עבור לתוכן

תקלה בהתקנת כרטיס רשת אלחוטית חדש

Featured Replies

פורסם

אני עובד עם מחשב נייד של אסוס.

כרטיס הרשת שהיה מובנה במחשב, היה מאכזב והתנתק רבות מאינטרנט. לפיכך קניתי כרטיס רשת אלחוטית BT של אינטל מדגם 7260. מדובר בכרטיס מיני PCI.

התקנתי את הכרטיס בנייד, התקנתי את הדרייברים הן מהאתר של אינטל והן מהאתר של אסוס (שתומכת רשמית בכרטיס רשת זה - כך הוא נמכר בחלק מתתי הדגמים בחו"ל).

אלא, שלאחר ההתקה אני מקבל סימן קריאה צהוב הן על כרטיס הרשת והן על ה-BT.

הודעת השגיאה על כרטיס הרשת הנה: The device cannot start (code 10), operation failed, the requested operation was unsuccesful.

הודעת השגיאה על ה-BT הנה: Windows has stopped this device because it has reported problem (code 43).

הסרתי, התקנתי אינספור פעמים, ללא הצלחה.

אשמח לרעיונות ודעתכם... האם ייתכן שכרטיס הרשת החדש עצמו תקול?

תודה.

פורסם
  • מחבר

בוודאי שבדקתי. אני על Win 8.1 64 bit וניסיתי את הדרייברים המתאימים.

מתוך ייאוש/תסכול ניסיתי גם דרייברים של 32 ביט, כמובן ללא הצלחה.

פורסם

קוד 10 אומר שחלונות לא מצליח לפענח את השגיאה המדויקת.

סביר להניח שהכרטיס תקול.

פורסם
  • מחבר

זה גם הניחוש שלי.. מנסה לחשוב האם יש משהו לעשות לפני החזרה...

פורסם

תבדוק שאין פין מכופף בלוח אם ושהוא יושב כמו שצריך בלוח.

פורסם
  • מחבר

הוא יושב בסדר גמור ומחובר היטב.

אין כל כיפוף בלוח האם, מה גם שכרטיס הרשת הישן עובד בסדר.

פורסם
  • מחבר

התכתבתי עם המוכר והוא טוען שהגרסה שרכשתי נועדה למחשבים של IBM ולכן זה לא עובד. לטענתו היה עלי לרכוש כרסה אחרת של הכרטיס.

נשמע הגיוני? מה מיוחד במחשבים של IBM? יש בכלל מחשבים ניידים של IBM כיום?

פורסם

כשהוא אומר IBM, הוא כנראה מתכוון ללנובו. למרות שיכול להיות שהוא סתם מחרטט.

בחלק גדול מהמחשבים יש רשימת whitelist בBIOS שמאשרת רק כרטיסים מסוימים עם ID מסוימים. יכולים להיות כרטיסים עם אותה חומרה אך ID שונים, ולרוב זה באמת הולך לפי הOEM, למשל כרטיסים שנועדו להימכר עם מחשבי DELL, לעומת כאלה שנועדו להימכר עם מחשבי HP וכו'.

עם זאת, בדרך כלל המגבלה מתגלה בשלב הBIOS, שמסרב להמשיך בBOOT. קשה לי לאתר מצב שבו הצלחת להעלות את מערכת ההפעלה ולהתקין דרייבר, ואז זה לא עובד בגלל אותה מגבלה.

אם אין באפשרותך לנסות במחשב אחר - תנסה אולי קודם מערכת הפעלה אחרת (livecd של לינוקס כלשהו).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים