עבור לתוכן

מעבד i5 או i7?

Featured Replies

פורסם

אני קונה בשבוע הבא מחשב חדש למטרות גיימינג.

השאלה הקשה היא האם להשקיע עוד כסף בi7 או להשאר עם i5.

נכון שעכשיו כמעט ואין משחקים שמשתמשים ביתרון של i7, אבל אנחנו לפני דור חדש (ps4, Xbox one) שישתמשו ביותר מארבע ליבות ואני מניח שזה יגיע בקרוב מאוד גם למחשב האישי - אני טועה?

בקיצור, תנו את דעתכם בעניין.. כרגע אני נוטה כן לשים כסף על i7, אני לא רוצה שייקרה מצב שבעוד שנתיים יתחילו לצאת משחקים שתומכים בi7 ואני אהיה תקוע עם i5.

• תגובות 110
  • צפיות 26.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מבין השניים, לגיימינג i5 משתלם יותר וממילא לא תרגיש שום הבדל ביניהם

פורסם
  • מחבר

נכון להיום אתה צודק, אך מה יהיה בעוד כשנתיים?

פורסם

רוב המשאבים נשענים על הGPU ולא הCPU. אני לא צופה שמשהו ישתנה בעוד שנתיים עם המגמות של השנים האחרונות.

פורסם

אני חושב שאתם טועים. כשכל המשחקים יתמכו בשמונה ליבות בגלל הקונסולות החדשות, 8 THREADS יכול להוות יתרון. אני לא נביא וגם אני מתלבט מאוד בגלל זה אבל להגיד שבגלל שבשנים האחרונות רוב המשחקים לא תמכו ביותר מ4 ליבות אז לא כדאי להשקיע בזה בשביל העתיד זה טיפשי לדעתי.

עובדה שמעבדי דואל קור מלפני תקופת הI7/I5/I3 של אינטל כבר לא מסוגלים להתמודד עם רוב המשחקים החדשים בעוד שמעבדי QUAD עוד מתמודדים איתם, אותם אנשים שחסכו כסף בזמנו וקנו מעבדי שתי ליבות נאלצו לשדרג את המחשבים שלהם הרבה יותר מוקדם.

פורסם

אוקיי, ומה אתה עושה עם כל ה multi-threading הזה במשחק מחשב?

איזה משימות יכולות לרוץ לך במקביל ובאיזון?

תנסה רגע להביט על זה מנגודת מבט של ארכיטקטורת תוכנה.

פורסם

אני לא מומחה, באמת שאני לא יודע.

מה שאני כן יודע זה שההבדל בין מעבדי I3 עם 2 ליבות ו4THREADS לעומת מעבדי PENTIUM עם רק 2 ליבות וללא HT הוא גדול מאוד בהרבה משחקים שיודעים לנצל זאת. אין שום סיבה שבעתיד, כאשר משחקים ישתמשו ב8 ליבות, אם משחקים ידעו לנצל את הHT של הI7, יהיה לI7 יתרון גדול על I5.

פורסם

תחזור לפה כאשר תתחיל לכתוב קוד.

אם אתה באמת לא מבין אז חבל לרשום דברים שאתה לא יודע להסביר.

פורסם

אני באמת שלא יודע כלום בנושא. אבל אני לא מתכוון לפרוש מהדיון הזה בגלל זה, לפחות לא עד שתסביר לי למה אני טועה כשאני אומר מה שאני אומר.

תסתכל על ההבדלים בין הI3 לבין G2020:

http://www.tomshardware.com/reviews/ivy-bridge-wolfdale-yorkfield-comparison,3487-10.html

אם אפשר לגרום למשחק לנצל את הHYPERTHREADING כראוי כאשר יש למעבד 2 ליבות, למה לא ניתן לעשות זאת כשיש 4?

כל מה שאני דורש זה הסבר קטן ומדויק שיגרום לי ואולי גם לאחרים שתוהים למה, להבין, במקום פשוט לנפנף אותי עם טענה מהסגנון "כשתגדל תבין".

פורסם

הHT לא כזה ייתרון כשמדובר במשחקים (הוא לא יתרון כזה גדול באופן כללי... זה לא שכמות הנימים הכפולה תכפיל את הביצועים,.. רחוק מזה אפילו.

היום ארבע ליבות מודרניות ומהירות יספיקו לדחוץ כל משחק. יש משחקים שכן יודעים לנצל את המעבד קצת יותר ואז מי שיש לו יותר ליבות יציג ביצועים עדיפים במעט אבל אין זה אומר שהמעבדים החלשים יותר לא יספיקו.

ממילא הרכיב המשמעותי ביותר לגיימינג הוא הכרטיס הגרפי ולא המעבד

פורסם

תסתכל רגע על מבחן הביצועים שקישרתי אליו..

פורסם
רוב המשאבים נשענים על הGPU ולא הCPU. אני לא צופה שמשהו ישתנה בעוד שנתיים עם המגמות של השנים האחרונות.

מגמות של שנים אחרונות?!

אני עם E8400 ואוכל חרא!

בור!

פורסם
  • מחבר

גם אני קניתי E8400 ולאחר מכן הבנתי שעשיתי טעות גדולה והייתי צריך ללכת על הסדרה בעלת ארבע-הליבות.

סה״כ לא רוצה לחזור על הטעות הזאת שוב, כל שאני חושב שאלך על הi7.

גם אז, כשקניתי את הE8400, כולם אמרו וחשבו שאין שום צורך בארבע ליבות. כמובן שהם טעו.

פורסם

יופי, מעבד מהדור העדכני חזק בהרבה מה-E8400 פר ליבה. אפילו ה-pentium G.

ההבדלים שאתה רואה בבנצ'מרקים קטן ונובע בעיקר מההבדלים בתדר. ההבדל בין I5 ל-I7 בגיימינג הוא כ-5% לעומת כמעט 50% במחיר.

בעוד 3 שנים ההבדל הזה יבוא לידי ביטוי בפחות מ-2FPS מה שלא ישנה כלום. משחקים לא יקבלו שום בוסט מ-HT כי אין אופטימיזציות רציניות

שיהנו מזה. אין יותר מדי עיבודים מקביליים שאינם תלויים זה בזה. כך זה בד"כ ביישומים שמבצעים עיבוד זמן אמת.

פורסם

אני מדבר על ההבדלים בין הPENTIUM G לבין הI3, לא בין הE8400 לבין השאר.

הנה עוד הוכחה כמה שHT בI3 משפיע על משחקים כיום:

http://www.techbuyersguru.com/CPUgaming2.php

והנה פה ההבדל בין I5 לI7:

http://www.pcgameshardware.de/Crysis-3-PC-235317/Tests/Crysis-3-CPU-Test-1068140/

זה במקרה קיצוני עם הרבה מאוד צמחייה שנעה, ככה מצאו שימוש לHT כנראה.

אני יודע שהטיעון שלי דיי רעוע. הHT של הI7 לעומת הI5 לא הוכיח עצמו עדיין במשחקים כראוי, כמו שאפשר לראות בקישור הראשון שהבאתי עכשיו. אבל הHT של הI3 קיים ומשפיע מאוד על ביצועיו לעומת מקבילו ללא הHT הPENTIUM G, אם זה לא היה ככה, לא הייתה שום סיבה לקיומו בכלל, וכולם היו קונים PENTIUM G במקום, הרי למה לא לחסוך 200+ שקל אם אפשר?

לדעתי בעתיד כל הקטע של I5 מול I7 ישתנה, אבל אין לי הוכחות אמתיות לכך. אבל זה כל הקטע, כשאתה קונה משהו בשביל העתיד, אתה מהמר. אני עכשיו דיי סגור על לקחת I7 משומש במחיר של פחות מI5 האסוול חדש, ונראה לי שבעתיד זה ישתלם.

אני חוזר ואומר שיכול להיות שאני טועה, ושאולי עדיף כבר לקחת I5 משומש ולחסוך עוד כסף, או אפילו FX8350 שדיברנו עליו בנושא אחר (שזה קצת הזוי, בור ועם הספר, שאתה כל כך משוכנע שהוא שווה את הכסף למרות שיש לו 8 ליבות שכמעט ואין משחקים שמנצלים את כולן ופתאום לגבי 8 THREADS אתה כל כך מתנגד, כן, זה לא אותו דבר, אבל בכל זאת, זה לא קצת סותר אחד את השני?).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים