עבור לתוכן

יומן Project: Room - עדכון מאסיבי! 11/1/12 עמ' 3

Featured Replies

פורסם

היי,

אז ככה - החלטתי לרענן קצת את החדר, כולל ציוד וצבע חדש וגם מערכת ק"ב.

הפרוייקט הזה התחיל עוד מקודם, אבל רק עכשיו אני פותח שרשור, מכיוון שהגיעה מצלמה שתאפשר לתעד אותו.

אז מה בתכנון?

- צביעה. כולל תיקונים / שפכטל וכו' וכו'. הצבעים: קיר אחד (המרכזי, שולחן עבודה / טלויזיה) בסגול כחלחל, כל השאר בצבע צהוב בהיר.

- תקרה צפה מגבס (הנמכה). התקרה תכלול בתוכה 3 ספוטים, גוף תאורה כמובן, ולדים RGB. כל זה אשלוט ע"י שלט רחוק.

- טלוויזיה חדשה. זו תהיה פלזמה 43" של סמסונג D490 בתלת מימד + 3 משקפיים אקטיבים.

- 2 מסכי מחשב Dell U2311H.

- ציוד ק"ב יכלול: נגן BluRay D5500. רסיבר ק"ב פשוט כלשהו (זמני), סנטר ואחוריים גם כן של Omega Audio. מקור: ממיר יס SD (פלזמה ;)) / מחשב.

- ציוד סטריאו (מוסיקה) יכלול: זוג מדפיים Omega Audio L7, מגבר וינטאג' רוטל (משופץ ע"י yairf). ועוד כמה צעצועים כמו באפר מנורות 6SN7, ו DAC בבנייה עצמית.

- למען הטלוויזיה והרמקולים האחוריים אני אחצוב תעלות להעברת כבלים למראה נקי. אחצוב תעלה נוספת בקיר בשביל הרמקול הימני.

- כמה מדפים מאיקאה ואולי גם מדף משאריות הגבס.

- מחשב חדש מבוסס i5 2500k, 8GB RAM.

+ רצפת פרקט, תלוי בחור בארנק!

וכמובן, המצלמה ;)

Panasonic DMC-TZ18 ZS8

DMC-TZ18EB-K-HiRes-Image__Image--%5B1%5D((Europe))-1WebA1001001A11A18B45815A85483.jpg

ועוד כמה דברים ששכחתי - נעדכן תוך כדי :xyxthumbs:

הלאה לקצת בשר, התקדמות אחרונה של היום -

(נלאצתי לחלק את הפוסט - ה DB של הפורום לא מוכן לקבל פוסט כזה ארוך!)

• תגובות 34
  • צפיות 22k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

חציבה + העברת הכבל לרמקול הימני בתוך תעלה שרשורית:

הכבל הוא Chord Carnival SilverScreen

P1000033.JPG

הכבל מולחם ומותקן בקופסא:

P1000034.JPG

P1000052.JPG

(כל התיקונים והליטושים בקיר אני משאיר לסוף)

התיקרה הצפה, חצי גמורה:

P1000038.JPG

חדי העין יבחינו כי רק 2 פאות "צפות" - החלטתי לוותר על 2 הפאות הנותרות בגלל תכנון לקוי של הקונסטרקציה. לא נורא - סה"כ פרוייקט גבס ראשון ואני מרוצה :xyxthumbs:

פתח עליון ותחתון של התעלה לרמקולים האחוריים:

פה נאלצתי להאבק קצת כי לא היה לי כח לחצוב עמוק מידי בקיר, והתעלה בלטה, אז חתכתי אותה קצת ;)

P1000042.JPG

P1000043.JPG

(נשאר עדיין לעשות קצת טאצ' אפס - שוב, בסוף)

חציבה של התעלה לטלוויזיה + קופסאת גביס + מקום היציאה של רמקול ימין:

P1000036.JPG

P1000037.JPG

עשיתי בנתיים Sleeving של הכבל רמקול הימני שיוצא מהקיר (ומתחבר למגבר), בשביל הלוק 8)

P1000044.JPG

P1000046.JPG

מכין את קופסאת הגביס הנותרת + 2 תעלות פלסטיק 6*4 למען הכבלים. שמתי קצת דבק חם בשביל לקבע הכל ביחד זמנית:

P1000047.JPG

פורסם
  • מחבר

התעלות + 2 קופסאות הגביס מותקנות והכול מוכן לקצת גבס :smile1:

ניתן להבחין בצינור שרשורי מצד שמאל - הכנתי אותו + זוג פאזה ואפס שזורים (והארקה כמובן) בשביל החשמל. הסתפקתי בשקע אחד מכיוון שרק הטלוויזיה תיהיה מחוברת למעלה.

ההחלטה להעביר את החשמל ע"י צינור שרשורי (ולא בתוך תעלות הפלסטיק) הייתה מכיוון ש, א. חובה ע"פ התקן ב. זה יוצר הפרדה בין מתח גבוהה ואותות וידאו. פחות הפרעות והנחתה של איכות התמונה.

P1000048.JPG

P1000049.JPG

P1000051.JPG

שכבה ראשונה של גבס!

P1000053.JPG

P1000054.JPG

P1000055.JPG

בונוס: החלטתי לעשות Sleeving לשאר הכבל של הרמקול (כבל רמקול שמאל, וכבל קצר שמחבר את רמקול ימין לקיר):

לפני -

P1000056.JPG

אחרי (סקסי :P)

P1000059.JPG

זהו זה לבנתיים, תצפו לעוד עדכונים! :xyxthumbs:

- ניר

פורסם

מעקב

פורסם

מאיפה השגת את הסליבינג החתיך הזה?

אחלה פרויקט, +1

פורסם
  • מחבר

בהחלט לקחתי קצת השראה מהפרוייקט שלך :xyxthumbs:

מאיפה השגת את הסליבינג החתיך הזה?

אחלה פרויקט, +1

תודה. את הסליבינג הבאתי מאייביי.

זה המוכר: http://stores.ebay.com/FURRYLETTERS

קניתי ממנו כבר כמויות של Techflex וסליבינג מ Nylon Filament שזה סוג של סליבינג עם מרקם של בד. הוא גם יותר סבוך. סה"כ מחירים זולים ומשלוח מהיר.

פורסם

[מעקב]

בהצלחה :)

פורסם

זה לא מסוכן לחצוב ככה בקיר? (אני מדבר על איפה שהטלוויזיה תהיה..)

פורסם

יותר חשוב לדעת אם זה קיר בתוך הבית או קיר בין השכנים :o או בכלל קיר חיצוני.

פורסם
  • מחבר

קיר בין שכנים, מניסיון כואב :-X

סתאאםם! כל הקומה שלנו אז זה לא יכול להיות שכנים. זה קיר שמפריד בין החדר שלי לבין החדר שלי אחי, ובאמת ברגע קטן של אי זהירות עשיתי 2 חורים קטנים שמגיעים עד החדר של אחי (ממש היה אפשר לראות את החדר שלו). קצת גבס ושפכטל + צבע מהצד השני סידרו הכל ;)

אפשר לראות 2 נקודות לבנות איפה שהיו החורים ומולאו בגבס פה:

P1000036.JPG

סה"כ צריך להיות זהיר והכל בסדר, מבחינת עמידות של המבנה זה די זניח התעלה שעשיתי. עם זאת התעלות של הרמקולים הם בדיוק בקיר הנגדי, והוא חיצוני, לכן השתדלתי לעשות את החור כמה שפחות עמוק (לכן חתכתי את התעלה מפלסטיק שהייתה במקור 15 מ"מ למשהו כמו 5 מ"מ).

עריכה:

קצת אופ-טופיק, אבל צ'אבי, מה דעתך על המצלמה / התמונות שהוצאתי ממנה? אני די מתלבט אם הקניה שעשיתי היא טובה, והתמונות פה אמורות להיות מדד די טוב לביצועים שלה, או לחוסר כישורים שלי בצילום! :)

פורסם

מעקב. סחטיין על המאמץ ובהצלחה.

פורסם

תמונות סבבה כפי שמצופה מהמצלמה, גם בתוך חדר + ללא פלאש וגם תמונות תקריב בסדר גמור.

העדשה הרחבה יחסית תורמת בתפיסת חלל בחדרים.

זה בלוק 10 בסיסי כהפרדה בין חדרים, זה לא קיר תומך / עמוד כך שאין בעייה אפילו להוריד את כל הקיר :smile1:

בעיקרון יכולת לנסות לפני שהורדת את כל הקיר להשחיל כבל מנקודה לנקודה, אולי זה היה יותר "עדין" :)

בהצלחה בהמשך!

פורסם

עבודה יפה :xyxthumbs:

עם איזה כלי אתה חוצב בקיר ?

שקד

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם על התגובות :)

תמונות סבבה כפי שמצופה מהמצלמה, גם בתוך חדר + ללא פלאש וגם תמונות תקריב בסדר גמור.

העדשה הרחבה יחסית תורמת בתפיסת חלל בחדרים.

זה בלוק 10 בסיסי כהפרדה בין חדרים, זה לא קיר תומך / עמוד כך שאין בעייה אפילו להוריד את כל הקיר :smile1:

בעיקרון יכולת לנסות לפני שהורדת את כל הקיר להשחיל כבל מנקודה לנקודה, אולי זה היה יותר "עדין" :)

בהצלחה בהמשך!

תודה, המשכתי לשחק קצת עם המצלמה, אני חושב שאצליח להוציא תמונות קצת יותר טובות מעכשיו.

בעיקרן אתה צודק, זה בלוק 10 רגיל, ולהשחיל "כבל מנקודה לנקודה" זה בדיוק מה שעשיתי עם הכבל לרמקול: ;)

P1000033.JPG

למי שמסתקרן, יש 4 חורים בקו ישר בין הקופסא עם הבננות (+/-) עד לתעלה "המרכזית" שהכבל יוצא ממנה שם. בעיקרון חצבתי בבלוק כל 10 ס"מ וככה הצלחתי לעשות חור רציף לכל אורך הקו, ולהשתמש בחור הזה כדי להשחיל את הצינור השרשורי, ככה לא הייתי צריך לחצוב ממש תעלה שלמה.

זה פתרון טוב לכבל יחיד, אבל לא לתעלה לכבלים של הטלוויזיה כי שמה צריכים לעבור המון כבלים שגם מידי פעם יתחלפו - לכן הייתי צריך תעלת פלסטיק קבועה.

עבודה יפה :xyxthumbs:

עם איזה כלי אתה חוצב בקיר ?

שקד

אני משתמש בפטישון חציבה של Wolf, כמעט על תקן קונגו ;D

P1000062.JPG

P1000061.JPG

אמנם זה לא Bosch, אבל הוא סוס עבודה! בהחלט עשה לי חיים קלים ואני הולך להשתמש בו עוד (להוסיף מרזבים בגג עקב דליפה, אולי אני אכתוב על זה קצת פה!). הוא עלה לי סה"כ 250 ש"ח במבצע בהום סנטר, קניה טובה.

אני מוסיף עוד קצת תמונות כדי לשטוף את העיניים :P

עוד כמה תמונות של הקונסטרקציה של הגבס:

P1000063.JPG

P1000064.JPG

P1000065.JPG

חלק מהאלקטרוניקה שתכנס לתוך הקונסטרקציה (יש עוד שלא צילמתי):

P1000073.JPG

אם תלחצו על התמונה יהיה אפשר לראות Notes. בתמונה יש את הבקר של הלדים RGB שהוא א. נשלט מרחוק ב. נשלט ע"י מוסיקה.

פה אפשר לראות את ה"מפצל" חשמל 220V ע"י שלט רחוק:

P1000075.JPG

אפשר למצוא אותו ב DX: http://www.dealextreme.com/p/intelligent-touch-switch-with-ir-remote-control-white-67413

היציאות של הבקר לדים:

P1000077.JPG

יש יציאות ל 2 סטריפים של לדים, בדיוק מה שאני צריך (2 פאות) לכן זה מעולה - לא צריך להתעסק עם שרשורים של לדים.

אגב, בעניין הבקר - הוא יכול לשלוט על הלדים ע"י סאונד (יעיל לסרטים וכו' בשביל Ambient Lighting) אבל בשביל דבר כזה צריך כמובן מיקרופון. המיקרופון היה מובנה בבקר מה שכמובן לא כ"כ יעיל כי התקרה תחסום את כל הסאונד (אני הולך לבודד הכל בצמר סלעים כדי למנוע הדהוד). אז כדי שהפונקציה תיהיה אפקטיבית הלחמתי החוצה את המיקרופון ושרשרתי אותו עם משהו כמו מטר וחצי של כבל, אותו אני אדביק במקום נסתר מחוץ לקונסטרקציה.

P1000078.JPG

(מאקרו לא יצא משהו בכלל, עוד לומד)

ולסיום, המפלצת 43" :cool2:

P1000081.JPG

רק מחכה שיוציאו אותה מהקופסה >:D

- ניר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים