עבור לתוכן

צריך המלצה על ספק! (+מספר שאלות על המארז) פרטים נוספים בתוכן.

Featured Replies

פורסם

אוקיי, אז בהמשך לאשכול שלי בפורום קירור, אני מניח שרובכם לא יקרא אותו (גם כי זה מיותר ולא כל כך רלוונטי, אבל אם בכל זאת מישהו קרא ויש לו הערות שלאו דוקא קשורות לנושא מארזים או ספקי כוח - אשמח לשמוע :D) אז הנה התמצית של איך המחשב שלי כנראה יבנה:

Fractal Design Midi R2 Window

i5 4760k

GA Z87

GTX760 OC Edition

Corsair h100i

8GB DDR3 1600

2T HDD

120G SSD

אוקיי אז דבר ראשון , כמו שרשמתי באחת התגובות האחרונות באשכול בקירור - אני ממש לא יודע איך לבחור את הספק;

תכננתי על Corsair TX650, אבל שמתי לב שזה לא מודולר, וגם המחיר שלו בסביבות ה-520 ש"ח. יש גם את

Seasonic M12II-620 620W Modular בכ-390 ש"ח, אבל כמו שאמרתי - אין לי מושג על מה להסתכל ומה לבחור. אני לא מוגבל לשני האופציות הללו (וגם לאו דווקא נעול על 620W, למרות שהבנתי שזה מספיק?), אז אם יש לכם המלצות אחרות, בין אם מדובר בדגמים אחרים או יצרניות אחרות - אין בעיה.

כמה דברים שייסיעו לכם לייעץ לי בקשר לספק -

• [*=right]אני רוצה להשאיר אופציה לקירור מים בשנים הקרובות.
    [*=right]כמו שאפשר לראות מהמעבד והלוח אם - אני כנראה אעשה OC כשאזדקק לו.
    [*=right]שקט זה דבר שדי חשוב לי, אז הייתי מעדיף ורוצה ספק שקט.

עכשיו בקשר למארז -

כמו שרשמתי - אני רוצה להשאיר את האופציה לקירור מים פתוחה. לא תהיה בעיה לעשות שם קירור מים, נכון?

שאלה שנייה - איך המאווררים שבאים עם המארז? כי מסקירה באינטרנט הבנתי שהם די ממוצעים ככה שתיכננתי לקנות Noctuas

ובכלליות, מה אתם חושבים על המארז? העדפתי לקחת אותו על פני ה-R4, כי למרות שקראתי שה-R4 שקט מאוד - הבנתי שה-Airflow ב-R2 יותר טוב, מה גם שה-R2 יותר מותאם לקירור מים, ודבר אחרון - לדעתי לפחות, העיצוב של ה-R2 יותר יפה. אני לא אוהב את הארון של ה-R4.

תודה רבה!

פורסם

אני מציע לך לפתוח דיון בפורום מפרטי מחשב שם נוכל לעזור לך בקשר להתאמת המפרט.

בקשר לספק שקט זה שטות, כיוון שעם שאר המאווררים במארז ומאווררי הכרטיס מסך, צלילי המאוורר של הספק יעלמו ויבלעו.

למה חשוב לך ספק מודולארי?

על איזה מעבד מדובר לא רשמת?

הספק מוגזם לדעתי, אפשרי ללכת גם על ה-M12 520W.

פורסם
  • מחבר

אוי סליחה. אני דווקא כן רשמתי את דגם המעבד (אפילו ראשון), אבל כנראה זה נמחק בלי ששמתי לב, כשערכתי והוספתי עוד פרטים.

ערכתי שוב, המעבד הוא i5 4670k

בקשר למפרט - תודה, אבל אני לא יודע כמה צורך יש בזה, לא לקחתי דברים יותר מדי גנדיוזים (למרות שבתכל'ס הסכום יוצא נורא גבוה, אבל אני מניח שאין מה לעשות)

בקשר לספק- בגדול, כמו שציינתי - המארז יהיה R2 עם החלון, אז אם יש לי אופציה לתכולה יותר יפה ונעימה לעין, אז מה טוב. למרות שהספק ישב מתחת ולא כל כך יראו אותו דרך החלון שדי ממוקם באמצע, והמארז שלי (לפחות כרגע) ממקום על הרצפה, אבל בכל זאת :lol: אני לא נעול על מודולרי.

בכל אופן, המליצו לי תחילה על ה M12 520W, אבל זה לפני שחשבתי ללכת על קירור מים ו-OC ביום מן הימים (למרות שאני מניח ש-520W יסחוב גם אותם), ואז ראיתי שההפרש במחיר בינו לבין ה-620W הוא סך הכל כ-60 ש"ח, אז למה לא.

יש סיבה שהמלצת לי על הSeaSonic ולא ה-Corsair?

תודה!

פורסם

seasonic היא החברה הגדולה ביותר ליצור ספקים, היא מיצרת ספקים לקורסאייר ואנטק, רק לידע כללי.

בכל אופן אני מאמין שאפשר לקזז לך הרבה מהמחיר אם נרכיב בחנות אחרת.

פורסם
  • מחבר
seasonic היא החברה הגדולה ביותר ליצור ספקים, היא מיצרת ספקים לקורסאייר ואנטק, רק לידע כללי.

בכל אופן אני מאמין שאפשר לקזז לך הרבה מהמחיר אם נרכיב בחנות אחרת.

הרכבתי ב-Starpc, וכשהשוותי ל-KSP ו-TMS הם היו זולים בהפרש יחסית גדול O:

פורסם

לדעתי אתה מגזים עם הקירור מים, יש קירורי אוויר שיעשו את העבודה לא פחות טוב ויחסכו לך כ300-400 שקלים.

שמת לב שהכרטיס מסך שבחרת הוא בעל קירור מפוח? פחות יעיל ופחות שקט.

פורסם
  • מחבר

הנה ציטוט של תגובה רלוונטית שלי מהאשכול בקירור:

בכל אופן, אני ממש מתקרב לסגירה של המפרט ועשיתי עכשיו קצת חישובים עם ה-NINJA וראיתי שבתכל'ס זה לא הכי קריטי לי;

אם אני הולך על הנינג'ה, אני קונה 2 מאווררים של נוקטואה בשבילו, שזה בערך 86X2, ומכיוון שזה גוף קירור על גב המעבד - גג המארז נשאר חשוף (מקום ל-3 מאווררים כאשר המארז בא עם אחד מובנה), מה שאומר שאני צריך לקנות עוד 2 מאווררים לגג המארז, שזה עוד תוספת של כ-~180 ש"ח, מה שהופך לי את כל העסק ל-~550 ש"ח

במידה ואני הולך על ה-h100i, הרדיאטור נמצא למעלה ולכן עם 2 מאווררי F של נוקטואה (86 ש"ח X2) אני תופס שני ציפורים במכה ובעצם לא נאלץ לקנות עוד 2 מאווררים

מה שיוצא זה שבעצם ההפרש בין שני האופציות הללו הוא רק כ-200 שקלים, אז אני הולך בסוף על ה-h100i בלב שלם. בהתחלה הורדתם אותי מזה ונאלצתי להסכים, ביחוד שלא תכננתי לעשות OC, אחר כך, למרות ששיניתי מפרט כדי שיתאים ל-OC עתידי, עדיין חשבתי להשאר עם הנינג'ה, כי הפרש של כ-400 הוא באמת קריטי,

אבל עכשיו כשהגעתי לשורה התחתונה של לחשב עלויות ותוספות מאווררים וכו' אני רואה שאין צורך חח

עזוב את זה שגם הקירור הנוזלי נראה יותר נחמד מאשר בלוק ענק ומסריח באמצע המארז, אלא גם שבבית שלנו (ואת זה לא רשמתי באשכול הקודם) - לא מדליקים מזגן (לא בחורף ולא בקיץ, כן כן :|) ככה שנהיה מאוד חם, אז בשביל 200 ש"ח אקסטרה לכל הדברים שציינתי זה ממש סבבה.

בקשר לספק -

מה ההבדל בין הסדרות הללו?

Seasonic M12II-620 620W Modular

Seasonic S12G-650 650W Active PFC 80+ Gold

אני חושב שהגרסא הראשונה זה Bronze, נכון? ועדיין, מה ההבדל בינהם (חוץ מזה שאני יודע שזהב יותר יקר :lol:)

M12II לעומת S12G וכו'

עריכה בעקבות העריכה שלך על כרטיס המסך - אתה בטוח? אוליי הייתי צריך לציין שזה הכרטיס של MSI?

כי שאלתי בקשר למאווררים על הכרטיס הזה למן הסר ספק, ואמרו לי שהם בסדר גמור כי הם של MSI

תודה!

פורסם
  • מחבר

BUMP :(

פורסם

1. אכן אני מסכים שהקירור הנוזלי נראה יותר אסתטי.

2. ההבדלים הם בנצילות, שקט מבחינת מאוורר ומייסב למאוורר, רכיבים מעט יותר איכותיים, ועוד כמה עשרות וואטים. בנוסף ה-S12G לא מודולארי.

3. אם הרכבת ב-STARTPC אז הכרטיס שהרכבת עולה 1099 במבצע והוא בעל קירור סטוק:

vkjENaY.png

פורסם
  • מחבר

זהו, עכשיו באתי לרשום את זה פה.. אני מאוכזב רצח.. חיפשתי הרבה זמן בגוגל אישור לדבר הזה, רציתי להאמין שהתמונה שהם הציגו באתר לא מדויקת

7LIrs.png

אבל לצערי היא כן :(

ראיתי שזה ללא קירור רציני, עכשיו אני בבעיה :\

כי אני לא רוצה את הכרטיס הזה אם כן..

עכשיו השאלה מה אני עושה.. לוקח את ה- GeForce Gigabyte GTX760 WindForce 3 2GB שעולה 140 ש"ח יותר וללא OC (נעשה לבד מקסימום)

או כבר משדרג רצינית ל-GTX770 עם WF3- * מבצע * - GeForce Gigabyte GTX770 2GB WindForce 3 שראיתי שכן יש הבדל משמעותי בינו לבין ה-760 (תקנו אותי אם אני טועה?) - 1570..

אבל זה מקפיץ לי את המחיר הכולל בענק, ומצד שני אני לא רואה מקום אחר במפרט שאינ רוצה להתפשר עליו, כי אני רוצה להשאיר מקום לשידרוגים בעתיד :(

מה כדאי לעשות?

עריכה: אה, הדגמים האלה זה GIGABYTE, לרגע לא שמתי לב.. חשבתי MSI.. איך יכול להיות שהם זולים משמעותית מדגמי GTX770+760 של MSI? ואיך GIGABYTE? יש על מי לסמוך? :\ עכשיו אני באמת מבולבל

ובקשר לספק - נראה לי אפשר להתגבש וללכת על S12II 620W MODULAR או S12G 650W, מה לדעתך כדאי? ההפרש לא כזה קריטי אז אם ה-S12G באמת עדיף אז אני אלך על זה , השאלה אם זה לא יעשה לי באלאגן עם ה-CABLE MANAGEMENT

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים