עבור לתוכן

מסך גדול יותר תמיד משמעו שטח גדול יותר?

Featured Replies

פורסם

מסך בעל 21 אינצ' שהוא Full HD יהיה בעל אותו שטח כמו מסך 27 אינצ' Full HD?

ז"א - האם רק הגודל משתנה, או שהמסך הגדול יותר גם יציג יותר (יהיה בעל יותר שטח עבודה)?

אני שואל את עצמי את השאלה הבאה:

אם אפתח שני עמודי אינטרנט זה לצד זה, על מסך 15 אינצ' בעל רזלוציה של 1920x1080, ולידו אעשה את אותו דבר (שני עמודים אינטרנט) על מסך

של 50 אינצ' בעל רזלוציה זהה (!), האם המסך הגדול גם יציג יותר מידע? האם במסך הגדול אוכל לראות יותר? האם עמודי האינטרנט יתפרשו יותר?

או שכל שמשתנה זה הגודל של המסך עצמו?

[ואני מתבייש שאני לא מצליח להגיד לתשובה לבדי]

פורסם

מקסימום המידע שמסך יכול להציג הוא פיקסל אחד של מידע לכל פיקסל של המסך, שכמותם מוגדרת ע"י הרזולוציה (לא מסובך, נכון?), לכן שני המסכים בדוגמה שלך יציגו בדיוק אותה כמות מידע.

כמובן ייתכנו הבדלים באיכות התצוגה (מסך קטן יראה חד יותר אבל קשה להבחין בפרטים קטנים, מסך גדול "מרוח" יותר אבל רואים הכל), אבל כמות המידע תשאר זהה.

פורסם

כמו שאמר vic07, כמות המידע שמסוגל להציג המסך לאורך ולרוחב נקבעת על-פי הרזולוציה שלו.

אם נפשט את העניין, המסך מורכב מנקודות (פיקסלים). כמות מסוימת של נקודות לרוחב וכמות מסוימת של נקודות לגובה.

לכן, שני מסכים ברזולוציה זהה יציגו את אותה כמות מידע.

בנוסף קיים נתון שנקרא גודל נקודה (dot pitch) שגם לו יש משמעות. לצורך ההסבר מדובר בגודל של כל פיקסל (נקודה) שהוא יחידת התצוגה הפיסית של המסך.

אם ניקח את הדוגמה שנתת (מסכים ברזולוציה זהה אך בגדלים פיסיים שונים), הרי שגודלה של כל נקודה במסך 21" יהיה קטן יותר מזה של מסך 50" מכיוון שיש להכניס אותה כמות של נקודות לתוך שטח קטן יותר (ולהפך).

עקב כך גודלם של הפרטים המוצגים על המסך יהיה קטן יותר במסך 21". השפעה נוספת של גודל הנקודה היא חדות התמונה במרחק מסוים. מן הסתם שבמרחק תצוגה קצר התמונה על מסך 21" תהיה חדה יותר ואילו זאת של מסך 50" תהיה מפוקסלת יותר (כי אתה עדוי להבחין בנקודות - בפיקסלים עקב גודלן). לעומת זאת, אם תתרחק, באיזה שהוא שלב הפרטים על מסך ה-21" כבר לא יהיו קריאים וברורים ואילו הפרטים שעל מסך ה-50" כן יהיו חדים וברורים.

כלומר זה עניין פשוט של התאמת גודל המסך למרחק התצוגה. מסך גדול יותר ברזולוציה זהה למסך קטן יותר מיועד לעבודה/צפיה ממרחק גדול יותר ולהפך.

מה שכן, טעות רווחת אחת של אנשים היא לחשוב שמסך גדול יותר בהכרח אומר שיראו גדול יותר. אנשים חושבים שאם הם יעברו ממסך 19" למסך 24" הכל יהיה גדול יותר למרות שבמציאות הם יראו את הפרטים בדרך כלל קטנים יותר או בגודל זהה (גודל נקודה דומה או קטן יותר בהשוואה למסך 19") ורק יקבלו הרבה יותר שטח עבודה. על אותו משקל מסך קטן יחסית (22" לדוגמה) ברזולוציה גבוהה מדי (1920x1080 לדוגמה) משמעו גודל נקודה קטן וגם זה לא דבר טוב עבור כולם מכיוון שהטקסט ועצמים עלולים להיראות קטנים מדי לטעמם של אנשים מסוימים.

תמיד כשבוחנים מסך צריך להסתכל מהי הרזולוציה ומהו גדול הנקודה כדי לוודא שהוא מתאים לצרכים/העדפות של המשתמש.

פורסם

אין לך מה להתבייש. רבים מתבלבלים (ויש שמבלבלים אותם) בין גודל מסך פיסי (19 אינטש) לבין רזולוציה (1024*1280). לא פעם ובמיוחד במחשבים ניידים, אנשים אומרים לעצמם "סוף סוף יהיה לי נייד עם מסך גדול ואוכל לעבוד כמו בינאדם". הבעיה היא שצריך לקחת בחשבון גם את הרזולוציה ולא רק את מימדיו הפיסיים של המסך. נניח יש לך מחשב נייד עם מסך קטן, נגיד 12 אינטש ורזולוציה של 768*1024. נמאס לך שמרוב תפריטים אין לך מקום לעבוד. אתה זקוק ליותר שטח עבודה, למסמכים וגלישה ואתה מחפש נייד אחר. אתה יכול למצוא ניידים עם מסך פיסי גדול יותר אבל זה רק אומר שהפונטים (ושאר הדברים המוצגים ע"ג המסך) יהיו גדולים יותר ויהיה לך קל יותר לראות. אבל אם הרזולוציה לא תגדל משמעותית תוכל לראות בדיוק את אותו דף האינטרנט או חלק מהמסמך שראית במסך הקטן יותר. אם תקנה מסך רחב עם רזולוציה של נגיד 768*1366 אז בגובה לא הרווחת דבר מבחינת שטח עבודה ולא משנה אם המסך הוא של נייד או מסך פלזמה 42 אינטש. מה שכן הרווחת מבחינת שטח עבודה הוא ההפרש בין ה 1024 לרוחב שהיה לך לבין ה 1366 במסך החדש.

פשוט צריך לקחת את שני הפרמטרים בחשבון כשבאים לבחון נצילות של מסך - גודלו הפיסי וכמות המידע שהוא מסוגל להציג (רזולוציה).

* אני רואה שכבר ענו לך בזמן שהקלדתי אבל אולי הוספתי משהו.

פורסם
  • מחבר

מיליון תודות על כל התשובות!!!

השכלתי מאוד! :yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים