עבור לתוכן

מחשב ישן ותקלות משתנות

Featured Replies

פורסם

אהלן,

לאחי יש מחשב מתקופות יפות שקצת התיישן עם הזמן

ATHLON XP 2600

לוח אם ג'יגה בייט GA-7N400S

256 מגה זכרון DDR 400MHZ

הארדיסק 60 של WD

ATI RADEON

הכל התחיל מריסטים חוזרים ונשנים שהיו לו במחשב בזמן שימוש פשוט (פייסבוק, מסנג'ר, אייסיקיו)

עשיתי בדיקות וירוסים, ספייוורים והסרות של שטויות וזה המשך

לאחר מכן ניסיתי לפרט את המחשב, אך ההתקנה היתה נתקעת כל הזמן ב34%.

החלפתי סטיק זכרון מהמחשב שלי לשלו (לשלול את הזכרון) לאחד זהה של OCZ, צלחנו את ההתקנה של XP והוא תפקד קצת אחר כך, אך המשיך לרסטרט

כרגע הוא בסוג של לופ של להעלות את המסך של "ווינדוס לא עלה תקין בפעם האחרונה" שמציע לך לבחור הפעלה כרגיל או LAST GOOD SETTTINGS, אבל אין בכלל גישה למקלדת (לא עם אלחוטים ולא עם קווית), אח"כ יש את מסך הטעינה וריסט. יש לציין שפוסט המחשב כן מזהה את המקלדת וטמפ' המעבד מופיעה כ59-65 מעלות. DOWNCLOCK גם לא הצליח יותר

אני לא ממש יודע מה לעשות... אין לי אינטרס לנצל הזדמנות לשדרג כי המפרט מספק את הדרישות

פורסם

איזה ספק כוח זה ובן כמה שנים הוא? למעבד של AMD אלו מעלות גבוהות, ניסית להחליף גוף קירור? אולי לרענן משחה טרמית? לנקות את המארז מאבק וכל?

פורסם

הפלטפורמה בסדר גמור להכל חוץ ממשחקים חדשים. את זה אתה יודע

מה שצריך לעשות זה להתחיל מבראשית . לפרק הכל . לנקות אבק ומגעים , לבדוק ויזואלית לפגמים או קבלים נפוחים ( ניתן להחליף די בקלות אם אין ברירה)

ואח"כ להתחיל לבודד את מקור הבעיה , ע"י החלפת החלקים ( לא קניה ).

אל תשכח כבלים

התחממות המעבד ( לא הייתה ממש הגנה בתקופה שלהם)

בוט דיסקט או CD

תריץ דיאגנוסטיקה של WD לדיסק

עזוב וינדוס בינתיים

בקיצור . טיפול יסודי

256מגה זה מעט מדי לפעולה טובה של XP . עוד 512 לפחות. דואל צ'אנל ?

פורסם
  • מחבר

טוב,

ניקיתי את הסינק מאבק, שימנתי את המאוורר ומרחתי משחה חדשה.

אומנם הוא נראה טוב יותר ומסתובב יותר חלק... אבל אם מקודם היה מדי פעם בעיה עם לקבל תצוגה, כרגע אין לי בכלל DATA למסך והוא נשאר רק לחפש נתונים ולהראות כלום. (בטריה בחוץ, הדלקות וכיבויים, חיפוש קבלים ודברים מנותקים לא מצאו משהו מיוחד)

בגלל שגם בעית תצוגה יש כאן וגם הנושא עם המקלדת אני מאוד חושד שזה הלוח שעושה בלאגן מכל הכיוונים.

יש עוד טעם לתלות תקוות ?

זה תפקד עם 256 כמה שנים, קודם נגרום לזה לעבוד אח"כ נתעסק בדיגום :)

פורסם

יש לך בעית תצוגה .. תבדוק את הכבל קודם כל שהוא מוכנס טוב

האם הכרטיס מסך הוא ONBOARD או כרטיס נפרד ?

תראה את הסתטיסטיקה הזאת :

מחשב לא מראה תצוגה

• ב30% מהמקרים הבעיה היא בלוח אם. להחליף לוח.

• ב20% מהמקרים איפוס CMOS ע"י הג'מפר פותר את הבעיה.

• ב20% מהמקרים הפתרון הוא ניקוי אבק יסודי מהמחשב, ניקוי מגעים לכל הסלוטים, במיוחד לזכרונות ולכרטיס מסך.

• ב10% הבעיה היא בזכרון. לבדוק את הזכרון.

• ב10% הבעיה היא בכרטיס מסך. להחליף כרטיס מסך.

• ב7% מהמקרים יש משהו מקצר, או על הלוח אם (כמו כרטיס מודם – האופציה השכיחה יותר), או USB שמחובר למחשב. לפעמים אפ' מקלדת או עכבר יכולים לקצר.

• ב3% מדובר על מעבד תקול. להחליף מעבד ולנסות.

• הערה: אנו יוצאים מנקודת הנחה שלא נשמעים שום צפצופים בהדלקה. הצפצופים הם קודים של הBIOS שנותנים אינדיקציה הרבה יותר ספציפית – במיוחד לגבי זכרון או כרטיס מסך).

פורסם
  • מחבר

יש לך בעית תצוגה .. תבדוק את הכבל קודם כל שהוא מוכנס טוב - גם כבל RGB וגם DVI מחוברים במקביל כרגע

האם הכרטיס מסך הוא ONBOARD או כרטיס נפרד ? - כרטיס נפרד ATI 9200

מחשב לא מראה תצוגה

ב30% מהמקרים הבעיה היא בלוח אם. להחליף לוח.

ב20% מהמקרים איפוס CMOS ע"י הג'מפר פותר את הבעיה. - שמרתי על הבטריה על השולחן שלי במשך רבע שעה

ב20% מהמקרים הפתרון הוא ניקוי אבק יסודי מהמחשב, ניקוי מגעים לכל הסלוטים, במיוחד לזכרונות ולכרטיס מסך.

ב10% הבעיה היא בזכרון. לבדוק את הזכרון. - הוחלף באחד שמתפקד תקין במחשב אחר

ב10% הבעיה היא בכרטיס מסך. להחליף כרטיס מסך.טרם נוסה

ב7% מהמקרים יש משהו מקצר, או על הלוח אם (כמו כרטיס מודם האופציה השכיחה יותר), או USB שמחובר למחשב. לפעמים אפ' מקלדת או עכבר יכולים לקצר. טרם נוסה

ב3% מדובר על מעבד תקול. להחליף מעבד ולנסות. טרם נוסה

הערה: אנו יוצאים מנקודת הנחה שלא נשמעים שום צפצופים בהדלקה. הצפצופים הם קודים של הBIOS שנותנים אינדיקציה הרבה יותר ספציפית במיוחד לגבי זכרון או כרטיס מסך). אין צפצופים, אין אף צפצוף

אני גם מתחיל לחשוד שאני כרגע גם לא מרגיש אפילו וויברציות מההארדיסק...

ככל הנראה בסופ"ש הבא אבצע ניתוח מעמיק לערכה, למאות שלא ניסיתי את כל הפונקציות שהצעת עקב תהליך הדירדור המערכתי בתפקוד המערכת התחושה שלי היא שמשהו בלוח הלך

פורסם

לגבי המעבד לא נראה לי , כי נדיר שמעבדים מתקלקלים .. אז נראה לי שאולי כרטיס מסך , אתה יכול לבדוק את תקינותו אם אתה מחבר אותו למחשב אחר , או יכול להיות משהו מקצר או הלוח לא בסדר או ספק כוח

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

כנראה שהדרך של העולם לנקום בך על עצלנות טיפול במחשב של אח שלך היא להרוג גם את המחשב שלך...

הנתונים כרגע מדברים על 2 המחשבים

יש לך בעית תצוגה .. תבדוק את הכבל קודם כל שהוא מוכנס טוב

האם הכרטיס מסך הוא ONBOARD או כרטיס נפרד ?

מחשב לא מראה תצוגה

ב30% מהמקרים הבעיה היא בלוח אם. להחליף לוח. לא נבדק

ב20% מהמקרים איפוס CMOS ע"י הג'מפר פותר את הבעיה. נבדק בשניהם, לא עזר

ב20% מהמקרים הפתרון הוא ניקוי אבק יסודי מהמחשב, ניקוי מגעים לכל הסלוטים, במיוחד לזכרונות ולכרטיס מסך. כל מאוורר קורצף, סלוטים נוקו וגם כלל המחשב

ב10% הבעיה היא בזכרון. לבדוק את הזכרון. הוחלפו לזכורונות תקינים ממחשב אחר (זה שאני כותב עליו כרגע)

ב10% הבעיה היא בכרטיס מסך. להחליף כרטיס מסך. הוחלפו לכרטיסי מסך תקינים ממחשב אחר (זה שאני כותב עליו כרגע)

ב7% מהמקרים יש משהו מקצר, או על הלוח אם (כמו כרטיס מודם האופציה השכיחה יותר), או USB שמחובר למחשב. לפעמים אפ' מקלדת או עכבר יכולים לקצר. כל דבר פרט להארדיסק, זכרון, וכרטיס מסך נותקו, לא עזר

ב3% מדובר על מעבד תקול. להחליף מעבד ולנסות. לא נבדק

הערה: אנו יוצאים מנקודת הנחה שלא נשמעים שום צפצופים בהדלקה. הצפצופים הם קודים של הBIOS שנותנים אינדיקציה הרבה יותר ספציפית במיוחד לגבי זכרון או כרטיס מסך). באף אחד מהמארזים שלי\לוחות אין רמקול, כך שאפילו על הדלקת מחשב בלי זכרונות אינני יכול לקבל אינדיקציה

בקיצור, אודה מאוד אם למישהו יש עוד המלצות פלא לפני שאני נזקק לזרוק את 2 הבאנדלים האלו לפח ולקנות זכרון+מעבד+לוח מהעידן הנוכחי (וחבל כי הם מספקים)?

פורסם

לא ממש, נשמע כמו בעיות בלוח+בהארדיסק.

אני לא חושב שתוכל להימנע מלקנות חדש.

פורסם

תבדוק זיכרון עם MEMTEST - כמעט כל בעיות ההתקנה לא עובדת שהיו לי זה זיכרון עם בעיות. תבדוק - זה לא עולה כסף.

ספק כוח קצת יותר קשה לבדוק - אבל תנסה להביא ספק איכותי - ולבדוק את המחשב איתו.

מחשב עושה ריסטים או לא עולה עד הסוף, זה יכול להיות לוח אם - אבל תנסה לבודד את זה לפני שאתה קובע עובדה...

פורסם
  • מחבר

מור אתה לא קורא עד הסוף...

2 המחשבים כרגע בסטטוס שאין תצוגה בכלל, רק רעשי מאווררים ונורות על הלוח.

2 המסכים הם סמסונגים חדשים עם חיבור בRGB וDVI

זכרונות החלפתי 5 סטיקים, טווינמוס, OCZ, ג'נרי והDUALים שאיתם כבודדים

אחד הספקים הוא FSP חדש, השני לא משהו מוכר אבל גם עובד

פורסם

כדי שתצוגה תידלק, אתה צריך 5 דברים - מעבד, לוח, ספק, כרטיס מסך, זיכרון.

כלומר לפי התקלה שלך הבעיה באחד מאלו.

מה שצריך לעשות זה לנתק הכל מהלוח (הכל - כבלים של כוננים קשיחים, USB, מקלדות, כרטיסי הרחבה, זיכרון, הכל). לחבר רק ספק כוח, ולהדליק.

(אני תמיד מתעצל לנתק את המעבד, אז אתה יכול להשאיר אותו).

הלוח אמור, שזה רומא אם אתה כותב את זה הפוך או שם של דג, להתחיל לצפצף.

אם הוא ציפצף - אז סיכוי טוב שהלוח בסדר.

יאללה - תחבר זיכרון ותדליק - האם הציפצוף השתנה? כן? סבבה!

תחבר כרטיס מסך ומסך... ותקווה לטוב.

פורסם
  • מחבר

עדכון

נעקר רמקולון ממחשב ישן. נבדק על מחשב אחר והוא תקין ומצפצף

נבדק על המחשב שלי וגם של אח שלי - דממה רועמת (פרט למאווררים כמובן).

האם זהו מוות סופי?

האם יתכם כי באחד רק המעבד מקולקל ובשני רק הלוח? (או כפי שהגיון אומר, רק הלוחות נדפקו?)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים