לרכיב מסויים לעבוד ב"מהירות" הגדולה יותר מזו שהייצרן ייעד עבורו. במקרה של המעבד מדובר בהגדלת תדר העבודה שלו. בשנים האחרונות הגישה היא פשוט להגדיל את מכפלת המעבד (תדר המעבד שווה למכפלת המעבד כפול תדר הבסיס של הלוח), אך רק מעבדים בעלי מכפלה פתוחה (בד"כ מעבדים בעלי סיומת K, אם מדובר במעבדים של אינטל) מאפשרים לשנות את המכפלה כלפי מעלה, אולם מעבדים כאלו הם בד"כ יקרים יותר. בד"כ כאשר גורמים למעבד לעבוד "מהר" יותר, הדבר דורש להגדיל את המתח שהוא מקבל וכמובן שנוצר יותר חום, ולכן כאשר מבצעים המהרה יש צורך בקירור טוב (בכדי לפזר את החום) וכמובן שיש להיזהר כאשר מגדילים את המתח למעבד (מתח גדול מדיי יכול "לשרוף" את המעבד). המהרות קלות יחסית ניתנות לביצוע ע"י רוב המשתמשים בקלות יחסית, אבל המהרות "כבדות" כבר דורשות הרבה ניסוי וטעייה וכן השקעה במערכת קירור טובה ובלוח אם איכותי. אם אתה מתעניין בנושא, בדוק את פורום אוברקלוקינג.

4. אם אתה מעוניין בכרטיס מסך מסוג GTX970 אז תדע שמדובר בטווח מחירים של 1700-2300 ש"ח (תלוי בחנות ובדגם), וזאת לעומת כרטיסי מסך משומשים דיי חזקים (בפרט - ה R9 280X) או כרטיסי מסך קצת יותר חלשים (ובפרט - כרטיסי מסך של AMD כמו ה 7850 וה 7950) שניתן למצוא במחירים דיי נמוכים, דבר שהופך אותם למאד משתלמים. אני רוצה לציין כי לפני מספר חודשים נמצאה בעיית חומרה בכרטיסי המסך מדגם GTX970 - כאשר נעשה שימוש ביותר מ 3.5GB של זיכרון גרפי, מהירות הזיכרון יורדת באופן משמעותי, והדבר משפיע על הביצועים. אני לא יודע אם הבעיה תוקנה בגירסאות הנוכחיות או לא, אבל רצוי שתבדוק את הנושא אם אתה אכן מעוניין בכרטיס מסך כזה (בדוק את פורום כרטיסי מסך).

5. שים לב שגם אם אתה קונה את השילוש המינימלי עם מעבד Core i7 ו 8GB בעלות של 2300 ש"ח וכרטיס מסך מדגם GTX970 בעלות מינימלית של 1700 ש"ח, כבר הגעת ל 4000 ש"ח. ב-1000 ש"ח אפשר להכניס מארז וספק כח טובים וכן דיסק קשיח בנפח של לפחות 1TB (ואולי גם כונן אופטי), אבל אני לא בטוח שכונן SSD בנפח של 250GB ייכנס בתקציב כזה. אם התקציב שלך מוגבל, אני הייתי מציע להשקיע את הכסף ברכיבים בסיסיים טובים שכנראה לא ישודרגו בעתיד במסגרת חיי המחשב (ובעיקר - לוח אם, מעבד, מארז וספק כח) ולהשקיע פחות בשאר הרכיבים, שכן אותם תמיד ניתן להוסיף או לשדרג - ניתן להרחיב את הזיכרון מ 8GB ל 16GB או יותר במידת הצורך, כונן SSD ודיסקים קשיחים תמיד ניתן להוסיף וכמו גם כונן אופטי (צורב) במידה ויש צורך. בנוגע לכרטיס המסך - אם מדובר במחשב למשחקים "כבדים", אז סביר להניח שתוך שנה או שנתיים אתה גם כך תשדרג את כרטיס המסך לאחד חזק יותר בכדי שתוכל לשחק בכל המשחקים החדשים בהגדרות גבוהות, ולכן כנראה אפשר להסתפק באחד קצת יותר חלש או באחד משומש.

6. בנוגע לספק הכח - הדבר החשוב ביותר הוא הדגם שלו. על הספק יכולה להיות מדבקה גם של 1000W, אבל זה לא הופך אותו לספק כח איכותי וטוב או לכזה שבאמת מסוגל לספק 1000W או אפילו חצי מזה. אם מדובר בספק כח גנרי, אז תדע שיש גם סכנה שבמידה ויש בעיה בספק הכח יכול להיגרם נזק גם לשאר הרכיבים במחשב. אם יש לך ספק כח איכותי תקין בהספק של 650W, אז הוא בהחלט אמור להספיק למחשב מודרני שלא מיועד להמהרה עם כרטיס מסך אחד. אני מציע שתבדוק את הנושא בפורום ספקים ומארזים.

7. בנוגע לכונן SSD - זהו לא רכיב חובה במחשב ובהחלט אפשר להסתפק בשימוש בדיסק קשיח רגיל, אך זהו רכיב מומלץ ביותר, בפרט אם קונים מחשב חדש. אם כבר קונים כונן SSD, אז עדיף שהוא יהיה בנפח של 250GB לפחות (כוננים כאלו מהירים יותר מאשר כוננים בנפח של 120GB). באופן כללי, כונן ה SSD המשתלם ביותר כיום הוא ה BX100 בנפח של 250GB של Crucial שניתן למצוא בסביבות ה-500 ש"ח. לעוד מידע והמלצות בדוק את פורום אמצעי אחסון.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

קצת חיפוש בגוגל ומצאתי השוואות בין מעבדי I7 ל I5, לפי מה שהבנתי יש כ 1-2% הבדלים במשחקים? או שאני מפספס משהו

bioshock.png

INTEL-HASWELL-65.jpg

batman.png

skyrim-1920.png

tribescpu.png

LL

פורסם

בהחלט יכול להיות שיש יישומים/משחקים שבהם ההבדל בביצועים בין Core i5 ל Core i7 הוא מינימלי עד לא קיים, אבל יכול בהחלט להיות שהדבר נובע מגורמים אחרים:

א. המגבלה על הביצועים היא מצד כרטיס המסך ולא מצד המעבד - מעבד Core i5 מספיק "חזק" בכדי לסיים את החישובים שלו לפני כרטיס המסך, ואז יש צורך להמתין שכרטיס המסך יסיים את החישובים שלו (מה שאומר שכרטיס המסך הוא בעצם צוואר בקבוק). אם כרטיס המסך מעכב מעבד Core i5, אז סביר להניח שהוא יעכב גם מעבד Core i7.

ב. המשחק לא יודע לנצל יותר מ-4 ליבות עיבוד, כך שההבדל בין Core i5 ל Core i7 למעשה מתבטל (ההבדל היחיד שמורגש הוא ההבדל בתדר העבודה של המעבד).

ג. יכול להיות שיש הגבלה תוכנתית על רמת הביצועים, כך שגם מעבדים "חלשים" יותר מגיעים לאותן התוצאות.

יש לציין כי סביר מאד להניח שבעתיד (וכנראה גם כיום) היישומים יודעים לנצל יותר מ-4 ליבות עיבוד, כך שלמעבד Core i7 יש יתרון על מעבד Core i5. בכל מקרה מעבד Core i7 נותן לך "חסינות לעתיד" גדולה יותר מאשר Core i5.

פורסם
  • מחבר

אוקי, יש לי עוד שאלה.

הבנתי שעדיף לקנות את הדגם ה Z97 על פני Z87 כי לא אצטרך להתעסק כביכל בBIOS. אין לי מושג מה הכוונה אשמח להבהרות בנוגע לזה

עוד שאלה: ההבדלים בין I5 ל I5K ?

הבנתי ש "K" יותר טוב ל OC? אם כן עד כמה, ו שווה את הוספת הכסף?

ובקצרה, עד כמה קשה זה לעשות OC למישהו עם 0 ידע בזה? סיכונים?

נערך על-ידי trovlet

פורסם

1. כאשר אתה קונה לוח בעל ערכת שבבים מסדרה 8 (H81, H87, B85 או Z87) ומעבד מסדרת ה Haswell Refresh, אתה כנראה תצטרך לדאוג שהביוס יהיה מעודכן לגירסה האחרונה בכדי שהמחשב בכלל ידלק. אם אתה קונה מחשב שלם מחנות, אז הם יעדכנו את הביוס בעצמם אם יש צורך בכך. יותר מזה אתה לא צריך "להתעסק עם הביוס".

2. מעבדים בעלי סיומת K הם מעבדים בעלי מכפלה פתוחה כלפי מעלה. תדר המעבד הוא למעשה תוצאת המכפלה של תדר הבסיס של הלוח ומכפלת המעבד, ולכן אם תגדיל את מכפלת המעבד, תדר המעבד יהיה גדול יותר והמעבד יעבוד "מהר" יותר. במעבדים ללא סיומת K אי אפשר להגדיל את המכפלה כלפי מעלה, ולכן הם לא מתאימים להמהרה. בנוסף, במעבדים בעלי סיומת K מסדרת ה Haswell Refresh צורת החיבור של לוחית הקירור שנמצאת על המעבד מחוברת בצורה טובה יותר, כך שהעברת החום מהמעבד אליה יותר יעילה ולכן המעבד יהיה "קריר" יותר במידה ואתה ממהיר אותו.

3. הסברתי לך בדיון הזה את עניין ההמהרה - תחזור אחורה 4-5 הודעות ותקרא את סעיף 3 בתגובה שלי. בגדול - כמעט כל אחד יכול לבצע המהרה בסיסית, וכן - יש סיכונים (נוצר יותר חום שאותו יש לפזר, המערכת יכולה להיות לא יציבה, ואם אתה מעלה את המתח למעבד - אתה יכול לשרוף אותו או לגרום נזק ללוח האם).

פורסם
  • מחבר

אז לפי מה שהבנתי אם אני קונה מחשב מוכן שמרכיבים בחנות אין צורך מ Z97 ואפשר להסתפק ב Z87 ?

ואני ככל הנראה לא ארצה לעשות OC, אז ללכת על הרגיל ב K? או שבכל זאת שווה את הK בשביל הקירור היותר טוב כפי שאמרת?

נ.ב אם אקנה חלקים מחו"ל ( הזמנה ) זה יכל להיות טוב או לא? בגלל אחרויות וכאלה

אני אולי חשבתי להזמין דברים חלקים כמו לוח אם וRAM כי המחירים בחו"ל יותר זולים. מה דעתך? יכל להיות מכס או עמלות או מה שלא יהיה על דברים כאלו? אם לא איזה חלקים היית ממליץ לי להזמין?

נערך על-ידי trovlet

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים