עבור לתוכן

כמה OC ראיתם הכי גבוה? נראה ש-AMD שברו שיא חדש..

Featured Replies

פורסם

קבלו במה מדובר.. 8.429 GHZ !!!! מטורף !

מה אומרים?

פורסם

שיהיו גברים ויעשו מעבדים שיכולים לרוץ ב5GHZ על קירור קונבנציונאלי ולהיות גם יציבים. אז נראה מי גבר אמיתי

פורסם

^^ אכן

גם הPhenom II הגיעו ל7.0GHZ+ אבל על קירור אוויר אנשים לא מצליחים לעשות OC של יותר מ800-1000MHZ

פורסם

בהחלט בושה וחרפה שהמוצר מצליח לפעול רק ב-25-30% יותר מהמהירות בה הוא אמור לפעול. בזיון!

פורסם

^^ אינטל מוציאים מעבדי K וAMD BE לא בשביל ליבות גרפיות מובנות. תתפלא קיימים גם לוחות אם מעל ל450 שקל. התגובה שלך היא של אחד שלא ראה מה קורה לשוק החומרה משנת 2006 בערך. אוברקלוק זה כבר מזמן לא ספורט אקסטרים

פורסם

אם דיברת אלי, אז לא הבנת את מה שניסיתי להגיד.

נכון, OC זה לא נחלתם הבלעדית של המשוגעים לדבר היום, אבל להתלונן שמצליחים להוציא ממעבד "רק" 25%-30% יותר זה מגוחך.

פורסם

מגוכח או לא מגוכח זה גורם קניה משפיע במקרים לא מעטים. במידה ואתה משתמש שעושה אוברקלוק ויש לך בחירה בין מוצר אחד לאחר, אתה תשפוט אותם אחרי אוברקלוק, לפי איכות האוברקלוק

פורסם

רק בקרב קהילות כמו זו שפה, ז"א חלק קטן מאוד מהאוכלוסיה.

אבל אני לא מתווכח איתך לרגע, עבורי זה גורם משמעותי :)

פורסם

אני קיבלתי תוספת של 20% מהכוח של המעבד בלי לגעת במתחים, שאני יצטרך יותר אל תדאג אני יוציא מימנו.

פשוט כרגע אין לי צורך להגיע לספר שיאים של גינס עד כמה שזה מפתה.

פורסם

שיהיו גברים ויעשו מעבדים שיכולים לרוץ ב5GHZ על קירור קונבנציונאלי ולהיות גם יציבים. אז נראה מי גבר אמיתי

תגובה עניינית, שקולה ואחראית.

לענייננו, לנוכח השיא הזה, יש למעבדים האלה פוטנציאל להגיע ל-5GHz ואף יותר.

אוברקלוק הוא ספורט נחמד אבל במקומות שבהם היציבות והדיוק והביצועים קריטיים, לא משתמשים באוברקלוק אלא בחישוב מקבילי - ריבוי ליבות וריבוי מעבדים. כאן טמון כל הפוטנציאל ואכן משנת 2006 ההתקדמות העיקרית היתה לא בתדר ולא ב-IPC ולא בביצועים לליבה בודדת אלא בהכנסת כמה שיותר ליבות לתוך שטח סיליקון ומעטפת הספק נתונים. בזה האופטרונים של AMD עדיפים.

או כלשונך:

"שיהיו גברים ויכניסו 16 ליבות פיסיות ל-120W ולשמור על יציבות וביצועים אז נראה מי גבר אמיתי"

תוספת:

על פי ההכרזה של AMD הם עוברים את ה-5GHZ בלי בעיה בכלל.

Based on our overclocking tests, the AMD FX CPU is a clock eating monster, temporarily able to withstand extreme conditions to achieve amazing speed. Even with more conservative methods, the AMD FX processors, with multiplier unlocked throughout the range, appear to scale with cold. We also achieved clock frequencies well above 5GHz using only air or sub-$100 water cooling solutions.

ההכרזה כאן:

http://blogs.amd.com/play/2011/09/09/guinness/

פורסם

יישמע פאנבויסטי, יישמע משוחצן, אבל אין דבר בתחום הזה ש-AMD יכולים לפחות כרגע לעשות יותר טוב מאינטל כשמדובר בכח נתון במעטפת נתונה במעבדי אקסטרים. תענה לי אתה למה במפרטים מככב איזה I3 2100 נעול במקום מרובע של AMD שעולה אותו דבר?

התשובה היא יחסית פשוטה

http://www.anandtech.com/bench/Product/122?vs=289

בור היקר, לא קשה מתגובותיך למצוא את ההערצה האלילית לAMD בתחום המעבדים. זה ממש לא מחדש לי.

אני שומר לAMD את הכבוד הראוי לה בתחום אבל לא היא מפגרת במקרים רבים אחרי המתחרה

הנושא כאן עוסק באוברקלוקינג ולא במעבדים שמ2 ליבות מתקפלים ל4 פותחים קאש ונהפכים לתמורה קצת יותר טובה בערך כאילו כזה

אלא ביכולות אוברקלוק. בזמן שהיו את מעבדי Athlon של לפני 4 שנים ומולם מעבדי הDUAL CORE E2X00 ניתן פה למשתמשים להגיד מי היה אוברקלוקר טוב יותר. אם לא בא לך להקשיב למשתמשים אתה תמיד מוזמן לחפור בתוצאות האוברקלוק של התחרויות שקיים האתר ובעצם כל מוסד שעוסק בזה. ואז AMD התקדמה למרובעים השמנמנים בזמן שהיה לך מהצד השני Q6600 שיכל בלי הרבה בעיה לעשות 2.4GHZ@3.2GHZ וכך הלאה. הסטטוס הזה מעולם לא נשבר באמת ושיא תדר זה אולי טוב אבל לא למשתמש הבייתי. בדור נוחכי אינטל לא רק מציגה יכולת עיבוד חזירית במחיר שפוי אלא גם היכולת להגיע לתדר הזוי שלא היה כמותו מעולם במחשבים נייחים בקידומת ה-5GHZ. בכל אפליקציה ובכל משחק אתה מרגיש כמו צ'יטר שמשתמש בכח עיבוד עודף. ושוב, אני לא מדדבר פה על מעבד של 3000 שקל אלא 1000 ולא על שוק הHTPC אלא על שוק הביצועים. היום כל מחשב שעולה 3000+ יכול להרשות לעצמו יכולות עיבוד כמעת חסרות פרופורציה לדרישות האפליקציות והמשחקים

גם אם נעזוב ליבות ונתרכז בארבע, ניקח את המרובע שמציע את התדר הגבוה ביותר מהדגימות האיכותיות ביותר ונשווה

http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/Phenom_II_X4_980/9.html

מצטער, רמיסה שמאחוריה גב נוסף שנקרא אוברקלוק. זאת, בעלות זהה כמובן. לא רוצה אפילו להתייחס לI3 העלוב שמוביל גם הוא עליו במבחני המשחקים ועולה חצי אבל הוא לא ניתן להמהרה אז נעזוב אותו בצד

פורסם

מדהים אותי שאתה מתייחס ברצינות למבחנים של אנאנד. זרוק אותם לפח ואל תסתכל לאחור.אנאנד והרבה אתרי בדיקות ועוד כאלה מבחנים הם בובות בידי מכונת ה-PR של אינטל ואתם אוכלים את כל הקישקושים שלהם ובונים על סמך זה מפרטים לא אופטימליים ועושים נזק לציבור הגולשים שרואה תמונה חד-מימדית לחלוטין.

כמה דוגמאות:

גם AMD, גם NVIDIA וגם VIA פרשו יחד מקונסורטיום BAPCO שכותב את הבנצ' Sysmark. הסיבה היא ההשפעה המוחלטת שיש לאינטל עליו ועל ההטייה שלו לטובת מעבדי אינטל (אה, ויש להם אותה כתובת......). 8 דיאגרמות של אנאנד הם תת-מבחנים של סיסמרק. (בסיסמרק 2000 אתלון X היה עדיף ב30% על פנטיום Y. בסיסמרק 2003 הפער הצטמצם ל5%....)

בכמה מקומות ראית המלצות לכבות HT? אני משער שבהרבה. אם כך מדוע בכל המבחנים של אנאנד ועוד כמה אחרים, ה-HT מהווה שיפור משמעותי? בפשטות - בוחרים רק בהם ולא מציגים את השאר. ואתה אוכל את הלוקש.

קיצר, יש מליון טריקים להטות בנצ'מרק ולהציג מצגי שווא. תן לי תוצאה, ואני מתכנן בנצ' שיגיע אליה

לעניין המרובע של AMD לעומת ה-2100: בעומסים שמנצלים ליבה בודדת, ל2100 יש יתרון. בעומס שמנצל את כל המעבד כולו יש יתרון למרובע. אני יכול לתת לך דוגמה מהשוואה (לא מדעית אמנם) שלי מכאן:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=507839.0

אתה יכול לראות משהו קצת יותר רציני כאן (בשוודית אמנם אבל הדיאגרמות מובנות)

http://www.nordichardware.se/test-lab-cpu-chipset/43516-amd-a8-3850-llano-bryter-moenster-pa-cpu-marknaden.html

הנה כמה דוגמאות

cine.multi.png

povray.png

winrar.png

x264.2.png

טוב, אתה מבין את הכיוון - אפליקציות מהחיים משתמשות בכל הכוח של המעבד. וכאן יש לריבוי הליבות יתרון. עכשיו, מה שרציתי להראות כאן הוא לא "למי יש יותר גדול" אלא להראות תמונה אחרת, אמיתית ונכונה, שלא מתיישבת עם שטיפת המוח של אתרי הבדיקות החובבניים.

יישמע פאנבויסטי, יישמע משוחצן, אבל אין דבר בתחום הזה ש-AMD יכולים לפחות כרגע לעשות יותר טוב מאינטל כשמדובר בכח נתון במעטפת נתונה

זה באמת נשמע פאנבואיסטי. אני שוב מפנה אותך לדוגמה מהשרתים - 16 ליבות במעטפת הספק נמוכה, מחשב על חזק ביותר בעולם שיהיה מבוסס עליהם, רוב ל-AMD ב25 מחשבי העל החזקים בעולם.

פורסם

בור היקר, לא קשה מתגובותיך למצוא את ההערצה האלילית לAMD בתחום המעבדים. זה ממש לא מחדש לי.

אני שומר לAMD את הכבוד הראוי לה בתחום אבל לא היא מפגרת במקרים רבים אחרי המתחרה

אני בעד צרכנות נבונה ומוצרים טובים שנותנים תמורה טובה למחירם. בין המוצרים האלה יש נציגות טובה לשתי החברות וביניהן המרובעים של AMD וה-2100 של אינטל.

אני נגד תופעת עדר, שטיפות מוח וחשיבה חד מימדית.

פורסם

הבטחתי לעצמי לא להגרר כמו רבים אחרים לויכוחים עם בור על AMD VS אינטל אבל לצערי אני רואה שזה כן נגרר לשם

הויכוח פה הוא על אוברקלוקינג ועל התמורה שאוברקלוקר מקבל בעבור הכסף שלו. אותי ועוד רבים ממש לא מעניין בתדר מפלצתי שזז בקושי 20% בתדר אני מצטער, מעדיף מפלצת שגם משפרת בצורה בלתי רגילה ביצועים במאמץ מינימאלי מצד המשתמש.

בקשר לשורה האחרונה שלך בתופעת העדר ושטיפת המח זה כבר הארה לא פחות ממטופשת, ברגע שהמתחרה יציע לי חויית שימוש דומה אני לא אהסס לעבור, תמשיך להנות מלהיות האנדרדוג, זה מרגיש נפלא אני מנחש. אתה מוציא לי פה באנצ'ים מאתר שוודי שמראים אחת והוציא לך על כל אחד כזה לא פחות מ3 סקירות מאתרים דוברים אנגלית שמראים אחרת.

ושוב, הויכוח הוא על יכולת אוברקלוקינג ושיפור ביצועים והמצב שמצטייר אצלי בראש הוא Athlon 5000+ שעושה 8% שיפור לעומת E2180 שעושה 70%.

אם יש לך טענות שקשורות לאוברקלוקינג אתה מוזמן להביע אותן, Otherwise invalid argument is invalid

אני רק אוסיף ואציין שכמות החומרה שאני עובד ועבדתי איתה בשנים האחרונות מכל שלושת היצרניות הגדולות היא אסטרונומית אז שום דבר לא זר לי. אני לא משום מחנה

פורסם

AMD לא תמיד היו בפיגור ולהפך בהרבה מבקרים אפילו הקדימו את זמנם (שילוב בקר זיכרון וכו).

כמובן שבשנים האחרונות מעבר לצניחה הכלכלית שלהם והשינוים הגדולים בהנהלה וכו..הם לא זכו לכתר..

אבל בסופו של דבר מה שיקבע זה המחיר והצרכנים עצמם ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים