עבור לתוכן

השוואה Z68X-UD3H-B3 - GA-Z68MA-D2H-B3

Featured Replies

פורסם

אני כנראה פחות או יותר רוכש מפרט כזה

[table][tr][td]

חיר

[/td][/tr][tr][td]

[/td][td]Intel Quad Core I5 2500K Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB + Scythe Mugen 2- בקניית מחשב חדש בלבד[/td][td]

[/td][td]

1125₪

[/td][/tr][tr][td]

[/td][td]בקניית מחשב חדש בלבד - Lancool Midi Tower PC-K62B Black Window[/td][td]

[/td][td]

395₪

[/td][/tr][tr][td]

[/td][td]Kingston 4GB DDR3 1333 - מחיר חם[/td][td]

[/td][td]

208₪

[/td][/tr][tr][td]

[/td][td]Samsung 1TB SATA II 32MB SpinPoint F3[/td][td]

[/td][td]

252₪

[/td][/tr][tr][td]

[/td][td]LG DVD-RW x22 Dual Layer SATA Black[/td][td]

[/td][td]

97₪

[/td][/tr][tr][td]

[/td][td]Seasonic PSU 620W Active PFC 80+ Retail - בקניית מחשב חדש בלבד[/td][td]

[/td][td]

330₪

[/td][/tr][tr][td]

[/td][td]הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח[/td][td]

[/td][td]

0₪

[/td][/tr][tr][td]

[/td][td]אני מעוניין בהמהרת המעבד[/td][td]

[/td][td]

0₪

[/td][/tr][tr][td]

[/td][td]Gigabyte GTX560 Ti 1GB GDDR5 - Overclocked - בקניית מחשב חדש בלבד[/td][td]

[/td][td]

1036₪

[/td][/tr][tr][td]

[/td][td]Gigabyte Z68X-UD3H-B3[/td][td]

[/td][td]

768₪

[/td][/tr][/table] [table][tr][td] סה"כ:[/td][/tr][/table] 4211₪

זאת שאלתי בנועג ללחות האם.

לגבי לוח האם http://tms.co.il/product/10247 , מה הוא נותן לי מאשר זה http://tms.co.il/product/10232?

בOC אני מבין גבוה יותר, אבל בכמה? ומה עם שאר הדברים מה הוא נותן לי? ( לשדרג מעבד בעתיד ,אני מאמין שלא ) .

תודה.

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית הוסף לה את שמות דגמי לוחות האם.

הקישור ללוח השני לא עובד ולכן לא ברור מהו הלוח. בכל מקרה השוואה בין לוחות תעשה באתר היצרן בעזרת כלי ההשוואה.

אין קשר ל-OC. כמעט אף לוח P67 או Z68 היום לא יגביל אותך ב-OC עד למגבלת קירור אוויר עם המעבדים הללו (4.6-4.8GHz).

אתה גם צריך לפרט קצת מהן הדרישות שלך מהלוח, אחרת לא ממש לקבוע מיהו הלוח היותר משתלם עבורך.

פורסם
  • מחבר

לינק שני http://tms.co.il/product/10232

אז מבחינת OC גם בלוח של 577 שח ניתן להגיע די טוב לאיזור 4.5 , בסדר.

הוא תומך בכונן קשיח SSD ?

רוב המשתמשים מנסים להכניס את הלוח היקר יותר, במה הוא עדיף, מה יש בו בתור שדרוג לעתיד?

אין לי משהו מיוחד שברצוני מלוח האם. OC לכיוון 4.5 - זה העיקר.

פורסם

בשביל SSD (ואגב, תיקון קטן, SSD אינו כונן קשיח, במונח כונן קשיח מתייחסים לכונן בעל מנגנון מכני) אתה צריך בקר SATA 6Gb/s ואת זה יש לך בכל לוח המבוסס על ערכות השבבים H67, P67 ו-Z68.

לוח יקר יותר לא עדיף בכלום מלוח זול יותר אם הלוח הזול יותר עונה על כל הדרישות שלך. לוח יקר יותר אינו יקר יותר כי הוא אמין יותר אלא פשוט כי הוא מכיל בדרך כלל היצע חיבורים רחב יותר.

מכיוון שאתה לא יודע להגדיר מהן הדרישות שלך מהלוח, משמעות הדבר היא שכל לוח יספק את צרכייך מהבחינה הזאת.

אם אתה מתכנן OC גבוה מ-4.5GHz (לאזור ה-4.8Ghz ובעבודה רציפה בתדר הזה) אז אולי שווה לך להשקיע בלוח עם מערכת חשמל קצת יותר טובה ובמקרה כזה ה-GA-Z68X-UD3 יהיה בחירה לא רעה בכלל. לכן אם הדרישה העיקרית שלך היא OC, תבחר לפי זה.

אגב, למה בכלל אתה זקוק לבצע OC כבר עכשיו? או שאין כוונה לבצע את ה-OC עכשיו אלא בעתיד?

פורסם
  • מחבר

OC 4.5 מספיק לי בהחלט.

החנות כבר תעשה OC . למשחקים אין שום תועלת שהמעבד כבר יהיה על תדר שכזה?

פורסם

לא, ומשתי סיבות.

1. מעבדי SB לא יגבילו אותך בשום משחק גם בתדר הסטוק, לא עכשיו ולא בטווח הזמן הנראה לעין. מלבד אלו שעושים OC למטרות תחביב (סוג של ספורט), מה שאני מבין שאתה לא, אין שום צורך לבצע OC למערכת שכזאת. OC יהיה נחוץ כמו תמיד רק בטווח הרחוק שבו המעבד כבר "מתיישן" ואז OC מאפשר ל"סחוט"

ממנו עוד קצת חיי שירות. OC עכשיו לא ייתן כלום (חוץ מבמחבני ביצועים סינטתיים). לא יהיה שום הבדל בחוויית המשחק שלך.

2. במשחקים מלכתחילה הכרטיס הגרפי חשוב יותר מהמעבד (מסף מסוים) ולכן OC למעבד לרוב לא ייתן כלום גם כך מבחינת חוויית המשחק שלך כמשתמש.

אז אתה יכול לבצע OC כבר עכשיו, עקרונית גם זה בסדר, אבל זה לא משהו שנחוץ לעשות.

פורסם
  • מחבר

אכן אני מודע לדברים שציינת. אבל יש משחקים שכן אוהבים לשאוב דווקא כוח רב מהמעבד, במקרה כזה OC כן משפיע לטובה?

פורסם

רק אם תדר המעבד מגביל בצורה כזאת שחוויית המשחק שלך נפגמת.

הסיכוי שתתקל במצב שכזה עם מערכת שכזאת הוא נמוך מאוד, ואם כן תתקל במשחק שכזה, הרי שהבעיה היא בצורה שבה כתוב המשחק. במשחקים שכתובים בצורה בעייתית OC לא יעשה הרבה גם כך.

אז שלא תבין לא נכון. אין שום רע ב-OC, אפשרי לעשות (ואגב, לדעתי אתה לא צריך שיעשו לך בחנות אתה יכול לעשות לבד) אותו כבר עכשיו כך שאם הוא לא יועיל הוא לבטח גם לא יזיק (בהנחה כמובן שדואגים לספק כוח מתאים וגוף קירור מתאים), אך OC לא צריך להיות המטרה של מערכת שכזאת (אלא אם כן נעשה למטרות תחביב).

פורסם
  • מחבר

לדוגמה דבר כזה... כעבור 3 שנים ברצוני לשדרג את הכרטיס מסך , המעבד על סטוק יגביל? OC ל4.3 יתן לי אפשרות רק לשדרג כרטיס מסך? או כעבור זמן שכזה כבר צריך להחליף את כל החבילה?

כמובן שאני מדבר רק על בערך... ושלוש שנים זה די הרבה זמן הלא?

פורסם

אי אפשר לנבא את העתיד, אז אני לא יכול לענות לך.

OC אף פעם לא מזיק כי במקרה הכי גרוע הוא לא יעזור ואז גם ככה עליך להחליף מערכת בדיוק כמו שתצטרך ללא OC (כמובן בהנחה שהגעת לנקודה שבה המערכת שלך כבר לא מספיקה). ברוב המקרים הוא מאפשר לך לסחוט מהמערכת שלך עוד קצת חיי שירות.

לדעתי תמיד רצוי להשאיר אפשרות ל-OC פתוחה (אלא אם כן זה גורם להוצאות גבוהות מהמתוכנן). אלא אם כן אתה מתכנן OC למען הספורט, אתה יכול להסתפק בלוח הזול יותר והוא יהיה בהחלט מספיק.

פורסם
  • מחבר

החנות עשתה OC ל4.3 המחשב הגיע אתמול אבל היום זה פתאום התבטל.

בחשב הקודם שלי AMD 720 עשיתי OC ל3.5 - שם זה ממש פשוט ,רק שם מכפלה ומתח. ותאמת גם כאן אמרו אותו דבר, אבל הביוס הזה הרבה יותר מעצבן.

תאמת, שאין לי כוח להתעסק בזה, יכלתי האמת לחסוך , פעם הבא אני אעשה זאת.

אז אתה אומר יכולתי לרכוש איזה לוח אם ב450 שח?

יכולתי גם לוותר על המוגן 2 . טוב, זה לא משמעותי -כי בא עם המעבד במחיר טוב.

כל שאר הרכיבים זה רגיל.

פורסם

גם פה אתה מעלה מכפלה ובמידת הצורך מתח כדי לבצע OC.

תדר הבסיס הוא 100Mhz וכדי להגיע לתדר הרצוי אתה צריך פשוט להגדיר את המכפלה לערך המתאים.

לדוגמה, עבור תדר של 4.3 אתה צריך להגדיר מכפלה של 43 וכן הלאה.

בעקרון, אך אין פה כל התחייבות כמובן, ברוב מעבדי SB ניתן להגיע לתדר של 4-4.2 ללא העלאת מתח.

תעיין בחוברת לוח האם כדי להכיר את מבנה ה-BIOS ומיקום התפריטים, ובבוא העת (עכשיו למשל אין בזה בכלל צורך) או אפילו כבר עכשיו כדי לוודא שאתה אכן מצליח לבצע OC, תבצע את ה-OC בעצמך. לדעתי זה מאוד מיותר לשלם על זה לחנות, אבל מה שנעשה נעשה.

סיבות אפשריות לכך שה-OC התבטל:

1. הוא לא היה יציב.

2. ה-BIOS התאפס מכל סיבה אחרת (עדכון שלו לדוגמה).

פורסם
  • מחבר

רגע, המתח של המעבד הנלמד זה 1.20 ? ( כך מופיע לי כרגע בלי הOC )

OC מהחנות זה בחינם . אגב המתח ששמו 1.37

מה הביוס יכול לעדכן את עצמו אוטומטי? ואם אני מעדכן זה ממש שניה אחת או שלוקח כמה דקות?

תראה נכנסתי לביוס, במכפלה לא ראיתי שניתן לעלותו . שיחקתי קצת בהגדרות ,אין. בטח אני מפספס משהו ( בטח לא מעלים את המספרים עצמם )

אולי אם אשים כמה תמונות כאן,אהיה לי קל יותר ( עזרה ). שכן ממלא זה רק הגדרה של לעלות מכפלה.

ואגב, לחצתי F12 וראיתי את הOC של TMS ( גם כתוב שמם ) אבל לחיצה על האנטר לא עשתה כלום.

פורסם

אם נכנסים כבר להליך ביצוע ה-OC פתח בבקשה דיון חדש בפורום אוברקלוק כי זה סוטה מנושא הפורום הנוכחי.

אי אפשר להעלות מכפלה? לא הגיוני (ועל אחת כמה וכמה לאור זה שכבר בוצע OC).

BIOS לא מעדכן את עצמו אבל אם התאפס אולי ה-OC לא היה יציב. אני לא יודע. עדיף שתקרא בחוברת לוח האם ותבדוק האם יש פרופילים שונים שניתן להעלות ואיך להעלות אותם.

לדעתי המתח שהם שמו גבוה מאוד עבור תדר של 4.3 אבל אין לי דרך לדעת בוודאות. ב-OC זה כל מקרה לגופו כי לא כל המעבדים זהים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים