עבור לתוכן

התיעצות לגבי בורדים צ'יפסט P55 ואי תמיכתם ב-SATA3, USB3

Featured Replies

פורסם

מתלבט לגבי הלוח הזה BioStar TPower i55, שאני יכול להביא במחיר מצחיק (110$) דרך משפחה בחו"ל.

מצד אחד קראתי עליו בסה"כ דברים טובים מאוד, הפיצ'רים שלו בול עלי.

החברה הזו, שלא כ"כ מופצת בארץ, היא ותיקה ואמינה מאוד (ונתעלם מבחירת הצבעים בבורדים שלהם).

מצד שני לבורד הזה אין SATA3 ו-USB3 מובנה.

השאלה שלי היא, האם כדאי (ויש בכלל) לרכוש כרטיס PCI עם החיבורים והיציאות האלה ולפתור את הבעיה, או לחכות/לחפש בורד אחר?

פורסם
  • מחבר

תודה על ההכוונה..קראתי וקראתי גם בעוד אתרי חומרה על הסיפור, שלדעתי הוא קריטי לכל מי שמתכוון ללכת על המעבדים החדשים של אינטל.

אז אם הבנתי נכון, יש פה פאק היסטרי בתכנון הציפסט P55 של אינטל.

כל מי שהולך לשדרוג או רכישת מחשב חדש צריך לחשוב טוב טוב על כדאיות כל המהלך הזה עם פלטפורמות אינטל כרגע.

כי בתכלס אין מענה למי שמעונין גם ב-USB3 וגם SATA3 וגם גרפיקה ב-X16, אלא להתפשר מראש על או.. או... ואו...

נראה קצת הזוי שכבר בשלב כה מוקדם של טרם רכישה, אנחנו צריכים לעשות פשרות והחלטות על מה לוותר.

עדיף כבר להישאר עוד תקופת מה עם מחשב ישן ולא להיות שפני נסיונות של אינטל, או למי שיש כסף מיותר שיקנה לוח מבוסס X58.

חבל שאין התיחסות גם לפלטפורמות של AMD בענין הזה, אם כי אני מניח שאם היה להם פתרון טוב יותר, הם כבר היו חוגגים (ובצדק) על אינטל בענק.

פורסם

הפתרון היעיל להיום הוא של חברת ASUS, כפי שהזכירו בקישרו למעלה. אני עובד כרגע על מאמר לפורום אמצעי אחסון בנושא הבעייתיות של

חיבור אמצעי אחסון מהירים (SATA3,USB3) לערכת השבבים P55. פרטים בהמשך.

פורסם

חבל שאין התיחסות גם לפלטפורמות של AMD בענין הזה, אם כי אני מניח שאם היה להם פתרון טוב יותר, הם כבר היו חוגגים (ובצדק) על אינטל בענק.

יש להם פיתרון הרבה יותר טוב. אפילו יותר טוב משבב מגשר (PLX). הנה:

http://www.techpowerup.com/110316/MSI_Readies_First_AMD_890-FX_Based_Motherboard.html

ואסוס לא היחידה, עכשיו גם MSI תעבוד עם ה-PLX

http://www.techpowerup.com/110314/MSI_Revs_up_P55_Lineup_with_SATA_6_Gbps__USB_3.0_Motherboard.html

נ.ב. נראה לי שצריך סטיקי לנושא הזה... "USB 3.0 + SATA 6.0Gb/s - ערכת השבבים P55"

עריכה: נ.ב.2- חשוב להדגיש, אם לא תחברו כרטיס מסך שני אז אין שום בעיה עם הלוחות של גיגהבייט.

yet another עריכה: איפה ההוא ששאל על trinergy? יש ל-MSI הרבה הפתעות...

http://www.fudzilla.com/content/view/16789/1/

פורסם

הלוח הזה עומד מול הX58 שניתן לשלב בו USB3 וSATA3 די בקלות ולא מול הP55 המדובר. כמובן שעצם העובדה שהSATA מובנה בערכת

השבבים הוא יתרון לא קטן.

פורסם
  • מחבר

אכן לדעתי זה חייב להיות סטיקי במובלט, חבל על כל הקונים בפוטנציה שמגיעים הנה לאתר ליעוץ. זה נושא ממש קריטי.

מסכים עם AG43, שהבורד של MSI עם הצ'יפסט 890 ל-AM3, מתחרה ב-X58 של אינטל ולא ב-P55 ובכלל, כל עוד אין תמחור, מה שווה?

פורסם

גם אני מסכים איתו, אבל מבחינת המחירים אצלנו בארץ זה אכן יתחרה ב-P55. אולי לא בהתחלה, אחרי הכל גם לוחות ה-P55 היו יקרים בהתחלה. בינתיים אמרתי דיי, בסה"כ הלוח עוד לא שוחרר וזהו רק הלוח הראשון מסוגו. ;)

פורסם
  • מחבר

מישהו יודע מתי יתחילו למכור את הלוחות האלה עם ה-890 של MSI?

וואללה הרעיון ללכת בכלל על AMD מתחיל למצוא חן בעיני..

מענין אם זה אומר שיסגרו את אינטל של הדתיים בירושוליים..?.. :lol:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים