עבור לתוכן

המלצה למערכת שמע לקולנוע בייתי, עד 5000 שקלים

Featured Replies

פורסם

אני זקוק להמלצה על מגבר + מערכת רמקולים היקפית במחיר כולל של עד 5000 שקלים. המערכת תנגן בעיקר סרטי HD ומוזיקה. גודל הסלון הוא כ-45 מטרים. למישהו יש המלצה? :)

פורסם

מה אחוז החלוקה בין סרטים ומוסיקה ובאלו סוגי מוסיקה וסרטים מדובר?

נסה להיבנות מהשרשור הבא ובמיוחד מהקישור שנתתי בהודעה הראשונה בו: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=474368.0. מאחר ויש לך חלל גדול, אין מנוס מרמקולים רצפתיים. אם אתה מתעקש על צליל היקפי - או שאחוז השימושיות וסוגי סרטים מחייבים זאת - וותר קודם כל על סנטר ואחריו על סאב. למען האמת, אין יותר מידי אופציות נורמליות בתקציב הזה בקולנוע ביתי בייחוד עבור חלל בגודל שכזה, אלא אם תסתפק ברמקולים קדמיים ואחוריים בלבד שהם המינימום הנדרש ליצירת צליל היקפי "אמיתי".

פורסם
  • מחבר

אוקיי הבנתי את רוח הדברים ואני מוכן להפוך את הבנייה של המערכת לפרויקט רב-שנתי :)

אני רוצה להתחיל מרסיבר איכותי + 2 רמקולים (עם סאב \ סנטר או לא? אתה המומחה :)) ולהוסיף את השאר אחר כך.

פורסם

כתוב באיזה אזור אתה בארץ ואמליץ על חנויות. בתקציב שלך אני חושב שאין מנוס מלהסתפק ברסיבר קולנוע ביתי סולידי ושני רמקולים רצפתיים אם אתה רוצה בסיס סביר להמשך (כמובן, בהנחה שאתה אכן מתכוון להשלים את הסט באמצעות קניה של רמקולים נוספים, אחרת אין טעם לקנות רסיבר קולנוע ביתי מלכתחילה).

פורסם
  • מחבר

המערכת היא לבית הורי, שגרים באזור הקריות.

בהחלט הכוונה היא בסופו של דבר להשלים את המערכת למערכת קולנוע בייתית.

פורסם

חפשו בגוגל ולכו לחנויות הבאות:

קריות - סטריאו שופ, הסטריאו של צביקה, לגאסי אודיו.

מפרץ - אניגמה.

כולן מחזיקות בציוד טוב, פחות או יותר.

פורסם
  • מחבר

יש המלצה לרכיבים מסויימים?

פורסם

שמע, כל האופציות במחיר הזה שנויות במחלוקת לטעמי. הרסיברים הבסיסיים לא מוצלחים דיים במוסיקה, אבל זה עניין של סדר עדיפויות. אני חסיד של סטריאו, כאמור, אז אני משוחד. אישית, אם הייתי חייב לרכוש רכיבי בסיס לקולנוע ביתי בתקציב שלך, הייתי מוציא עוד אלפייה והולך על משהו כמו http://www.audiophile.co.il/products/143494 מחובר ל http://www.audiophile.co.il/products/144076.

בחנויות שהמלצתי לך אין ציוד שצריך להימנע ממנו במיוחד. אני רק מציע שתתקשרו ותוודאו לפני כן שיש ציוד להדגמה בתקציב שלכם, כדי שלא תטריחו עצמכם לשווא.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

הייתי היום בחנות, שבוע הבא אני חוזר לשמיעה חוזרת של המערכת בלי לחץ זמן. סיכוי מאוד גדול שבסופו של דבר אני אקנה אותם. שאלה נוספת: איזה כבלים אתה ממליץ לקנות? אני לא רוצה להשקיע מעבר למינימום בכבלים, אבל גם לא מתחשק לי לפגוע במערכת בגלל קמצנות.

פורסם

יפה. רק אל תפספס את השילוב של המגבר שהמלצתי עליו יחד עם אלו http://www.audiophile.co.il/products/143541. זה חורג מעט מתקציבך, אבל כדאי להאזין, אולי תתפתה להוסיף אם התמורה טובה יותר (לא הרבה יחסית לסכום הכולל לטעמי). כמובן, אם ישנם עוד זוגות רמקולים שנמצאים בחנות ואינם מופיעים באתר המקוון ונכנסים לך לתקציב בשילוב עם הרסיבר הזה, שמע גם אותם.

למען האוביקטיביות אציע לך לשמוע גם תוצרת רגילה יותר (אתה יודע, חברות הייצור ההמוני, כמו פולק אודיו וימאהה למשל), אם כי לטעמי שלי הציוד שהצעתי לך פשוט טוב יותר... אני לא אוהב להישמע כמו המוכר השכונתי, אבל לחנות הזו אם שמת לב, לא נכנס ציוד שהבעלים לא רואה בו ככזה שמצדיק את השם שלה.

בנוגע לכבלים, אני אישית לא הייתי משקיע יותר מידי. אני חושב שכדאי לקחת את הבסיס שבבסיס שהחנות מציעה (וגם זה עשוי להיות לא זול, תבדוק. אם אתה מזהה חריגה מוגזמת, קנה כבלים במקום אחר, "המוני" יותר. בהתלבטות בין החלקים לבין הכבלים, תן לחלקים את מירב אם לא כל משקל הכובד הכספי בתקציב כשלך).

פורסם
  • מחבר

בהחלט מדובר במקום של בעל מקצוע אמיתי (איזה עוד סוחר יגיד לך שהוא רוצה שתחזור פעם אחרת כי אין לו זמן בשבילך עכשיו). ביום ראשון אני אתאם פגישה, אביא את המוזיקה שלי, ואתן לו להמליץ לי על דגמים. מודה על הטיפ בנוגע לכבלים, איששת את מה ששיערתי לעצמי.

בכל אופן, מודה לך מאוד ;D

פורסם

אין בעד מה. לא נראה לי שמעבר לשני הזוגות האלו יש עוד משהו בתקציב שלך שם, אז בהחלט שמע את ה-904 עם הקיימברידג'. לפני שנים, הגרסא המדפית שלו (ה-902 לפני הרענון האחרון) היה הרמקול החביב עלי בסכומים נמוכים. השילוב שלו עם ה-Cambridge Audio A500 יצר מערכת דינמית מאד, חיה ותוססת ב-4000 ש"ח בלבד.

תהנו וספרו מה לבסוף רכשתם. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים