עבור לתוכן

(שינוי נושא) האצת PhysX בswitchball

Featured Replies

פורסם

יש לי 260GTX 216sp על 7 ultimate 64 bit. המסך שלי סטנדרטי ולכן אני משתמש בטכנולוגיית הDISCOVER שלא דורשת אביזרים מיוחדים חוץ ממשקפי תלת ממד פשוטות עם עדשה אחת בצבע ציאן ואחת בצבע אדום. בדריברים הפכתי את 3D vision לזמין. ברשימת המשחקים המתאימים נכללים המשחקים AirXoinx וPrince of Persia 3D שהם משחקים ישנים ביותר ולמרות זאת התאימות ל"תלת מימד סטיראוסקופי" היא excellent. התקנתי את 2 המשחקים הללו ובאף אחד מהם אין תלת מימד (התמונה נראית אותו הדבר גם אם המצב מופעל וגם אם לא).

מה שכן, למרבה האירוניה, מייפל סטורי שבכלל לא משוחק בתלת מימד ולא נמצא אפילו ברשימה, מופיע בצבעים הזויים כשהוא על מסך מלא אם ה3D vision מופעל.

מה לעשות?

פורסם

על מנת ליהנות מ 3D של NVIDIA אתה צריך כמה חלקים לחבר ביחד. קודם כל אתה צריך כרטיס שתומך ב 3D, אחר כך משקפיים מיוחדים של NVIDIA ל 3D, אחר כך מוניטור 120 HZ ו אך ורק LCD כזה כי לרוב המסכים הזולים שרובינו משתמשים יש רק 59-60 HZ וחלק אחרון של הפאזל זה תמיכה ב 3D של NVIDIA ברמת המשחק עצמו ויש רשימה של משחקים שתומכים.

רק עם יש לך כל 4 פרטים האלה אתה יכול ליהנות מ 3D במשחקים.

אף פעם לא שמעתי על טכנולוגיית DISCOVERER ואני בספק שהיא עובדת כי NVIDIA לא פריירים שיתנו להשתמש ב 3D חינם בלי לקנות את המשקפיים המיוחדים ויקירים של NVIDIA.

פורסם

Zeus710, טכנולוגיית ה-3D vision discover מצריכה משקפי אדום\ציאן בלבד. ולא כל השאר, אתה מתבלבל עם 3D VISION הרגיל

פורסם

אז כנראה אני לא יודע כלום על זה ולא אבלבל את הפותח דיון שלנו :-[

פורסם
  • מחבר

יש את 3D vision ואת 3D vision discover. הראשון מצריך 2000+- יותר לכיוון הפלוס שקלים כדי שתוכל להשתמש בטכנולוגיה. מערכת מתוחכמת ואיכותית מאוד. מצד שני, מי שלא יכול/רוצה להשקיע כ"כ הרבה יכול לקנות את משקפי 3D vision discover בערך בדולר אחד ליחידה. אם יש לך משקפיים משלך כמובן שאין לך מה לעשות עם של nvidia, כל משקפיי אדום/ציאן שיש לך יתאימו. ההבדל בין זה לבין הטכנולוגיה הראשונה זה שהטכנולוגייה המתוחכמת איכותית הרבה יותר והשנייה פוגעת בצבעים ויש כאלה שזה עושה להם כאבי ראש.

פורסם

הורדתי את airxonix לבדיקה וזה באמת לא עבד לי ב 3D Vision Discover. אני מניח שזה באותה המידה לא יעבוד ל 3D Vision "אמיתי" על אותו הדריבר.

אבל זה עבד ברוב המשחקים שבדקתי. לפעמים כמו שצריך, לפעמים פחות, נדיר שזה לא עבוד לי בכלל, כולל משחקים שלא רשומים.

פורסם
  • מחבר

הורדתי את airxonix לבדיקה וזה באמת לא עבד לי ב 3D Vision Discover. אני מניח שזה באותה המידה לא יעבוד ל 3D Vision "אמיתי" על אותו הדריבר.

אבל זה עבד [glow=red,2,300]ברוב[/glow] המשחקים שבדקתי. לפעמים כמו שצריך, לפעמים פחות, נדיר שזה לא עבוד לי בכלל, [glow=red,2,300]כולל משחקים שלא רשומים[/glow].

איזה לדוגמא? אני ממש לא מבין איך משחק שאפילו לא קשור ל3D מושפע מזה ו2 משחקים שמוגדרים כ-excellent לא... אולי צריך לעשות עידכון כלשהו או התקנה כלשהי של תוכנה/דרייבר/פאץ'?

פורסם

הדריבר "יודע" את נתוני העומק של סצינה תלת מימדית במשחק, לכן, עקרונית ניתן להפעיל את ה-3DV על כל משחק המרונדר בתלת מימד.

הרשימה שאתה מתייחס אליה בסך הכל מקטלגת משחקים שנבדקו ע"י nvidia, ואולי מהווה פרופילים של הגדרת depth/convergence התחלתית.

תמיכה גרועה יכולה גם להתייחס למשל לאפקטים דו מימדיים , תפריטים וכו', שמפתחי המשחק לא דאגו להגדיר להם נתוני עומק הרלוונטים לחווית ה S3D.

לפעמים מתבקש להוריד הגדרות גראפיות ספציפיות בכדי להתגבר על מקרים שכאילו.

קח את PES 2011 לדוגמא. הוא לא רשום ברשימה אבל בכלליות עובד יפה מאוד ב-3DVision discover.

אולם ישנה בעייה שה 3D לא עובד בכלל על הצללים של השחקנים, וזה הורס את כל החוויה.

הצצתי עכשיו ברשימה הזאת, שמעודכנת לדריבר 260.63

http://www.nvidia.com/object/3d-vision-3d-games.html

^ פה בכלל לא מופיעים המשחקים airxonix ו-Prince of Persia 3d (משנת 1999). ה-POP הכי ישן שם הוא מ-2008.

פורסם
  • מחבר

הצצתי עכשיו ברשימה הזאת, שמעודכנת לדריבר 260.63

^ פה בכלל לא מופיעים המשחקים airxonix ו-Prince of Persia 3d (משנת 1999). ה-POP הכי ישן שם הוא מ-2008.

אני יודע שברשימה באתר זה לא מופיע אבל בדרייבר עצמו הם הופיעו כשהשתמשתי ב260.63 ואחרי שעידכנתי ל260.89 הם עדיין מופיעים... מה שכן יש הרבה משחקים שמופיעים יותר מפעם אחת (wheelman מופיע פעמיים באותו שם ובאותו דירוג, virtual tennis פעם אחת not recommended ופעם אחת good עם הערות שונות לגבי בעיות והגדרות מומלצות וכו...) מה שלא ברור לי למה...

[br]פורסם בתאריך: 21.10.2010 בשעה 10:25:15

טוב הטכנולוגיה הזאת שונאת אותי! עכשיו ניסיתי להתקין switchball שהוא משחק דיי קטן בנפחו אבל חסר קובץ DLL כלשהו... האלים של nVidia לא רוצים שאני אשתמש בטכנולוגיות שלהם או שהם רוצים שאני אקריב להם קורבן :(
פורסם

מה הקשר בין זה שחסר למשחק קובץ DLL כלשהו לבין הטכנולוגיה של NV

אם כבר אתה מקריב קורבנות... 3 המשחקים שהזכרת פה יהיו התחלה טובה :)

מכל הרשימה הלכת דווקא על משחקים ישנים, אם אתה עושה QA לאנוידיה - לפחות תדווח להם.

פורסם
  • מחבר

הכל בידי שמיים ובידי האלים של nVidia... לייק דה! אני לא יודע התקנתי והסרתי את המשחק (יותר מפעם אחת), בדקתי אם הבעיה היא הקראק (היא לא) והקטע הכי מרגיז זה שעל המחשב הזה המשחק עובד יופי! נסתרות דרכי הכ"מ... ואם כבר להקריב אז את מייפל סטורי ילך ראשון, אח"כ אולי אתפשר על AirXonix ואם זה לא יעזור אקריב חתולה ממתחת לבניין ואצטרף לכת הSATA

פורסם
  • מחבר

מה הקשר בין זה שחסר למשחק קובץ DLL כלשהו לבין הטכנולוגיה של NV

אם כבר אתה מקריב קורבנות... 3 המשחקים שהזכרת פה יהיו התחלה טובה :)

מכל הרשימה הלכת דווקא על משחקים ישנים, אם אתה עושה QA לאנוידיה - לפחות תדווח להם.

קודם כל ניסיתי את AirXonix כי כל תהליך ההורדה וההתקנה שלו מסתכמים בחצי דקה וממש רציתי לבדוק אם הטכנולוגיה פועלת (לא היא לא פעלה).

אח"כ אמרתי, נו מילא, משחק אחד מעפן, בטח משחק אחר יעבוד לי, הרי כשאח שלי נכנס למייפל הצבעים מזעזעים לפתע (עד שלוחצים ctrl+T כדי לכבות את ה 3D vision) אז זה סימן שזה עובד.

ואז ראיתי את הנסיך הפרסי ברשימה ואמרתי לעצמי, אם המשחק מופיע ברשימה ובשביל להשתממש ב3D vision צריך 7 או ויסטה אז כנראה שהמשחק הנוסטלגי שלא הצלחתי להפעיל על XP מאז עברתי לXP מ98 וכל כך אהבתי אמור לעבוד על 7 או ויסטה. למרות העובדה המשמחת באופן עילאי שהמשחק עובד באה באסה "עילאית" עוד יותר כשהבנתי שה3D visio לא עובד לי כבר במשחק השני.

את switchball הורדתי כי רציתי לראות מה זה תמיכה בPhysX במחשב עם הXP. ואז ראיתי שהוא נמצא בטבלה אז העברתי אותו על דיסק און קי כי זה משחק קל שלא שוקל אפילו ג'יגה. אין לי מזל עם הטכנולוגיה הזו... יש לפחות משחקים מומלצים שיעבדו עם 3D vision?

בקשרלQA, תודה על הטיפ, שלחתי להם הודעה עכשיו..

פורסם

יש לפחות משחקים מומלצים שיעבדו עם 3D vision?

הרשימה עכשיו מעודכנת לדריבר 3D Vision 260.81

תשתמש רק ברשימה הזאת מעתה ואילך. כל המשחקים שם צריכים לעבוד, והם כאמור מסודרים לפי איכות תמיכה.

אם אתה רוצה לבדוק משחקים עם תמיכה "מושלמת" לצורך התרשמות מהטכנולוגיה, בחר מקטגורית ה-NVIDIA 3D VISION READY.

אפשר גם למצוא דמואים, אתה לא צריך לרוץ לקנות משחק לצורך העניין.

פורסם
  • מחבר

מוזר אבל הצלחתי לפתור... חיפשתי את הקובץ הזה ומצאתי אותו כמה פעמים ופעם אחת בגודל שונה מהאחרים. ניסיתי מה שהצעת עם 2 הסוגים ואף אחד לא עבד. אח"כ ניסיתי להעתיק את הקובץ לתיקיית המשחק וזה עדיין לא עזר. אח"כ בדקתי מצב תאימות ומסתבר שבאחד הניסיונות ניסיתי מצב תאימות לXP SP3 ולא החזרתי. ביטלתי תאימות ואז הוא אמר שחסר הקובץ MSVCR71.DLL. העתקתי גם אותו (גם הפעם היו הרבה קבצים כאלה ואחד בגודל שונה) לתיקיית המשחק ועכשיו המשחק עובד. תודה רבה :)[br]פורסם בתאריך: 29.10.2010 בשעה 12:37:41

טוב, כנראה שלא נפתרו כל בעיותי... אמנם ה3D vision discver פועל (http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=478295.10) אבל המשחק לא מזהה שיש תמיכה בהאצת PhysX... מה הבעיה? לפי מה שאני זוכר הייתה הבעיה הזו גם בXP...

דרך אגב, אם אני כבר שואל, איזה דרייבר הכי מומלץ לכרטיס מסך שלי? כי הבנתי שלפעמים עדכון דרייברים לא משפר את הביצועים אלא עלול להביא להפחתתם...

כנראה הבנתי מה הבעיה אבל אני לא יודע איך לפתור אותה... יש בתיקיית המשחק קובץ DLL שנקרא PhysXLoader והוא כנראה ישן מדי ולא מעודכו שnvidia רכשו את ageia מה שאומר שיש לי רכיב חומרה להאצת PhysX במחשב... איך מתקנים את זה?

פורסם

שינית נושא מאיך להפעיל 3DVision Discover ב-Airxonix ל-האצת PhysX ב-Switchball ? ;D

דריבר נהוג להתקין את הכי מעודכן. הבדלי ביצועים בין דריברים עם הכרטיס הספציפי שלך (+מע' + הגדרות) במשחקים ספציפים שאתה משחק -

בעיקר אתה תוכל לאמוד ולא אחר. אם אתה מרגיש ירידת ביצועים, אתה יכול להתקין דריבר ישן יותר. אם אתה מרגיש שיפור, או לא מרגיש בכלל -

תשאר עם דריבר חדש, שלפחות אמור לפתור בעיות שונות.

Switchball אומנם תומך בהאצת חומרה של PhysX, אבל היא נתמכת רק בכרטיסי ה-PPU הישנים של Ageia, הפיתוח נעשה עוד מלפני שכרטיסי

ה-Geforce קיבלו האצת PhysX בעזרת CUDA. המפתחים של Switchball יכלו תיאורטית להוציא היום פאץ' שיאפשר תמיכה, אבל כנראה שזה לא קרה.

תעזר ברשימה הבאה: http://physxinfo.com/

תביט ב-Legend קודם. אם מסומן על משחק "V" בצבע כחול, ז"א שהוא תומך האצת חומרה ב-PPU בלבד.

לפי הרשימה ישנם 12 משחקים ישנים כאלה שתומכים ב-PPU אך לא תומכים ב-GPU כלל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים