עבור לתוכן

מעוניין לקנות מחשב חדש. 3 שנים לא התעסקתי עם חומרה. היום זה INTEL OR AMD?

Featured Replies

פורסם

שלום

אחרי 3 שנים הגיע הזמן לעדכן.

השימושים שלי זה פוטושופ ברמה גבוהה. אני עובד הרבה באיחוד תמונה אוטומטי שדורש הרבה משאבים.

ומשחקי המחשב באיכות גבוהה - מה שאני יודע שבמשחקי מחשב 90 אחוז זה מבוסס על הכרטיס הגרפי נכון?

בנוסף כמובן יש את השימוש הרגיל והיומי אינטרנט אאוטלוק וכדומה.

עכשיו ראיתי שאינטל החדש זה מבוסס I7 וAMD החדש זה מבוסס שמונה ליבות??? - מה זה בדיוק אומר שמונה ליבות ומה ההבדל לעומת אינטל שיש רק 4?

כל טיפ נוסף ומידע שימושי אני ישמח לשמוע.

תודה מראש.

מ.

פורסם

הכל זה פונקציה של תקציב.

על פי השימושים שאתה מתאר, גיימינג ועבודה משרדית, הנורמה כאן זה לקחת את ה-I5 (כ-850 שקלים) פלוס כרטיס מסך יעודי בסביבות ה-1000 שקל - לגיימינג, שוב, זאת אם אתה לא מוגבל באופן משמעותי בתקציב, זו האופציה המועדפת והמקובלת לדעתי.

לגבי ההסבר על הליבות, אשאיר זאת למומחים ממני כאן, וודאי יתנו תשובה יותר מדוייקת.

פורסם
  • מחבר

שמע אני קונה מחשבב פעם בשלוש-ארבע שנים ומשקיע באיזור ה7000.

אני לא משדרג/מעדכן חומרה בזמן הזה.

למה לקחת I5 שזה טכנולוגיה ישנה יותר? אם חצא I7 למה לא ללכת על זה? אני צריך להבין את הההגיון מאחורי זה. קצת קשה לי לתפוס. זה רק פקטור של מחיר? מה אם ביצועים? מה יחזיק לשלוש ארבע שנים הקרובות יותר טוב?

לגביי הכרטיס מסך זה כבר נושא אחר. :)

הכל זה פונקציה של תקציב.

על פי השימושים שאתה מתאר, גיימינג ועבודה משרדית, הנורמה כאן זה לקחת את ה-I5 (כ-850 שקלים) פלוס כרטיס מסך יעודי בסביבות ה-1000 שקל - לגיימינג, שוב, זאת אם אתה לא מוגבל באופן משמעותי בתקציב, זו האופציה המועדפת והמקובלת לדעתי.

לגבי ההסבר על הליבות, אשאיר זאת למומחים ממני כאן, וודאי יתנו תשובה יותר מדוייקת.

פורסם

i7 זאת לא גרסה חדשה יותר של i5, מדובר באותו מעבד עם תוספת 4 ליבות וירטואליות שלשימושים כמו משחקי מחשב לא עוזרות

השיטה שלך לקנות מחשב יקר כל 3-4 שנים ולא לעדכן לא חכמה, תחליף את השיטה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה שוקו.

את השיטיה אני לא יחליף נוח לי ככה ואני מסתדר אם זה בדר גמור אבל תודה על ההצעה.

אבל עכשיו אני מתחיל להבין את ההבדל בין המעבדים. אז למה כן תורמות ה4 ליבות הווירטואליות? לאיזה סוג שימושים?

וAMD גם להם אין שמונה ליבות? זה 4 ליבות ו4 ווירטואליות?

המחיר של AMD עם ארבע ליבות וארבע וירטואליות שווה ערך למחיר של I5 אז במקרה כזה לא עדיף כבר AMD?

תודה!

i7 זאת לא גרסה חדשה יותר של i5, מדובר באותו מעבד עם תוספת 4 ליבות וירטואליות שלשימושים כמו משחקי מחשב לא עוזרות

השיטה שלך לקנות מחשב יקר כל 3-4 שנים ולא לעדכן לא חכמה, תחליף את השיטה.

פורסם

לAMD יש 8 ליבות בפועל

לאיזה סוג שימוש- בעיקר קידודים ותוכנות מקצועיות שיודעות לנצל.

לא צריך להסתכל על הכמות ליבות או על התדר כי זה "בנוי שונה מבפנים", ברוב המקרים האינטל עדיף.

פתרון טוב זה לחפש ביקורת למעבד כלשהו שכוללת השוואה למעבדים אחרים, נגיד

http://www.tomshardware.com/reviews/ivy-bridge-benchmark-core-i7-3770k,3181.html

http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/53054-intel-i7-3770k-ivy-bridge-cpu-review-2.html

http://uk.hardware.info/reviews/2680/intel-core-i7-3770k--i5-3570k--i5-3550-ivy-bridge-review

בביקורות הראשונות ה3550 לא מופיע, תחשוב שהוא שיפור כלשהו של ה2500 באותה מידה ש3770 שיפור של ה2600

פורסם

4 ליבות וורטואליות נוספות, כמו במקרה של I7 תורמות בעיקר בעבודה מול מולטי-טסקינג (ריבוי משימות). כלומר הקצאת משאבים לפעולות רבות ושונות שדורשות כוח CPU, שיוצרת עוצמה אחת גדולה יחד. לעומת ה-I5 שמכוון להתרכז על מספר תוכניות שונות מצומצם יותר, ויכול לרכז עוצמה רבה בהתמקדות עליהם, למשל על משחק כבד.

שוב, המחשבה שלך מוטעת מהבסיס, כפי ששוקו הסביר לך. כן, מחשב יסתדר לך גם 10 שנים ויותר, השאלה עם איזה דרישה אתה מתאים אליו. כאמור, הדרישה שלך שיחזיק "בעתיד" תמוהה בעיניי, וגם לא היגיונית.

בשורה התחתונה עצתי היא: תשקיע 5K היום (שזה די והותר, תהיה בטוח) במערכת high-end. בעוד כשנתיים או תקופת זמן שתרגיש שאתה כבר לא מסופק ממנה, תשדרג ב-2K הנותרים כרטיס.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון תודה על התגובות המהירות.

כדאי שיהיה ברור יותר מבחינתי אני ייתן לכם דוגמא למצב שקורה לי הרבה ותגידו לי אתם מה כדאי.

המחשב מחובר בחיבור HD לטלויזיה 37 אינץ.

התחלתי תהליך שלוקח פוטושופ לסיים בערך 30 דקות. איחוד תמונות. דורש הרבה משאבים ואנרגיה ומשפיע על כל הביצועים של המחשב.

בזמן הזה שאני עובד במסכים מורחבים אני מריץ סרט באיכות של HD על הטלויזיה.

בזמן הזה שאני מחכה לפוטוש לסיים את התהליך אני מריץ איזה משחק מחשב כבד.

(תתעלמו מהבעיה של הקפילויות סאונד אחד מהדברים יהיה על מיוט)

עכשיו ברור לי שהכרטיס מסך זה פקטור גדול בעניין ודרוש משהו טוב.

אבל כרגע בוא נדבר על מעבד.

I5 I7 AMD ?

לסוג פעולות כאלו במקביל מה אתם אומרים?

אם משהו לא בררו אני יפשט בשמחה.

תודה.

פורסם
  • מחבר

בסיס יום יומי.

אני לא יוצר גריפיקות.

אני 95% מהזמן מאחד תמונות.

20 תמונות לתמונה אחת. פוטושופ עושה את זה אוטומטית. זה נקרא הרמת פוקוס ודורש הרבה אנרגיה וזמן לפוטושופ.

פורסם

אוקיי, עכשיו תענה על השאלון בסטיקי שנדע את שאר הדרישות והצרכים שלך.

במקרה שלך auto blend layers למשל תנצל ליבות CUDA ולכן יהיה עדיף לך כ.מסך של NVIDIA.

פורסם
  • מחבר

איזה סטיגי גיל? אני ראיתי אחד לגביי כותרות עוד אחד דיון ואחרון זה לגביי שאלות ותשובות. אם תיתן לי לינק אני ישמח.

כן אני משתמש בAUTO BLEND LAYERS.

זה התהליך שלוקח לי הכי הרבה זמן.

אוקיי אז מעולה, אז לגביי כרטיס מסך כבר יש לי כיוון של חברה. NVIDIA. - דגם ספציפי? - אני מזכיר סרטים, משחקים וכמובן פוטושופ עם הפעילות שדיברנו עליה.

מה לגביי המעבד? לגביי הדוגמאות של השימוש במחשב?

תודה!!

אוקיי, עכשיו תענה על השאלון בסטיקי שנדע את שאר הדרישות והצרכים שלך.

במקרה שלך auto blend layers למשל תנצל ליבות CUDA ולכן יהיה עדיף לך כ.מסך של NVIDIA.

פורסם
  • מחבר

אם אתה חושב שזה המקום אז בכיף :)

בכל מקרה להלן התשובות:

. מה התקציב המקסימאלי? 8000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אין סיבה לנצל את כולו אז למה סתם?

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? נא להסתכל כאן. זאתי דוגמה לפעילות יום יומית.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אכן. הדברים החדשים שיוצאים.

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). המחשב יחובר לטלויזיה 37 אינץ בחיבור HDץ בנוסף אני זקוק גם למסך HD בגודל 24.

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות מאוד

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? כן. מסך 24 אינץ בחיבור HD ועכבר ומקלדת אלחוטיים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לא קריטי.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה בלבד.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא. מחיר הוא הפקטור בבחירת מקום.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). אני מעוניין שהלוח אם יהיה בעל כרטיס רשת בתקן N ובנוסף כרטיס קול וUSB 3.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא

ככה זה מספק גיל?

תודה

פורסם

כן, מספיק בהחלט.

שים לב שלוחות אם עם כרטיסי רשת אלחוטיים מובנים יקרים ונדירים. אכפת לך אם כרטיס הרשת יבוא בנפרד? (כך גם יהיה איכותי יותר + אנטנות

לקליטה טוב יותר)

לגבי המסך - המסך המומלץ כאן הוא ה-U2312HM של דל, בגודל 23 עם רזולוצייה 1920X1080. ב-500 ש"ח יותר (!!) אתה יכול לקחת את

הדגם של ה-24 אינטש עם רזולוצייה של 1920X1200. הגודל לא קריטי כמו הרזולוצייה השונה. האם שטח העבודה לגובה חשוב לך?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים