עבור לתוכן

רכישת זיכרון DDR - תאימות ללוח האם.

Featured Replies

פורסם

שלום :)

אני מעוניין לרכוש 2GB של זיכרון DDR, אך אני תקוע בעניין התאימות.

לוח האם שלי הוא של ABIT - דגם AN8. ערכת השבבים היא NForce4.

על-פי ספר ההוראות, הלוח מקבל יחידת זיכרון של עד 1GB, כך שמהבחינה הזאת הכול בסדר.

כתוב גם בספר ההוראות בנוגע ל-Single Rank ו-Double Rank. מה זה בדיוק? :s05:

נוסף לכך, האם קיים עדיין עניין ה-High Density וה-Low Density בזיכרון DDR?

במקרה שכן, מה אני צריך ללוח האם הנ"ל?

יש את הזיכרון הבא:

1GB PC3200 DDR 400 PC3200 2700 2100 MEMORY RAM DESKTOP

אך לאחר התכתבות עם המוכר, הוא אמר כי עלי לרכוש את הזיכרון הבא, אשר יקר יותר:

1GB PC3200 DDR LOW DENSITY UNIVERSAL RAM MEMORY

הזיכרונות הם גנריים, אך השימוש הוא משרדי לגמרי, כך שאני מאמין כי אין צורך בזיכרונות של חברות מתמחות.

האם אלה מכם, אשר ברשותם מחשבים עתיקים בעלי ערכת השבבים / לוח האם הנ"ל :P , יכולים לומר אילו זיכרונות מותקנים בתוכם?

והאם המוכר צודק?

תודה רבה. :)

פורסם
  • מחבר

חברים? :)

פורסם

דרגה בודדת ודרגה כפולה הם מושגים שידועים גם כזיכרון חד צדדי וזיכרון דו צדדי. לזיכרון Single Sided/Single Rank ישנם שבבים רק בצד אחד שלו ולזיכרון Double Sided/Double Rank ישנם שבבים בשני צדדיו (זו הכללה גסה משום שלא כל זיכרון דו צדדי הוא בעל 2 דרגות). בשרתים ובתחנות עבודה (Registered) התאימות הזו מעט חשובה יותר וזה יותר משנה מאשר במחשבים ביתיים (זיכרונות Double/Dual Rank עלולים להגביל את יכולת השדרוג העתידית ואת קיבולת הזיכרון שבשרתים.)

דרגה היא בעצם קבוצה של שבבי DRAM עצמאיים אשר לה הקצאה של רוחב פס המלא (64 ביטים) של המודול (DIMM).

בכל אופן.. הזיכרונות שבקישורים יתאימו לך אבל למה שלא תקנה בארץ? אמנם השימושים שלך אינם תובעניים וכפי שאמרת זה חסר חשיבות, לכן אתה יכול לקנות זיכרונות זולים או אפילו יד שנייה, אבל ג'נריים לחלוטין? :P

פורסם
  • מחבר

תודה לכם. :)

למען האמת, רציתי לקנות בארץ, כך שחיפשתי ומצאתי - היו שתי הצעות שוות כאן ב-TradeZone, אך זה לא היה רלוונטי כבר, וגם היו כאלה שתומחרו ביוקר בלוחות השונים של יד-שנייה. >:( האם ידוע לך על מכירות פעילות כרגע? :)

ובנוגע ל-eBay, אם כך ניתן להזמין את הזיכרון הראשון ללא חשש לתאימות? ה-High Density.

מעניין אותי פשוט מדוע הוא אמר לא להזמין. האם זה באמת מסיבה כלכלית שלו? >:(

תודה. :)

פורסם
  • מחבר

!_Nike_!? :)

פורסם

לא יודע לגבי הצעות שוות, אבל אם לא לחוץ לך אז אתה יכול לעיין מפעם לפעם במדור ה-TZ שלנו או באתרי יד שנייה כמו yad2.

לגבי ebay, אני הייתי קונה זיכרון יד שנייה הכי זול שהייתי מוצא ולא את הזיכרון הג'נרי הזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים