עבור לתוכן

עזרה בהרכבת fan setup למארז?

Featured Replies

פורסם

אז בעקבות האשכול הזה,

http://hwzone.co.il/community/threads/543316-CLUELESS-%D7%9B%D7%9E%D7%94-%D7%A9%D7%90%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%92%D7%91%D7%99-%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA-%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A8-%D7%9E%D7%99%D7%9D

החלטתי ללכת על קירור המים המובנה.. עכשיו השאלה שלי היא איך לסדר את כל המאוורים במארז כמו שצריך.

המפרט שלי כנראה יהיה:

Gigabyte GA-H87-HD3 S1150

Intel Quad Core i5 4570 3.2Ghz S1150

Corsair Hydro H100i

NVIDIA Geforce MSI GTX760 OC 2G DDR5

Fractal Design Arc R2 Window Black

Corsair TX 650W V2 Active PFC 14cm Fan

עם 2 כוננים (כונן קשיח של SEAGATE ו-SSD EVO)

אני יודע ש-Noctua חזקים בתחום (שקטים), למרות שהם מכוערים

בכל אופן, אני לא יודע את המונחים הטכניים (PUSH, PULL, וכו') אני רק יודע שה-PULL (לשים את הרדיאטור למעלה במארז ואז את המאווררים מתחתיו. הבנתי שזה לא שונה מ-PUSH, אבל זה יותר קל כשמנקים אבק לאחר מכן.) זה מה שאני אעשה עם הרדיאטור של ה-h100i.

השאלה מה המאווררים שכדאי לי לקחת לרדיאטור עצמו, ומה עם המאווררים של הכרטיס מסך\מארז וכו'. האם להחליף, האם לא? ואיזה סוג? כי לדוגמה ל-Noctua יש את הסדרה של ה FLOW ואת הסדרה בלי, וכו' וכו' וכו'.. אשמח אם מישהו יוכל לעשות לי סדר כדי שסופסוף אוכל להנעל על מפרט להזמנה, כי בגדול נסגרתי כבר על הכל חוץ מהמאווררים והכמות שלהם.

תודה!

פורסם

בשביל מה אתה צריך קירור מים? אתה לא יכול לעשות אוברקלוק עם לוח H87. קירור של הכרטיס מסך לא מחליפים, אם אתה מתכנן על אוברקלוק אתה בוחר מראש כרטיס עם קירור מתאים מהמפעל. והמארז בא עם מאווררים טובים. בקיצור אתה לא צריך לקנות בעצמך שום קירור.

פורסם
  • מחבר
בשביל מה אתה צריך קירור מים? אתה לא יכול לעשות אוברקלוק עם לוח H87. קירור של הכרטיס מסך לא מחליפים, אם אתה מתכנן על אוברקלוק אתה בוחר מראש כרטיס עם קירור מתאים מהמפעל. והמארז בא עם מאווררים טובים. בקיצור אתה לא צריך לקנות בעצמך שום קירור.

תודה על התגובה!

קירור מים כי אני רוצה מערכת שקטה, ולמרות שאפשר להשיג את זה גם בלי קירור מים, הקירור מים יותר מסודר ויותר קל לניקוי מאשר בלוק מטורף באמצע כל המערכת :\

בקשר לכרטיס מסך טעות שלי, התכוונתי רק המאווררים של המארז עצמו, האם להחליף אותם ל-NOCTUA מסוג AF, והאם לשים על ה=H100i את ה-NOCTUA NF-F12 וכו', ואיך לבנות בגדול את כל המערכת.

אלא אם כן אתה ממליץ לי על בנייה שונה? S:

התלבטתי בין המארז הזה (FRACTAL R2) לבין CORSAIR C70 שאהבתי את העיצוב שלו, ובסוף הלכתי על R2, גם כי הוא עיצוב קלאסי שאני אהוב וגם כי ה-AIR FLOW בו יותר טובה.

הוא מגיע ככה:

• [*=left]Cooling 2 x 140mm/120mm front fan mounts (1 x 140mm fan included), 1 x 140mm/120mm rear fan mount (1 x 140mm fan included), 3 x 140mm/120mm or; 1 x 180mm and 1 x 140mm/120mm roof fan mounts (1 x 140mm fan included), 1 x 140mm/120mm bottom fan mount (fan not included)

אז השאלה היא האם כדאי לי להחליף את המאוורר שמצוי מקדימה (ואוליי אפילו להוסיף עוד אחד באותו מקום)

האם להחליף את המאוורר שמצוי מאחורה (איפה שהיציאות חיבורים)

בנוסף ל-2 המאווררים שאני אשים ל-H100i למעלה, האם להחליף את מאוורר במקום השלישי שבא עם המארז

האם לקנות מאוורר ולהתקין אותו במקום המיועד למטה

עריכה:

אגב, אפשר פירוט על למה אי אפשר לעשות OVERCLOCKING עם ה-H87?

פורסם

הH87 לא מאפשר לשנות מכפלה... יש מצב שאפשר לעשות שם טיפונת אוברקלוק עם העלאת הבאס אבל בלוחות מודרניים זה לא מומלץ.

בתכלס לא הסתכלתי על מחירים\מפרטים כבר כמה חודשים, אבל באופן כללי בשביל לעשות אוברקלוק מ3.6 או 3.8 שאתה מקבל בסטוק, ל4.3 בערך (החום בדרך כלל יגביל אותך וקירורי מים לא כל כך יעילים ביחסי לקירורי אוויר כמו שהם היו בעבר, בגלל צפיפות הליבה במעבדים חדשים) אתה תוסיף משהו כמו 100-200 שקל ללוח, 200-300 שקל לקירור, 100-150 שקל למעבד עם מכפלה פתוחה, בשביל אוברקלוק לא עד כדי כך רציני. ועם המשחקים ברמה הירודה של ימינו אתה תחווה הרבה קריסות ואתה כל הזמן תתחיל לחשוב אם זה האוברקלוק שלך, גם אם תבדוק אותו 24 שעות, אתה תראה תגובות של מפתחי משחקים ושל משתמשים שאומרים שהקריסות בגלל האוברקלוק ובסוף עוד תוריד אותו. :D

מה גם ש10% אוברקלוק זה ממש לא 10% תוספת לFPS, ברוב המשחקים זה יתן שיפור זניח , אני חושב שזה יהיה עוד יותר זניח בקרוב עם DX12. בכסף שאתה יכול לחסוך אתה יכול להוסיף לכרטיס מסך, שה~500 שקל האלה יתנו שיפור הרבה יותר משמעותי בו.

בנוגע למאווררים, אם מדובר על אותם מאווררים שמגיעים עם הR4, אלה מאווררים שקטים בטירוף ופשוט מעולים. הם גם לא מצריכים שימון אף פעם אם אני לא טועה בגלל שהם בנויים קצת אחרת.

אם אתה רק דואג לרעש ויורד מהרעיון של אוברקלוק, אתה יכול לקנות קירור ב100 ש"ח, ואם יש לך פילטרים במאווררים שמכניסים אוויר אתה יכול לנקות כל חצי שנה פלוס, בלי לדאוג לטמפרטורות.

פורסם

בוא נעשה קצת סדר קירור מים לא יותר שקט, קירור מים מתבסס על מאווררים כמו קירור אוויר רק שהיכולות שלו טובות יותר (במקרים מסווימים)

ניקוי ? אתה באמת חושב שיותר קל לנקות רדיאטור מאשר גוף קירור, לא ממש.

בכל מקרה אם אתה מתעקש לא רואה סיבה למה אתה חושב על שינוים, תשאיר את המאווררים שמגיעים עם המארז ותתקין את הH100 בגג וזהו.

פורסם
  • מחבר

תודה לשניכם על התגובות

@11GnR

האמת היא שכלל לא תיכננתי לבצע OC, רציתי לדעת בגדול מדוע זה לא אפשרי, אני מודע לכך שכרטיסי מסך יותר משפיעים על ביצועי משחקים (בגדול) בכל מקרה

איך אני יכול לבדוק אם מדובר באותם המאווררים שיש ב-R4? בכל אופן, אני אבדוק כשאני אחזור הביתה, בעוד כ-6 שעות

@taotao

מן הסתם שאני מודע לכך ששניהם דורשים מאווררים, גם כתבתי פה שאני רוצה המלצה על המאווררים לחבר לרדיאטור של ה-H100i

אב כמו שאמרתי, זה

מסודר ויותר נוח מאשר בלוק מטורף שיושב באמצע כל המערכת :\ בהתחלה המילצו לי על

Scythe Mugen 3 או Scythe Ninja 3

הייתם מפנים אותי לשם חזרה? מדובר בהפרש של 400 ש"ח במחיר

פורסם

בהחלט כן אין שום סיבה ללכת על קירור מים, אם אתה אוהב זה מגניב או סיבות אחרות סבבה.

אם זה שקט או ביצועים אז אין סיבה שאוויר לא יספק את השימושים שלך.

פורסם

אין לך כ"כ למה לבדוק אם זה אותו מאוורים כי כעקרון אתה במילא מקבל אותם "חינם" עם המארז, אם תראה שהם רועשים תוכל לחשוב להחליף, אין טעם לקנות מראש.

פורסם

לפותח הדיון...

בכל אופן אני ממליץ לך לסדר את המערכת בסדר הבא....

כחול כניסת אוויר קר, אדום יציאת אוויר חם...

פורסם
  • מחבר
בהחלט כן אין שום סיבה ללכת על קירור מים, אם אתה אוהב זה מגניב או סיבות אחרות סבבה.

אם זה שקט או ביצועים אז אין סיבה שאוויר לא יספק את השימושים שלך.

מה אם הייתי רוצה להשאיר פתח אפשרי למידה וארצה לשדרג בעוד מספר שנים קצרות? במילים אחרות, מאיזה מעבד ואילך הייתם ממליצים על ה-h100i לעומת הקירורים הרגילים יותר?

אין לך כ"כ למה לבדוק אם זה אותו מאוורים כי כעקרון אתה במילא מקבל אותם "חינם" עם המארז, אם תראה שהם רועשים תוכל לחשוב להחליף, אין טעם לקנות מראש.

אבל לא כולם כלולים, וגם רשמתי את זה והראתי ציטוט מה-SPECS של המארז..

יש מקום למאוורר אחד מאחורה, והוא נכלל. יש מקום ל-2 מקדימה, ורק אחד כלול.

יש מקום ל-3 למעלה, ורק 1 כלול, ויש מקום לאחד למטה, ורק אחד כלול...

ובנוסף אתה שוכח שאני אחליף את המאווררים שיבואו עם הקירור של המעבד, ולא משנה באיזה קירור אני אבחר, אז אני לא מבין את הנקודה שלך :\

פורסם

פותח התרד בוא נעשה קצת סדר :D קירור אוויר בינוני+ יספיק לך גם לOC וגם למעבד חזק יותר (שים לב שכמו שציינו לוח האם שלך לא מאפשר את זה בכל מקרה).

המארז שלך מגיע עם מספיק מאווררים במיוחד שזה פרקטל וזה שקט מניסיון :xyxthumbs: סירקולציה בסיסית היא מאוורר קידמי מכניס אוויר ומאוורר אחורי מוציא.

כמו שאתה שם לך במקרה שלך יש כבר מעל ומעבר לזה, ולכן באמת שאין צורך סתם להחליף לשדרג וכו (אם מתייחסים לביצועים/עלות וכו, אם סתם "בא לך" זה כבר משהו אחר :P).

לגבי הקירור הMUGEN או הקירורים של NOCTUA למיניהם מגיעים עם מאווררים שקטים שאין שוב שום סיבה להחליך סתם.

אז עכשיו תגיד לנו אם השתכנעת או אם עדיין "בא לך בכל זאת" ונדע איך להמשיך :D

פורסם
  • מחבר
פותח התרד בוא נעשה קצת סדר :D קירור אוויר בינוני+ יספיק לך גם לOC וגם למעבד חזק יותר (שים לב שכמו שציינו לוח האם שלך לא מאפשר את זה בכל מקרה).

המארז שלך מגיע עם מספיק מאווררים במיוחד שזה פרקטל וזה שקט מניסיון :xyxthumbs: סירקולציה בסיסית היא מאוורר קידמי מכניס אוויר ומאוורר אחורי מוציא.

כמו שאתה שם לך במקרה שלך יש כבר מעל ומעבר לזה, ולכן באמת שאין צורך סתם להחליף לשדרג וכו (אם מתייחסים לביצועים/עלות וכו, אם סתם "בא לך" זה כבר משהו אחר :P).

לגבי הקירור הMUGEN או הקירורים של NOCTUA למיניהם מגיעים עם מאווררים שקטים שאין שוב שום סיבה להחליך סתם.

אז עכשיו תגיד לנו אם השתכנעת או אם עדיין "בא לך בכל זאת" ונדע איך להמשיך :D

מעולם לא רשמתי פה שאני רוצה קירור של Noctua, דיברתי על המאווררים שלהם, כאלה שאני רוצה לקנות לגוף קירור, בין אם זה MUGEN או H100i, ומאווררי סטוק של H100i רועשים..

בכל אופן החלטתי לקנות מאווררי NOCTUA לקירור של המעבד (בין אם זה יהיה MUGEN או H100i עדיין לא החלטתי), ולחכות עם קנייה נוספת של NOCTUAS לכשהמחשב יהיה איתי ואראה כמה רועשים\שקטים מאווררי המארז

אני כל הזמן מנסה למצוא תירוץ לקנות את ה-H100i חח

איזה לוח אם הייתם ממליצים לי לקנות במידה וכן הייתי רוצה לבצע OC?

ודבר אחרון - אני קונה את ה-MSI GTX760 OC EDITION. במידה ואלך על ה-MUGEN, הייתם ממליצים לי שאת הכסף אקסטרה שרציתי לשים על ה-H100i עכשיו להשקיע ב'שידרוג' הכרטיס ל-GTX770?

תודה!

פורסם

בשביל OC משמיןתח/נורמלי אתה צריך מעבד מדגם K ולוח Z כלשהו.

להשקיע בכרטיס מסך אפשרי בהחלט אם אתה חוסך את זה בקירור.

פורסם

כפי שtaotao ציין, על מנת לבצע oc משמעותי ויציב, תצטרך להשקיע בלוח אם שיכול ליקר לך את העסק וזה התקציב הנוסף שהגדרת לקירור.

אני ממליץ לך בחום להשקיע את האקסטרה, על כרטיס מסך ולהסתפק בקירור אוויר...

אתה תקבל תוצאות גבוהות ומשמעותית יותר בביצועים מאשר בoc למעבד.

פורסם
  • מחבר

אוקיי. נראה לי שהגעתי לפשרת הביניים הטובה ביותר, תגידו מה דעתכם

החלטתי ללכת על i5 4670K ו- GA-Z87 (במקום i5 5470 + GA-H87) - תוספת של כ-290 ש"ח (תלוי מאיפה, כמובן)

ללכת על Scythe Mugen 3

ואז מקסימום בעוד שנתיים או פחות, כשארצה לחדש ולשדרג משהו במחשב, אוליי אשדרג לקירור מים (ביחד עם OC, אוליי ה-OC יבוא גם קודם כי אני בטוח שהקירור יעמוד בזה בכל מקרה).

בשביל זה אבל אני רוצה מארז וספק שיאפשרו זאת.. ל-Fractal Arc MIDI R2 שתיכננתי לקנות יש מקום יעודי לכך? (לרדיאטור בעיקר, לא?) ומה בקשר לספק 620W? מספיק?

תודה רבה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים